Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az ÖBB és a Siemens Mobility bemutatják az új Nightjet külső formatervét

Az ÖBB és a Siemens Mobility bemutatják az új Nightjet külső formatervét

2021. február 26.
Az ÖBB és a Siemens Mobility bemutatják az első festett kocsiszekrényt. Az új Nightjetek 2022-ben lépnek szolgálatba. Az ÖBB magasabb színvonalú utaskényelmet és személyes teret kíván nyújtani.

Az ÖBB és a Siemens Mobility bemutatják az új Nightjet külső formatervét
 
Az ÖBB és a Siemens Mobility 2021. február 23-án Bécsben bemutatta az újgenerációs Nightjet első festett kocsiszekrényét és külső formatervét. Az új, ultramodern vonatok 2022 vége felé lépnek üzembe és először Ausztriából és Németországból Olaszország felé közlekednek majd. A Siemens Mobility-vel kötött keretmegállapodásából az ÖBB már lehívta az első 13 szerelvényt melyet várhatóan az év folyamán még további 20 garnitúra követi.

Leonore Gewessler, Ausztria klímavédelmi minisztere: “A klímaválság elleni harcban Európának még inkább klímabarát mobilitásra van szüksége. Egy erős és kiterjedt éjszakai vonathálózatnak ebben különösen fontos szerepe van. Ezért fektetünk be mintegy 500 millió eurót az éjszakai vonatok jövőjébe a következő években. Így további 20 Nightjetet tudunk beszerezni, amelyek előállítása osztrák hozzáadott értékkel történik. Ez nemcsak további kocsikkal bővíti flottánkat, hanem újabb célállomásokat és több éjjeli vonatjáratot jelent. A Nightjet a legjobb opció Európa nagyvárosai közötti utazásra. Ausztria élen jár – és meg is őrzi vezető szerepét - ezen a területen az EU-ban.”

Az ÖBB és a Siemens Mobility bemutatják az új Nightjet külső formatervét

Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója: “Teljes mértékben helyes volt a 2016-ban hozott döntés az európai éjszakai vasúti járatok piacára történő belépésről és az éjszakai járathálózat kitartó bővítéséről. Jelenleg a legnagyobb éjszakai vasúti járatüzemeltető vagyunk Európában.  Az új és modern járművekbe történő beruházás biztosítja, hogy továbbra is úttörő szerepet töltsünk be ezen a piacon. Új, korszerű Nightjet motovonataink utasaink igényeit helyezik a középpontba, nagyobb kényelmet és személyes teret biztosítanak az utazás során.”

Michael Peter, a Siemens Mobility vezérigazgatója: “Az új Nightjet nagyfokú utaskényelmével, fenntarthatóságával és rugalmasságával tűnik ki, éveken át jelenti majd a mértékadó modellt. A vonatok egyik kiemelkedő jellemzője az innovatív mini-lakosztály, az utasok számára ez kínálja a meghitt, személyes szférát. Az új konstrukciójú, könnyűsúlyú forgóvázak különösen sima és halk futást biztosítanak, csökkentik az energiafogyasztást a vonat teljes életciklusa során. Nightjet szerelvényeink főszerephez jutnak, amikor az európai városok közötti környezetbarát összeköttetésekről van szó és még vonzóbbá teszik a vasúti közlekedést.”

Az újgenerációs, hét kocsis Nightjet összeállításában két ülőhelyes kocsi, három fekvőhelyes és két hálókocsi közlekedik. Kialakításuk egyesíti az ultramodern elemeket az utaskényelem még magasabb színvonalával. Az új fekvőhelyes koncepció további mini-lakosztályokat kínál az egyedül utazók számára, biztosítva a kellemes utazást és a kipihent állapotban való megérkezést a célállomásra. Az utazás a hálókocsiban még kényelmesebb, hiszen saját WC és zuhanyzó is tartozik minden standard és deluxe fülkéhez. Természetesen a korábban megszokott normál típusú fülkék is rendelkezésre állnak, viszont új design elemekkel.

 Az ÖBB és a Siemens Mobility bemutatják az új Nightjet külső formatervét

Új szolgáltatás az ingyenes internetelérés, ami korábban csak a távolsági Railjet vonatokon állt rendelkezésre. Útjuk során a Nightjet utasai díjmentesen szörfölhetnek az ÖBB Railnet hálózatán, letölthetnek tartalmakat, olvashatják a digitális újságokat és magazinokat.

Akadálymentesített éjszakai utazás szintén biztosított az új Nightjet vonatokon. Minden szerelvényben megtalálható egy alacsony padlószintű többfunkciós kocsi is, amelyen akadálymentes fekvőhelyes fülke és akadálymentes WC is rendelkezésre áll.  

Kulcsszavak: ÖBB, Siemens, Siemens Mobility, vonat
 
A Siemens által gyártott helyiérdekű vasúti járművek készen állnak az éles üzemre San Franciscóban A Siemens által gyártott helyiérdekű vasúti járművek készen állnak az éles üzemre San Franciscóban Öt modern Siemens Desiro motorvonattal bővült a GYSEV flottája Öt modern Siemens Desiro motorvonattal bővült a GYSEV flottája A Siemens Mobility bemutatta az új Mireo Smart vonatot A Siemens Mobility bemutatta az új Mireo Smart vonatot A Siemens Mobility 3D nyomtatási megoldást kínál a Covid-19 elleni harchoz A Siemens Mobility 3D nyomtatási megoldást kínál a Covid-19 elleni harchoz A Siemens további tíz villamost szállít Bréma számára A Siemens további tíz villamost szállít Bréma számára
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1