Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban

Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban

2021. március 02.
Javult az üzleti hangulat februárban a német autóiparban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének havi rendszeres felmérésében.

Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott felmérésében az ifo gazdaságkutató intézet (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) az autóipari üzleti hangulatindex mínusz 2,3 pontra emelkedését mutatta ki a januári mínusz 7,7 pontról.

A februári viszonylag alacsony érték alapján tehát a helyzetét negatívan megítélő vállalatok száma már nagyjából megegyezik a helyzetét pozitívan értékelő vállalatokéval.

Februárban a kereslet viszont elég gyatrán alakult, a vonatkozó indikátor mínusz 3,6 pontra csökkent a januári plusz 10,6 pontról. A megrendelésállomány ennek megfelelően csak szerény mértékben gyarapodott. A késztermék állomány valamelyest felduzzadt, a januárinál lassúbb ütemben ürült, így az indikátor mínusz 9,1 pontra ment le februárban az előző havi plusz 5,1 pontról.

A kilátások megítélése viszont jelentősen javult az autóipari vállalati vezetők körében. "Jelenleg még a tél közepére jellemző pangás van az autóiparban, de már bizakodással tekintenek a tavaszi fellendülés elé" - mutatott rá Klaus Wohlrabe az ifo felmérést vezető szakértője. A várakozások indikátora a januárhoz képest 15,1 ponttal plusz 37,0 pontra ment fel.

Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban

Megkezdődött a termelés felfuttatása, a mutatószám a januári mínusz 0,5 pontról plusz 35,5 pontra emelkedett februárban. "A nemzetközi piaci kilátások nagy reményekkel töltik el az autóipari cégeket" - mondta Wohlrabe. Mindazonáltal az autóipari cégeknek továbbra sem lesz szükségük több alkalmazottra, sőt, foglalkoztatási terveik létszámcsökkentést vetítenek előre.

Kulcsszavak: autóipar, járműipar, németország
 
Titokban fotózták le a magánúton tartózkodó MINI-t Titokban fotózták le a magánúton tartózkodó MINI-t Díjat nyert a Ford 1.0 literes EcoBoost motorja Díjat nyert a Ford 1.0 literes EcoBoost motorja Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban A tehergépjármű-dizájn megköveteli a jövőbe pillantást Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban További 50 Renault Trucks T a Prévost csoportnak Az olcsó márkák jönnek divatba az autóiparban Az olcsó márkák jönnek divatba az autóiparban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1