Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Nagy-Britanniában nőtt az autóeladás márciusban

Nagy-Britanniában nőtt az autóeladás márciusban

2021. április 07.
Nagy-Britanniában tavaly július óta először nőtt az új autók értékesítése idén márciusban éves összevetésben.

Nagy-Britanniában nőtt az autóeladás márciusban
   
A brit autógyártók és autókereskedők szövetsége (SMMT) kedden azt közölte, hogy márciusban 11,5 százalékkal nőtt az új autók eladása, míg februárban még 35,5 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

Januárban még ennél is nagyobb, 39,5 százalék volt a visszaesés, 1970 óta nem regisztráltak ehhez hasonló mértékű csökkenés az év első hónapjában, ami azzal függött össze, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt gyakorlatilag az egész ország le volt zárva.
   
Az SMMT honlapján szereplő adatok szerint márciusban 283 ezer 964 új autót értékesítettek az egy évvel korábbi 254 ezer 684 után.
   
Az idei első három hónapban 12 százalékkal csökkent az új autók eladása Nagy-Britanniában éves összevetésben 425 ezer 525-re.
   
Az SMMT 1 millió 830 ezer új autó idei eladásával számol. Nagy-Britanniában tavaly 1 millió 630 ezer új autót adtak el, ez 29,4 százalékos csökkenés a megelőző évhez képest és a legnagyobb esés 1943 óta.
   
Európa második legnagyobb autópiacán a 2016-os csúcs után tavaly már a negyedik egymást követő évben csökkent az új autók értékesítése. 2016-ban még 2 millió 690 ezer új autót vásároltak Nagy-Britanniában.
Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, járműipar, Nagy-Britannia
 
A Hyundai az egymást követő harmadik rekordéve felé halad A Hyundai az egymást követő harmadik rekordéve felé halad AutoWallis: Piaci átlag felett teljesített az újgépjármű-értékesítés az első félévben AutoWallis: Piaci átlag felett teljesített az újgépjármű-értékesítés az első félévben Két lépcsőben, több mint nyolcszázzal csökkenti dolgozói létszámát a Bosch hatvani gyára Két lépcsőben, több mint nyolcszázzal csökkenti dolgozói létszámát a Bosch hatvani gyára Járműipari anyagfejlesztésben működnek együtt felsőoktatási intézmények Járműipari anyagfejlesztésben működnek együtt felsőoktatási intézmények Negyedik egymást követő évben zárt rekord világszintű eredménnyel a Lexus Negyedik egymást követő évben zárt rekord világszintű eredménnyel a Lexus
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1