Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A vonat nem vár: hatékony vasútirányítási rendszer az Audi Hungariánál

A vonat nem vár: hatékony vasútirányítási rendszer az Audi Hungariánál

2021. április 30.
Az Audi Hungariánál naponta 750 autó és közel 8 000 motor készül. A gyártás alkatrész-kiszolgálása, valamint a késztermékek célba juttatása nagy részben vasúton történik. A gyáron belüli vasúti közlekedés hatékonyabbá tételéhez az Audi Hungaria a Volkswagen Konszernben bevezetett RAIL nevű vasútirányítási rendszert használja.

A vonat nem vár: hatékony vasútirányítási rendszer az Audi Hungariánál

Jelenleg naponta három vonatpár közlekedik Győr és Ingolstadt között. Ennek gördülékeny lebonyolításához napi szinten több mint 300 vagon mozgatására, valamint összesen 14 le- és felrakó hely kiszolgálására van szükség. Emellett szintén a vasúti tevékenység részét képezi az érkező vonatok szétrendezése és az induló vonatok összeállítása is.

A RAIL ezen feladatok irányítását végzi. A rendszer egyes moduljai különböző feladatokat látnak el, mint például számlák ellenőrzése, átfutási idők vizualizációja és egyéb monitoring tevékenységek. A rendszer vizualizálja a vagonok tartózkodási helyét és megjeleníti azok rakott vagy üres állapotát. A kommunikációs felületén az Audi Hungaria vasútirányító munkatársai létrehozzák a rendezési feladatokat, ami alapján a szolgáltató a fizikai vagonmozgatást végzi. A műveletek megkezdését és befejezését a szolgáltató szintén a RAIL rendszerén keresztül jelzi. A státuszkövetést a rendszer a mozdonyokra telepített tablet gépek segítségével teszi lehetővé.

Az Audi Hungariától útnak induló vonatok a rendszerben aktív státuszt kapnak, így a célállomások, azaz a Volkswagen- és Audi Konszern további gyártótelephelyei máris láthatják a hozzájuk érkező vagonok listáját és az érkezés idejét. Természetesen ez fordítva is működik, így a győri kollégák is látják a rendszerben a beérkező vonatok adatait.


A vonat nem vár: hatékony vasútirányítási rendszer az Audi Hungariánál

Az üres vagonok iránti igények és a feleslegessé vált vagonok regisztrálása szintén a RAIL felületén történik. A rendszer az intelligens vagonmenedzsmentnek köszönhetően képes a beérkező igények összehangolására, így elkerülhető cégcsoporton belül a felesleges vagonfutás. A RAIL vasútirányítási rendszer növeli a folyamatok hatékonyságát, optimalizálja a költségeket és csökkenti a környezeti hatásokat is.   

Kulcsszavak: audi, Audi Hungaria, autógyár, győr
 
A vonat nem vár: hatékony vasútirányítási rendszer az Audi Hungariánál Az autóipari fejlesztési versenyből a plug-in hibrid autók kerülnek ki győztesként Három év alatt 25 %-kal nőtt a Seat értékesítés Három év alatt 25 %-kal nőtt a Seat értékesítés Jó úton halad az Audi 2015 első negyedévében Jó úton halad az Audi 2015 első negyedévében A vonat nem vár: hatékony vasútirányítási rendszer az Audi Hungariánál Az Audi R18 e-tron quattro készen áll a hivatalos Le Mans-i tesztnapra Megkezdték az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártását Kecskeméten Megkezdték az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártását Kecskeméten
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1