Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Intelligens teljesítmény a fenntartható vezetési élményért: az új ID.4 GTX

Intelligens teljesítmény a fenntartható vezetési élményért: az új ID.4 GTX

2021. május 03.
A Volkswagen a sportos GTX márkával bővíti az ID. család modelljeit. Az ID.4 GTX  a duál-motoros összkerékhajtást hozza az ID. családba. Elektromosítási offenzíva: A Volkswagen célja, hogy 2030-ig Európában 70%-ra növelje a tisztán elektromos járművek mennyiségét.

Intelligens teljesítmény a fenntartható vezetési élményért: az új ID.4 GTX

A Volkswagen a Berlin-Tempelhof repülőtéren tartott digitális világpremier keretén belül bemutatta első tisztán elektromos csúcsteljesítményű modelljét: az ID.4 GTX-et. A termékmárka új, intelligens sportossággal tölti fel az elektromos mobilitás világát. Az ID.4 GTX az első olyan modulrendszerű elektromos hajtáskoncepción (MEB) alapuló modell, amely duál-motoros összkerékhajtással rendelkezik, és a kiváló minőségű formatervezési elemei is lenyűgözőek.

„Az elektromos vezetés egyszerűen szórakoztató – az ID.4 GTX modellel új szintre emeljük a sportosságot és a dinamikát”, mondta Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója.

„Az ID. család eddigi legfelkavaróbb tagja jól mutatja, hogy az elektromobilitás és a sportos csúcsteljesítmény nem zárják ki egymást.”

Az ID.4 GTX modellben mind hátsó, mind pedig az első tengelyen van elektromotor. Ezek a motorok együttesen 220 kW (299 LE) maximális elektromos teljesítményre képesek, és összkerékhajtásként működnek együtt – az ID. családban most először.

Intelligens teljesítmény a fenntartható vezetési élményért: az új ID.4 GTX

Az egykori Tempelhof repülőtér hangárjában megrendezett világpremieren bemutatták, mire képes ez az intelligensen vezérelt összkerékhajtás: Az ID.4 GTX könnyedén megbirkózott egy 37,5%-os meredekségű rámpával. Az ID.4 sorozat csúcsmodellje a duál-motoros összkerékhajtásnak köszönhetően álló helyzetből 3,2 másodperc alatt gyorsul fel 60 km/h sebességre, 100 km/h sebességre pedig 6,2 másodperc alatt. Az elektronikusan szabályozott végsebesség 180 km/h.

„Azonnal rendelkezésre áll az elektromos meghajtás teljes forgatónyomatéka, és minden kanyarban érezhetők a kiváló menettulajdonságok” – mondta Thomas Ulbrich, a műszaki fejlesztésért felelős igazgatósági tag. „Az innovatív kezelési és biztonsági koncepció ugyanolyan intelligens, mint a hajtáslánc! A járművezetőt az egyedülálló kiterjesztett valóság alapú Head-up-Display, valamint az átfogó asszisztensrendszerek segítik.”

Az ID.4 GTX formatervezése hangsúlyozza a jármű különleges karakterét, a vezetési élmény és a robusztus megjelenés kombinációját. A jól ismert fénycsíkot erőteljes és dinamikus elemekkel kombinálták – ilyen például a nappali menetfényt alkotó három méhsejt alakú elem, amelyek még álló helyzetben is sportos jelleget kölcsönöznek a járműnek, ugyanakkor kapcsolódnak a Golf GTI-hez  is.

Intelligens teljesítmény a fenntartható vezetési élményért: az új ID.4 GTX

Az újratervezett lökhárító és az X-et formázó féklámpával szerelt 3D LED-es hátsó lámpák vonzzák a tekintetet a jármű hátulján.

A jármű színe dominánsabb, mint a hátsókerék-hajtású modellek esetén. A tető és a hátsó spoiler fekete, a tetőkereten végigfutó sáv magasfényű antracit. A belső tér ugyancsak új színkoncepcióval mutatkozik be. A műszerfal felső része és az ajtók műbőr betétei a fenntarthatóságot jelképező sötétkékes X-Blue árnyalatban pompáznak. A piros kontrasztvarrás – a sportosság és az erő klasszikus szimbóluma – itt is és az üléseken is hangsúlyos. A GTX logó megjelenik a kormánykeréken, a küszöbléceken és – perforálva – az első üléstámlák felső részén.

Az új GTX termékmárkával az ID. család és így az ACCELERATE vállalati stratégia is új csúcsokat tud meghódítani. A Volkswagen így a fenntartható mobilitás legkeresettebb márkájává akar válni. A cél az, hogy 2030-ra az elektromos járművek eladásának aránya Európában elérje a 70 százalékot. A Volkswagen 2050-re klímasemlegessé akar válni; 2025-ig mintegy 16 milliárd eurót fektet az e-mobilitásba, a hibridizációba és a digitalizációba.

Az ID.4 GTX 2021 nyarán érkezik az európai piacokra. Németországban 50 415 euró az alapára, amelyre ügyfeleink (nettó) 7500 eurós támogatást igényelhetnek.

Intelligens teljesítmény a fenntartható vezetési élményért: az új ID.4 GTXKulcsszavak: bemutató, elektromos autó, GTX, ID.4, volkswagen
 
Intelligens teljesítmény a fenntartható vezetési élményért: az új ID.4 GTX Nem sikerült túl jól a Tesla tartós tesztje A prémium elektromos autózás új központja Óbudára költözik A prémium elektromos autózás új központja Óbudára költözik Három megatrend határozza meg az autóipar jövőjét Három megatrend határozza meg az autóipar jövőjét Jávorszarvas teszten az elektromos Peugeot 208 Jávorszarvas teszten az elektromos Peugeot 208 A dominó effektus elindult – A VW után a BMW is terítékre került A dominó effektus elindult – A VW után a BMW is terítékre került
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1