Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Szilárdtest-akkumulátor technológiába fektet a BMW és a Ford

Szilárdtest-akkumulátor technológiába fektet a BMW és a Ford

2021. május 04.
Szilárdtest-akkumulátort gyártó technológiai start-up vállalatba invesztált a BMW és a Ford a Volta Energy Technologies befektetési alappal együtt - jelentette be hétfőn Peter Lamp, a BMW akkumulátor üzletágának a vezetője.Szilárdtest-akkumulátor technológiába fektet a BMW és a Ford
   
A három társaság összesen 130 millió dollárt invesztált a Solid Power vállalatba a gyártási kapacitás kiépítésének a finanszírozására. A Solid Power nem hozta nyilvánosságra a cégnek a befektetési összeggel elért piaci tőkeértékét. Doug Campbell, a cég alapító-vezérigazgatója azonban hangsúlyozta, hogy "a BMW és a Ford a befektetéssel vezető pozícióra tett szert az elektromos mobilitási piacon folyó versenyben".
   
A szilárdtest-akkumulátorokat tekinti a járműipar a jövő letéteményesének az elektromos mobilitásban. Az ilyen akkumulátorok semmilyen folyadékot nem tartalmaznak, ellentétben a manapság az elektromos járművek hajtására elterjedt lítium-ion akkumulátorokkal, hanem szilárdtest elektródákkal rendelkeznek.
  
A nagyobb energiatárolási kapacitás mellett az alacsonyabb gyúlékonyság is a technológia előnyei közé tartozik. A Solid Power állítása szerint a szilárdtest akkumulátorok a hagyományos akkumulátorok energiatárolási kapacitásának a másfélszeresével rendelkeznek. A technológia azonban egyelőre túl drága a kereskedelmi alkalmazáshoz és még viszonylag kevés tapasztalat áll róla rendelkezésre.
   
Szilárdtest-akkumulátor technológiába fektet a BMW és a Ford

A Solid Power vállalatot a Coloradoi Egyetem alapította 2012-ben Boulderben. A cég már 2016 óta folytat együttműködést a BMW autógyárral. A BMW az év végéig ötre tervezi emelni elektromos autó modelljeinek a számát.
   
A Volskwagen is kialakította a saját együttműködését egy szilárdtest-akkumulátor technológiai start-up vállalattal. A QuantumScape 2024-re tervezi piacéretté tenni saját termékét. A cég tavaly vitte tőzsdére a részvényét.
   
A Solid Power esetleges tőzsdei bevezetéséről a vezérigazgató, Campbell nem nyilatkozott.
Kulcsszavak: akkumulátor, autógyár, bmw, elektromos autó, ford
 
E-taxik forgalomba állításával folytatódik a Protheus projekt Pakson E-taxik forgalomba állításával folytatódik a Protheus projekt Pakson Az Audi fenntartható mobilitással és töltési megoldásokkal érkezett a davosi Világgazdasági Fórumra Az Audi fenntartható mobilitással és töltési megoldásokkal érkezett a davosi Világgazdasági Fórumra Szilárdtest-akkumulátor technológiába fektet a BMW és a Ford A kulcspiacokon kínált új gépjárművek 100%-át elektromosítani tervezi a Nissan 2030-ig A ŠKODA FAVORIT harminc éve lépett a siker útjára A ŠKODA FAVORIT harminc éve lépett a siker útjára Szilárdtest-akkumulátor technológiába fektet a BMW és a Ford Teljesen új ötajtós csapotthátú a Nissantól
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1