Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Pozitív profittal zárta a Mazda az elmúlt pénzügyi évet

Pozitív profittal zárta a Mazda az elmúlt pénzügyi évet

2021. május 17.
A Mazda Motor Corporation ma jelentette az elmúlt pénzügyi év eredményeit, mely 2021. március 31-én zárult globálisan 1,287,000 autó eladásával.

Pozitív profittal zárta a Mazda az elmúlt pénzügyi évet

A Mazda két legnagyobb piaca, Észak-Amerika és Kína növelte az eladott volument a múlt évhez képest (403,000 db +2% illetve 228,000 db +8%). Japánban a Mazda 176,000 autót értékesített (-13%).

A Mazda értékesítési teljesítményét Európában a COVID-19 befolyásolta, az elhúzódó lezárások a régió több országában visszavetették az értékesítést (178,000 db, -32%).

A pénzügyi év második felében a fokozottan erős értékesítési lendületnek, a költségcsökkentésnek, és a változó profit javulásának köszönhetően a Mazda 23,2 milliárd EUR nettó bevételt ért el, mely 71 millió EUR éves működési profitot eredményezett, 255,6 milliós nettó veszteség mellett.

Miközben a gazdasági környezet továbbra is olyan kihívásokat tartogat, mint a chip-hiány, és az emelkedő nyersanyag-árak, a Mazda továbbra is magára találó értékesítésre számít a 2022. március 31-gyel végződő pénzügyi évben, előrejelzései szerint 1,410,000 darab autó eladásával. Észak-Amerika és Kína továbbra is húzóerő marad, és Európa is nőni tud negyedévről negyedévre, mellyel megerősíti szerepét a Mazda 3. legerősebb piacaként.


Pozitív profittal zárta a Mazda az elmúlt pénzügyi évet

Ennek elősegítésére 2021. június 24-től új elnök-vezérigazgatót neveztek ki a Mazda Motor Europe élére. Martijn ten Brink aktuálisan az MME értékesítésért és vevőszolgálatért felelős alelnöke. Yasuhiro Aoyama, aki 2019 óta vezeti a Mazda Motor Europe-ot, visszatér a vállalat hirosimai központjába, és ő lesz a Mazda Corporation globális marketingért, értékesítésért és vevőszolgálatért felelős igazgatója.

Az üzleti környezetet figyelembevételével a Mazda a következő pénzügyi évre 26,4 milliárd EUR nettó bevételt, 503,9 millió EUR működési profitot és 271,3 millió EUR nettó nyereséget tervez.


Kulcsszavak: autógyár, mazda
 
A BMW az elmúlt évtizedben egymillió darab alkatrészt állított elő háromdimenziós nyomtatással A BMW az elmúlt évtizedben egymillió darab alkatrészt állított elő háromdimenziós nyomtatással Történelmi rekordértékesítés a Mazdánál Történelmi rekordértékesítés a Mazdánál A Ford vezérigazgatója bocsánatot kért a chicagói gyárban történt szexuális zaklatások miatt A Ford vezérigazgatója bocsánatot kért a chicagói gyárban történt szexuális zaklatások miatt Az idei első negyedévben 23 százalékkal nőtt Romániában az autógyártás Az idei első negyedévben 23 százalékkal nőtt Romániában az autógyártás Pozitív profittal zárta a Mazda az elmúlt pénzügyi évet Európában, Európának készül az új Qashqai
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1