Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Ismét lehet pályázni elektromos taxira

Ismét lehet pályázni elektromos taxira

2021. május 17.
A kormány 3 milliárd forintot különített el erre a célra, a pályázók a gépjármű értékének 45 százalékát kaphatják meg támogatásként egy legfeljebb 15 millió forint értékű elektromos gépjármű vásárlására.

Ismét lehet pályázni elektromos taxira

Hamarosan újra pályázhatnak a taxisok kormányzati támogatásra elektromos autók beszerzéséhez, szakmai szervezetek és a fővárosi Fidesz-KDNP kérésére - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára a minisztérium pénteki közleményében.
   
Schanda Tamás kifejtette: "Azt szeretnénk, hogy a vállalkozók, cégek az ország újraindítása alatt új lehetőségeket is kapjanak, ezáltal meg tudjanak erősödni. Különösen fontos ez a járványhelyzet miatt leginkább megviselt ágazatokra. Nehéz helyzetbe kerültek a taxis vállalkozások is, különösen Budapesten. Eddig már több intézkedéssel is segítettük őket, így például azzal, hogy átmenetileg eltöröltük az autóik életkorára vonatkozó szigorú szabályozást, vagy éppen lehetővé tettük, hogy részt vegyenek a korlátozások alatt nagyon elterjedté vált házhozszállításban".
   
Az államtitkár felidézte: ahhoz is lehetőséget biztosítottak a taxisok számára, hogy kedvezményesen, állami támogatással vehessenek új, korszerű, elektromos járműveket. "A korábbi kiírásnak nagy sikere volt, ezért - a szakmai szervezetek és a fővárosi Fidesz-KDNP kérésére - úgy döntöttünk: hamarosan újra lehet pályázni" - jelentette be.
   

Ismét lehet pályázni elektromos taxira

Az érintett egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok június közepétől pályázhatnak új, elektromos autók beszerzésére; a pályázati felhívás a napokban jelenik meg - ismertették.
   
A kormány 3 milliárd forintot különített el erre a célra, a pályázók a gépjármű értékének 45 százalékát kaphatják meg támogatásként egy legfeljebb 15 millió forint értékű elektromos gépjármű vásárlására. A kiírás - amellett, hogy ezzel is segíti az ország újraindítását és a vállalkozások megerősödését - közép- és hosszútávon is jelentős megtakarítást jelent a vállalkozóknak, hiszen az elektromos autók fenntartása sokkal gazdaságosabb, a közlekedés zöldítése pedig segíti a klímavédelmi célok elérését is - közölték.
Kulcsszavak: elektromos autó, Pályázat, taxi
 
A KIA az elektromos autókra és a mobilitási szolgáltatásokra koncentrál a jövőben A KIA az elektromos autókra és a mobilitási szolgáltatásokra koncentrál a jövőben Újabb 240 elektromos norvég postásautó Újabb 240 elektromos norvég postásautó Ismét lehet pályázni elektromos taxira A PEUGEOT folytatja elektromos személygépkocsi-kínálatának fejlesztését A Citroën ë-Jumpy nyerte az „International Van of the Year 2021" díjat A Citroën ë-Jumpy nyerte az „International Van of the Year 2021" díjat 18 darab, száz százalékban elektromos Nissan e-NV200 erősíti a Magyar Posta járműparkját 18 darab, száz százalékban elektromos Nissan e-NV200 erősíti a Magyar Posta járműparkját
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1