Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban

Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban

2021. június 03.
Egy, a korunk kihívásainak mindenben eleget tevő buszt próbálhatnak ki ismét a fővárosban közlekedők júniusban.

Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban

A Budapesti Közlekedési Központ és a második legnagyobb szolgáltatója, az ArrivaBus ezúttal a BYD legmodernebb, teljesen elektromos városi autóbuszát, a BYD K9 UB 12m eBus-t teszteli valós forgalmi környezetben. A járművel a 105-ös vonalon e105-ös jelzéssel lehet találkozni, amelyet bárki ingyenesen kipróbálhat.

A teljesen elektromos városi autóbusz június 2-tól mintegy két hétig lesz forgalomban a 105-ös autóbusz vonalán e105-ös jelzéssel. A járművön ingyenesen lehet utazni, így bárki kipróbálhatja a jövő technológiáját. A BKK FUTÁR rendszerében percre pontosan nyomon lehet követni, hogy merre jár a jármű.

A tisztán elektromos hajtású, alacsonypadlós BYD K9 UB 12m eBus városi autóbusz fővárosi tesztjére a BKK, az ArrivaBus és a gyártó BYD együttműködésének köszönhetően kerül sor: két héten keresztül a Budapesten közlekedők is megismerhetik a járművet.

Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban

Az ArrivaBus, mint a Deutsche Bahn csoporthoz tartozó, egész Európában jelen lévő szolgáltató több mint 20 éve részese a budapesti közösségi közlekedésnek. A vállalat kifejezetten elkötelezett a környezetbarát járművek tesztelése és alkalmazása iránt, így mindent megtesz annak érdekében, hogy tisztán elektromos hajtású járműveket hozzon Budapestre, egyelőre teszt jelleggel. Ennek keretében tavaly ősszel egy MAN, az elmúlt hetekben egy Mercedes-Benz e-busz érkezett a fővárosba, most pedig egy modern BYD gyártmányú elektromos járművel gyűjtik a hétköznapi tapasztalatokat.

A kínai székhelyű BYD járművei szerte a világon szolgálják az utasok igényeit. A gyártó most bemutatott 12 méteres szóló autóbusza 348 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, ennek köszönhetően egy töltéssel akár 300 kilométert is meg tud tenni. A modern elektromos busz teljes hosszában alacsonypadlós, és dupla klíma szolgálja az utasok igényeit.

A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet. Ennek egyik fontos célkitűzése a modern, környezetbarát járművek használata a fővárosi közösségi közlekedésben. Az elmúlt időszakban a Budapesti Közlekedési Központ több alkalommal is tesztelt teljesen elektromos hajtású buszokat az ArrivaBus-szal és a BKV Zrt.-vel együttműködésében.

Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban

Az Európai Bizottság által meghirdetett Zöld Megállapodás 2050-ig karbonsemleges Európai Uniót vízionál. A stratégiai célkitűzéseknek megfelelően a Budapesti Mobilitási Terv a buszágazatban a zéró emissziós járművek beszerzését preferálja: trolibuszokét és elektromos buszokét, így a járműtesztre az EU célkitűzésével összhangban kerül sor.
Kulcsszavak: bkk, bkv, BYD, elektromos busz, főváros
 
Az ABB több megbízást is nyert elektromos buszok töltőállomásainak szállítására Az ABB több megbízást is nyert elektromos buszok töltőállomásainak szállítására Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban Megkezdődik a Budaörsi úti új közúti csomópont építése Az ABB biztosítja a világ első, 12 méter hosszú, teljesen elektromos meghajtású, önvezető buszának töltését Az ABB biztosítja a világ első, 12 méter hosszú, teljesen elektromos meghajtású, önvezető buszának töltését Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban Változik az 1-es villamos pótlása Újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban Műszaki hiba miatt rövid időre leállt a 4-es metró
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1