Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz

További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz

2021. június 10.
A Volánbusz a korábban megpályázott 60 elektromos autóbusz után újabb 40 beszerzésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Program keretében - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz

A közlemény szerint így 100 szóló, alacsony padlós, kéttengelyes, elektromos meghajtású, minimum 24 ülőhellyel, és egy feltöltéssel minimum 240 kilométert megtenni képes autóbusz beszerzésére írtak ki feltételes közbeszerzési eljárásokat.
   
A pályázatok és a közbeszerzési eljárások eredményessége esetén Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben 6, a fővárosi agglomerációban pedig 40 jármű korszerűsítheti a járműállományt.
   
A társaság célja az autóbusz-állomány zöldítése elektromos, illetve CNG-meghajtású járművek beszerzésével; ezek üzemeltetéséhez szükséges a töltőállomások kiépítése is. Ezért hozta létre a Volánbusz és az MVM Mobiliti Kft. a Mobiliti Volánbusz Kft.-t, és ehhez nyújt segítséget a Zöld Busz Program is - tették hozzá.
   
A budapesti agglomerációba kerülő e-buszok a fővárosi rendszerbe integrált Volánbusz-járatok útvonalán állnak szolgálatba ennek megfelelően kék színű lesz és a fedélzeti kijelzőkön üzemel majd a Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer (FUTÁR) - közölték.
   
További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz

A fejlesztés során kiépül az autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges töltő-infrastruktúra is. A beruházások megvalósulása esetén évente több mint 3600 tonnával csökkenhet a szén-dioxid-kibocsátás - írták.
   
A közleményben Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára kifejtette, a kormány a járványhelyzetben is kiemelt figyelmet fordít a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtására, és az egyik sarkalatos elemként a közlekedés zöldítésére - tette hozzá.
  
"A Zöld Busz Programban tíz év alatt 36 milliárd forinttal támogatjuk a járműállomány minőségi cseréjét a 25 ezer főnél nagyobb lélekszámú településeken" - mondta.
   
A Volánbusz tulajdonosi jogait gyakorló MÁV elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert a közleményben kifejtette: a MÁV-Volán-csoport célja a fenntartható, biztonságos, tiszta, környezet- és utasbarát közlekedés biztosítása, 2050-re a kvázi klímasemlegesség elérése.
   
Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója elmondta: 2018-ban indították járműfiatalítási programjukat, amelynek keretében 866 autóbuszt szereztek már be, és 2022 végéig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka újul meg.
   
További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz

A helyközi elővárosi vonalakra hamarosan érkezik 204 MAN Lion´s City GL A23 csuklós autóbusz, illetve megérkezik a Volánbusz első, saját elektromos autóbusza is - mondta.
   
2021-ben 1665 alacsonypadlós és alacsony belépésű, szóló, csuklós, hosszított szóló, normál padlós és turista autóbusz beszerzése indul, az idén év végéig 700 új, hagyományos és elektromos meghajtású jármű kerül forgalomba - tette hozzá.
Kulcsszavak: elektromos busz, fejlesztés, volánbusz
 
További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz A Toyota új, jobb hatásfokú szilikon-karbid teljesítmény félvezetők kifejlesztésén dolgozik További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz Az új Audi Matrix LED fényszóró További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz Közzétette autópálya-stratégiáját a román kormány A Volkswagen elektromos töltőpontokkal borítaná be Európát A Volkswagen elektromos töltőpontokkal borítaná be Európát A kényeztetés legmagasabb szintje: sofőrje helyett vezet a Lexus LS, de ez még nem a teljes önvezetés A kényeztetés legmagasabb szintje: sofőrje helyett vezet a Lexus LS, de ez még nem a teljes önvezetés
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1