Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
50. születésnapját ünnepli a Porsche Design

50. születésnapját ünnepli a Porsche Design

2022. január 25.
A Porsche AG gratulál a Porsche Design jubileumához. Az ünnepi év főszerepét két nagyon különleges autó kapta: egy exkluzív Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design és egy történelmi jelentőségű 911 S 2.4 Targa 1972-ből, a Porsche Design alapításának évéből, amelyet a Porsche Classic korhű megoldásokkal restaurált.

50. születésnapját ünnepli a Porsche Design

A kettőt a közös gének mellett a fényezésük köti össze, amely a Professor Ferdinand Alexander Porsche által 1972-ben megálmodott, legendás Chronograph I színeit idézi fel: kívül és belül egyaránt a fekete dominál. Emellett a Porsche Design bemutatja a Chronograph 1 – 1972 Limited Edition karórát is. A Porsche Múzeum szintén megünnepli a jeles évfordulót, méghozzá egy különleges kiállítással, amely 2022. január 19-től várja az érdeklődőket.

„Ha újragondolod valaminek a funkcióját, a forma ezt követően néha magától összeáll” – így írta le F.A. Porsche azt a folyamatot, amelyet mind a mai napig követnek a Porsche Design tervezői. 1972-ben ő alapította a Porsche Design vállalatot testvérével, Hans-Peterrel közösen. A Porsche 911 formatervezője olyan vállalatot álmodott meg, amely a Porsche lelkületét és alapelveit kiterjeszti az automobilok világán túlra. Azóta a Porsche Design nemzetközileg elismert prémium életstílus márkává nőtte ki magát, amely messze földről híre letisztult esztétikával rendelkező, funkcionális és tartós tárgyairól.

Exkluzív különleges kiadás: egy klasszikus formaterv modern értelmezése

A 911 Edition 50Y Porsche Design mindössze 750 példányra limitált, exkluzív szériaként F.A. Porsche ikonikus formaterveinek állít emléket. A teljesen fekete külső mellett klasszikus, kockás Sport-Tex ülésközéppel tiszteleg a múlt előtt. A széria Sport Chrono csomag műszerfali Porsche Design Subsecond órájának vörös másodperc mutatója szintén klasszikus elemként tűnik fel.

50. születésnapját ünnepli a Porsche Design

A különleges kiadás alapját a 911 Targa 4 GTS adja, alapára pedig Németországban bruttó 185.606 euró lesz. A jubileumi modell első példányai már áprilisban megérkezhetnek az európai kereskedésekbe. A leendő tulajdonosoknak lehetősége van a legendás Chronograph I új kiadásának megvásárlására is. A karóra különleges megoldásai, mint például az egyedi számozás és a keréktárcsa alakú rotor megerősíti a 911 Edition 50Y Porsche Design modellhez fűződő kapcsolatot.

Teljesen egyedi: 911 S 2.4 Targa F.A. Porsche aláírásával

Az elmúlt két évben a Porsche Classic egy igazán különleges projekten dolgozott a Porsche Design 50. születésnapjának megünnepléséhez. A főszereplő egy teljes mértékben restaurált 911 S 2.4 Targa, méghozzá 1972-ből, a Porsche Design alapításának évéből. „A víziónk az volt, hogy létrehozzuk a 911 Edition 50Y Porsche Design történelmi megfelelőjét,” magyarázta Ulrike Lutz, a Porsche Classic vezetője. „Az új Sonderwunsch egyedi kívánságokat megvalósító programunk révén könnyedén megalkothattuk az egyedi járműpárost. A tervezőink és restaurálóink feladata az volt, hogy az új autó különlegességeit megörökítsék a klasszikus modell esetében is.”

50. születésnapját ünnepli a Porsche Design

A kiindulási pontot egy 911 T 2.4 Targa jelentette 1972-ből, ami meglehetősen rossz állapotban volt; még néhány alkatrésze is hiányzott. Ez általában már hátrányos kiindulási pontot jelentene egy restaurálási projekthez, itt azonban a tervezett módosítások miatt egyébként is szinte teljesen a nulláról kellett indulni. A Porsche Classic szakértői átalakították a motort és a futóművet az S verziónak megfelelően. Korának csúcsmodellje egy mechanikus benzinbefecskendezésű, 2.341 köbcentiméteres boxermotorral rendelkezett, amely 6500-as fordulaton 190 lóerőt teljesített.

Ferdinand Alexander Porsche iránti tiszteletből ez az egyedi autó ugyanolyan színekkel rendelkezik, mint az 1972-ben általa megálmodott Chronograph I karóra: a fekete a domináns szín, kívül és belül egyaránt. A platina selyemfényű klasszikus oldalsó csíkok és a Porsche Design felirat teszi igazán egyedivé az összképet. Különleges, exkluzív részletként a Targa bukókeret is platina selyemfényű kialakítást kapott az eredeti modell szálcsiszolt, rozsdamentes acéljának modern interpretációjaként. A Targa felirat ezúttal matt feketében látható. A különleges modellhez hasonlóan a farmotor feletti hűtőrácson megtalálható a ‘Porsche Design 50th Anniversary’ logó, méghozzá F.A. Porsche aláírásának hiteles reprodukciójával együtt.

50. születésnapját ünnepli a Porsche Design

További jubileumi termékek és kiegészítők

A Porsche és a karórák rajongói számára mutatja be a Porsche Design a Chronograph 1 – 1972 Limited Edition kronográfot. Az 500 példányra limitált, eredetit idéző karóra történelmi logóval és feliratokkal, teljesen egyedi és önálló kialakítással tiszteleg a márka jubileuma előtt. Az újdonság már elérhető a Porsche Design szokásos csatornáin.
Emellett a limitált Capsule kollekció teszi teljessé az ünnepi kínálatot egyedi ruhadarabokkal, cipőkkel, sport ruházattal, bőröndökkel és kiegészítőkkel, különleges szemüvegeket is beleértve.

A Porsche Design

„A jó formaterv őszinte.” hangsúlyozta mindig F.A. Porsche, a legendás Porsche 911 tervezője és a stúdió alapítója. Roland Heiler vezető és csapata mind a mai napig ezt a filozófiát követi. Eredeti anyagok használatával jól átgondolt, funkcionális és tartós termékeket terveznek letisztult esztétikával. A Porsche Design márka belső formatervezői csapataként inspiráló, kimagasló minőségű termékeket alkottak már a karórák, a napszemüvegek, a bőröndök és a bőr kiegészítők terén is.

A Porsche Design irodái megtalálhatók Zell am Seeben, Berlinben, Ludwigsburgban, Los Angelesben és Sanghajban, nemzetközi ügyfelek számára is kínálva szolgáltatásokat. Ez számos első osztályú fogyasztási cikket, háztartási eszközt és ipari terméket eredményezett már – a megrendelők között szerepel például az Elan, a KEF, a LaCie, a Morita és a Panasonic is.


50. születésnapját ünnepli a Porsche Design

Az anyagok tökéletes megválasztása kulcsfontosságú szerepet játszik a F.A. Porsche stúdiójának termékeinél. A titán és a szénszál örök életű tartósságot és új, váratlan funkciókat is magukkal hoznak. A hagyományos, őszinte formatervezési hozzáállás ambiciózus innovációkkal egyesül, valódi luxuscikket alkotva.

Különleges kiállítás a Porsche Múzeumban

A Porsche Múzeum is megünnepli a Porsche Design 50. évfordulóját egy különleges kiállítással, amely 2022. július 11-ig lesz látogatható. Ennek egy része F.A. Porsche életéről és munkásságáról, formatervezési filozófiájáról és inspiráló hatásáról szól. Az öt évtizedet felölelő kiállításon számos érdekes termék látható.

A Porsche Design születésének szimbóluma a Chronograph I karóra – a legendás időmérő két verziója adja a különleges kiállítás gerincét, egyben érdekes kiindulási alapot is adva a többi kiállított cikkhez. Ezek között megtalálható a P8478 aviátor napszemüveg, a Monobloc Actuator chronotimer sorozat, a P3613 pipa és a P9521 mobiltelefon. A Porsche Múzeum felső szintjén látható F.A. Porsche saját autója, egy 993-as Speedster, valamint egy 904, amelyet a tervező valódi mestermunkaként írt le. Emellett a Porsche Classic által restaurált, 1972-es Porsche 911 S 2.4 Targa, valamint az új 911 Edition 50Y Porsche Design szintén a kiállítás részét képezi majd.

Kulcsszavak: évforduló, Ferdinand Porsche, Porsche, Porsche 911
 
Száz éves az Alfa Quadrifoglio Száz éves az Alfa Quadrifoglio A Ford pontosan 100 évvel ezelőtt mutatta be első haszongépjárművét, a Ford TT-Modellt A Ford pontosan 100 évvel ezelőtt mutatta be első haszongépjárművét, a Ford TT-Modellt Sportos ikerpár négyliteres szívómotorral Sportos ikerpár négyliteres szívómotorral New York és New Jersey a következő állomása a „Citroën Générations” című videósorozatnak New York és New Jersey a következő állomása a „Citroën Générations” című videósorozatnak 125 év ŠKODA történelem – Időutazás a vállalat történetének tizenkét „gördülő mérföldkövével” 125 év ŠKODA történelem – Időutazás a vállalat történetének tizenkét „gördülő mérföldkövével”
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1