Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Land Cruiser-vásárlók a legelhivatottabbak a világon

A Land Cruiser-vásárlók a legelhivatottabbak a világon

2022. január 28.
Egzotikus, kézzel gyártott szupersportkocsikra sem kell annyit várni, mint a vadonatúj Toyota Land Cruiser japán belpiacos példányaira. Mindez nem riasztja el a vevőket: türelmesen kitartanak, akár négy éven át…

A Land Cruiser-vásárlók a legelhivatottabbak a világon

Bibliai léptékű várakozásra kell felkészülnie annak, aki Japánban meg szeretné vásárolni az új generációs Toyota Land Cruiser egy példányát. A vadonatúj, ultramodern platformra épülő J300-as szériát tavaly augusztusban mutatta be a Toyota. A klasszikus formajegyeket jelentősen könnyebb szerkezettel, új szolgáltatásokkal és modern, hathengeres erőforrásokkal kombináló típus a jelek szerint beváltotta a rajongók magas elvárásait, mert elképesztő roham indult világszerte az autóért.

Míg azonban a legtöbb nagy piacon ez nem okozott fennakadást, Japánban komoly akadályba ütköztek az érdeklődők: a Toyota ugyanis a világpiacokra legyártott mennyiségnek csupán egytizedét szánta a belső piacra. Ezt nem irigységből vagy nyereségvágyból tették: az előző, J200-as családdal hosszú évek során szerzett tapasztalatok azt mutatták ugyanis, hogy ekkora a kereslet a típus iránt. A tavalyi évben ugyan hirtelen megnőtt az elődmodell népszerűsége: a tizenötödik évében járó típusból 28 százalékkal többet vásároltak a japánok, mint egy évvel korábban. A Toyota azonban ekkorra már leosztotta gyártási kapacitásait, és a rendkívüli globális érdeklődés miatt ezen rövid távon már nem lehetett változtatni.

A Land Cruiser-vásárlók a legelhivatottabbak a világon

Az érdeklődők többsége szinte azonnal várólistára került. Szeptemberre már 24 hónapos, azaz két éves szállítási határidővel vették fel a megrendeléseket, ez azonban nem riasztotta vissza a vevőket. Szakadatlan lendülettel érkeztek és regisztráltak, így januárra megduplázódott a várakozás időtartama: aki Japánban most rendeli meg Land Cruiserét, várhatóan csak 2026-ban veheti azt át! A vevők ennek ellenére kitartanak, legalábbis sem a Toyota, sem a független sajtó nem számolt be tömeges visszamondásokról.

A Toyota szóvivője azt is hozzátette, hogy bár a félvezetők és nyomtatott áramkörök korlátozott elérhetősége, illetve a koronavírus-járvány miatt továbbra is előfordulnak fennakadások a cég gyártótevékenységeiben, a Land Cruiserre vonatkozó, extrém várakozási időnek semmi köze sincs ezekhez a tényezőkhöz.

A Land Cruiser-vásárlók a legelhivatottabbak a világon

Kulcsszavak: Land Cruiser, márkakereskedés, toyota
 
Az új Toyota Prius maximális ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP vizsgálatán Az új Toyota Prius maximális ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP vizsgálatán Elstartolt az Apollo Vredestein európai márkakereskedői partnerprogramja Elstartolt az Apollo Vredestein európai márkakereskedői partnerprogramja Az ország legnagyobb Opel márkakereskedése és szervize nyílt meg Budaörsön Az ország legnagyobb Opel márkakereskedése és szervize nyílt meg Budaörsön RAV4 történelem: Rétegmodellből globális autó RAV4 történelem: Rétegmodellből globális autó Új Nissan autószalon nyílt Ferihegyen Új Nissan autószalon nyílt Ferihegyen
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1