Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A legjobb minősítés az Euro NCAP teszten – Öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo számára

A legjobb minősítés az Euro NCAP teszten – Öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo számára

2022. március 18.
Meggyőző biztonsági színvonal minden vizsgált feltétel szerint. Már alapkivitelben Központi légzsák (Center Airbag) az első ülések között a tesztelt modellekben. Az eredmények a Volkswagen magasfokú biztonsági követelményeit igazolják.

A legjobb minősítés az Euro NCAP teszten – Öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo számára

Hármas siker a tekintélyes Európai Újautó-értékelési Program (European New Car Assessment Programme; Euro NCAP) biztonsági tesztjén: az Volkswagen új ID.5, Polo és Taigo modelljei egyaránt ötből öt csillaggal, azaz a lehető legjobb minősítéssel zártak. A tesztelők mind a négy vizsgált kritérium alapján – vagyis a felnőtt- és gyerekutasok, illetve a közlekedés fokozottan veszélyeztetett résztvevőinek védelme, valamint az alapkivitelhez tartozó vezetői segédrendszerek – kiválónak ítélték a tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-kupét, illetve a két új, belsőégésű motorral szerelt kisautót.

Elsősorban a „Felnőtt utasok védelme” kategóriában szerepelt kiválóan a három Volkswagen, ahol a tisztán elektromos ID.51 a lehetséges pontok 93 százalékát, míg a Polo és a Taigo a 94 százalékát gyűjtötte be. Az értékelés egyebek mellett frontális és oldalirányú ütközésteszteken, illetve ostorcsapás-jellegű mozgások okozta sérülések vizsgálatán alapul. Az ID.5 kiemelkedő eredménye az ütközési tesztek és a lehető leggyorsabb egészségügyi és műszaki mentést szolgáló megoldások együttes értékelése alapján született. További fontos biztonsági elem az első ülések Központi légzsákja (Center Airbag), amely mindhárom tesztelt Volkswagen modell felszereltségében szerepelt, s amely oldalirányú ütközés esetén segíthet megelőzni vagy legalábbis mérsékelni az első üléseken ülők közötti fejkontaktust.

A „Gyerekutasok védelme” kategóriában az ID.5 89 százalékos eredményt el. Az értékelés itt három alapvető szempontra épül, így a gyermekbiztonsági rögzítőrendszerek által frontális, illetve oldalirányú ütközés során nyújtott védelem mellett a különböző méretű gyermekülések biztonságos rögzítésének lehetőségei, valamint az autó kifejezetten gyerekek biztonságos szállításához kínált felszerelései is a középpontban álltak. A Polo (80 százalék) és a Taigo (84 százalék) szintén nagyon jól teljesített e kritériumok szerint.


A legjobb minősítés az Euro NCAP teszten – Öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo számára

A „Vezetői segédrendszerek” területén a lehetséges pontok 85 százalékával elsősorban az ID.5 bizonyult különösen meggyőzőnek, míg a Taigo és a Polo egyaránt 70 százalékos eredményt ért el ebben a kategóriában. Mindegyik modell alapfelszereltségnek része egyebek mellett a Fáradtságérzékelő rendszer (Driver Alert System), a Városi vészfékfunkcióval (City Emergency Braking) és Gyalogos-érzékeléssel (Pedestrian Detection) kiegészített Front Assist vészfék-asszisztens, valamint a Sávtartás-asszisztens (Lane Assist). Az ID.5 esetében emellett a biztonsági övek becsatolására figyelmeztető vizuális és akusztikai jelzést (az első üléssorban), illetve az Ülésfoglaltság-érzékelést (Seat Occupancy Recognition) (a második üléssorban) is figyelembe vették, illetve kedvezően értékelték ebben a kategóriában.

A járművek utasainak védelmén kívül az Euro NCAP azt is vizsgálja, milyen mértékben nyújtanak védelmet ütközésveszély esetén az automatikus vészfék-rendszerek a közlekedés fokozottan veszélyeztetett résztvevői (gyalogosok és kerékpárosok) számára. Az ID.5, a Taigo és a Polo alapfelszereltségében egyaránt szereplő Front Assist az Euro NCAP szerint jól felismeri ezeket a közlekedőket. A fejlett környezetmegfigyelő rendszer radarszenzorával és kamerájával érzékeli a kritikus mértékűre csökkent távolság jellemezte ütközésveszélyes helyzeteket és hatékonyan segít a féktávolság rövidítésében. Veszélyes helyzetet érzékelve a rendszer vizuális és akusztikai jelzéssel, illetve rövid, valamint automatikus fékezéssel figyelmezteti a vezetőt. A gyalogosok és kerékpárosok védelme tekintetében az ID.5 76 százalékos eredményt ért el, majd szorosan követte a Taigo (71 százalék) és a Polo (70 százalék).

Öt csillag sorozatban: jó társaságban az új trió – Az ID.5, a Polo és a Taigo egyaránt ötcsillagos minősítésével a Volkswagen tovább kívánja hangsúlyozni a legmagasabb szintű biztonság iránti igényét, egyben folytatja sikersorozatát: legutóbb 2021 áprilisban az ID.4, 2020 októberben a kompakt ID.3, 2019-ben pedig a Golf és a T-Cross szerezte meg az Euro NCAP legmagasabb minősítését.Kulcsszavak: euro ncap, törésteszt, volkswagen
 
A vadonatúj Ford Fiesta maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott A vadonatúj Ford Fiesta maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott A Ford és a Volkswagen vizsgálják a stratégiai szövetség lehetőségét A Ford és a Volkswagen vizsgálják a stratégiai szövetség lehetőségét A legjobb minősítés az Euro NCAP teszten – Öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo számára Jól zárta a tavalyi évet a Porsche Hungaria A legjobb minősítés az Euro NCAP teszten – Öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo számára Új motorral nagyobb vezetési élményt és kényelmet nyújt az Amarok Euro NCAP 2016: a Tiguan kategóriájának legjobbja Euro NCAP 2016: a Tiguan kategóriájának legjobbja
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1