Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Három sávosra bővül az M1-es Bicskéig

Három sávosra bővül az M1-es Bicskéig

2022. március 18.
Három sávosra bővül az M1-es autópálya az M0-s és Bicske között, az ezzel kapcsolatos közbeszerzést tegnap írta ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. - szúrta ki a Magyar Építők.

Három sávosra bővül az M1-es Bicskéig

Megjelent a pályázati felhívás az uniós közbeszerzési értesítőben, melyben a NIF Zrt. az M1-es autópálya Bicskéig tartó, 23 kilométeres szakaszának 2x3 sávosra bővítésére keres kivitelezőt.

Az útépítési szektor az építőipar egyik legfontosabb szegmense. A szektort érintő legégetőbb kérdések is szóba kerülnek majd az április 26-án megrendezésre kerülő Építőipar 2022 konferencián. A további részletekért kattints!

A kapacitásbővítés mellett a projekt keretei közt:

- egy új különszintű csomópont is építenek, amihez az 1104-es út kapcsolódik majd,
- a biatorbágyi csomópontot kibővítik,
- három eddig is használt különszintű csomópontot átépítenek (a Sasfészek-tavi pihenőhely melletti - csomópontot, a 102-es út csomópontját és a Bicske-nyugat csomópontot),
- illetve a Sasfészek-tó és a Zsámbék komplex pihenőket is átalakítják.

Mindezeken kívül 16 további felüljárót átalakítanak, egyet teljesen elbontanak miközben 3 újat még építenek is. A beruházás aluljárókat is érint melyekből kettőt elbontanak és máshol újjáépítenek, hármat pedig teljesen elbontanak.


Három sávosra bővül az M1-es Bicskéig

A beruházás során végig biztosítani fogják a 2x2 sávos forgalmat.

A felhívásban lehívható opcióként szerepel pár M1-est és M100-ast egyaránt érintő projekt is. Ezek között van az M1-M100 különszintű, teljes lóhere alakú autópálya csomópont kiviteli terveinek elkészítése és a létesítmény kiépítése, ehhez pedig a meglévő építési engedély módosítása. Lehívható beruházás továbbá három főpálya felüljáró - melyek közül kiemelten fontos az 1-es főút felett átívelő 90 méter hosszú híd.

Mindettől függetlenül külön résszerződésként ugyanebben a kiírásban Biatorbágy és az M1-es autópálya kapcsolatát is fejlesztik: a város M1-es csomópontjától a 8101-es útig (Ország út) az 1-es főutat 2x2 sávosra bővítik mintegy 600 méteren, a szakasz végén pedig turbó körforgalmat alakítanak ki. Erre a beruházásra is keresik a kivitelezőt - í­rja a portfolio.hu.
Kulcsszavak: autópálya, építkezés, M1, NIF
 
Három sávosra bővül az M1-es Bicskéig Szerdától változik a Budaörsi út forgalmi rendje Három sávosra bővül az M1-es Bicskéig Májusban elkezdik az M0-s bővítését az M1-es és az M7-es között Három sávosra bővül az M1-es Bicskéig Az autóklub a hatástanulmányok megismeréséig csak a megyei matricák bevezetését támogatja Németország mentesítené az elektromos teherautókat az úthasználati díj alól Németország mentesítené az elektromos teherautókat az úthasználati díj alól Bolgár rendszámú autóbusz hajtott árokba az M5-ös autópályán Bolgár rendszámú autóbusz hajtott árokba az M5-ös autópályán
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1