Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Hyundai Motor közzétette 2022. áprilisi globális értékesítési adatait

A Hyundai Motor közzétette 2022. áprilisi globális értékesítési adatait

2022. május 09.
2022 áprilisában világszerte 308 788 gépkocsi talált gazdára; éves szinten -11,6%.  A Hyundai Koreán kívül 249 373, Koreában 59 415 gépkocsit adott el. A Hyundai minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy világszerte minimálisra csökkentse az üzleti bizonytalanságok kedvezőtlen hatását.

A Hyundai Motor közzétette 2022. áprilisi globális értékesítési adatait

A Hyundai Motor Company a mai napon bejelentette, hogy 2022 áprilisában világszerte 308 788 gépkocsit értékesített, 11,6 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában.

A Koreán kívüli piacokon összesen 249 373 gépkocsit értékesített a Hyundai Motor: ez éves szinten 10,6 százalékos csökkenésnek felel meg. A geopolitikai események, illetve a folytatódó pandémia miatt több kínai nagyvárosban bevezetett karantén ellenére bizonyos piacokon, így Európában, Dél-Amerikában, valamint az ázsiai és csendes-óceáni régióban növekedtek az eladások.

A Koreán belüli eladások a tavalyi év azonos időszakához képest 15,4 százalékos visszaesést mutattak: az 59 415 eladott gépkocsiból 11 290 darabot a Genesis prémium márka termékei tettek ki.

A kedvezőtlen külső tényezők – többek között az elhúzódó alkatrészhiány, illetve a nyersanyagok árának ingadozása – üzletmenetre gyakorolt hatását a szabadidőjárművek iránti, robusztus kereslet, illetve a Genesis márka termékeinek népszerűsége segített minimalizálni.

A Hyundai Motor minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a termelés és a raktárkészlet optimalizálásával, valamint az üzleti stratégiáknak az egyes régiók sajátosságaihoz történő alakításával enyhítse az üzleti bizonytalanságok kedvezőtlen hatását.

A magyarországi eredményekre vonatkozóan, a Hyundai áprilisban is nagyszerűen teljesített az eladási számok tekintetében. A teljes piac eladási eredményét tekintve a Hyundai 3,1%-os magyarországi piacrészt ért el, az elektromos autók piacán pedig 2. helyen állt, 10,75%-os piacrésszel, ami 7,33%-kal magasabb, mint 2021. ugyanezen időszakában.

Kulcsszavak: értékesítés, Hyundai, jármű kereskedelem
 
Új lehetőség az autópiacon - A ŠKODA gondoskodik a pénzügyeiről is Új lehetőség az autópiacon - A ŠKODA gondoskodik a pénzügyeiről is Folyamatos növekedés a Fordnál - Erőteljes a növekedés a magyar SUV szegmensben Folyamatos növekedés a Fordnál - Erőteljes a növekedés a magyar SUV szegmensben A Hyundai Motor közzétette 2022. áprilisi globális értékesítési adatait Öt hónap alatt 2.550.000 Volkswagen talált gazdára Kamatnullázó” akciót indított a Honda Kamatnullázó” akciót indított a Honda 2017-ben is a Mercedes-Benz értékesítette a legtöbb prémium személyautót 2017-ben is a Mercedes-Benz értékesítette a legtöbb prémium személyautót
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1