Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Ismét elektromos buszokat tesztel a BKK Budapesten

Ismét elektromos buszokat tesztel a BKK Budapesten

2022. május 23.
A jövő technológiáját próbálhatják ki a fővárosban közlekedők, ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ és két szolgáltatója, a BKV Zrt. és az ArrivaBus a Mercedes és az MAN legmodernebb csuklós elektromos városi autóbuszait tesztelik valós forgalmi környezetben. A járművekkel a 7-es, valamint a 8E vonalon lehet találkozni, amelyeken bárki ingyenesen utazhat.

Ismét elektromos buszokat tesztel a BKK Budapesten

Az ArrivaBus által tesztelt teljesen elektromos MAN Lion’s City 18E városi autóbusz május 21-ig, szombatig van forgalomban a belvárost is átszelő 8E vonalán. A BKV Zrt. által vizsgált Mercedes eCitaro G elektromos csuklós autóbusszal pedig május 17. és 23. között a 7-es busz vonalán, május 24. és 30. között pedig a 8E busz vonalán lehet találkozni. A tesztbuszok a 8E vonalon e8E, a 7-esen pedig e7 jelzéssel közlekednek.

A most bemutatott MAN Lion’s City 18E típusú, 18 méteres csuklós autóbusz minden körülmények között mintegy 300 kilométeres hatótávot garantál. Ezt a még napjainkban is kiemelkedőnek számító 640 kWh-nyi akkukapacitás biztosítja, amelyből 512 kWh energia áll az autóbusz rendelkezésére. A modern elektromos busz teljes hosszában alacsonypadlós, és dupla klíma szolgálja az utasok igényeit.

A Mercedes eCitaro G típusú elektromos csuklós autóbusz szintén 18 méter hosszú, klimatizált és teljes hosszában alacsonypadlós. Az autóbuszt egy 441kWh összkapacitású akkumulátor hajtja, amellyel akár 340 kilométert is képes megtenni városi körülmények között.

A tesztjáratokon ingyenesen lehet utazni, bárki kipróbálhatja azokat. A BudapestGO rendszerében percre pontosan nyomon lehet követni, hogy épp merre haladnak a járművek. A tesztelés lehetőségét a BKV Zrt. és az ArrivaBus biztosítja. A vállalatok elkötelezettek a környezetbarát járművek beszerzése iránt, mindent megtesznek annak érdekében, hogy tisztán elektromos hajtású járműveket hozzanak Budapestre, egyelőre teszt jelleggel.

Ismét elektromos buszokat tesztel a BKK Budapesten

Cél a fenntartható, környezetbarát járműparkfejlesztés

A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet. Ennek egyik fontos célkitűzése a modern, környezetbarát járművek használata a fővárosi közösségi közlekedésben. Az elmúlt időszakban a Budapesti Közlekedési Központ már több alkalommal is tesztelt teljesen elektromos hajtású buszokat az ArrivaBus-szal és a BKV Zrt.-vel együttműködésében.

Az Európai Bizottság által meghirdetett Zöld Megállapodás 2050-ig karbonsemleges Európai Uniót vízionál. A stratégiai célkitűzéseknek megfelelően a Budapesti Mobilitási Terv a buszágazatban a zéró emissziós járművek beszerzését preferálja: trolibuszokét és elektromos buszokét, így a járműtesztre az EU célkitűzésével összhangban kerül sor.
Kulcsszavak: ArrivaBus, bkk, bkv, budapest, elektromos busz, MAN, mercedes
 
Ismét elektromos buszokat tesztel a BKK Budapesten Szoftveres hiba miatt állhatott le egy Alstom-szerelvény Ismét elektromos buszokat tesztel a BKK Budapesten Forgalmi változások lesznek Budapesten a közlekedésben is az augusztus 20-i ünnepségek miatt Újra járható a Bem rakpart a Batthyány tér és a Bem József tér között Újra járható a Bem rakpart a Batthyány tér és a Bem József tér között Már nyolc új CAF villamos van forgalomban Budapesten Már nyolc új CAF villamos van forgalomban Budapesten Az ABB hozzájárul Norvégia legnagyobb elektromos busz projektjének megvalósításához Az ABB hozzájárul Norvégia legnagyobb elektromos busz projektjének megvalósításához
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1