Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Itthon is növekszik érdeklődés az elektromos autók iránt

Itthon is növekszik érdeklődés az elektromos autók iránt

2022. május 23.
A kedvezőbb fenntartási költségek és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás miatt minden harmadik magyar járművezető mérlegeli, hogy a jövőben alternatív hajtású kocsit vásároljon – derül ki az EY reprezentatív, több mint 500 autóssal készült hazai kutatásából.

Itthon is növekszik érdeklődés az elektromos autók iránt

Az elektromos kocsiknál az akkumulátorhibától, a rövid hatótávolságtól és a lassabb töltéstől tartanak főleg az érdeklődők. A magyarokat elsősorban a vételár-támogatással és adókedvezményekkel lehetne átcsábítani az e-mobilitásra.    

A magyarok döntő többsége (80%) még sosem vezetett tisztán elektromos meghajtású kocsit, ennek ellenére a megkérdezettek több mint fele (53%-a) egy kedvező ajánlat esetén megfontolná, hogy alternatív hajtású járműre váltson.

„A magyaroknak egyre fontosabb a környezet védelme és a károsanyag-kibocsátás csökkentése. Személyre szabott ajánlatokkal növelhető az elektromos és hibrid autók iránti vásárlási kedv. Ehhez azonban a kereskedőknek olyan ügyfélkapcsolat-kezelési rendszert kell üzemeltetniük, ami hatékonyan támogatja az egyedi igények kiszolgálását”

- mutatott rá László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője.


Itthon is növekszik érdeklődés az elektromos autók iránt

Az e-autó mellett leginkább a kedvezőbb fenntartási költségek és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátási értékek miatt döntenének a válaszadók. 9 százalékuk már legközelebb is ilyen autót venne, 14 százalékuk pedig mindenképpen átülne egy elektromos kocsiba a jövőben. A kutatásba bevontak közül még nagyobb azok aránya (47%), akik azt mérlegelik, hogy hibrid négykerekűt vásároljanak.

A potenciális vevők számára a legfőbb aggályok a villanyautóval szemben a magasabb árszint (71%), valamint az akkumulátor esetleges hibáinak és cseréjének költségei (69%). Ezen kívül aggódnak a rövidebb hatótáv (62%), a lassabb töltési idő (40%), és a jármű gyorsan csökkenő értéke (20%) miatt is. A válaszadókat leginkább a vételár-támogatásokkal (64%), az adó- és illetékkedvezményekkel (44%), valamint a töltőállomások számának növelésével lehetne arra ösztönözni, hogy e-mobilitásra váltsanak.

„A hazai vállalatoknak van lehetősége arra, hogy e-mobilitásra ösztönözzék az embereket. Környezetbarát beruházásokhoz ugyanis számos kedvező adózási lehetőség érhető el cégek számára. Sokan nem tudják, hogy ebbe a kategóriába tartozik az is, ha egy munkáltató elektromos közlekedési eszközök használatát biztosítja munkavállalói részére, ezért is érdemes a területet jól ismerő tanácsadókkal egyeztetni” – tette hozzá Vékási Tamás, az EY Adótanácsadás Üzletágának vezetője.

Itthon is növekszik érdeklődés az elektromos autók iránt

Kulcsszavak: elektromos autó, értékesítés, jármű kereskedelem
 
IfW: Növeli a károsanyag-kibocsátást az elektromos mobilitásra való átállás erőltetése IfW: Növeli a károsanyag-kibocsátást az elektromos mobilitásra való átállás erőltetése A Nissan szerint csak lassan fog nőni az elektromos autók eladása A Nissan szerint csak lassan fog nőni az elektromos autók eladása A BMW Group stabil értékesítési növekedéssel zárta 2018 első háromnegyed évét A BMW Group stabil értékesítési növekedéssel zárta 2018 első háromnegyed évét Itthon is növekszik érdeklődés az elektromos autók iránt A kulcspiacokon kínált új gépjárművek 100%-át elektromosítani tervezi a Nissan 2030-ig Több mint 6 millió Volkswagent gyártottak 2017-ben Több mint 6 millió Volkswagent gyártottak 2017-ben
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1