Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A BMW bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját

A BMW bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját

2022. június 23.
Az osztrák létesítmény gyártósorain 2025-től a müncheni központú vállalatcsoport hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáinak következő generációja is napvilágot lát. Az éves gyártási kapacitás több mint 600 000 egység lesz.

A BMW bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját

A BMW Group Steyr városában működő létesítménye is elköteleződik a hálózatról tölthető mobilitás jövőképe mellett: 2025-től az üzem a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák következő generációjának gyártását és fejlesztését is megkezdi. A müncheni központú vállalatcsoport 2030-ig körülbelül egymilliárd eurót fektet be a létesítmény fejlesztésébe és bővítésébe. A jelentős kapacitásnövelés garantálja, hogy a Steyr városában működő üzem hosszútávon is a BMW Group elsőszámú hajtáslánc-technológiai helyszíne maradjon.

Összetett hajtáslánc-technológiai szaktudás: a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák legújabb generációja Steyr városába érkezik

„Ez az üzem már több mint 40 éve fejleszti és gyártja a BMW és MINI modellek belsőégésű erőforrásait. Ma már a BMW Group minden második új autóját olyan erőforrás hajtja, amely Steyr városában készült. 2025-től a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák következő generációjának fejlesztését és gyártását is megkezdjük” – mondta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. „A több éves szakmai tapasztalat és a hajtáslánc-technológiák terén felhalmozott hatalmas szaktudás a BMW Group Steyr városában működő létesítményét a közeli jövő fenntartható mobilitásának ideális helyszínévé emeli” – tette hozzá.


A BMW bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját

A projekt bejelentésére megrendezett eseményen Karl Nehammer osztrák kancellár így fogalmazott: „A gyártóipar fontos partner Ausztria üzleti erősödésében, az új munkahelyek létrehozásában és az innovációk kifejlesztésében. Ráadásul az éghajlatváltozás elleni hatékony és fenntarthatóan sikeres küzdelmet is elősegíti. Mindezek tekintetében a BMW Group ma Ausztriában példaértékű vállalatként van jelen – erős iránymutatóként az országunk fenntartható jövője felé vezető úton, ismét igazolva, hogy a környezetvédelem és a gazdasági növekedés nem kell, hogy ellentmondjon egymásnak. Épp ellenkezőleg: kéz a kézben járnak.”

„A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák gyártása a legfontosabb mérföldkő az üzem alapkövének letétele óta”

Az eseményen Alexander Susanek, a Steyr városában működő üzem ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák gyártása mennyi mindent jelent a létesítménynek. „Ez a lépés – minden kétséget kizáróan – a legfontosabb mérföldkő az üzem 1979-es alapkőletétele óta. Évente több mint 600 000 darab hálózatról tölthető hajtásláncot állítunk majd elő, miközben a benzines és dízelüzemű erőforrások kimagasló gyártási kapacitását továbbra is fenntartjuk. 4 400 munkatársunk mintegy fele 2030-ra már az elektromos mobilitás térnyerésén fog dolgozni. Ez ugyancsak óriási lépés afelé, hogy hosszútávon bebiztosítsuk munkahelyeinket” – mondta.


A BMW bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját

Az innovatív, mélyen integrált hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák összes fő alkatrésze Steyr városában készül majd: a rotor és az állórész, a váltó, az inverter és a közös ház is. Ezeket két új gyártósoron építik majd össze.

A gyártóterület jelentős bővítése: körülbelül 60 000 négyzetméternyi új épület és gyártási létesítmény épül fel

A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák érkezésére a jelenlegi gyártóterületek átfogó fejlesztéseken esnek át, ezzel párhuzamosan pedig új csarnokok is épülnek: a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák két új gyártósora és a váltó-összeszerelő sor egy kétszintes épületben kap majd helyet. Itt készülnek majd a technológiák vezérlőelektronikái is. A második új épület a logisztikai területet bővíti. A Steyr városában működő üzem teljes gyártóterülete így összesen mintegy 60 000 négyzetméterrel bővül. A BMW Group 2030-ig körülbelül 710 millió eurót invesztál a létesítmény gyártásfejlesztésébe.

„A teljesen új, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákat most először Steyr városában fejlesztik”


A BMW bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját

Fejlesztési helyszínként a Steyr városában működő létesítmény forradalmasította, és mind a mai napig folyamatosan optimalizálja a dízelmotor technológiáját. Ez a sikertörténet most a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákkal ismétlődik meg: Steyr városában fejlesztik a BMW Group új, nagyteljesítményű, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáit, amelyek új teljesítménykategóriát alkotnak majd. „A Steyr városában működő létesítményt a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák terén felhalmozott szaktudás folyamatos bővítésével erősítjük tovább. Mérnökeink itt, Ausztriában egy teljesen új hajtáslánc-technológiát fejlesztenek ki, üzemünk történetében most először” – nyomatékosította Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja.

A BMW Group 2030-ig körülbelül 230 millió eurót fektet be a Steyr városában működő létesítmény technológiafejlesztő részlegébe. Az üzem 700 fejlesztőmérnökének egyharmada már most is az elektromos mobilitás területén dolgozik. 2030-ra ez az arány mintegy 90 százalékra nő.

Fenntartható hajtáslánc-technológiák Ausztriából, az egész világ számára


A Steyr városában működő üzem átalakulása tökéletesen kapcsolódik a BMW iFACTORY gyártási stratégia három alappilléréhez: HATÉKONY, ZÖLD, DIGITÁLIS. Amíg a „HATÉKONY” és a „DIGITÁLIS” a hatékonyságra, a rugalmasságra és a minőségre összpontosító, csúcstechnológiás gyártási folyamatokra, addig a „ZÖLD” a fenntarthatóságot, az erőforrás-hatékonyságot és a körforgásos gazdaságot éltető, felelős környezetvédelmi hozzáállásra utal. 2025-től így a Steyr városában működő üzem teljes egészében megújuló energiaforrásokból nyeri majd ki a működéséhez szükséges összes energiát – zöldenergia hasznosításával és regionális biomasszából származó hő felhasználásával. Mindezek már jóval a felhasználói fázis előtt jelentkező fenntarthatóságot eredményeznek. „Azáltal, hogy hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáink száz százalékban emisszió-mentes üzemben látnak napvilágot, 2025-től a zéró emissziójú mobilitás lehető legjobb előfeltételeit teremtjük meg” – mondta Alexander Susanek, a Steyr városában működő üzem ügyvezető igazgatója.

Kulcsszavak: Ausztria, autógyár, BMW Group, elektromos autó, fejlesztés
 
Versenyképes modellekkel érkezi Európába a SAIC Motor Versenyképes modellekkel érkezi Európába a SAIC Motor Életnagyságú installáción  kísérthetjük végig a BMW 7-es sorozat tervezésének történetét Életnagyságú installáción kísérthetjük végig a BMW 7-es sorozat tervezésének történetét Az ÖBB és Siemens közösen fejlesztenek ki akkumulátoros vonatot Az ÖBB és Siemens közösen fejlesztenek ki akkumulátoros vonatot 2015-ben piacvezető volt a Renault az elektromos jármű piacon 2015-ben piacvezető volt a Renault az elektromos jármű piacon A BMW bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját A Volkswagen-csoport elindította elektromos mobilitási offenzíváját
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1