Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Ősszel kezdőthet a budafoki útfelújítás

Ősszel kezdőthet a budafoki útfelújítás

2022. július 20.
Jövő nyártól gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek a XXII. kerületben élők, Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás kezdődik ugyanis az ősszel a BKK beruházásában.

Ősszel kezdőthet a budafoki útfelújítás

A társaság körforgalmat létesít a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, emellett átépíti az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárutat is.

Jelentősen megváltozik a XXII. kerületi Tóth József utca–Kossuth Lajos utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utcai csomópont forgalmi rendje és kialakítása, amiért a BKK beruházásában körforgalom épül a kereszteződésben.

A munkák során a BKK a többi között:

• a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítja a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesít, így segítve az autóbusszal közlekedők gyorsabb haladását;

• átépíti a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést;

• felújítja a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakít ki, ezért a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik az útszakasz;

• korszerűsíti a közvilágítást;

• elvégzi a szükséges vízi közmű, illetve távközlési hálózatok kiváltását;

• több mint 20 fát telepít és 880 cserjét ültet el.

Ősszel kezdőthet a budafoki útfelújítás

A szerződéskötés után máris indulnak az előkészületek

A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményeképpen a BKK és az STR Mély- és Magasépítő Kft. 2022. július 15-én megkötötte a felújításra vonatkozó vállalkozási szerződést, amelynek nettó értéke 972 millió forint. A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan októberben lesz, a kivitelezés 2023 nyarán fejeződhet be.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, a kényelemre, illetve a biztonságra is hangsúlyt fektet. Ezen az oldalon érdemes megnézni, hogyan lesz egyre akadálymentesebb Budapest.
Kulcsszavak: bkk, budapest, felújítás
 
Újabb hibrid, dízel és gázzal üzemelő buszok állnak forgalomba Budapesten Újabb hibrid, dízel és gázzal üzemelő buszok állnak forgalomba Budapesten Ősszel kezdőthet a budafoki útfelújítás Bemutatták a Budapestre szánt Mercedes Citaro autóbuszt Ősszel kezdőthet a budafoki útfelújítás Lezárult a 4-es metró átadása utáni járathálózat társadalmi egyeztetése Ősszel kezdőthet a budafoki útfelújítás Hétvégén tartják a gyermekvasút napját Budapesten Szombattól utazhatunk a 3-as metró felújított, északi szakaszán Szombattól utazhatunk a 3-as metró felújított, északi szakaszán
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1