Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca

Ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca

2023. március 16.
Magyarországon is ígéretes az elektromos töltők piacának alakulása, de az igazán látványos fejlődés csak ezután kezdődik - hívja fel a figyelmet a KPMG nemzetközi tanácsadó cég saját tanulmánya alapján.

Ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca

Az MTI-hez elküldött összefoglaló szerint világszerte hatalmas üzleti lehetőség rejlik az elektromos járművek töltésében az ilyen autók iránt megugrott kereslet miatt. A globális befektetői érdeklődés egyre nő, az előzetes kalkulációk szerint 2022 végéig 2,3 milliárd dollár áramlott a szektorba.
   
Az elektromos autók értékesítése részben a környezetvédelmi szempontok, részben az üzemanyagárak emelkedése miatt dinamikusan bővül, ugyanakkor a töltési lehetőségek elérése kulcsfontosságú tényezője lesz a további fejlődésnek - jelezte a KPMG.
   
A közlemény szerint a magyar piacon is érzékelhető volt a fejlődés, 2020-ról 2021-re 120 százalékkal bővült a nyilvánosan elérhető töltési lehetőségek száma és meghaladta ezzel a globális növekedési átlagot.
   
A nyilvános töltőberendezések összesített darabszáma 2022. szeptember 30-án 3579 volt, ami a csehországi 3915 töltőberendezés mögött a második legtöbb a visegrádi országok között, jelentős ugyanakkor az elmaradás például Ausztriához képest, ahol 21 566 töltési lehetőség áll az autósok rendelkezésére.
   
A KPMG hozzátette azt is, hogy a hazai szakpolitika által 2025-re kitűzött 8100 darabos célértéknek a fele sem állt rendelkezésre Magyarországon.

ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca
Kulcsszavak: elektromos autó, elektromos töltőállomás
 
Ellepik az elektromos autók Európát Ellepik az elektromos autók Európát Magyarországon az elektromos autók piaca 2013-hoz képest az ötszörösére nőtt Magyarországon az elektromos autók piaca 2013-hoz képest az ötszörösére nőtt Hogyan vágtunk félbe egy LEAF-et: Interjú Pataki Dániellel a Nissan CEE műszaki csapatának tagjával Hogyan vágtunk félbe egy LEAF-et: Interjú Pataki Dániellel a Nissan CEE műszaki csapatának tagjával Ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca Hamarosan: többfokozatú váltók a villanyautókban Ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca Norvégiában is elérhető a Tesla Model S
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1