Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Májusban ismét Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

Májusban ismét Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

2023. március 23.
A Concorso d´Eleganza Villa d´Este idén nyolc kategóriában állítja egymás mellé a történelmi autócsodákat. A Villa Erba területén megrendezett közönségnapok igazi fesztiválhangulatot árasztanak. A BMW Group egy elegánsan sportos, egyetlen példányban elkészülő exkluzivitás vilápremierjét ünnepli.

Májusban ismét Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

A Concorso d´Eleganza az esemény szombati napján a megszokott stílusban zajlik majd a Grand Hotel Villa d´Este parkjában. A hétvége legszebbjének megválasztott autót a zsűri tünteti ki vasárnap a „BMW Group Trophy - Best of Show” trófeával. A fődíj mellett az esemény résztvevői és járműveik az egyes kategóriák győzelméért, a közönségszavazás útján odaítélt „Coppa d´Oro” díjért és számos más elismerésért is versenyeznek. Ilyen többek között a „Trofeo del Presidente” díj is, amelyet Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója és a Concorso d´Eleganza Villa d´Este elnöke ad át.

A hétvégén a BMW Group Classic márkanagyköveteként is tevékenykedő sztártenor, Jonas Kaufmann különleges feladatot lát el: ő adja majd át a zsűri által kiválasztott legjobb motorhangért járó „Trofeo Il Canto del Motore” díjat. Az eseményen a BMW Group Classic márkanagykövete és Bruno Spengler autóversenyző is tiszteletét teszi.

2023. május 21-én, vasárnap a teljes nyilvánosságnak lehetősége nyílik testközelből megcsodálni a Concorso d’Eleganza Villa d’Este magával ragadó különlegességeit. A vasárnap ráadásul egy minden érzékszervet megmozgató fesztiválnapnak (Public Day – II Festival) ígérkezik, a múlt, a jelen és a jövő autóival, illetve mobilitásával a főszerepben. A szervezők erre a napra az egész család számára izgalmas programokkal készülnek. A Concorso d´Eleganza Villa d´Este szépségversenyére nevezett jármű különlegességek itt kivétel nélkül megjelennek majd és testközelből lesznek megcsodálhatók.

Májusban ismét Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

Vasárnap aztán a BMW Group látványos, csúcstechnológiával dolgozó újdonságokról is lerántja a leplet, egy rendkívül különleges BMW M modelltől kezdve, a MINI Cooper SE Cabrio modellen keresztül (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 17,2 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km), egészen a BMW Motorrad elektromos kétkerekűjéig. A BMW 7-es sorozat új, tisztán elektromos meghajtású M Performance modellváltozata exkluzív, kéttónusú köntösben gurul majd ki a nagyközönség elé.

Az esemény csúcspontjaként a BMW Group egy elegánsan sportos, kétüléses, egyetlen példányban elkészülő exkluzivitás vilápremierjét is megünnepli.

A BMW M GmbH egy vadonatúj különlegességet is megmutat a Comói-tó partján: a legendás BMW 3.0 CSL új kiadását (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 249 gramm / km). Az 1973-as előd előtt tisztelgő különkiadás a Concorso d’Eleganza Villa d’Este szombati és vasárnapi napján is tiszteletét teszi az eseményen.

A hétvége vendégei a Grand Hotel Villa d´Este parkjában a Rolls-Royce első tisztán elektromos meghajtású luxusautóját is megcsodálhatják majd. A Rolls-Royce Spectre (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 21,5 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 520 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; az adatok előzetes értékek – a modell még homologizáció alatt áll) átvezeti a legendás brit autógyártót az elektromos mobilitás korszakába, amelynek égisze alatt a Rolls-Royce 2030-ra teljes egészében zéró emissziójú autógyártóvá érik.

Májusban ismét Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

Az Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény neve minden, müncheni gyökerekkel rendelkező autórajongó számára ismerősen cseng, a találkozót pedig a szervezők 2023-ban most először a Concordo d’Eleganza Villa d’Este programsorozatához igazítják. Az autórajongók eme ikonikus találkozója május 20-án, szombaton tér vissza a Comói-tó partjára, szívesen látva a világ bármely pontjáról érkező autóklubok és közösségek négykerekű kedvenceit.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 ismét néhány résztvevő exkluzív utazásával, a Villa d’Este Prelude Tour felvezető kirándulással veszi kezdetét. A konvoj idén a monzai versenypályán is megáll majd. Az autók május 18-án, csütörtökön a késő délutáni órákban érkeznek meg Cernobbio kikötőjébe, ahol a nagyközönség számára is megtekinthetők lesznek.

Ezen elemekkel a BMW Group Classic az esemény egyik főszervezőjeként nyomatékosítja tovább azon elköteleződését, hogy a Concorso d’Eleganza Villa d’Este programsorozatát gondos odafigyeléssel és a történelmi sajátosság megőrzésével fejlessze tovább. Ez tökéletesen megegyezik azzal a céllal is, hogy az eseményt a különböző tematikus fókuszpontok integrálásával a szélesebb közönség számára is elérhetőbbé tegye, és az autókat kulturális értékekként ünnepelje.

A Grand Hotel Villa d´Este, a Comói-tó és a festői környezet tökéletes helyszínt biztosít a világ legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepségének. A hamisítatlan esemény semmihez nem fogható hangulata, a kiállított remekművek felbecsülhetetlen értéke és az ikonikus szálloda tökéletessége olyan fenséges szimbiózist alkot, amely minden év májusában egyesíti a hagyományt a kortárs technológiákkal. Ez az, ami 1929 óta garantálja a Concorso d´Eleganza Villa d´Este különleges hangulatát.


Májusban ismét Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

A „BMW Group Trophy - Best of Show” trófea győztese az A. Lange & Söhne óramanufaktúra egyedi, 18 karátos fehéraranyból készült 1815 CHRONOGRAPH modelljét is megkapja, amelyet rózsaarany számlappal és a Concorso d´Eleganza Villa d´Este kézzel gravírozott címerével láttak el. Az egyedülálló órával az A. Lange & Söhne a motorsport és az időmérés történelmi kapcsolatának állít emléket: a német óramanufaktúra és a történelmi autócsodák ikonikus szépségversenye 2012-ben lépett partnerségre, amelyet a hagyományok iránti tisztelet, a kézművesség melletti elköteleződés és a mechanikus innovációk határoznak meg.

A BMW Group Classic hivatalos aukciós partnere idén az RM Sotheby´s. A május 20-án, szombaton árverésre bocsátott különlegességek között egy magángyűjtő több BMW M modellje is megtalálható lesz.


Kulcsszavak: BMW Group, BMW Group Classic, Concorso d’Eleganza Villa d’Este
 
A BMW gyáraiban intelligens adatelemzési rendszer garantálja az eddigi leghatékonyabb, prémium minőségű tömegtermelést A BMW gyáraiban intelligens adatelemzési rendszer garantálja az eddigi leghatékonyabb, prémium minőségű tömegtermelést MINI VISION NEXT 100 tanulmányautó: „Minden MINI az én MINI-m” MINI VISION NEXT 100 tanulmányautó: „Minden MINI az én MINI-m” Kifejező és exkluzív: új BMW Individual különleges karosszériafényezések a BMW XM modellekhez Kifejező és exkluzív: új BMW Individual különleges karosszériafényezések a BMW XM modellekhez Öt éve töretlen a BMW Group értékesítési növekedése Öt éve töretlen a BMW Group értékesítési növekedése Sikeres a BMW 2-es Active Tourer, a BMW i3 és i8, valamint az X4 is Sikeres a BMW 2-es Active Tourer, a BMW i3 és i8, valamint az X4 is
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1