Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Integrált metrórendszert biztosít az Alstom Kolozsvárnak

Integrált metrórendszert biztosít az Alstom Kolozsvárnak

2023. május 26.
Az Alstom biztosítja a rendszerintegrációt, a biztosítóberendezéseket és a távközlést, valamint az energiaellátást, a pályamunkát, a peronajtókat, a biztonsági és irányítóközpontot, továbbá a kiberbiztonsági felületet. Az Alstom Urbalis CBTC megoldásának köszönhetően ez lesz az első teljesen automatizált metróprojekt Romániában.

Integrált metrórendszert biztosít az Alstom Kolozsvárnak

Az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás vezető vállalata a kolozsvári városházával írt alá szerződést a kolozsvári 1-es metróvonal megépítéséről a Gulermak és az Arcada építőipari vállalatokkal alkotott konzorcium részeként. A korszerű, kulcsrakész projekt teljes értéke mintegy 1,8 milliárd euró, az Alstom részesedése ebből megközelítőleg 400 millió euró.

Az Alstom a rendszerintegrációért, a biztosítóberendezésekért és a távközlésért, valamint az áramellátásért, a pályamunkáért, a peronajtókért, a biztonsági- és vezérlőközpontért, továbbá a már bizonyítottan működő kiberbiztonsági rendszer beszereléséért lesz felelős. Az Alstom először fogja Romániában kiépíteni a legmagasabb, 4-es automatizáltsági fokozatot támogató (GoA4), kommunikáció-alapú vonatbefolyásolásó rendszerét az Urbalist, mely bevált, nagy kapacitású CBTC (communications-based train control) biztosítóberendezés.

"Rendkívül büszke vagyok rá, hogy az Alstom részt vesz a kolozsvári metró építésében. Ez egy újabb mérföldkő az Alstom hosszú ideje tartó romániai jelenlétében és szakértelmében, hiszen ez egy nagyon ambiciózus és innovatív infrastrukturális projekt az ország számára. A kolozsvári metró Európa egyik legnagyobb kulcsrakész projektje, amely magába foglalja a biztosító- és infrastrukturális megoldások portfólióját, és amely bizonyítja az Alstom vezető szerepét a fenntartható városi mobilitás területén. Továbbá izgalmas lehetőséget biztosít arra, hogy vezető nélküli metróval újítsunk a román piacon - nemzetközi tapasztalataink révén egyedülálló szakértelemmel rendelkezünk ehhez az úttörő projekthez" - mondta Gian Luca Erbacci, az Alstom európai régiójának elnöke.

Az új metró 8 év alatt elkészülő 1-es vonala 21 kilométert és 19 metróállomást foglal majd magába; az első szakaszt, amely összesen valamivel több mint 9 kilométert, 9 állomást és egy föld feletti kocsiszínt jelent, a román nemzeti helyreállítási és ellenállási tervből (NRRP) finanszírozzák, és 4 év alatt készül majd el.
Integrált metrórendszert biztosít az Alstom Kolozsvárnak

A kolozsvári metró lesz Románia első teljesen automatizált metróvonala. Az Alstom kulcsrakész metrórendszere, amely a vezető nélküli üzemet, és a 90 másodpercenként érkező metrókocsik által a nagy kapacitású szolgáltatást támogató Urbalis CBTC technológiával, integrált irányítóközponttal, valamint a legmodernebb kiberbiztonsági felülettel rendelkezik, gyakori, megbízható és energiahatékony üzemet biztosít a nyugat-keleti összeköttetésen és jelentősen hozzájárul a zöld mobilitáshoz Kolozsvár egész területén.

Több mint 50 éves tapasztalatával és világszerte 80 kereskedelmi forgalomban lévő kulcsrakész rendszerével az Alstom a világ vezető partnere a minden mobilitási igénynek megfelelő integrált kulcsrakész rendszerek szállításában. A közelmúltban átadott metrórendszerek között található a montreali REM, a rijádi metró, az athéni 4-es vonal, a Grand Paris 18-as vonal, a toulouse-i C vonal, a panamai L2, a guadalajarai 3-as metróvonal és a dubaji Metro Route 2020.

Az Alstom világelső a CBTC-piacon, fejlett és nagy teljesítményű városi biztosítóberendezési megoldásai világszerte 145 vonalon üzemelnek. Európában az Alstom technológiája már Madridban, Milánóban, Lyonban, Lausanne-ban, Párizsban és Amszterdamban is használatban van, különböző típusú vonalakon és automatizálási fokozatokon; valamint számos más vonalon, köztük jelenleg a bukaresti metró 5-ös vonalán is folyik a telepítése.

Az Alstom, mint innovatív úttörő, közel 30 éve fontos szerepet játszik Románia vasúti közlekedésének modernné és fenntarthatóvá tételében. A legmodernebb digitális vasúti vezérléstől kezdve az infrastrukturális és villamosítási projekteken át a metró- és fővonali gördülőállományig, valamint az ország fővárosában, Bukarestben a metróflotta hosszú távú karbantartásáig az Alstom folyamatosan változást hoz a romániai fővonali és városi vasúti közlekedésben.

Kulcsszavak: alstom, Kolozsvár, közlekedésbiztonság, metró
 
A Volvo Cars Detroitban mutatja be vadonatúj S90 prémium szedánját A Volvo Cars Detroitban mutatja be vadonatúj S90 prémium szedánját Nem biztos, hogy az új HÉV-ek zöldek maradnak Nem biztos, hogy az új HÉV-ek zöldek maradnak Integrált metrórendszert biztosít az Alstom Kolozsvárnak Kínában felgyorsultak a metróépítések a szmog miatt Véglegesítették az új fix traffipaxok helyét Véglegesítették az új fix traffipaxok helyét A Lexusnak nincs párja a megbízhatóság terén A Lexusnak nincs párja a megbízhatóság terén
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1