Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Bemutatkozott az új Tiguan

Bemutatkozott az új Tiguan

2023. október 02.
A Tiguan új generációja progresszív technológiákkal és karizmatikus formatervvel mutatkozik be. Az új hálózatról tölthető hajtásláncok mintegy 100 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot és egyenáramú gyorstöltést tesznek lehetővé.

Bemutatkozott az új Tiguan

A Volkswagen világpremier keretében mutatja be a teljesen új fejlesztésű Tiguan modellt, és ezzel a bestseller harmadik generációját. A Tiguan jelenleg világszerte a Volkswagen egyik legsikeresebb modellje: 2007-es debütálása óta több mint 7,6 millió vásárló döntött a kompakt SUV mellett. Az új nemzedék már 2024 első negyedévében a kereskedésekbe kerül.

Kai Grünitz, a márka műszaki fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja: „A moduláris keresztmotoros platform legújabb evolúciós lépcsője adja a Tiguan harmadik generációjának rendkívül innovatív műszaki alapját. Az MQB evo nagy méretgazdaságosságának köszönhetően a Volkswagen ismét számos csúcstechnikás fejlesztést demokratizál – így például az Adaptív futóműszabályzás pro rendszert vagy a nagyjából 100 kilométer elektromos hatótávolságú új hibrid hajtásláncokat –, és ezeket több százezer autós számára teszi elérhetővé.”

Az MQB evo padlólemezzel megvalósított új műszaki fejlesztések szinte minden téren jobbítják a Tiguan modelleket. A mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságú új hibrid hajtásláncok minden eddiginél hatékonyabbá teszik ezeket az SUV-modelleket. Emellett mostantól a váltakozó áramú töltés is gyorsabb minden eHybrid kivitelben, az egyenáramú gyorstöltés pedig először jelenik meg szériafelszereltségként. 

Bemutatkozott az új Tiguan

Az új MIB4 (negyedik generációs moduláris infotainment-koncepció) alapján kialakított, letisztult digitális műszerfal maximális mennyiségű információt kínál, valamint digitális szolgáltatásokat és alkalmazásokat hoz a fedélzetre. A kezelhetőséget következetesen magától értetődőnek tervezték. Emellett az olyan új rendszerek, mint az első ülések pneumatikus masszázsfunkciója vagy a Tiguan modellben először alkalmazott IQ.LIGHT – HD-mátrixfényszórók a Touareg luxuskategóriás modellből származnak. Az új Adaptív futóműszabályzás pro tökéletesíti a kényelmet és a dinamikát. A Parkolási asszisztens rendszer legújabb generációja automatizálja a parkolóhelyekre be- és kiállást.

Kifejező formaterv és továbbfejlesztett aerodinamikai jellemzők. A kompakt SUV teljesen új dizájnnal debütál. Különösen feltűnő az erőteljes hatást keltő orr-rész, a kifejezetten lapos kialakítású LED-technikájú fényszórókkal és az üveggel borított keresztirányú díszléccel. A hűtőrács nyílásai mostantól a lökhárító szélső részeiben találhatók, ahol légfüggönyök biztosítják az optimális légáramlást. A letisztult formavilágú orr-rész is jól mutatja, hogy a légellenállási együttható (cd-érték) 0,33-ról 0,28-ra javult. A kerékjárati ívek (amelyekben akár 20 colos keréktárcsákat is találhatunk) feletti sportos vállak határozzák meg a jármű sziluettjét. Eközben egy új LED-technikájú keresztirányú díszléc hangsúlyozza ki a Tiguan jellegzetes hátsó részét.

Bemutatkozott az új Tiguan

Új műszerfal- és infotainment-generáció. A Tiguan belsőterét is teljesen újratervezték. Kiváló minőségű anyagok és kidolgozás jellemzik. Emellett az új műszerfal intuitívan kezelhető, következetesen hálózatba kapcsolt, letisztult és intelligens tervezésről tanúskodik. A modulok közé tartozik az új digitális műszeregység (tükröződésmentes digitális műszerek fekvő táblagépes formátumban), egy akár 38 centiméter (15 hüvelyk) képátlójú infotainment-képernyő teljesen új menüstruktúrával és grafikus felülettel, egy ugyancsak új szélvédőre vetített kijelző és egy új, multifunkciós vezetésiélmény-kapcsoló integrált OLED-kijelzővel. Ezzel az új, saját miniképernyővel ellátott forgókapcsolóval szabályozható a menetmód, a rádió hangereje vagy akár a hangulatvilágítás színei is. Az új IDA hangasszisztens segítségével pedig számtalan jármű- és infotainment-funkció rendkívül könnyedén, természetes beszéddel állítható be.

Hatékony hajtáslánckínálat. Az MQB evo platform jóvoltából a Tiguan modellekben többféle típusú hajtáslánc is helyet kaphat. A kínálatban szerepelnek majd turbófeltöltéses dízelmotorok (TDI), turbófeltöltéses benzinmotorok (TSI), enyhe hibrid turbófeltöltéses benzinmotorok (eTSI) és hálózatról tölthető hibridek (eHybrid), amelyek a jövőben kizárólag kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltóval (DSG) együtt választhatók. 
Bemutatkozott az új Tiguan

A Volkswagen ID. típuscsalád járműveihez és az új Passat modellhez hasonlóan a jövőben a menetfokozat a kormánykeréktől jobbra a kormányoszlopon elhelyezett karral választható ki. Ennek működése magától értetődő: előrefelé, a D állásba fordítva előrefelé haladhatunk, hátrafelé, az R állásba fordítva tolathatunk, a kar végét megnyomva pedig a rögzítőféket aktiválhatjuk. Ezenkívül a Tiguan minden változatában a kormánykerék mögött váltófüleket is találunk.

Elektronikus vezérlésű futómű a fokozott kényelem és dinamika érdekében. Az MQB evo a futóművek új generációjának alapjaként is szolgál. Számos új megoldása mellett a Volkswagen újratervezte az adaptív csillapításszabályozást a kétszelepes lengéscsillapítókkal felszerelt opcionális Adaptív futóműszabályzás pro rendszerrel. Az új nemzedék emellett szériafelszereltségként rendelkezik menetdinamikai szabályzórendszerrel – egy olyan MQB-rendszerrel, amely az aktuális Golf GTI modellben debütált. A rendszer az elektronikus differenciálzárak (XDS) és az Adaptív futóműszabályzás pro lengéscsillapítók keresztirányú dinamikáért felelős összetevőinek funkcióit is vezérli. A kerekenkénti fékbeavatkozások és a lengéscsillapítók feszességének szelektív változtatása fokozott kényelmet és jobb viselkedést eredményez dinamikus kanyarmenetben. A jármű kezelhetősége így stabilabb, agilisabb és pontosabb.

Ülések hosszú utakhoz. A Tiguan prémiumjellegéhez illeszkednek az új ergoActive-Plus ülések, amelyek derékrésze négy irányban pneumatikusan állítható és szintén pneumatikus tízkamrás nyomáspontmasszázst kínálnak. Ezenkívül beprogramozható, hogy milyen külső hőmérsékletnél kapcsoljon be automatikusan az ülésfűtés vagy az ülésszellőztetés.

HD-fényszórók első ízben a Tiguan modellekben. A Tiguan az első MQB-modell, amely az újonnan kifejlesztett IQ.LIGHT – HD-mátrixfényszórókkal kerül piacra. Az „interaktív” világítási rendszert párhuzamosan fejlesztették a Touareg luxuskategóriás modellhez is – a két SUV tehát osztozik a fényszórók alapvető kialakításán. A HD a High Definition rövidítése, ami a fényforrások különösen nagy felbontására utal. A Tiguan esetében teljesen új szinten világítja meg az utat és a környezetet az összesen 38 400 multipixel-LED (fényszórónként 19 200 multipixel-LED), így fokozva a kényelmet és a biztonságot.

Hatékony asszisztensrendszerek. A Tiguan alapfelszereltségként kényelmi és segédrendszerek széles választékával bír: a sávváltási asszisztens (Side Assist), a vészfékrendszer (Front Assist), a sávtartásasszisztens (Lane Assist) és a tolatókamera (Rear View) mellett a közlekedési táblák felismerése is ide tartozik. Ezenkívül az opcionális rendszerek átfogó választéka is rendelkezésre áll majd. Ezek közé tartoznak a következő megoldások:

Parkolási asszisztens pro a vezető által okostelefon-alkalmazáson keresztül vezérelhető automatikus be- vagy kiparkoláshoz vagy a vontatmányasszisztens (Trailer Assist) az utánfutóval tolatás megkönnyítésére.

Nagyobb csomagtér az új Tiguan modellekben. Az új Tiguan hossza mintegy három centiméterrel nő. A magasság, a szélesség és a tengelytáv szinte megegyezik az előddel. Az új generáció csomagterének befogatóképessége mutatja, hogy milyen jó a helykihasználása: bár az új SUV csak kicsivel hosszabb, a csomagtér térfogata 37 literrel, 652 literre nőtt (a hátsó üléstámlák magasságáig rakodva).
A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.


Kulcsszavak: bemutató, Tiguan, új modell, volkswagen
 
Bemutatkozott az új Tiguan A jövő nagyteljesítményű sportkocsija - BMW Concept M4 Coupé Bemutatkozott az új Tiguan Ismét a Multivan nyerte az AutoTrophy díját Megkezdődött az új Qashqai gyártása Európában Megkezdődött az új Qashqai gyártása Európában Érkezik az új MINI Cooper, tisztán elektromos meghajtással Érkezik az új MINI Cooper, tisztán elektromos meghajtással Bemutatkozott az új Tiguan Három jelentős évfordulót ünnepel az Audi Goodwoodban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1