Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket

Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket

2023. október 03.
Az összehangolt akciók eredményeként a nyár végére Pest vármegyében sikerült gyakorlatilag teljesen visszaszorítani az illegális gyorsulási versenyeket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket

Azt írták, előfordult, hogy 500 autó is megjelent a Budapest környéki nagyáruházak parkolóiban tartott illegális versenyeken egy-egy péntek vagy szombat éjszaka.
    
Megjegyezték: ezek nemcsak a főváros környékén élők életét keserítették meg, de nagy számban fordultak elő Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében is.
    
Emlékeztettek arra, hogy a rendőrség tavasszal cselekvési tervet készített a versenyek felszámolására és összehangolt akciókat indított. A folyamatos ellenőrzések mellett a céljuk az volt, hogy forgalmi és forgalomtechnikai eszközökkel megszüntessék a versenyzésre alkalmas helyszíneket, ellehetetlenítsék az életveszélyes versenyek lebonyolítását.
    
Hozzátették: mivel jellemzően a nagyáruházak éjszaka üres parkolóit használták versenyzésre, a rendőrök egyeztettek a helyszínek tulajdonosaival, és az áruházak nyitottak voltak arra, hogy segítsék ezeknek az illegális találkozóknak a megakadályozását.
    
Emellett a rendőrök összehangolt akciókban ütöttek rajta az illegális versenyek részvevőin, a társzervek bevonásával zajlott ellenőrzések során milliós nagyságrendben szabtak ki bírságot, számos autó forgalmi engedélyét vették el, vagy kötelezték soron kívüli műszaki vizsgára az autót az engedély nélküli, sokszor veszélyes átalakítások miatt.
    
Közölték: a rendőrség a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a felelőtlen száguldozók ne találjanak olyan új helyszíneket, ahol a rájuk és a közönségükre is veszélyes gyakorlatukat folytathatják. Továbbra is folyamatosan figyelik a versenyek szervezésére használt online felületeket, valamint fokozzák az ellenőrzések számát és gyakoriságát azokon az ismert útszakaszokon, ahol a spontán gyorsulási versenyeket szokták tartani.

Kulcsszavak: balesetmegelőzés, illegális gyorsulási verseny, ORFK
 
Új gépkocsikat kapott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Új gépkocsikat kapott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket Vezetéstechnikai pályán tréningeztek az ORFK rendőrei Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket Fokozott sebességellenőrző akciót tart a rendőrség szombatig Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket Csökkent a közúti balesetek száma, kevesebben haltak meg az utakon Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket Kis odafigyeléssel sok baleset megelőzhető!
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1