Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

2023. október 04.
Egy éve kezdődött meg a brit hagyományokon nyugvó, MG márka újjászületett modelljeinek értékesítése hazánkban. Az eddig 4 modellből álló kínálat most 3 új típussal bővül. Két tisztán elektromos meghajtású modellel bővül a paletta: az MG5-tel, az első elektromos kombival és a már régóta várt, B-SUV szegmensbe tartozó MG ZS EV-vel.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

A harmadik bemutatásra kerülő modell pedig az MG HS modellfrissítésen átesett változata. Mindhárom modell nagy népszerűségnek örvend a nyugat-európai piacokon ezért méltán várható, hogy hazánkban is a vásárlók kedvencévé válnak.

Annak ellenére, hogy az újautó-piac teljesítménye a vásárlóerő visszaesésének következtében nem az elvárt módon alakult 2023-ban, az MG a nehezített pályán is helyt állt. A 2022. szeptemberétől elérhető MG modellekből mindössze 9 hónap alatt 1000 autó került a magyar utakra, és ez a szám mostanra már 1351 db-ra nőtt. A 2023-ban értékesített darabszámok alapján a Datahouse adatai szerint az MG a 20. a hazai autómárkák rangsorában összesen 953 darabbal. 

Augusztusban az értékesítési eredményei alapján 1,81%-os piaci részesedést ért el. A B-SUV szegmensen belül az MG ZS máris a 8. helyet tudhatja magáénak, míg az elektromos C-szegmensen belül az MG4 a márciusi bevezetését követően a második legkelendőbb modellnek számít. A márka sikere annak köszönhető, hogy az MG okos választási lehetőséget jelent a tudatos autóvásárlók számára, hiszen kiváló ár-érték arányának köszönhetően nem kell kompromisszumot kötniük sem a felszereltség és technológia, sem a minőség és a biztonság tekintetében.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Ennek jegyében debütálnak az új modellek is. Az MG5 Electric a világ első tisztán elektromos hajtású kombija, mely üzleti és családi autóként egyaránt kiválóan használható. A minimalista stílusjegyeket viselő formaterv tágas és praktikus belső teret rejt, kényelmesen pakolható, 479 literes csomagtérrel, mely a hátsó üléssor lehajtásával 1367 literre bővíthető. 

Az MG5 Electric belső tere minőségi dizájnelemekkel és korszerűsített technológiával szerelt, a hangsúlyt a kényelemre és a biztonságra helyezve. Kétféle, különböző hatótávolsággal bíró akkumulátorcsomaggal kapható: a Long Range változat (115 kW/156 Le) 61,1 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal megnyugtató, 400 km-es hatótávolságot (WLTP) biztosít. A Standard Range változat 50,3 kWh-s akkumulátorcsomaggal 320 km-es hatótávolsággal (WLTP) bír, melynek villanymotorja 130 kW (177 LE) teljesítményt kínál. Mindkét hajtómotor nyomatéka 280 Nm. Az akkumulátorcsomagok gyorstöltéssel (DC) 40 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthetőek.

Az MG5 Electric kezdetben Comfort felszereltségi szinttel lesz elérhető a hazai piacon, amely széleskörű alapfelszereltséggel rendelkezik, ami többek között PM2.5 légszűrővel ellátott légkondicionálót, automata LED fényszórókat és hátsó lámpákat, fűthető első üléseket szövet kárpitozással, parkoló asszisztenst (hátsó tolatókamera és parkolóradar), 7 colos digitális kijelzőt, bőrborítású multifunkciós kormánykereket, a 16 colos könnyűfém keréktárcsákat, hosszanti tetősínt, kulcs nélküli ajtónyitás és nyomógombos motorindítást foglalja magában. Mindez a Standard Range változat esetében 14 399 000 Ft-ba kerül, a Long Range változat alapára pedig 15 999 000 Ft.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Az MG ZS EV a hazai piacon legnagyobb népszerűségnek örvendő MG ZS modell tisztán elektromos változata a környezettudatos családok számára. A B-SUV szegmens 100%-ban elektromos, családbarát autó városi közlekedéshez és a hétvégi utazásokhoz egyaránt megfelelő. A márka Nyugat–Európában legkelendőbb elektromos modellje kétféle akkumulátorcsomaggal választható: a Standard Range (130 kW/177 LE) változat 50,3 kWh-s akkumulátora 320 km-es WLTP szerinti hatótávot biztosít, míg a Long Range (115 kW/156 LE) modell esetében a 72,6 kWh-s akkumulátorral 440 kilométert lehet autózni egyetlen feltöltéssel. Mindkét akkumulátorcsomaggal szerelt változat 92 kW-os gyorstöltési kapacitással rendelkezik, amellyel mindössze 40 perc szükséges az 5%-ról 80%-ra történő feltöltéshez.

Az MG ZS EV kezdetben Comfort felszereltséggel kerül a hazai kereskedésekbe, a magasabb Luxury szint később válik elérhetővé. A gazdag felszereltségű belépő szintnél szériatartozék a multifunkciós bőrkormány, a 10,1”-os érintőképernyő, fűthető első ülések, automata klímarendszer, multifunkciós bőrkormány, elöl-hátul LED fényszórók, 6 irányban állítható vezetőülés, nyomógombos indítás, elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükrök, 17 colos alumínium keréktárcsák, és sok más, amelyek magas szintű utazási komfortot biztosítanak a hosszabb és rövidebb utakon egyaránt. Az Euro NCAP biztonsági értékelésén ötcsillagos minősítést elnyert autó Standard Range változatának alapára 14 499 000 Ft, míg a hosszabb hatótávval bíró Long Range változaté 16 499 000 Ft.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

A fentieken túl mindkét új elektromos modell szériafelszereltségként az intelligens technológián alapuló MG iSMART Lite konnektivitási rendszerrel is rendelkezik, amely az Apple CarPlayTM vagy Android AutoTM segítségével okostelefonnal párosítja az autót, illetve különböző intelligens járműfunkciók kezelhetők általa, mint pl. a telefonról működtethető központi zár, autókereső, autódiagnosztika, időzített töltés, töltőkereső stb.

Mindkét új elektromos modellnél az alapfelszereltséghez tartozik a rendkívül hasznos V2L funkció, mely külső elektromos eszközök - például számítógép, elektromos roller vagy robogó stb. - működtetését teszi lehetővé egy adapterkábel segítségével.

A modellfrissítéssel újjászületett MG HS modell még vonzóbb külsővel alkalmazkodik a vásárlói igényekhez és a piaci trendekhez, miközben továbbra is biztosítja a kiváló minőségű, magas felszereltségű, nagyméretű városi terepjáró minden előnyét a vásárlók számára. Követve a legfrissebb dizájntrendeket merész hűtőrács-kialakítással, dinamikus vonalakkal újratervezett lökhárítóval és LED lámpatestekkel teljesen megújult az autó eleje. A stílusfrissítésnek köszönhető sportos eleganciát az újjáalkotott hátsó lökhárító, az átdolgozott kettős kipufogónyílások és a 18”-os, ötküllős, gyémántcsiszolású könnyűfém keréktárcsa-kialakítás teszik teljessé. 

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Az új MG HS manuális és automata váltóval és kétféle felszereltségi szinttel érhető el: a Comfort alapára manuális váltóval 10 599 000 Ft, míg a minden szükséges kényelmi és biztonsági extrát tartalmazó Luxury változat ára 11 349 000 Ft. Az egyedi Magic Grey metálfényezéssel és a Luxury felszereltséghez választható exkluzív tengerészkék-fehér bőrkárpittal bővül a kínálat. Az összes változat most 600 000 forintos bevezető kedvezménnyel vásárolható meg.

Mivel az MG számára kiemelten fontos a biztonság, mindhárom modell alapfelszereltségéhez tartozik az MG Pilot vezetéstámogató rendszer, amely számos funkcióval segíti a közlekedést. Az adaptív sebességtartó automatika (ACC), aktív vészfékező rendszer (AEB), intelligens távolsági fényszóró asszisztens (IHC), sebességtámogató rendszer (SAS), forgalmi dugó asszisztens (TJA), sávelhagyás figyelmeztetés (LDW) és sávtartó rendszer (LKA), ráfutásos ütközés figyelmeztetés minden modellváltozatban szériafelszereltség.

Bővülő márkakereskedői hálózat

A sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra, hogy az eddigi 22 márkakereskedésből álló hálózat további két kereskedéssel bővül.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

A csepeli Carnet Autofort a budapesti lefedettséget erősíti, míg a gyöngyösi Shick-R a Heves és Nógrád vármegyei jelenlétünket biztosítja. Mindkét új partnerünk több évtizedes tapasztalattal rendelkező, többmárkás kereskedés, amelyek nagy lehetőséget látnak az MG márkában. Az októberben nyitó új szalonokkal az MG országos márkakereskedői hálózata 24 tagúvá bővül.

7 év háromszoros gondoskodás

Az MG a versenytársaktól való megkülönböztetésként nem csak az átlagon felüli hosszúságú garanciaidőt, hanem egy minőségi, háromszoros gondoskodást nyújtó szolgáltatáscsomagot vezet be, melynek köszönhetően az MG vásárlók 7 éven keresztül biztonságban érezhetik magukat. A márka a már meglévő 7 év/150 000 km-es gyári garanciáját és a 7 évre szóló országúti segélyszolgálatot további szolgáltatással bővíti annak érdekében, hogy az MG tulajdonosok bárhol és bármikor biztonságban érezhessék magukat az utakon. Új szolgáltatásként az ingyenes műszaki átvizsgálást az MG márkaszervizek 7 éven keresztül évente egy alkalommal biztosítják, 7 rendszer (motor, sebességváltó, kormánymű, felfüggesztés, fékrendszer, légkondicionáló rendszer és elektromos rendszer) állapotának és megfelelő működésének ellenőrzésével annak érdekében, hogy az MG járművek mindig a legjobb állapotban legyenek.

„A mostani termékbevezetéssel Nyugat-Európában már népszerű modellek válnak elérhetővé a hazai piacon, így még szélesebb körű vásárlói igényeknek tudunk itthon is megfelelni. Az MG gazdag hagyományokra visszatekintő márkaörökségre építkezik. Kína legnagyobb járműgyártó vállalatával és londoni dizájncenterével a háta mögött termékfejlesztéseinél elsősorban a megfizethetőséget és az innovációt tartja szem előtt. Odafigyelve az ügyféligényekre és piaci elvárásokra vonzó és versenyképes termékeket kínál. Ilyen háttérrel minden adott ahhoz, hogy egyre növekvő ismertség és elismertség övezze az MG-t hazánkban is. – nyilatkozta Szabó Csaba, az MG Motor Hungary márkaigazgatója.
 
Kulcsszavak: HS, MG, MG Motor Hungary, MG5, Szabó Csaba, ZS EV
 
22 márkakereskedéssel kezdi meg a magyarországi autóértékesítést az MG Motor 22 márkakereskedéssel kezdi meg a magyarországi autóértékesítést az MG Motor Az MG átadta az ezredik új autót Magyarországon Az MG átadta az ezredik új autót Magyarországon Budapesten hozza létre regionális központját az MG Motor Budapesten hozza létre regionális központját az MG Motor Megérkezett Magyarországra az MG autómárka Megérkezett Magyarországra az MG autómárka Vezetőváltás az MG Motor Hungary élén Vezetőváltás az MG Motor Hungary élén
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1