Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Rajtra kész az új Mazda3

Rajtra kész az új Mazda3

2013. szeptember 18.
A Mazda egy hete tartotta az új Mazda3 világpremierjét a 65. Frankfurti Autószalonon.Mazda3A modern, stílusos és dinamikus kompakt összetéveszthetetlen, KODO dizájn inspirálta formájával, kényelemre hangolt, vezetőorientált belső terével, hatékony SKYACTIV-motorjaival méltán vívta ki mind a média, mind a kereskedők és az első ügyfelek fokozott figyelmét.

A magyar piacon szeptember 16-tal megkezdődött az új Mazda3 előértékesítése: másfél nap alatt 148 kereskedői rendelés érkezett, és 9 vevőszerződés kötetett úgy, hogy az autó csak október végén ér a hazai kereskedésekbe. A legkedveltebb konfiguráció az a G120-as (120 lóerős, benzines) kézi váltós, Challenge-felszereltségű verzió, melyet az újságírók, Mazda-rajongók és -követek is teszteltek a „Mazda3 kihívás 2013 – Hirosimától Frankfurtig” tartó vezetés keretében.

A nagyon dinamikus modell valós fogyasztása a hosszú út alatt 6,1 liter/100km volt – még a nagysebességű vezetés sem vitte feljebb a fogyasztást, mint 6,7l/100km. Az előértékesítés megkezdésével az árak is meghatározásra kerültek: a G100-as alap új Mazda3 4.399.900 forintért kapható. A G120-as 16”-os könnyűfém kerekekkel, kétzónás klímával, 7”-os színes, érintőképernyős kijelzővel, HMI vezérlővel, Bluetooth kapcsolattal már 5.399.900 Ft-ért rendelhető, míg a nagyteljesítményű benzines modell (G165) 6.499.900 Ft-ért érhető el. A CD150 dízel modell 6.199.900 forinttól kezdődik.

Mazda3Az autóban olyan eszközök is elérhetők, melyekkel az új Mazda3 az első között jelenik meg a kategóriában (head-up display, i-ELOOP fékenergia-visszanyerő rendszer). A Sport és a Sedan karosszéria-változat között nincs árbeli különbség.

Az új Mazda3 jó kezdését még egy pozitív hír segíti, mégpedig az új Mazda6 itthoni sikere, mely szerint a márka a D-szegmensben, augusztusban 16,5%-os piaci részesedésével az első lett megelőzve a nagy flotta-modelleket is. Az évre vetítve a Mazda6 8,5%-os piaci részt képvisel, a pozitív trend a szeptemberi hónapban is folytatódik.

Mazda3

Kulcsszavak: autóipar, autókiállítás, autószalon, Frankfurt, IAA, jármű kereskedelem, mazda, mazda3, új modell
 
A KIA Sorento nyerte az „Az év tömegautója” címet „Az év közel-keleti autója” díjon A KIA Sorento nyerte az „Az év tömegautója” címet „Az év közel-keleti autója” díjon Megérkezett a Fiat Tipo Megérkezett a Fiat Tipo Csúcspontszámot kapott a Suzuki Hustler a japán biztonsági teszten Csúcspontszámot kapott a Suzuki Hustler a japán biztonsági teszten A brit-EU vámmentesség fenntartását szorgalmazzák az autógyártók A brit-EU vámmentesség fenntartását szorgalmazzák az autógyártók Rajtra kész az új Mazda3 Minden idők egyik legeredményesebb éve lehet a 2013 a Ford számára
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1