Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12923 Megjelenítve: 111 - 120
A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

2022. március 03.
Az Ukrajna elleni orosz invázió miatt a Volkswagen (VW) leállítja a járművek oroszországi gyártását és az Oroszországba irányuló exportot - jelentette be a német vállalatcsoport csütörtökön.
Részletek

A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

A legnagyobb európai járműgyártó csoport vezetősége német hírportálokon idézett közleményében azt írta, hogy a további intézkedésig szünetel a gyártás a kalugai és a Nyizsnyij Novgorod-i üzemben, és azonnali hatállyal az exportot is leállítják.
   
A VW a Moszkva melletti Kalugában a Volkswagen Tiguan, a Volkswagen Polo és a Skoda Rapid modellt gyártotta, tavaly összesen 118 ezer darabot. Az üzem 2009 óta működik, négyezer embernek adott munkát, a társaság 2021-ig mintegy egymilliárd (380 milliárd forint) eurót fordított rá.
   
A VW a Moszkvától északkeletre mintegy 430 kilométerre fekvő Nyizsnyij Novgorodban a GAZ orosz járműgyártóval működtetett üzemet, amelynek kapacitása évi 132 ezer darab autó. Az együttműködés 2009-ben kezdődött, a négyszázezredik gyártmányt 2021 februárjában ünnepelték. Az üzemben Volkswagen Taos, Skoda Kodiaq, Skoda Karoq és Skoda Octavia modelleket gyártottak.
   
A névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche és a Seat autómárkákat összefogó, és motorkerékpárokat és teherautókat is gyártó csoport számára Oroszország fontos piac, 2021-ben csaknem 660 ezer gyártmányt adott el ott.
   
A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

Szerdán a német autóipar egy másik meghatározó szereplője, a Mercedes-Benz csoport jelentette be, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt felfüggesztik az orosz exportot és a helyi gyártást. A vállalat 2019-ben avatta fel Moszkva melletti üzemét, Vlagyimir Putyin államfő jelenlétében. A 250 millió eurós beruházás nagyjából ezer munkahelyet teremtett. Az üzemben limuzinokat és városi terepjárókat gyártottak.
   
Oroszország támadása Ukrajna ellen a németországi autógyártást is hátráltatja. A napokban az ágazat több szereplője közölte, hogy egyes üzemekben átszervezik vagy felfüggesztik a munkát. A gondot főleg a vezetékkötegek hiánya okozza, és abból fakad, hogy Ukrajna nyugati része az utóbbi években a járműipari kábelgyártás egyik központjává fejlődött, és a háború miatt le kellett állítani a termelést és a szállítást
Kulcsszavak: autógyár, oroszország, skoda, volkswagen
 
A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot Elkezdődött a Mercedes-Benz CLA modell magyarországi értékesítése A Škoda fenntartható termelésének oszlopa: 20 éves a ŠKO-ENERGO vállalat A Škoda fenntartható termelésének oszlopa: 20 éves a ŠKO-ENERGO vállalat A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot Skoda Rapid Spacebackért vetélkedik a család Elfogyott a kapacitás: 2017-re már nem lehet több Tesla Model 3-at rendelni Elfogyott a kapacitás: 2017-re már nem lehet több Tesla Model 3-at rendelni Nőtt tavaly a német autóipar exportbevétele Nőtt tavaly a német autóipar exportbevétele
 
Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

2022. március 03.
Az európai, repülőgép lízingeléssel foglalkozó vállalatok sorra mondják fel szerződésiket az orosz légitársaságokkal az ország légiközlekedési ágazatát célzó nyugati szankciókat követően. Az érintettek logisztikai katasztrófától tartanak.
Részletek

 Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Káosz a szektorban

Az Európai Unió március 28-ig adott időt a repülőgép-kölcsönzőknek, hogy felmondják bérleti szerződésieket orosz ügyfeleikkel. A lépés az EU azon szankcióinak részét képezi, amelyek megtiltották, hogy "orosz jogi vagy természetes személy tulajdonában lévő, bérelt vagy egyéb módon használt repülőgép" belépjen az EU légterébe.

A Cirium iparági elemzővállalat adatai szerint Oroszországban 980 kereskedelmi repülőgépet üzemeltetnek, ebből 777 vasmadarat lízingelnek. Ezek közül 515-öt külföldi cégektől bérelnek, többségük írországi székhelyű vállalatoktól származik.

Az IBA tanácsadó cég szerint a világ legnagyobb repülőgép-lízingcége, a dublini székhelyű AerCap rendelkezik a legnagyobb flottával Oroszországban, egészen pontosan 152 géppel. A vállalat megerősítette, hogy a szankciókat követően minden orosz légitársasággal kötött szerződését felmondja. A gépek becsült értéke 2,5 milliárd dollár, nagyjából 857,5 milliárd forint – közölte az ACC Aviation tanácsadó cég.

A honlapja szerint az AerCap orosz ügyfelei között megtalálható az Aeroflot, az S7 Airlines, a Rossiya, az Azur Air és a Ural Airlines is. Az AerCap mellett további nyolc ír vállalat rendelkezik orosz érdekeltségekkel.

 Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Hogyan hozzák ki a gépeket?

Az Ishka tanácsadó cég szerint a repülőgépek értéke, amelyeket valamilyen úton-módon ki kell hozni Oroszországból, nagyjából 12 milliárd dollár. Ez körülbelül 4 116 milliárd forintnak felel meg.

Viktor Berta, az ACC Aviation alelnöke elmondta az Insidernek, hogy a bérbeadók logisztikai nehézségekkel szembesülhetnek, ha a légitársaságok és a hatóságok nem hajlandóak együttműködni.

A logisztikai kihívás óriási. Több száz gépről beszélünk, amelyeknek valahogyan ki kell repülniük [Oroszországból]. Mégis hova mehetnének? Vajon együtt fognak működni? Érkezik-e majd fentről egy parancs, hogy tagadják meg a közös munkát?

-fakadt ki Phil Seymour, az IBA légiközlekedési specialistája a The New York Timesnak.

Oroszország része a légi járművekről szóló Fokvárosi Egyezménynek, amely megkönnyíti a bérbeadók számára a lízingelt repülőgépek visszaszerzését, ha partnerük nem tudja fizetni a költségeket. A megállapodás érvényesítéséhez azonban bírósági segítségre, együttműködésre van szükség, az viszont meglehetősen bizonytalan, az oroszok hogyan reagálnának egy ilyen eljárásra.

Mindezek mellett a légiközlekedési szankciók mindkét oldalon éreztetik hatásukat, így a bérbeadók is nehezen jutnak be Oroszországba, hogy begyűjtsék gépeiket.

 Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Mennyire súlyos a helyzet?

Az AerCap elismerte az Oroszországgal való üzletelés kockázatát. Közleményében azt írta, problémákba ütközhet a repülőgépek visszaszerzése.

Komoly akadályok merülhetnek fel, és valószínűleg jelentős költségekkel és kiadásokkal kell számolnunk a visszavételek lebonyolítása során -olvasható a cég biztonsági jelenésében.

Az Ishka tanácsadója, Paul O´Driscoll a The New York Timesnak elmondta, hogy a cégeket súlyos pénzügyi veszteségek fenyegetik a felmondott szerződések miatt. O´Driscoll elmagyarázta, hogy a bérleti szerződés lejártakor a vállalatoknak jó állapotban kell visszaadniuk a gépeket a bérbeadónak, ami makulátlan belső teret és tökéletes műszaki állapotot jelent.

Egy szerződés felmondása esetén azonban az orosz légitársaságok nem kötelesek elvégezni az elvárt karbantartásokat.

Elemzők szerint az olyan cégek, mint az AerCap, amely 2021 végén 75 milliárd dollár értékű vagyonnal rendelkezett, ki fogják bírni a repülőgépek esetleges elvesztését. A New York Times azonban figyelmeztet, a kisebb flottával rendelkező vállalatok akár csődbe is mehetnek.

Az AerCap mellett a szingapúri székhelyű BOC Aviation és az írországi Avalon is lízingel repülőket az oroszoknak. Előbbinek 18, utóbbinak valamivel kevesebb, mint 20 gépe van az országban - í­rja a haszon.hu.

Kulcsszavak: Aeroflot, légitársaság, lízing, oroszország
 
Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár A prágai repülőtér utasforgalma nyolc százalékkal csökkent tavaly Egy egyiptomi pilóta szerint nem adott le vészjelzést a lezuhant orosz gép Egy egyiptomi pilóta szerint nem adott le vészjelzést a lezuhant orosz gép Bombafenyegetés egy Germanwings utasszállító gép ellen Bombafenyegetés egy Germanwings utasszállító gép ellen Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár A Sólyom Airways hat repülőgépre kötött lízingszerződést A Germanwings másodpilótája begyakorolta a gép megsemmisítését A Germanwings másodpilótája begyakorolta a gép megsemmisítését
 
Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

2022. március 03.
Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel az Ukrajna orosz katonai megszállását követően életbe léptetett nemzetközi büntetőintézkedések nyomán - jelentette az amerikai sajtó. 
Részletek

Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

A legismertebb amerikai nagyvállalatok közül az Apple, a Google, a Ford, a Harley-Davidson és az Exxon Mobil határozottan visszautasította Ukrajna orosz megtámadását, miután egyre jobban nőtt a nyomás a cégek befektetői és fogyasztói részéről, akik elutasítják az orosz erőszakot.
    
Az amerikai Exxon Mobil kőolajipari óriásvállalat kivonul a 4 milliárd dollár értékűre becsült oroszországi kőolaj- és földgázipari tevékenységéből, beleértve a Szahalin-1 projektet is, valamint felfüggeszti minden további oroszországi befektetését, a BP és a Shell brit energiaipari óriásvállalatok lépéseit követően, amelyek Oroszország legnagyobb külföldi befektetőinek számítanak.
   
A két nagy michigani gépkocsigyártó, a detroiti székhelyű General Motors (GM) és a három oroszországi vegyesvállalattal is rendelkező, dearborni székhelyű Ford Motor Company további intézkedésig felfüggesztette az Oroszországba irányuló gépkocsi-szállításait. A Harley-Davidson milwaukee-i motorkerékpár-gyártó vállalat szintén szünetelteti üzleti és szállítási kapcsolatait Oroszországgal.
   

Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

A Boeing repülőgépgyártó nagyvállalat minden alkatrészszállítási, karbantartási és javítási szolgáltatását felfüggesztette az orosz légitársaságokkal.
   
Az amerikai székhelyű UPS és FedEx globális csomagszállító és logisztikai óriásvállalatok a kézbesítési szolgáltatásaikat függesztette fel  Oroszországban.

Kulcsszavak: boeing, FedEx, ford, general motors, Harley-Davidson, oroszország, UPS
 
A „Vörösök” Oroszországban is győztek A „Vörösök” Oroszországban is győztek Még takarékosabb hajtásláncokkal érkezik a Ford Transit Connect Még takarékosabb hajtásláncokkal érkezik a Ford Transit Connect Stratégiai szövetséget köt az Erwin Hymer Group és a Ford Stratégiai szövetséget köt az Erwin Hymer Group és a Ford Új elektromos autót épít a Ford, megszorongatná vele a Teslát Új elektromos autót épít a Ford, megszorongatná vele a Teslát Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel A Lada visszatér Latin-Amerikába
 
Oroszország megtorlásként 36 ország előtt zárta le légterét

Oroszország megtorlásként 36 ország előtt zárta le légterét

2022. március 03.
Oroszország 36 ország - köztük Magyarország - előtt zárta le légterét, válaszlépésként az orosz légitársaságok ellen bevezetett hasonló nyugati intézkedésekre.
Részletek

Oroszország megtorlásként 36 ország előtt zárta le légterét

Az eddig tíz országból álló tilalmi lista mostantól magában foglalja az EU összes tagállamát, Nagy-Britanniát, több brit területet és Kanadát is. Ezekből az országokból csakis a Roszaviacija vagy az orosz külügyminisztérium engedélye alapján lehet Oroszországba repülni.
   
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap jelentette be, hogy az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt, és betiltja az unió területén a Kreml propagandagépezetét, továbbá támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat.
   
Az orosz diplomáciai tárca közölte, hogy le kellett mondani Szergej Lavrov orosz külügyminiszter genfi látogatását, mert több európai ország megtagadta átengedni a repülőgépét a légterén. Lavrov az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának, valamint a világszervezet leszerelési konferenciájának ülésén vett volna részt.
   
A TASZSZ hétfői jelentése szerint nem tudott hazatérni Madeiráról orosz turisták egy csoportja, mert a portugál hatóságok visszafordulásra kényszerítették a Ural Airlines légitársaság értük érkező járatát. Lisszabon vasárnap döntött úgy, hogy az Ukrajna elleni agresszió miatt lezárja az orosz légteret a portugál gépek előtt.
   
Az orosz utazási irodák szövetségének (ATOR) becslése szerint több 150 ezer orosz turista rekedhetett külföldön, és több mint 27 ezer nem tud elrepülni Oroszországból. Az ATOR szerint a probléma megoldásához az orosz szakminisztériumok és hatóságok beavatkozására lesz szükség.
Kulcsszavak: légi közlekedés, légitársaság, oroszország
 
Oroszország megtorlásként 36 ország előtt zárta le légterét A WizzAir és a Belavia is új járatokat indít Budapestről Kilencmilliárd dolláros szerződést kötött az Emirates és a Rolls Royce Kilencmilliárd dolláros szerződést kötött az Emirates és a Rolls Royce Oroszország megtorlásként 36 ország előtt zárta le légterét A Wizz Air kelet felé nyit Növeli kapacitását az Emirates Budapesten Növeli kapacitását az Emirates Budapesten A Wizz Air Abu-Dzabiban alapít új légitársaságot A Wizz Air Abu-Dzabiban alapít új légitársaságot
 
Még több chip: reutlingeni félvezetőgyártásának bővítését tervezi a Bosch

Még több chip: reutlingeni félvezetőgyártásának bővítését tervezi a Bosch

2022. március 03.
Nagyobb sebességbe kapcsol a Bosch a világszerte folyamatosan fennálló chiphiány elleni küzdelemben és tervei szerint tovább bővíti reutlingeni félvezetőgyárát.
Részletek

Még több chip: reutlingeni félvezetőgyártásának bővítését tervezi a Bosch

A vállalatcsoport azt tervezi, hogy 2025-ig további több mint negyedmilliárd eurót fordít új gyártóterületek, valamint a termeléshez szükséges tisztahelyiségek létesítésére. A Bosch ezzel a mobilitás és a tárgyak internete (IoT) területén felhasznált chipek iránti folyamatosan növekvő keresletre reagál.

„Következetesen bővítjük reutlingeni félvezetőgyártási kapacitásunkat. Az új beruházás nemcsak a versenyképességünket növeli, hanem ügyfeleink érdekeit is szolgálja, egyben segít a félvezető-ellátás kihívásainak megoldásában”

– hangsúlyozta Dr. Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának elnöke. A reutlingeni új épületrészben további, mintegy 3600 négyzetméternyi ultramodern tisztahelyiséget is terveznek, ahol 2025-től a telephelyen már korábban bevezetett technológia alapján készülhetnek a félvezetők. Emellett a Bosch bővíti a már meglévő energiaszolgáltató központját is. Az új gyártóterületeken a tervek szerint 2025-ben indulhat el a termelés.

2021 októberében a Bosch bejelentette, hogy csak 2022-ben több mint 400 millió eurót fordít Németországban a drezdai és reutlingeni gyártás bővítésére, valamint a malajziai Penangban is növelik a kapacitásokat. Ebből mintegy 50 millió eurót a reutlingeni félvezetőgyár működésére szánnak. Reutlingenben 2021 és 2023 között a vállalat összesen 150 millió eurós beruházást tervez, hogy a már meglévő épületeiben további tisztahelyiségeket alakítson ki. A reutlingeni tisztahelyiségek területét a jelenlegi körülbelül 35 000 négyzetméterről 2025 végére több mint 44 000 négyzetméterre bővítik.


Még több chip: reutlingeni félvezetőgyártásának bővítését tervezi a Bosch

A legkorszerűbb félvezetőgyártás

Míg Reutlingenben 150 és 200 milliméteres technológián alapuló félvezetőgyárakat üzemeltet a Bosch, Drezdában 300 milliméter átmérőjű lapkák szolgálnak a chipgyártás alapjául. Az adatvezérelt folyamatirányításban mindkét gyárban élvonalbeli gyártási módszereket alkalmaznak. „A mesterséges intelligenciának köszönhetően és a hálózatba kapcsolt rendszerek kombinációjával a Bosch sikerrel fektette le a gyártás adatvezérelt és folyamatos fejlesztésének, és ezzel az egyre jobb minőségű chipek gyártásának alapjait” – jelentette ki Markus Heyn, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának tagja, egyben a mobilitási megoldások üzleti szektor elnöke. Jó példa erre a hibák automatikus osztályozására szolgáló szoftverek fejlesztése, de a Bosch mesterséges intelligencia segítségével optimalizálja az anyagáramlást is. A reutlingeni ultramodern termelési környezet hatékonyan támogatja a telephely jövőjét, és így a munkahelyek magas fokú automatizálását.

Növekvő kereslet a félvezetők iránt

A Bosch több mint 60 éve, Reutlingenben pedig több mint 50 éve fejleszt és gyárt félvezetőket – mind az autóipari alkalmazások, mind a fogyasztói szektor számára. A Bosch által gyártott félvezető-alkatrészek közé tartoznak az alkalmazás-specifikus integrált áramkörök (Application-Specific Integrated Circuit; ASIC), a mikro-elektromechanikai rendszerek (Micro Electromechanical Systems; MEMS) és a teljesítmény-félvezetők is. A reutlingeni telephely további bővítése elsősorban az autóipari és a szórakoztatóelektronikai szektor MEMS-rendszerek iránti növekvő keresletét, valamint a szilícium-karbid teljesítmény-félvezetők iránti igényét célozza.

„A Bosch már most is vezető chipgyártó az autóipari alkalmazások területén, a célunk, hogy a pozíciónkat tovább erősítsük” – emelte ki Markus Heyn. Ez magában foglalja a szilícium-karbidból készülő chipek fejlesztését és gyártását, amelyek sorozatgyártását a Bosch 2021 decemberében kezdte meg. Az innovatív anyagból készülő chipek egyre fontosabb szerepet játszanak az elektromobilitás területén. A Bosch jelenleg az egyetlen autóipari beszállító a világon, amely maga gyárt szilícium-karbidból teljesítmény-félvezetőket. A reutlingeni telephelyen jelenleg összesen mintegy 8 000 munkatársat foglalkoztatnak a félvezetők és elektronikus szabályzóegységek fejlesztésére és gyártására, valamint az adminisztrációs területen és az eBike Systems üzletágban.
Kulcsszavak: Bosch, félvezető, járműipar
 
Még több chip: reutlingeni félvezetőgyártásának bővítését tervezi a Bosch Hárommilliónál tart a Suzuki Swift! Menesztették a Mitsubishi elnöki posztjáról Carlos Ghosnt Menesztették a Mitsubishi elnöki posztjáról Carlos Ghosnt Még több chip: reutlingeni félvezetőgyártásának bővítését tervezi a Bosch Változnak a trendek a gépjármű márkaszervizek ajánlataiban A Daimler nyeresége 78 százalékkal csökkent az első negyedévben A Daimler nyeresége 78 százalékkal csökkent az első negyedévben A DanubeTruck Kft. évi ezer Iveco eladását tervezi középtávon A DanubeTruck Kft. évi ezer Iveco eladását tervezi középtávon
 
Leállítja az oroszországi gyártást és értékesítést a Volvo

Leállítja az oroszországi gyártást és értékesítést a Volvo

2022. március 02.
A svéd Volvo haszongépjármű-gyártó az ukrajnai konfliktus miatt ideiglenesen felfüggesztette az oroszországi kalugai gyárában a termelést és az oroszországi értékesítést - tájékoztatta a cég szóvivője hétfőn a német dpa hírügynökséget.
Részletek

Leállítja az oroszországi gyártást és értékesítést a Volvo

A svéd Volvo haszongépjármű-gyártó az ukrajnai konfliktus miatt ideiglenesen felfüggesztette az oroszországi kalugai gyárában a termelést és az oroszországi értékesítést - tájékoztatta a cég szóvivője hétfőn a német dpa hírügynökséget.

"A döntés azonnal hatályba lép és további értesítésig érvényes" - közölte a szóvivő az MTI szerint.
Hirdetés

A Moszkvától délre található gyár 700 embert foglalkoztat. Oroszországban további 600 alkalmazott foglalkozik értékesítéssel, karbantartással és javítással. A Volvo szóvivője szerint az oroszországi és ukrajnai eladások összesen a csoport teljes nettó értékesítésének 3,5 százalékát teszik ki.

A haszongépjárművek gyártója tavaly az általános chiphiány ellenére is növelte eladásait és nyereségét. A félvezetők és más alkatrészek globális ellátása azonban továbbra is gondot okoz a csoportnak, és termelésleállásokat is okoz. A Volvo többek között a Daimler Truck és a Volkswagen leányvállalatával, a Tratonnal áll versenyben a világpiacon - í­rja az atv.hu.

Leállítja az oroszországi gyártást és értékesítést a Volvo
Kulcsszavak: autógyár, Daimler Truck, oroszország, volvo
 
A Toyota nullára csökkentené a halálos közlekedési balesetek számát A Toyota nullára csökkentené a halálos közlekedési balesetek számát Audi Hungaria: 20 éves a járműgyártás Győrben Audi Hungaria: 20 éves a járműgyártás Győrben A Volvo Cars értékesítése 16,7%-kal nőtt 2019. januárjában A Volvo Cars értékesítése 16,7%-kal nőtt 2019. januárjában A Magyar Suzuki így teszi szebbé a regionális segítségnyújtó szervezetek és a legkisebbek karácsonyát A Magyar Suzuki így teszi szebbé a regionális segítségnyújtó szervezetek és a legkisebbek karácsonyát Önvezető szimulátor fejlesztését támogatja a Toyota Önvezető szimulátor fejlesztését támogatja a Toyota
 
A Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket

A Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket

2022. március 02.
A Wizz Air 100 000 ingyenes jeggyel segíti az ukrán menekülteket, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhatnak fel - közölte a légitársaság az MTI-vel.
Részletek

https://wizzair.com/#/rescue

Azok az ukrán menekültek, akik repülőjegyet szeretnének foglalni, további információt a https://wizzair.com/#/rescue weboldalon találnak. A 100 ezer ingyenes jegy mellett a társaság minden járatára különlegesen kedvezményes díjszabást biztosít a menekülőknek. A sikeres foglaláshoz szükséges az ukrán útlevél vagy személyi igazolvány száma, és ezen iratokat a felszállás előtt minden esetben fel is kell mutatni - jelezte a Wizz Air.
   
Hozzátették: a Wizz Air már szolgálatba állított több nagyobb repülőgépet és kiegészítő járatot az Ukrajnával határos országokban, hogy ezzel is támogassa a hazájukat elhagyni kényszerülők mozgását.
   
A közleményben idézték Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját, aki azt mondta: "Együttérzünk az ukrán néppel ebben a krízisben. Elkötelezetten támogatjuk az Ukrajnából menekülőket, hogy mielőbb biztonságos helyre jussanak" .
Kulcsszavak: légitársaság, WizzAir
 
Az Európai Unió lezárja az légterét az orosz légitársaságok előtt Az Európai Unió lezárja az légterét az orosz légitársaságok előtt A Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket A Sólyom Airways első gépét Álmos vezérnek fogják hívni A Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 787-es Japánban Teljes flottáját lecserélheti a román Tarom légitársaság Teljes flottáját lecserélheti a román Tarom légitársaság A Wizz Air is módosítja a pilótafülkére vonatkozó szabályozást A Wizz Air is módosítja a pilótafülkére vonatkozó szabályozást
 
Az oroszországi Volkswagen leállította az autók kiszállítását a helyi kereskedőknek

Az oroszországi Volkswagen leállította az autók kiszállítását a helyi kereskedőknek

2022. március 02.
Felfüggesztette járművek kiszállítását az orosz kereskedőknek a Volkswagen német autógyártó oroszországi képviselete (Volkswagen Group Rus LLC).
Részletek

Az oroszországi Volkswagen leállította az autók kiszállítását a helyi kereskedőknek

A cég sajtószolgálata az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy csak azokról az autókról van szó, amelyek már Oroszországban vannak, a külföldről érkező szállítások korlátozásáról egyelőre nem rendelkeznek információval.
   
A Volkswagen Group Rus LLC a konszern hét márkájának képviseli az orosz piacon: Volkswagen Cars, Volkswagen Haszonjárművek, Skoda, Audi, Lamborghini, Bentley és a Ducati.
   
Az Oroszországban tevékenykedő Európai Vállalkozások Szövetsége (AEB) adatai szerint tavaly 197 972 VW járművet értékesítettek Oroszországban, ami 8,2 százalékos csökkenés 2020-hoz képest, a márka piaci részesedése 1,6 százalékponttal, 11,9 százalékra mérséklődött.
   
A VW orosz leányvállalatának honlapja szerint a konszern kalugai üzemében tavaly 118 ezer, Nyizsnyij Novgorodban 52 ezer 300 autót gyártottak. Az oroszországi VW autókból 11 ezer 500-at exportáltak a FÁK-országokba.
   
Szintén tavaly a VW egyik oroszországi gyárában 96 ezer 100 motort gyártottak, ebből 7800 darabot exportáltak a világ különböző pontjain lévő gyártóhelyekre, beleértve Lengyelországot, Spanyolországot és Indiát.

Az oroszországi Volkswagen leállította az autók kiszállítását a helyi kereskedőknek
Kulcsszavak: autógyár, márkakereskedő, oroszország, volkswagen
 
Audi Hungaria: Caroline indítja útnak az autókat a tesztpályán Audi Hungaria: Caroline indítja útnak az autókat a tesztpályán A Volkswagen Csoport közzétette legújabb fenntarthatósági jelentését A Volkswagen Csoport közzétette legújabb fenntarthatósági jelentését Az oroszországi Volkswagen leállította az autók kiszállítását a helyi kereskedőknek Idén első alkalommal rendezik meg a Volkswagen Amarok pick-up Horgász Kupát Az oroszországi Volkswagen leállította az autók kiszállítását a helyi kereskedőknek Az új Logan: elegáns családi limuzin A Volkswagen a T-Cross modellel bővíti majd SUV palettáját A Volkswagen a T-Cross modellel bővíti majd SUV palettáját
 
Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda

Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda

2022. március 02.
Nagymértékű alkatrészhiány miatt korlátozni kényszerült a hét elejétől az új személygépkocsik gyártását a cseh Skoda Auto autógyár. A hiányzó alkatrészeket néhány ukrajnai üzemben gyártották, amelyek az orosz hadművelet következtében most leálltak - közölte a Skoda Auto kedden.
Részletek

Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda

A közlemény szerint egyebek között korlátozni kellett az Enyaq iV elektromos autó gyártását.
   
A Skoda Auto menedzsmentje eddig 10 millió koronát (150 millió forint) adományozott a Clovek v tísni cseh humanitárius szervezetnek ukrajnai tevékenységének elősegítésére.
   
Az oroszországi piac tavaly a második legnagyobb volt a Skoda számára, összesen 90 400 autót értékesítettek ott. Várható ezért, hogy az Oroszország elleni büntetőintézkedéseknek negatív hatása lesz a legnagyobb cseh autógyár gazdálkodására is - mutatott rá közleményében a Skoda.
   
Ukrajnában 2002 óta van összeszerelő üzeme a Skodának, ahol eddig mintegy 190 ezer Skoda autó készült el. Ukrajnában az utóbbi időben évente mintegy 6000 Skoda autót adtak el.
   
A Skoda tavaly összesen 878 200 autót szállított külföldi megrendelőinek, 126 600 darabbal kevesebbet, mint az előző évben. Ennek legfőbb oka a koronavírusjárvány következtében fellépett chiphiány.

Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda
Kulcsszavak: autógyár, oroszország, skoda, Ukrajna
 
Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda Öt napra leállt a termelés a szerbiai Fiat autógyárban Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda Jövőre érkezik a Ford Edge Tovább nőtt a személygépkocsi-gyártás Csehországban Tovább nőtt a személygépkocsi-gyártás Csehországban „Simply Clever” új dimenzióban „Simply Clever” új dimenzióban Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda Allergiában szenved? Vegyen egy új Ford Mondeo-t!
 
A Kodo evolúciója – a vadonatúj Mazda CX-60 PHEV

A Kodo evolúciója – a vadonatúj Mazda CX-60 PHEV

2022. március 02.
A Kodo dizájn filozófia legújabb fejlesztéseinek bemutatása. A japán „a kevesebb több” koncepció által inspirált „Ma” – az üres tér nyugodt és méltóságteljes szépsége.
Részletek

A Kodo evolúciója – a vadonatúj Mazda CX-60 PHEV

A vadonatúj Mazda CX-60 PHEV, a márka legújabb zászlóshajójának stílusa kifinomult, de magabiztos – és a Kodo dizájn filozófia legfrissebb fejlesztéseinek első képviselője. A modell merész személyisége gyönyörű és természetes arányaiból származik, amely mindent kizáróan utal a hátsókerék-hajtású, hosszmotoros karakterére.

Az autó külső megjelenését a japán esztétika, „a kevesebb több” elve inspirálta, melyet a „Ma” fogalma ír körül legjobban – ez az üres tér nyugodt és méltóságteljes szépsége, ami egy kifinomult, ugyanakkor magabiztos formát alakít ki.

Ha profilból közelítünk az autó felé, egy, a tetőtől induló és a hátsó sárvédők felé tartó fénycsík határozza meg a karosszéria legfőbb vonalát, mintha egy japán kalligráfiás ecsettel húzták volna oda – ez meghatározza az autó stabil kiállását.

Ez a vonal, a vállvonallal ötvözve egy érdekes fényjátékot képez az autó oldalán, melynek köszönhetően a felület visszatükrözi a környezetének fényeit, így kelti életre az autót.

Még egy további vizuális elem, hogy a Mazda új színt hozott létre a még drámaibb hatás érdekében – ez egy finoman visszatükröző fehér szín, melyet speciálisan arra terveztek, hogy kiemelje a Mazda CX-60 szépségét, és hogy még nagyobb legyen a kontraszt a fény és az árnyék között.

A Kodo evolúciója – a vadonatúj Mazda CX-60 PHEV
Kulcsszavak: CX-60, mazda, PHEV, premier
 
Dögös és morcos - Mazda CX-3 Dögös és morcos - Mazda CX-3 A Kodo evolúciója – a vadonatúj Mazda CX-60 PHEV Kia meglepetés a Genfi Autószalonon Opel-termékoffenzíva a Genfi Autószalonon Opel-termékoffenzíva a Genfi Autószalonon A Kodo evolúciója – a vadonatúj Mazda CX-60 PHEV A Frankfurti Autószalonon bemutatkozott a Kia Niro tanulmányautó Az új MINI Clubman Magyarországon is bemutatkozott Az új MINI Clubman Magyarországon is bemutatkozott
 

Találatok száma: 12923 Megjelenítve: 111 - 120