Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12877 Megjelenítve: 12731 - 12740
Az M-osztály és az SLS AMG Roadster a legjobb autók

Az M-osztály és az SLS AMG Roadster a legjobb autók

2012. február 07.
A Mercedes- -Benz M-osztály a legjobb autó a terepjárók közül, az SLS AMG Roadster szuper...
Részletek
MercedesA Mercedes-Benz M-osztály a legjobb autó a terepjárók közül, az SLS AMG Roadster szuper-sportkocsi pedig a legjobb kabrió. Ez a német „auto motor und sport“ szaklap olvasó-szavazásának eredménye. Az SLS zsinórban harmadszor nyeri el az „év legjobb autója“ címet.

Az „auto motor und sport“ szaklap 1977 óta írja ki, tíz kategóriában, az „év legjobb autói” választást. Ezúttal 14 európai országból, Brazíliából és Kínából kereken 210 ezren jelölték ki 2012 legjobb autóit. A terepjáróknál a Mercedes-Benz M-osztály kapta a legtöbb szavazatot. Nemcsak a karakteresen markáns designt és a nagymértékben variálható, kényeztető utasteret ismerték el ezzel, hanem a kimagasló hatékonyságot és a belőle adódó környezetkíméletet is. Ezen felül az állandó összkerékhajtású M-osztály kiegyensúlyozott menetkényelme és remek dinamikája mind kiépített úton, mind terepen meggyőző, a hatótáv nagy, a biztonság pedig kiváló. A második helyet a G-osztály foglalta el.

A kabriók közül az „auto motor und sport“ olvasói az SLS AMG Roadstert  szavazták az élre mint 2012 kategóriagyőztesét, elismerve egyedülállóan lenyűgöző stílusát és különleges technikáját. E szuper-sportkocsira következetesen könnyű építési mód, fölényes menetdinamika és példás biztonság jellemző.

MercedesMindez az egyedülálló műszaki megoldások, a térvázas alumíniumkarosszéria, az AMG 6,3 literes V8-as front-középmotor (420 kW / 571 LE), a hétfokozatú, duplakuplungos váltómű, és az alumínium keresztlengőkaros sportfutómű érdeme. E kombináció a legmagasabb fokú menetdinamikát garantálja.

További cikkek

ünnepel a škoda: 14 millió legyártott jármű
Leegyszerűsített karcsú vonalak, kevés krómmal és retró elemekkel
Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat
Kulcsszavak:
 
Az M-osztály és az SLS AMG Roadster a legjobb autók 2015-től érkezhetnek a hidrogénhajtású Toyoták Padlógázon melegít az új BMW 8-as Coupé Padlógázon melegít az új BMW 8-as Coupé Az M-osztály és az SLS AMG Roadster a legjobb autók Átfogó üzemanyag-hatékonysági tesztek eredményezték 300 Scania tehergépkocsi megrendelését Los Angelesben bemutatkozott a vadonatúj Toyota RAV4 Plug-in hibrid Los Angelesben bemutatkozott a vadonatúj Toyota RAV4 Plug-in hibrid Az M-osztály és az SLS AMG Roadster a legjobb autók Túlélés terepfokozaton
 
Új Peugeot Expert - A megújult kínálatnak köszönhetően kategóriaelső a CO2-kibocsátásban

Új Peugeot Expert - A megújult kínálatnak köszönhetően kategóriaelső a CO2-kibocsátásban

2012. február 07.
Az új fel- szerelések- kel és a Peugeot új stílus- jegyeivel felruházott Peugeot Expert ...
Részletek
Peugeot Expert TepeeAz új felszerelésekkel és a Peugeot új stílusjegyeivel felruházott Peugeot Expert olyan Euro motorokat kínál, amelyek kategóriavezetővé teszik a CO2-kibocsátás tekintetében a személy- és kishaszonjármű kategóriában egyaránt.

Az újításoknak köszönhetően az új Peugeot Expert szervesen illeszkedik a Peugeot modellek exkluzivitását növelő márkaprojektbe.
A megújult Expert kishaszonjámű és Expert Tepee (személyautó) jellemzői:
- új orr-rész, ami friss stílust ad a modellnek,  
- nagy teljesítményű, hatékony és modern Euro 5 motorok,
- az Expert Tepee (személygépkocsi) CO2-kibocsátása és fogyasztása a legalacsonyabb a -szegmensben: 172 g/km CO2 és 6,6 l / 100 km - 2.0 l HDi 120 kW (163 LE) motor  hatfokozatú mechanikus váltóval
- az Expert (kishaszonjármű) CO2-kibocsátása és fogyasztása a legalacsonyabb a szegmensben: 168 g/km CO2  és 6,4 l / 100 km - 2.0 l HDi 120 kW (163 LE) motor hatfokozatú mechanikus váltóval
- szegmensükben egyedülálló műszaki felszerelések,
- hatfokozatú automatikus váltó a 2.0 l HDi 163 LE motorhoz, gazdagon felszerelt Tepee változatok.
Az új Peugeot Expert Tepee-t a Genfi Autószalonon mutatják be. A személygépkocsi és a kishaszonjármű változatok Franciaországban készülnek, forgalmazásuk 2012 tavaszán indul.
Peugeot Expert TepeeTovábbi cikkek

Ismételt CNG buszos siker a magyarországi NABI-nál
Sorozatban győztes a Multivan „A legjobb autók” olvasói szavazáson
A Nissan merész új világa Genfben
Kulcsszavak:
 
Menesztették a Mitsubishi elnöki posztjáról Carlos Ghosnt Menesztették a Mitsubishi elnöki posztjáról Carlos Ghosnt Halk utastér – kisimult autósok Halk utastér – kisimult autósok Új Peugeot Expert - A megújult kínálatnak köszönhetően kategóriaelső a CO2-kibocsátásban A Kia Motors Slovakia elindította a Kia cee’d sportváltozata, a GT sorozatgyártását Új Peugeot Expert - A megújult kínálatnak köszönhetően kategóriaelső a CO2-kibocsátásban 160 új szakmunkástanuló az Audinál Kézmozdulatokkal irányítható kijelzőt fejleszt a Continental Kézmozdulatokkal irányítható kijelzőt fejleszt a Continental
 
Egy kísérleti jármű a városi áruszállításhoz

Egy kísérleti jármű a városi áruszállításhoz

2012. február 07.
A városi áruszállítás jelenlegi és jövőbeni kihívásaival szemben a Renault Trucks különböző ...
Részletek
Renault Trucks Urban Lab 1A városi áruszállítás jelenlegi és jövőbeni kihívásaival szemben a Renault Trucks különböző megoldásokat tanulmányoz és ajánl ügyfeleinek.

Nemrégiben a gyártó, a felépítményező Gemco E-Trucks B.V vállalattal együttműködve egy olyan kísérleti járművet fejlesztett ki, amelynek rakodási magassága a talajszinten van. Az Urban Lab 1 névre keresztelt jármű adottságai megkönnyítik és meggyorsítják a ki- és berakodást. Ez a technikai újítás nemcsak a szállítók, hanem az egész város számára előnyös.


Az Urban Lab 1, a Renault Trucks legújabb projektje a városi áruszállítás fejlesztésére irányul. A  Gemco E-Trucks B.V felépítményezővel közösen kialakított kísérleti jármű a talajszintre került rakodási magasságnak köszönhetően új lehetőségekkel kecsegtet a városi áruszállítás terén. Ezen a járművön a hajtáslánc erőátviteli rendszerének elektromossá alakítása a teherautó hagyományos felépítését is megváltoztatja, a lehető legnagyobb szabadságot engedélyezve a felépítmény kialakításában és használatában. Az Urban Lab 1 felfüggesztési rendszere lehetővé teszi az egész teherautó « leültetését » a talajra. Az áru be- és kirakodási ideje így nagyjából harmadával csökken a hagyományos teherautókéhoz képest. Ez egyértelműen előnyös a szállító számára, hiszen gyorsabban lehet rakodni. Ezzel a járművel azonban nemcsak ő, hanem az egész város nyer, hiszen a ki- és berakodási idő minden áruszállításnál csökken, a teherautó hamarabb odébáll, így gyorsabban felszabadul a rakodási terület.

Renault Trucks Urban Lab 1A járművet egy 16 tonnás Midlum DXi 5 alapjaira építették, hasznos teherbírása változattól függően 8 vagy 9 tonna. Hajtásáról a kerékagyba épített, két legújabb generációs villanymotor gondoskodik, amelyek a hátsó kerekeket hajtják és a dízelmotorhoz kapcsolódó generátor táplálja őket. A járművel teljesen elektromos módban is lehet közlekedni a nagyteljesítményű akkumulátoroknak köszönhetően, ami szinte hangtalanná teszi a jármű közeledését. A jármű és a felépítmény leeresztését és felemelését az első és hátsó tengelyen megtalálható különleges felfüggesztés végzi. A szintváltoztatás a jármű álló helyzetében, a fülkéből vezérelhető.

Az Urban Lab 1 kísérleti jármű egyike azoknak a programoknak, amelyeket a Renault Trucks indított el a városi áruszállítás fejlesztése céljából. Az egyik a LUTB (Lyon Urban Truck&Bus), amely több partner bevonásával, a versenyképesség jegyében törekszik a szállítási rendszerek hatékonyabbá tételére, a másik pedig a CityFret program. Az Urban Lab 1 jármű része annak a kutatási folyamatnak, amelyet a vállalat a partnerei körében kezdeményezett azzal a céllal, hogy a lehető legjobban ki tudja szolgálni az ügyfelek és a lakosok jelenlegi és jövőbeni igényeit.

Európában jelenleg tíz emberből nyolc városlakó. Fogyasztóként elvárják, hogy gyorsan hozzájussanak mindahhoz, amire szükségük van. Ez az igényük éppen olyan erős, mint a városlakóként megfogalmazott vágyuk a magasabb életszínvonalra. A teherautók megítélése éppen ennek a nehezen feloldható ellentétetnek a középpontjában áll.

Renault Trucks Urban Lab 1Gyártóként a Renault Trucks arra törekszik, hogy a megfelelő teherautót, a megfelelő meghajtással, a megfelelő helyen és időben alkalmazzák, így a teherautók lehető legszélesebb választékát kínálja a városi áruszállításra és egyéb feladatokra. A hagyományos járművek mellett alakította ki a gyártó az alternatív energiákkal (elektromos, hibrid és földgáz) működő Clean Tech kínálatot, amelyet folyamatosan fejleszt és bővít. A Renault Trucks több olyan kísérleti projektben is részt vesz, amely a holnap városi áruszállításának tökéletesítését célozza. Ezek során saját kutatási eredményeit is alkalmazza, így például a világ legnagyobb elektromos városi áruszállító teherautóját, amelyet egy éven át teszteltek Lyonban.

További cikkek

Ismételt CNG buszos siker a magyarországi NABI-nál
Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat
ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában
Kulcsszavak:
 
Egy kísérleti jármű a városi áruszállításhoz Örömautózás a legmagasabb szinten: Mercedes-Benz E-osztály Coupé és Cabrio Ötezer eurót kap, ha e-autót vásárol Ötezer eurót kap, ha e-autót vásárol Egy kísérleti jármű a városi áruszállításhoz A Jazzy Street október 13.-i adásából Nyolcszemélyes kabrió a Lexustól? Igen, ilyen is van Nyolcszemélyes kabrió a Lexustól? Igen, ilyen is van Egy kísérleti jármű a városi áruszállításhoz Jövő decemberre készül el a debreceni 2-es villamos sínpályája
 
Szerdán csökken az üzemanyagok ára

Szerdán csökken az üzemanyagok ára

2012. február 07.
Csökkenti bruttó 5 forinttal a gázolaj és 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagy ...
Részletek
Szerdán csökken az üzemanyagok áraCsökkenti bruttó 5 forinttal a gázolaj és 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

A mostani csökkentéssel a gázolaj átlagára 431 forintra mérséklődik, a benziné pedig 418-420 forint lesz.
A Mol egy hete 5 forinttal mérsékelte a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.
Az üzemanyagok az új év első napján a 2 százalékpontos áfa-emelés miatt drágultak: a forgalmi adó 25-ről 27-százalékra növelése 6, illetve 7 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj átlagárát a számítások szerint.

Tavaly január elején a benzin átlagára 360-361 forint, a gázolajé pedig 351 forint volt.
Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek


Ismételt CNG buszos siker a magyarországi NABI-nál
Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat
új Honda Civic – Coming Soon
Kulcsszavak:
 
Szerdán csökken az üzemanyagok ára Karanténból a nyeregbe. Egyre féltettebb vagyontárggyá válik a kerékpár Szerdán csökken az üzemanyagok ára Gyári fotókon az új KIA Sorento 60 év olasz hatás a Mazda dizájnra: az MX-81 születése és felújítása 60 év olasz hatás a Mazda dizájnra: az MX-81 születése és felújítása Ha szeret biciklizni, válasszon Hondát! Ha szeret biciklizni, válasszon Hondát! Világklasszis focistákból versenypilóták Világklasszis focistákból versenypilóták
 
Volvo S60 és V60 - ötcsillagos biztonság Európában és az Egyesült Államokban is

Volvo S60 és V60 - ötcsillagos biztonság Európában és az Egyesült Államokban is

2012. február 07.
Az Atlanti-óceán mindkét oldalán elért ötcsillagos eredmény újra meg- erősítette ...
Részletek
Volvo S60Az Atlanti-óceán mindkét oldalán elért ötcsillagos eredmény újra megerősítette a Volvo Car Corporation vezető szerepét a biztonság terén.

A Volvo V60 ugyanis a 2011-es Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme) értékelésen öt csillagot kapott és a „Nagy családi autók” kategóriájában is elnyerte a legjobb autó címét. A Volvo S60 pedig az Egyesült államokban ötcsillagos általános értékelést ért el az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administartion) törésteszten.

„Nagyszerű hír, hogy különböző kontinenseken számos független értékelés is megerősítette azon célunkat, hogy a piacon kapható legbiztonságosabb autókat kínáljuk vásárlóinknak. Ez azonban csak egy része modelljeink tényleges biztonsági teljesítményének és azon erőfeszítéseinknek, amelyeket a vásárlóinknak kínált világszínvonalú biztonság kialakítására fordítunk” – jelentette ki Thomas Broberg, a Volvo Car Corporation vezető biztonsági tanácsadója.

Amellett, hogy a Volvo V60 az Euro-NCAP értékelés „Nagy családi autó” kategóriájában az első helyen végzett, a City Safety koccanásgátló rendszerért is elismerést kapott. A bemutatkozásakor világújdonságnak számító City Safety koccanásgátó az alapfelszereltség részét képezi valamennyi 60-as, illetve a V70, az XC70 és az S80-as modellben.

Volvo V60Kiváló európai autó az Egyesült államokban

Az Egyesült államokban az S60 ötcsillagos általános értékelést kapott az NHTSA 5 csillagos biztonsági értékelése – más néven a US-NCAP (New Car Assessment Program) – keretein belül. Az S60 volt az egyetlen olyan autó, amely mindhárom törésteszten (frontális, oldalütközés oszloppal és oldalütközés fallal) öt csillagot szerzett, és a borulási teszten is ötcsillagos értékelést kapott.

Jelenleg az S60 az egyetlen luxuskategóriás európai autó az Egyesült államokban, amely ilyen kimagasló NHTSA értékelést tudhat magáénak, elnyerte az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) Top Safety Pick („Legbiztonságosabb választás”) díját, és az NHTSA által javasolt valamennyi aktív biztonsági technológiát tartalmazza.

További újdonságokról szóló hírek Genfből

„A Volvo vezető szerepet vállal az ütközések elkerülésében segítséget nyújtó modern technológiák fejlesztésében. A kifejezetten a vezető számára tervezett funkciók segítik a teljes körű koncentrációt és tájékoztató információkat biztosítanak az ütközések és a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében” – mondta el Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója. „A 2012-es Genfi Autószalonon forradalmian új biztonsági technológiák bemutatásával erősítjük majd meg vezető szerepünket” – tette hozzá Stefan Jacoby.

További cikkek

Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat
ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában
Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással
Kulcsszavak:
 
Datahouse: 15,6 százalékkal nőtt tavaly az új autók eladása Datahouse: 15,6 százalékkal nőtt tavaly az új autók eladása Volvo S60 és V60 - ötcsillagos biztonság Európában és az Egyesült Államokban is Peugeot 208 GTi, újjászületik egy legenda A Jaguar új F-Type Heritage 60 Edition különkiadással ünnepli az E-Type 60. születésnapját A Jaguar új F-Type Heritage 60 Edition különkiadással ünnepli az E-Type 60. születésnapját A Siemens által gyártott első Thameslink vonat megérkezett Londonba A Siemens által gyártott első Thameslink vonat megérkezett Londonba Volvo S60 és V60 - ötcsillagos biztonság Európában és az Egyesült Államokban is A Goodyear EfficientGrip SUV nyerte el a „2014-es év legjobb SUV abroncsa” címet
 
Invitálás Nissan módra

Invitálás Nissan módra

2012. február 06.
A Nissan közzétette az első információkat feltűnést keltő ferdehátú ...
Részletek
Nissan INVITATIONA Nissan közzétette az első információkat feltűnést keltő ferdehátú koncepcióautójáról. A koncepció-modell előre vetíti, milyen lesz a cég következő generációs kisautója, a nagy darabszámban gyártandó B-szegmensű modell. Ennek értékesítése párhuzamosan fog folyni a városi kisautóval, a Micrával, és az újszerű B-szegmensű crossoverrel, a Juke-kal.    


Az INVITATION, névre keresztelt dinamikus koncepcióautót az idei, március 8-18. között megrendezendő Genfi Autószalonon fogják bemutatni. A kiállított modell hordozza majd az új - Európában a tervek szerint 2013-as piaci bevezetésű - modellhez beharangozott innovációs és tetszésfokozó jegyeket.  

A forma dinamikája  

Az INVITATION energikus formája friss stílust, megújulást, izgalmat hoz a tömeggyártású modellek piacára. Folyékonyságot, cseppfolyósságot sugalló körvonala a kategóriájában vezető aerodinamikai tulajdonságokat sejtet, melyek célja a hatékony üzemanyag-felhasználás.

Az autó oldalának megjelenését egy különleges, rá jellemző egyéni vonal határozza meg: belső szóhasználattal ez a „squash-vonal". Szerepe, hogy a különlegesen megformázott első és hátsó sárvédőkkel együtt erőteljes dinamikát adjon a profilnak, az INVITATION-nek pedig ezen keresztül magabiztos kiállást.
A belső térben az üdítően nyitott vezetőtér a praktikumot a modernséggel ötvözi, hatásos a minőségi színvonal és a célszerűen használható technológia.

Nissan INVITATIONFrançois Bancon, a termékstratégiáért és tervezésért felelős részleg igazgatóhelyettese elmondta: "A név, amit ennek a koncepcióautónak adtunk, önmagát magyarázza: e kisautó legfontosabb előnye, hogy hívogató.  

"érzéki külső formájának és hatalmas, kényelmes belső terének, jó felszereltségének, ugyanakkor kis külső méretének köszönhetően hívogató az érdeklődők számára.

A Nissan meghívója a kis, ferdehátú autók vásárlóinak."

Kategória-első teljesítő képesség és hatékonyság

A korszerű motortechnológia, a Nissan bevált könnyűszerkezetű padlólemeze, és aerodinamikai szempontból kedvező kialakítású karosszériája révén az INVITATION kategóriáján belül a legjobb üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási jellemzőket mutatja fel. A Nissan célja, hogy a legjobb modellváltozat ultra-alacsony, 100 g/km-nél kisebb CO2-kibocsátást érjen el, de mindegyik változat legyen jogosult a Pure Drive embléma viselésére.
Ezzel egyidejűleg, az érzékeny, agilis kezelhetőség biztosítja, hogy a vezetési dinamikai tekintetében az INVITATION a szegmens legjobbjaival versenyre keljen.

Fejlett biztonság-technológia


Az INVITATION azonban több mint egyszerűen egy jól kinéző, élvezetesen és takarékosan vezethető autó. A koncepcióautó tartalmazza a B-szegmensben valaha látott legkorszerűbb technológiai megoldásokat, melyek mindegyikének az a célja, hogy az autó a lehető legbiztonságosabb legyen.  

Nissan INVITATIONEzek közé tartozik a Nissan korszerű 360 fokos parkolókamerája (AVM), amely első ízben jelenik meg egy B-szegmensbe tartozó autóban. Ez a megoldás biztosítja, hogy a parkolás, tolatás a lehető legkisebb megterhelést okozza. Emellett az INVITATION-be beépítették a Nissan Védőpajzs Technológiát is, amely kölcsönhatásban áll az autó környezetével, és folyamatosan információt ad a vezetőnek arról, ami az autó körül történik.


Következtetés


Az INVITATION az energikus külső design, az átgondolt belső kialakítás, a fejlett biztonsági megoldások és a kategóriában legjobb károsanyag-kibocsátás, üzemanyag-fogyasztás, valamint a dinamikus teljesítő képesség kombinációját jelenti. Mindezzel demonstrálja a Nissan elkötelezettségét, hogy innovációt és élvezetes autózást ajánl minden autóvásárlónak, függetlenül attól, hogy milyen jellegű autót szándékozik vásárolni.  

További cikkek

A Nissan merész új világa Genfben
Leegyszerűsített karcsú vonalak, kevés krómmal és retró elemekkel
Ismételt CNG buszos siker a magyarországi NABI-nál
Kulcsszavak:
 
Invitálás Nissan módra Elkészült a 100 000. Audi S3 Limousine Győrben Invitálás Nissan módra Nissan elektromos invázió a 2013-as Tokiói Autószalonon Invitálás Nissan módra Újra csobban a Suzuki Splash a nyáron Az ABB tölti a Volvo új, kibocsátásmentes, elektromos hibrid buszait Belgiumban Az ABB tölti a Volvo új, kibocsátásmentes, elektromos hibrid buszait Belgiumban Invitálás Nissan módra Daimler-részesedés iránt érdeklődik egy kínai befektetési alap
 
A Nissan merész új világa Genfben

A Nissan merész új világa Genfben

2012. február 06.
A március 8-18. között meg- rendezésre kerülő Genfi Autószalonon a Nissan ...
Részletek
Nissan INVITATIONA március 8-18. között megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon a Nissan standján négy előremutató koncepcióautó áll majd a  középpontban, melyek kihangsúlyozzák a márkának a 2012-es évvel és az utána következő időszakkal kapcsolatos optimizmusát.

Hozzájuk csatlakozik majd az innovatív modellek sora, melyek demonstrálják a Nissan széles modellkínálatának erejét és mélységét. Ez az, ami a céget 2011-ben hozzásegítette a rekord mértékű értékesítéshez.
A fontos új koncepcióautók között a világon elsőként látható lesz az INVITATION design-tanulmány, amely jelzi, hogy milyen lesz a 2013-ban az európai piacra készülő új sorozatgyártású modell. Piaci bevezetését követően ez az új modell a Micra és a Juke mellé kerül, és így a Nissané lesz a gyártók között a legszélesebb a választék ebben a szegmensben.     

Az INVITATION magabiztos, energikus designja kis külső méretek mellett korszerűen berendezett és tágas belső teret kínál. Ez a meghökkentő új koncepció felvonultatja a Nissan legújabb eredményeit a könnyűszerkezetű építésmódot és korszerű motor-konstrukciót illetően. úgy tervezték meg, hogy bátor dinamikája kivételesen jó üzemanyag-fogyasztással és alacsony károsanyag-kibocsátással társuljon. Ebben a tekintetben már ismert és bevált a cég kompromisszumokat nem ismerő szemléletmódja.

A kategóriában valaha látott legkorszerűbb technológiai megoldások is megjelennek a felszereltségben, így pl. az elismert „360 fokos parkolókamera" (AVM), amely madártávlati képet ad az autóról a parkolási manőver megkönnyítése céljából.  Ehhez csatlakozik a Nissan „Biztonsági Védőpajzs" technológia, amely kamerák és mozgásszenzorok segítségével figyelmezteti a vezetőt a potenciális veszélyhelyzetre.
Az INVITATION az egyike a Genfben bemutatásra kerülő két koncepcióautónak. A másik bemutatóval kapcsolatos részletek egészen a kiállításig titkosak.

Nissan INVITATIONDe ezeken kívül is lesznek újdonságok. Két olyan tanulmányautó első európai bemutatójára is sor kerül Genfben, amelyek a Nissan jövőbeli fejlesztési irányait jelzik.

Az első ezek közül az e-NV200, amely a Nissan következő, 100%-ban elektromos hajtású autójának előképe. A többszörös díjnyertes NV200 műszaki alapjaira épül, amely Combi és Evalia változatban a család elérhető áron történő szállítását teszi lehetővé, akár hétüléses kivitelben is. Nemrég az NV200-at választották ki, hogy alapjain hozzák létre a New York-i sárga taxi következő generációját, így nemsokára hozzá tartozik majd a „Nagy Alma" utcaképéhez.

A többszörös díjnyertes LEAF személyautót követve - melynek már megkezdődött az értékesítése és a nagy globális piacokon már az utcán is látható - ez a modell a Nissan következő lépését jelenti a zéró-emissziós vezető szerephez.  

A jövőbe történő következő bepillantást a Juke NISMO koncepcióautó jelenti. Az első ízben 2011 decemberében a Tokiói Autókiállításon bemutatott modell komoly sportos megjelenést ad a különleges külsejű Juke crossovernek.

A Nismo Concept-hez a NISMO, a Nissan legendás autósport-részlege adta az ihletet. Ez a koncepcióautó egyben előrevetíti a cég stratégiáját: a kínálat gerincét adó, tömeggyártású Nissan modellekből nagy teljesítményű és sportos prémium-modellváltozatokat alakítanak ki a jövőben. Ezek a modellek garantáltan megadják az izgalmas vezetés élményét.

NV200 EvaliaA négy koncepcióautóhoz az egyik legszélesebb modellválasztékot kínáló autógyár   ma elérhető modelljei társulnak: minden, ami a Pixo városi kisautóval kezdődően a Micra szuperminin és az eladási csúcsokat döngető Juke és Qashqai crossoverekeken át a kemény 4x4-es terepjárókig, mint a Pathfinder és a Navara, az úttörő Nissan LEAF-ig és a szédületes GT-R szuper-sportautóig terjed.

A Nissan-nak a folyamatos fejlesztésre vonatkozó elvével összhangban, e sorozatgyártásban lévő autók közül több a 2012-es modellév kapcsán elvégzett kismértékű felfrissítést követően tekinthető meg, vagy a vevők számára többlet-értéket képviselő és járulékos izgalmat jelentő speciális változatban látható.

Egy dolog van azonban, ami állandó, és a Nissan emblémát viselő autók közös vonása. Minden Nissan személyautó „be van oltva" a cég egyedi ismertetőjegyeivel: az innovatív és az izgalmas jelleggel.  Ez a recept kétségkívül előnyös fogadtatásra talált a vevőknél: az általános gazdasági visszaesési ellenére 2011 a Nissan legjobb éve volt Európában. 2010-hez viszonyítva 25%-kal nőtt az eladott darabszám, s ennek eredményeként a cég minden eddiginél nagyobb, 3,7%-os piaci részesedést ért el.

Az értékesített darabszám minden egyes hónapban meghaladta 2010 megfelelő hónapjáét, és jelentős volt a növekedés az legfontosabb piacokon, melyek közül  Oroszország, az Egyesült Királyság és Franciaország volt a három legnagyobb.   Oroszországban 138.825 Nissan gépkocsit adtak el (ez 74%-kal több, mint a megelőző évben), az Egyesült Királyságban 107.053-at (+11%), majd Franciaország következett 77.783 darabbal (+ 30%).  

Nissan JukeA legnagyobb darabszámban értékesített Nissan modell a Qashqai volt. Annak ellenére, hogy már életciklusának ötödik évében jár, népszerűsége töretlenül folytatódik, és kiérdemelte „a gravitációval dacoló autó" jelzőt. 2010-ben több, mint 250.000 új európai vevő választotta a szegmens-alapító ötüléses crossover autót, amely Qashqai+2 néven hétüléses változatban is elérhető.

Paul Willcox, a Nissan európai értékesítésért és marketingért felelős alelnöke így nyilatkozott: „Ezt a jó teljesítményt a saját szegmensükben meghatározó szerepet játszó, Európában és Európa számára tervezett, kifejlesztett és itt gyártott modellek alapozták meg." A Nissan a régióban értékesített modelljeinek 70%-át angliai, spanyolországi és oroszországi gyáraiban állítja elő. Ez garantálja, hogy modellkínálatunk a stílus, a teljesítő képesség és a megbízhatóság tekintetében megfelel az európai elvárásoknak.

"Ha a négy koncepcióautó által előre vetített jövőképet hozzáadjuk a teljes modellválasztékunk erejéhez és mélységéhez, látható, hogy ma a Nissan tevékenységét minden tekintetben a jövőbe vetett hit járja át. Jó úton vagyunk ahhoz, hogy célunknak megfelelően 2016-ra az Európában jelenlévő ázsiai autómárkák közül a legerősebbek lehessünk."

További cikkek

ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában
Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában
Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással
Kulcsszavak:
 
A Nissan merész új világa Genfben A Jeep a Frankfurti Autószalonon Audi A4 Limousine és Audi A4 Avant: kiemelkedő formában az Audi sikermodelljei Audi A4 Limousine és Audi A4 Avant: kiemelkedő formában az Audi sikermodelljei A DS TECHEETAH és Jean-Éric Vergne a Formula E világbajnokai A DS TECHEETAH és Jean-Éric Vergne a Formula E világbajnokai Ötcsillagos Mazda show Genfben Ötcsillagos Mazda show Genfben A Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be az új Mazda CX-5 A Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be az új Mazda CX-5
 
Külső változások a középpontban - Smart fortwo 2012

Külső változások a középpontban - Smart fortwo 2012

2012. február 06.
Felértékelt küllemmel, illetve az utastér friss bőr/szövet- kárpitozásá- val új lendülettel kezdi a ...
Részletek
Smart fortwoFelértékelt küllemmel, illetve az utastér friss bőr/szövet- kárpitozásával új lendülettel kezdi a smart fortwo a 2012-es esztendőt. Az autó máris megrendelhető, és április elejétől kapható.

Sokkal dinamikusabb hatást kelt a jelentős mértékben átdolgozott smart fortwo nagyobb hűtőmaszkja, a belefoglalt emblémával, a kifejezően átformált első kötény, a függőlegesen elrendezett, LED technikás nappali menetfény, az izmosan domborodó küszöb és a megváltozott hátsó kötény. „A szembeötlőbb smart embléma a márka új öntudatára utal“, jelentette ki a smart főnöknője, Dr. Annette Winkler. „Végtére is régóta olyan ikon a smart fortwo, amely nélkül már el sem lehet képzelni a világ városait.“

A krómszínű logó a fekete hűtőmaszkra került. A rendszámtábla alatti légbeömlőket egységbe foglalták, erősítve a smart fortwo látványhatását. Az új, opcionális, LED technikás nappali menetfény most már függőlegesen áll. Háromféle könnyűfém-keréktárcsa közül lehet választani: a smart fortwo passion kilencküllőst kapott, ezenkívül van két egyéb kivitel, szélesebb gumiabronccsal, három szimpla, illetve három dupla küllővel. A hétféle fényezés közül új az Anthrazit matt. A smart fortwo BRABUS Xclusive kívánságra fehérben is kapható. A smart cabrio vászonteteje az eddigi színek mellett (fekete, piros, kék) hat további árnyalatban is rendelkezésre áll a smart BRABUS „tailor made” program jóvoltából.

Smart fortwoNoha a külső változások álltak a középpontban, belül sem maradt minden a régiben. új a minőségi kristály-szürke belsőtér csomag, amelyhez friss szövet-bőr üléshuzat, műbőrszövet ajtókárpit és a műszerfal fekete műbőrborítása tartozik, szürke betéttel. ám ennél a pure alapkivitelnél színpompásabb a pulse és a passion kivitel: ezek hűtőmaszk-kerete és hátsó díszléce ezüstszínű, első spoilere, küszöbléce és hátsó köténye pedig a jármű színére fényezett. A tükörház színe a Tridion celláéval egyezik, míg a smart pure esetében ezek feketék.

Továbbra is ötféle kivitel – pure, pulse, passion, BRABUS és BRABUS Xclusive – kapható, miként változatlanul Coupé és Cabrio karosszériával, hatféle motorral készül a smart fortwo. A paletta a fortwo electric drive rendkívül környezetkímélő elektromos hajtástól, a hatékony micro hybrid drive benzinesen és az erős benzines turbón át a szerény fogyasztású CDI turbódízelig terjed.
Kombinált fogyasztási és CO2-adatok, softip-váltóval, zárójelben a softouch váltóval szerelt modell adatai, elektronikusan lehatárolt csúcssebesség.

új, 2012 évjáratával egyedülálló sikertörténetet folytat a smart: trendformálóként a smart fortwo több mint tíz éve fogalmazza újra a városi mobilitást. Szórakoztatóan és környezet-kímélően ötvözi a felelősségtudatos életszemléletet és az életörömöt. Kompakt méreteivel konkurencia nélkül a legkevesebb helyet foglalja el a kétüléses jármű, mind parkoláskor, mind útközben.

Smart fortwoAz első modell 1998-es bevezetése óta összesen 1,3 millió darab smart fortwo készült, 2011-ben világszerte 101.996 vevőre talált, ami 4,6 százalékkal múlja felül az előző évit.
Egyre többen lesznek hívei a car2go mobilitási ajánlatnak is. Immár a földkerekség hét városában – Ulm, Hamburg (Németország), Austin és San Diego (USA), Vancouver (Kanada), Bécs (Ausztria), Amsterdam (Hollandia) –kétezer smart fortwo áll  a kb. 60 ezer ügyfél rendelkezésére. 2012-ben  többek között Lyon (Franciaország), Düsseldorf, Stuttgart, Washington D.C. csatlakozik hozzájuk.


További cikkek


Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában
Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással
2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta
Kulcsszavak:
 
Külső változások a középpontban - Smart fortwo 2012 A vadonatúj 911 GT3 elrajtol DOGTÓBER - Egy kutyajó ügy DOGTÓBER - Egy kutyajó ügy Külső változások a középpontban - Smart fortwo 2012 Folyik a felszámolás, a vagyon nem lesz elég a hitelezők kielégítésére Külső változások a középpontban - Smart fortwo 2012 Think Blue - A Volkswagent Németország legzöldebb márkájaként tüntették ki Külső változások a középpontban - Smart fortwo 2012 Skoda: megalapozatlanok és hamisak a BKK állításai
 
Már százezren rendelték meg a Ford parkolássegítő rendszerét

Már százezren rendelték meg a Ford parkolássegítő rendszerét

2012. február 06.
Már több mint 100 ezer vásárló adta le rendelését az Aktív Parkoló- asszisztens...
Részletek
FordMár több mint 100 ezer vásárló adta le rendelését az Aktív Parkolóasszisztensre, aminek segítségével az autó egyetlen gombnyomásra képes beállni egy párhuzamos parkolóhelyre anélkül, hogy a vezető hozzáérne a kormánykerékhez: a megnövekedett igények miatt a Ford háromszorosára növelte a Focus, C-MAX és Grand C-MAX modellekhez rendelhető, ultrahangos érzékelőkkel működő berendezés gyártási kapacitását, és még az idei évben elérhetővé teszi a rendszert több további modelljéhez, köztük az év végén érkező úk Kuga-hoz is.Ha valaki bizonyítékot keres arra, hogy az autósok nem kedvelik a párhuzamos parkolási manővert, annak elég rápillantania a Ford eladási statisztikáira, amelyek szerint már több mint 100 ezer vásárló rendelte meg az Aktív Pakolóasszisztenst.

A vállalat ezért megháromszorozza az optimális kormányzási szöget automatikusan kiszámító, és az autót a parkolóhelyre önállóan bekormányzó berendezés gyártási kapacitását.

„Az Aktív Parkolóasszisztens egyszerűbbé teszi a parkolást.” - magyarázza Kay Müller, a Ford fejlesztőmérnöke. „Elég egyetlen gombnyomás, és máris beparkolhatunk a legszűkebb helyre is, ráadásul a rendszer jelentősen csökkenti a karosszéria és a többi parkoló autó sérüléseinek kockázatát.”

Ford2010 végéig összesen 102.460 európai autós rendelte meg újonnan vásárolt C-MAX és Grand C-MAX modelljéhez az Aktív Parkolóasszisztenst – ami azt jelenti, hogy e modellek vevőinek harmada igényt tartott e berendezésre. Az Aktív Parkolóasszisztens a Ford Focus vásárlói közt is népszerű: a tavaly év végén bemutatott modell vevőinek egyötöde igényelte ezt az extrát. Tavaly a Ford felmérést készített az Európai autósok közt; a megkérdezettek egyharmada úgy nyilatkozott, hogy nem egyszerű számára a párhuzamos parkolás, sokan pedig úgy vélték, hogy még egy fogorvosi beavatkozásnál is nagyobb stresszt jelent számukra.

“Igazán meglepő volt számunkra az Aktív Parkolóasszisztens iránti igény mértéke.” árulja el Gunnar Herrmann, a Focus fejlesztését is irányító tervezési igazgató. “S mivel a közeljövőben számos új modellt vezetünk be – többek közt idén az új Ford Kugát –, egyre több vásárlónk élvezheti majd e berendezés előnyeit.”

További cikkek

Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással
2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta
Opel Minőségi Márkakereskedői Program
Kulcsszavak:
 
Már százezren rendelték meg a Ford parkolássegítő rendszerét 82. Genfi Autószalon - BMW M Performance Automobile Már százezren rendelték meg a Ford parkolássegítő rendszerét Kedvező raktári ajánlatokkal és új motorokkal folytatja modelloffenzíváját a Mercedes-Benz Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet! Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet! Civil autókból ellenőrzi a forgalmat Budapesten a rendőrség Civil autókból ellenőrzi a forgalmat Budapesten a rendőrség Öt ok, hogy miért teszteld le az „igazit” Öt ok, hogy miért teszteld le az „igazit”
 
Harley-Davidson Seventy-Two - visszatér a karcsú külső

Harley-Davidson Seventy-Two - visszatér a karcsú külső

2012. február 06.
Megérkezett a Harley-Davidson Seventy-Two (hetvenkettő) egy metál fényezésű Sportster ...
Részletek
Harley-Davidson Seventy-TwoMegérkezett a Harley-Davidson Seventy-Two (hetvenkettő) egy metál fényezésű Sportster, amely tulajdonosát visszarepíti a régi időkbe, amikor az igazi motorosok még Sting-Ray-el szelték az utakat.

Az összetéveszthetetlen piros metál fényezés és a magas kormány, valamint a fehér peremes gumik is bizonyítják, a Seventy-Two igazi kuriózum, amely múlttal rendelkezik. A különleges formavilág az amerikai motorépítőket is megihlette, akik megteremtették a régi idők chopper stílusát.

„A Seventy-Two építése alatt minket is inspiráltak a régi idők igazi vad motorjai.” - mondta el Frank Savage, a Harley-Davidson vezető designere, majd hozzátette: „Az akkori motorok mind színesek és krómozottak voltak, karcsú és lecsupaszított külsővel. Voltak évek, amikor egyszerűségükkel inkább egy biciklire hasonlítottak. Ez az építési stílus leginkább Amerikára és Californiára volt jellemző.”

A Harley-Davidson igyekszik újra felidézni a 70-es éveket – amikor a metálfényezés szinte minden kétkerekűn alapkövetelménynek számított – a Seventy-Two egyedi piros metál színezésével.

„Először egy fekete bevonattal kezdődik a színezés, majd úgynevezett poliuretán lépésekkel hatszögletű mintákat visznek fel a felületre, amelyet többször megismételnek. Minden apró réteg vékony alumínium film bevonatot kap, amelyet pirossal itatnak át, majd kézi polirozással érik el a tökéletes ragyogást.” – mondja Savage, majd még kiegészíti: „“Az utolsó lépés, amikor felrakják a motorra az emblémákat. Mindent kézzel. Az eljárás végén a grafikára egy vékony filmréteget viszünk fel.”

Harley-Davidson Seventy-TwoA Seventy-Two mindazoknak ajánlott, akik egy igazán egyedi motorra vágynak, amely különleges megjelenéssel és fényezéssel gördül ki az országutakra. A 2012-es Harley-Davidson® Seventy-Two™ főbb jellemzői:
•Léghűtéses Evolution™ 1200cc V-Twin blokk, hengerenkénti befecskendezéssel (ESPFI), 96Nm nyomatékkal 3500 rpm fordulatnál
•Szájtakaró egyedi krómozott elemmel
•A színválasztéknál az egyedi Hard Candy Big Red Flake fényezés kiemelkedő, amelyhez egyedi lángelemek társulnak a sárvédőn és a tankon. Emellett megtalálhatóak a színválasztékban még a matt fekete és metál kék színek is
•Klasszikus 7.9 literes, mogyoró alakú tank
•Dunlop fehér falú 21” (MH90-21) első és 16” (150/80B16) hátsó gumik
•Acél küllős, krómozott felnik
•Tíz inch-es mini-ape kormány, két inch-es emelőkön
•Központosított kerek légszűrő; nyolc-inch átmérővel
•Levágott hátsó sárvédő
•Dupla leömlős krómozott kipufogó
•Szóló ülés fekete mintázattal
•Kormányra helyezett km-óra krómozott kerettel
•Krómozott hátsó sárvédő merevítők
•Krómozott, olajos első rugóstagok
•Előretolt lábtartók

További cikkek


Leegyszerűsített karcsú vonalak, kevés krómmal és retró elemekkel
Harley Davidson Heritage Softail Classic
Honda VFR800X Crossrunner
Kulcsszavak:
 
Harley-Davidson Seventy-Two - visszatér a karcsú külső A Tesla elektromos autó konkurensén dolgozik a GM Harley-Davidson Seventy-Two - visszatér a karcsú külső Teljes körű megújulás DAF-okkal A Dacia 5 százalékkal növeli alkalmazottai bérét A Dacia 5 százalékkal növeli alkalmazottai bérét Frankfurtban debütál a BMW i Hydrogen NEXT tanulmányautó Frankfurtban debütál a BMW i Hydrogen NEXT tanulmányautó Harley-Davidson Seventy-Two - visszatér a karcsú külső A Volvo FH nyerte a 2014-es Év Tehergépjárműve díjat Litvániában
 

Találatok száma: 12877 Megjelenítve: 12731 - 12740