Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12940 Megjelenítve: 121 - 130
Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet!

Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet!

2022. március 08.
Ma már szinte nem kérdés, hogy minden autóba kerülnie kellene menetrögzítő kamerának. Nemcsak azért, hogy rögzíthesd az utakon szabálytalankodókat, hanem hogy még biztonságosabban vezethess vagy szemmel tartsd a parkoló autódat. Sőt, a friss jogsis gyerekedet is taníthatod a segítségével!
Részletek

Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet!

A Mio most összeszedett néhány olyan esetet, amikor biztosan áldanád magadat, hogy jó minőségű fedélzeti kamerát használtál az autóban.

Rekonstruáld a történteket!

Mindenki szeretné elkerülni, hogy egy szabálytalankodás vagy baleset elszenvedője legyen, ez azonban bármikor bárkivel megtörténhet. Ám ha tudatos és felelősségteljes sofőr vagy, akkor van az autódban menetrögzítő kamera, hiszen az általa készített felvételek segíthetnek neked a történtek rekonstruálásában. A megfelelő minőségű felvételek ugyanis messzemenően segíthetik a vezetőt az eset körülményeinek tisztázásában, valamint álláspontjának védelmében a hatósági, bírósági vagy biztosítói bizonyítási eljárás során. Sőt, következzen be akár éjszaka a baj, a Mio készülékei akkor sem hagynak cserben! A márka legújabb, csúcskategóriás modellje, az 1/1.8” large sensorral ellátott Mio MiVue™ 886-os fedélzeti kamera éjjel és rossz látási viszonyok között is képes éles és tiszta képeket készíteni.

Vigyázz az autódra!

Ha sokat aggódsz, amikor magára hagyod a kocsidat, akkor ezt a funkciót szeretni fogod. Sajnos bármikor előfordulhat, hogy arra érsz vissza az autódhoz, hogy behorpadt vagy megkarcolódott az oldala, mert valaki nekitolatott. Miközben a vétkesnek természetesen csak a hűlt helyét találod. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy visszanézed a fedélzeti kamera felvételét, hogy megtudd, mi történt pontosan.

Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet!

Szerencsére a Mio készülékei között több olyan modell is van (pl. MiVue™ 812, 818, 886), amelyek Smart Parking funkciója automatikusan elindítja a felvételt, amikor egy kis mozgást vagy ütközést érzékelnek a parkoló kocsinál . A dashcam emellett „riasztóként” is működhet, hiszen kinek lenne kedve megrongálni az autót, amikor tudja, hogy virtuális szemek lesik minden mozdulatát.

Vezess nagyobb biztonságban!

Egy új autóba általában extra felszereltségként, és extra díjért tudod megvenni a különféle vezetéstámogató asszisztenciákat. A legfontosabb biztonsági funkciókat azonban a Mio jó minőségű kamerái is megadhatják neked. A Mio MiVue™ 818 és 866 képes többek között a sávelhagyásra, ráfutásos ütközésre, sebességtúllépésre figyelmeztetni. Sőt, azt is érzékelik, ha fáradsz vezetés közben, ilyenkor szintén jeleznek neked. Segítségükkel ráadásul azt is előre tudhatod, hogy hol számíthatsz sebességmérő kamerákra. Ha van egy ilyen készüléked, biztonságban érezheted magad a volán mögött, még akkor is, ha egy kicsit lankadna a figyelmed.

Segíts a gyereknek, hogy még jobb sofőr lehessen!

Minden szülő hajlamos tövig rágni a körmét, amíg friss jogsis gyereke visszaér első önálló útjáról a családi vagy saját autójával. Mivel nem ülsz mellette, nem tudsz neki tanácsokkal segíteni. Ám ha később otthon együtt megnézitek a felvételeket, és kielemzitek a fontosabb, esetleg veszélyesebb szituációkat, akkor abból nem csak az ifjú sofőr, de akár te is sokat tanulhatsz.


Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet!

Örökítsd meg az utazásokat!

Sofőrként általában nehéz gyönyörködni a tájban, de jobb is, ha inkább a vezetésre koncentrálsz. Pedig biztosan vágysz rá, hogy elmerengj a hegyek között, vagy éppen a tenger mentén kanyargó útvonalon. Erre is van megoldás! Készíts a fedélzeti kamera felvételeiből egy roadmovie-t, amit bármikor visszanézhetsz! Töltsd le a számítógépedre a felvételt, vágd ki belőle a legszebb részeket, majd szerkeszd meg a saját kisfilmedet, zenei aláfestéssel, feliratokkal ellátva.

A GPS nyomkövetéssel rendelkező Mio kamerák (pl. MiVue™ 792 WIFI Pro, 798, 818, 866, 886) ráadásul az adott hely koordinátáit és a pontos időt is rámentik a felvételre, így később is könnyen be tudod azonosítani, hogy mikor merre jártál. Utad során pedig olyan ritka és váratlan eseményeket is megörökíthetsz, amikre nem számítottál. Ezek a felvételek lesznek az útifilmed legérdekesebb részei!

Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet!

Kulcsszavak: közlekedésbiztonság, menetrögzítő kamera, Mio
 
10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz 10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz Škoda Fabia Combit nyerhet a család Škoda Fabia Combit nyerhet a család Az új ŠKODA Superb a biztonságtechnika csúcsa Az új ŠKODA Superb a biztonságtechnika csúcsa Még nincs menetrögzítő kamerád? Mutatjuk, hogy miért érdemes beszerezned egyet! Az alacsony abroncsnyomás okozza a defektek 90%-át Véglegesítették az új fix traffipaxok helyét Véglegesítették az új fix traffipaxok helyét
 
Az ABB robotokat szállít a Scania új akkumulátor-összeszerelő üzemébe

Az ABB robotokat szállít a Scania új akkumulátor-összeszerelő üzemébe

2022. március 08.
A Scania beruházása új akkumulátor-összeszerelő gyárába felgyorsítja a nehézgépjárművek elektromos hajtásra történő átállítását. Az ABB robotokat szállít a korszerű, 18 000 m2-es üzembe telepítendő, magas fokon automatizált gyártósorhoz.
Részletek

Az ABB robotokat szállít a Scania új akkumulátor-összeszerelő üzemébe

Az ABB megállapodást kötött a vezető, globális szállítási megoldásokat kínáló Scaniával, hogy számára átfogó, robotikai megoldásokat szállítson új, Svédországban létesülő, magas fokon automatizált akkumulátor-összeszerelő üzemébe. Az új létesítmény kulcsfontosságú mérföldkő lesz azon célkitűzés felé, amely szerint a Scania elektromos hajtásláncra állítja át a nehézgépjárműveket. A Scania több éven keresztül több mint 1 milliárd svéd koronát (108 millió dollárt) fektet be a Södertäljében épülő létesítménybe, amely várhatóan 2023-ra lesz teljesen működőképes.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyik legrégebbi ügyfelünkkel dolgozhatunk együtt a projekten, és segíthetjük villamosítási terveik megvalósítását," — mondta Joerg Reger, az ABB Robotika üzletágához tartozó autóipari terület ügyvezető igazgatója. „Az autóipar mindig is élen járt az automatizálásban. Azonban elektromos hajtásláncra való áttéréskor a bevett gyártási folyamatok nagymértékű változásával kell szembenéznie. Szakértelmünkkel segítünk megtervezni és megvalósítani azt a gyártási rugalmasságot, amely az olyan piacvezetők számára, mint a Scania, létfontosságú e változás megvalósításában.”

Tony Persson, a Scania akkumulátor-összeszerelési részlegének vezetője így nyilatkozott: „A gyárat azon törekvéseinkkel összhangban tervezték, hogy a Scania élen járjon az ipari digitalizáció, az automatizálás és a fejlett robottechnológia alkalmazása terén, s ezáltal elősegítse a gyártási folyamatok racionalizálását és a nagyobb gyártási rugalmasság elérését. Ebbe illeszkednek az ABB robotjai és megoldásai. A Scania számára ez a gyár egy olyan beruházást is jelent, amely tovább erősíti Svédország pozícióját abban, hogy a nehézgépjárművek villamos erőátvitelének legmodernebb technológiai központja legyen, ami kulcsfontosságú a fenntartható közlekedésre való átállásban.”   
 
Az ABB robotokat szállít a Scania új akkumulátor-összeszerelő üzemébe

A Scania több mint 1 milliárd svéd koronát (108 millió dollárt) fektet be egy új, Svédországban létesülő, magas fokon automatizált akkumulátor-összeszerelő üzembe, amely várhatóan 2023-ra készül el.

A korszerű, 18 000 m2-es létesítmény a Scania alváz-összeszerelő üzeme mellett épül a svédországi Södertäljében, és az áruk átvételétől, a gyártáson át, a kiszállításig minden folyamat magas fokon automatizált lesz. A létesítmény a Northvolt skellefteåi akkumulátorgyára által szállított cellákból fogja összeszerelni az akkumulátormodulokat, az elkészült akkumulátorcsomagokat pedig közvetlenül a jármű-összeszerelő csarnokba szállítják. Az összeszerelési folyamatban – a gyártási folyamatot támogató kiegészítő megoldások mellett – az ABB több robotja vesz részt, köztük az IRB 390, IRB 4600 és IRB 6700 modellek. 

Ez lesz az első alkalom, hogy az ABB IRB 390-es robotját akkumulátorgyártó üzemben használják. Az eredetileg a csomagolóipar számára tervezett, a sebességet és a teljesítményt ötvöző robot a nap huszonnégy órájában, másodpercenként egy érintkezőlemezt képes az akkumulátorokba beszerelni. Az ABB RobotStudio® szimulációs és programozási szoftvere lehetővé teszi a gyártósor teljes körű ellenőrzését a telepítés előtt, ami jelentősen lerövidíti az átfutási időt, és támogatja a minőségellenőrzési folyamatot.  

A Scania és az ABB együttműködése már több mint négy évtizedre nyúlik vissza. A két fél napjainkban az elektromos járművek gyártási infrastruktúrájának kiépítésében működik együtt. Nemrégiben egyesítették erőiket, hogy olyan töltési megoldásokat fejlesszenek ki nehéztehergépjárművekhez, amelyek energiaellátása szintén a Northvolt által gyártott akkumulátorokra támaszkodik. A Northvolt Európa legnagyobb lítium-ion akkumulátorgyárának számító üzemét szintén az ABB-vel közösen fejlesztette ki.


Kulcsszavak: ABB, járműipar, scania
 
Elkészült a zalaegerszegi tesztpálya fékfelülete Elkészült a zalaegerszegi tesztpálya fékfelülete Az ABB robotokat szállít a Scania új akkumulátor-összeszerelő üzemébe Markáns stílusjegyek jellemzik az új BMW Z4 roadstert Az ABB robotokat szállít a Scania új akkumulátor-összeszerelő üzemébe Az Egyesült Államokban tervezi legújabb gyártóbázisának létrehozását a Hankook Tire Az ABB robotokat szállít a Scania új akkumulátor-összeszerelő üzemébe A TÜV szerint újra az MAN a legmegbízhatóbb márka! A 2015-ös Scania Top Team európai elődöntőjében a Biatorbágyi márkaszerviz csapata A 2015-ös Scania Top Team európai elődöntőjében a Biatorbágyi márkaszerviz csapata
 
Több magyar városban indulnak el újra a Google autói

Több magyar városban indulnak el újra a Google autói

2022. március 08.
A Google autói jövő pénteken, március 11-én újra elindulnak több magyar városban, hogy a Street View, azaz az Utcakép szolgáltatásait frissítsék - közölte a Google Magyarország.
Részletek

Több magyar városban indulnak el újra a Google autói

A következő hónapokban az ország számos városát érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. A Dunántúlon például Sopron, Székesfehér, Szekszárd, Pécs, Veszprém és Ajka városát, az ország keleti felében pedig többek között Békéscsabát, Szegedet, Karcagot, Debrecent és Tiszaújvárost is érintik majd.
    
A Google Utcaképpel a felhasználók bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, megtekinthetnek számos várat és kastélyt, valamint a digitális térben akár nemzeti parkokat is bejárhatnak. Magyarországon a Google Térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta elérhető, azóta rendszeresen frissítik a képanyagot. Az Utcakép 360 fokos képeket mutat az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről.
   
A Google azonban nemcsak az utcákat és utakat, hanem több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket. Így a felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen utcáin, ellátogathatnak a Balaton partra, az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy kirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban is.
   
Nemrég pedig kibővült Budapest rejtett kincseinek tárháza a szolgáltatásban: 360 fokos kamerával befotózott felvételek váltak elérhetővé olyan helyszínekről, mint a Kincsem Park, az Északi Járműjavító két csarnoka, az Operaház előadótereként működő Eiffel Műhelyház, illetve a Közlekedési Múzeum új kiállítótereként szolgáló Dízelcsarnok, és Budapest legnagyobb tava, a Naplás-tó.
   
Több magyar városban indulnak el újra a Google autói

Mint írták, a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, ez elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.
   
Az Utcakép a Google Térkép népszerű funkciója, amely jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is. Elérhető asztali számítógépeken, mobileszközökön, valamint a Google Earth programban.
Kulcsszavak: google, Google Street View, IIR Magyarország
 
A Google nyáron az utcákon teszteli legújabb robotautóit A Google nyáron az utcákon teszteli legújabb robotautóit Megállítottak egy Google-robotautót, mert túl lassan haladt Megállítottak egy Google-robotautót, mert túl lassan haladt Idén is lesz Flottamenedzsment Konferencia & Workshop Idén is lesz Flottamenedzsment Konferencia & Workshop Újra járják Magyarországot a Google autói Újra járják Magyarországot a Google autói A BMW Group debreceni gyárának fejlesztése teljes mértékben a tervek szerint halad A BMW Group debreceni gyárának fejlesztése teljes mértékben a tervek szerint halad
 
ITM: hétfőtől nyújtható be pályázat elektromos teherszállító biciklik beszerzésére

ITM: hétfőtől nyújtható be pályázat elektromos teherszállító biciklik beszerzésére

2022. március 08.
Hétfőn megnyílt a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódó 400 millió forint keretösszegű pályázat második szakasza.
Részletek

ITM: hétfőtől nyújtható be pályázat elektromos teherszállító biciklik beszerzésére

A februárban indított programnak köszönhetően négy-ötszörösére növekedhet az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok száma Magyarországon - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfői közleménye szerint Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

A kerékpárok beszerzéséhez nyújtott vissza nem térítendő támogatás valós segítséget nyújthat a városi térségekben szállítási tevékenységet, vagy gyakori utazásokat igénylő szolgáltatást végző cégek, gazdasági társaságok, és civil szervezetek számára. Manapság Európa nagyvárosaiban, különösen a központokban egyre több az autóval korlátozottan megközelíthető zóna, mindennapossá váltak a torlódások, magas a légszennyezés mértéke, így egyre hangsúlyosabbá válik az igény a kisebb méretű, környezetbarát járművekre. Egy ilyen kerékpár igazán jó megoldási lehetőségeket kínál a futárcégeknek a belvárosi közlekedésben, de azon vállalkozások számára is hasznos lehet, amelyek néhány kilométeres távolságra szállítanák a csomagjaikat - írták.
   
A pályázatban a magyarországi egyéni vállalkozók egy darab, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, valamint egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt darab e-cargo kerékpárt vásárolhatnak a regisztrált kereskedőktől utófinanszírozott támogatással, amelynek mértéke a teljes vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint.

ITM: hétfőtől nyújtható be pályázat elektromos teherszállító biciklik beszerzésére

Az elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, teherszállításra kialakított felülettel rendelkező kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 250 watt lehet. Fontos, hogy olyan új biciklikre kapható támogatás, amelyeknél a motor kikapcsol, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, vagy ha eléri az óránkénti 25 kilométeres sebességet. A hasznos teherbírásnak el kell érnie az 50 kilogrammot, valamint feltétel a nyomatékszenzoros vezérlés is. Kerékpáronként egy pótakkumulátor beszerzése is támogatott.
   
A kormány támogatja az elektromos járművek terjedését, ugyanis az ehhez hasonló intézkedések mind hozzájárulnak a 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok eléréséhez. A közlekedésben használt megújuló energiaforrások részarányát illetően Magyarország már most a régióban a legjobban, az uniós átlag felett teljesít, és ezt a teljesítményt tovább növelhetik a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv intézkedései, melyek az elektromobilitás elterjedését ösztönzik - tette hozzá Steiner Attila.
  
Kulcsszavak: elektromos autó, elektromos teherautó, ITM, támogatás
 
Premier az Eiffel Műhelyházban a BMW Group Magyarország támogatásával Premier az Eiffel Műhelyházban a BMW Group Magyarország támogatásával Megemelte árait Kínában a Tesla Megemelte árait Kínában a Tesla ITM: hétfőtől nyújtható be pályázat elektromos teherszállító biciklik beszerzésére A Renault stratégiai céllal bővíti és újítja meg kishaszongépjármű kínálatát A Nissan crossover modelljeinek következő generációja már elektromos meghajtással is elérhető lesz A Nissan crossover modelljeinek következő generációja már elektromos meghajtással is elérhető lesz A Hungaroringen megsérült pályabírót segíti a Sixt A Hungaroringen megsérült pályabírót segíti a Sixt
 
Ötcsillagos Euro NCAP értékelést ért el a vadonatúj Lexus NX

Ötcsillagos Euro NCAP értékelést ért el a vadonatúj Lexus NX

2022. március 04.
A vadonatúj Lexus NX az előzetes várakozásoknak megfelelően  a legmagasabb, ötcsillagos minősítést kapta az Euro NCAP független járműbiztonságot tesztelő szervezettől.
Részletek

Ötcsillagos Euro NCAP értékelést ért el a vadonatúj Lexus NX

A Lexus sikervárományos közepes méretű prémium SUV-ja minden kategóriában meggyőző teljesítményt nyújtott, legyen szól a felnőtt- és gyermekvédelemről, az egyéb forgalomban részt vevők védelméről vagy a vezetéstámogató technológiákról és aktív bizonsági rendszerekről. Az eredmények, amelyek egyaránt vonatkoznak az öntöltő hibrid elektromos NX 350h és a plug-in hibrid elektromos NX 450h+ modellekre, a Lexus Safety System+ harmadik generációjának hatékonyságáról tanúskodnak, ami alapfelszereltség az összes új NX modellhez. Az NX biztonsági előírásai ugyanakkor túlmutatnak az Euro NCAP tesztelés kritériumain, elég ha csak az e-Latch elektronikus ajtókioldó és a holttérfigyelő világelső összekapcsolására gondolunk, amely a véletlen ajtónyitásból eredő ütközések megelőzésében jelent áttörést.

A vadonatúj Lexus NX modellben található fejlett biztonsági és vezetőtámogató rendszerek széleskörű csomagja hozzájárult ahhoz, hogy a közepes méretű prémium SUV a független európai szervezet, az Euro NCAP tesztjén ötcsillagos minősítést szerezzen. A teszteredmények azt mutatják, hogy az NX minden kategóriában remekel. Mindemellett bizonyítja a legújabb, harmadik generációs Lexus Safety System + – amely egyébként alapfelszereltségként szerepel az összes NX modellben – magas színvonalát és hatékonyságát, valamint átfogó passzív biztonsági funkcióit és az autó alapvető szilárdságát, amelyek védelmet nyújtanak ütközés esetén. Az eredmények egyaránt vonatkoznak a hibrid NX 350h és a plug-in hibrid NX 450h+ modellre is.

Részleteket tekintve, az NX 83 százalékos értékelést ért el a felnőtt utasok védelmére, 87 százalékost a gyermek utasok védelmére, 83 százalékost az egyéb forgalomban részt vevő veszélyeztetett személyek védelmére és 91 százalékost a biztonsági asszisztens rendszerek teljesítményére vonatkozóan.

A Lexus jelentősen kibővítette aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereinek hatókörét és funkcionalitását, hogy azok a különféle forgalmi helyzetekben a veszélyek még szélesebb körét tudják felismerni és megelőzni. Az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) például a továbbfejlesztett milliméter-hullámú radar- és kamerarendszerek előnyeit élvezi, így mostantól képes észlelni az autó útjába kerülő gyalogosokat és motorkerékpárokat is. Megnövelt védelmet kínál kereszteződésben történő kanyarodáskor, és felismeri, amikor ütközés veszélye áll fenn a szembejövő forgalommal vagy az úton keresztben átkelő gyalogosokkal és kerékpárosokkal.

Az NX az első Lexus modell, amely új vészhelyzeti kormányzási asszisztenst kapott. Ez azonnal felismeri, ha a vezető azért próbál kanyarodni, hogy elkerüljön egy akadályt – például egy gyalogost vagy egy álló járművet –, és automatikusan kormányzási támogatást nyújt, miközben az autót a forgalmi sávon belül tartja. Ezek és a PCS egyéb fejlesztései jelentősen növelték a baleseti kockázatának észlelését. Az Euro NCAP által tesztelt összes biztonsági asszisztens rendszer megkapta a legmagasabb, „jó” besorolást, beleértve a PCS teljesítményét, a sáv- és nyomtartó rendszert, a sebességtartó automatikát/sebességhatárolót és a fáradtságérzékelést.

Míg az NX megfelel az Euro NCAP tesztek kulcsfontosságú kritériumainak, a biztonságos vezetés és a nyugalom érdekében még tovább megy. Például a biztonságos kiszállást segítő rendszer képében, amely a világon elsőként összekapcsolja az elektromos e-Latch ajtónyitó rendszert és a holttérfigyelő rendszert: amennyiben utóbbi hátulról közeledő forgalmat észlel, megakadályozza az ajtónyitást, hogy elkerülje az ütközést. A Lexus Safety System + adaptív sebességtartó automatikát is kínál, amelynek képességei tovább javultak, így gyorsabban tud reagálni a forgalom változására, és természetesebb íveket követ a kanyarokban. Ezek mellett úgy állítja be a sebességet, hogy a vezető természetesebbnek érzi a közlekedést. 

Míg a Lexus Safety System + az új NX összes európai verziójában az alapfelszereltség részét képezik, a magasabban felszerelt modellek tulajdonosai további opciókkal egészíthetik ki autójukat egy kiterjesztett biztonsági csomaggal. Ebbe beletartozik a sávváltást támogató asszisztens (LCA), amely képes automatikus sávváltásra, amikor a vezető az irányjelzővel jelzi, hogy merre szeretne sávot váltani. Ugyanígy az első keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszert is tartalmazza a kibővített csomag, amelynek radaros érzékelői észlelik és figyelmeztetik a vezetőt az oldalról közeledő forgalomra, amikor kis sebességgel belép egy kereszteződésbe.


Kulcsszavak: euro ncap, lexus, Lexus NX
 
A Volvo S90 és V90 maximális AEB gyalogosvédelmi minősítést kaptak az Euro NCAP-től A Volvo S90 és V90 maximális AEB gyalogosvédelmi minősítést kaptak az Euro NCAP-től Detroitban leplezik majd le a vadonatúj Lexus LS-t Detroitban leplezik majd le a vadonatúj Lexus LS-t A 2016-os Detroiti Autószalonon tartotta premierjét a vadonatúj Lexus LC 500 A 2016-os Detroiti Autószalonon tartotta premierjét a vadonatúj Lexus LC 500 A vadonatúj Ford Focus maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott A vadonatúj Ford Focus maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott Európában több mint negyedmillió hibrid szabadidőjárművet értékesített a Lexus Európában több mint negyedmillió hibrid szabadidőjárművet értékesített a Lexus
 
Nem érinti negatívan az AutoWallis gazdálkodását az orosz-ukrán háború

Nem érinti negatívan az AutoWallis gazdálkodását az orosz-ukrán háború

2022. március 04.
Nincs közvetlen hatása az AutoWallis csoport gazdálkodására az orosz-ukrán háborúnak, illetve az Oroszországra kivetett gazdasági szankcióknak - közölte a vállalat csütörtökön.
Részletek

 Nem érinti negatívan az AutoWallis gazdálkodását az orosz-ukrán háború

A tájékoztatás szerint a csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában van jelen, de oroszországi és ukrajnai érintettsége nincs, továbbá 16 márkát képvisel, így tevékenysége diverzifikált, válságálló.
   
Az AutoWallis fenntartja tavaly ősszel publikált frissített stratégiáját és tervszámait, a társaság részvényeinek árfolyamát az elemzői konszenzusra tekintettel alulértékeltnek tartja - közölték.
   
A csoport nem számol közvetlen negatív hatásokkal a háború miatt, mert nem végez közvetlen tevékenységet Ukrajnában vagy Oroszországban, így ebből fakadó közvetlen üzleti kitettsége nincs. Nincsenek eszközei - ingatlanok, tárgyi eszközök, készletek, pénzeszközök - a háborúval érintett országokban, ebből fakadó korlátozások vagy várható veszteségek az AutoWallisnál nem jelentkeznek.
   
A csoport irányítás szempontjából kulcspozícióban lévő kollégáit a háborús konfliktus nem érinti, irányítási struktúrájára a helyzet nincs hatással, valamint a csoportnak nincsenek szankciókkal érintett fontos partnerei, ezért a szankciókból eredő közvetlen üzleti hatásokkal nem számol.
   
A közleményben jelezték ugyanakkor, hogy a kialakult krízisnek lehetnek olyan közvetett gazdasági hatásai, amelyek a vállalati szektort és a lakosságot is érinthetik. Ezek a hatások jelenleg még nem felmérhetők, de az AutoWallis azzal számol, hogy a tavaly meghirdetett frissített, 2025-ig szóló növekedési stratégiája fenntartható.
   
Közölték: az AutoWallis Nyrt. tőkeellátottsága kiváló, csak az elmúlt két évben összesen 21 milliárd forint forrást - 9,6 milliárdot kötvényből, 11,4 milliárdot részvényből - vont be, így a tervezett üzletfejlesztéseken, akvizíciókon a vállalat jelenleg is dolgozik.
Kulcsszavak: AutoWallis, Európai Unió, jármű kereskedelem, oroszország
 
Európába az angolok szeretik még málunk is jobban a Fordot Európába az angolok szeretik még málunk is jobban a Fordot Nem érinti negatívan az AutoWallis gazdálkodását az orosz-ukrán háború Jelentősen nőtt a használtautó értékesítés a harmadik negyedévben Új modellekkel érkezik a LADA Új modellekkel érkezik a LADA Megérkezett Magyarországra az MG autómárka Megérkezett Magyarországra az MG autómárka A BMW i és iPerformance modellek egyre sikeresebbek Magyarországon A BMW i és iPerformance modellek egyre sikeresebbek Magyarországon
 
Új, vezeték nélküli töltőtechnológiát tesztel a Volvo Cars

Új, vezeték nélküli töltőtechnológiát tesztel a Volvo Cars

2022. március 03.
A Volvo Cars éles, városi környezetben, integrálva tesztel egy új, vezeték nélküli töltőtechnológiát; a program során azt vizsgálják, a technológia alkalmazható lehet-e jövőbeli modellekben.
Részletek

Új, vezeték nélküli töltőtechnológiát tesztel a Volvo Cars

A skandináv térség legnagyobb taxiszolgáltatója, a Cabonline hároméves időtartamra tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge járművekkel bővíti flottáját. Ezek a gépkocsik a svédországi Göteborgban teljesítenek majd szolgálatot, ahol vezeték nélküli töltőállomásokon fogják tölteni azokat.

A vezeték nélküli töltőrendszer tesztje egyike annak a számos projektnek, amelyeket a göteborgi zöld városi zóna elnevezésű stratégiai kezdeményezés keretében felvázoltak. A kezdeményezés lényege, hogy a város bizonyos területein élesben tesztelnek és fejlesztenek különféle fenntartható technológiákat.

„A ´göteborgi zöld városi zóna´ program keretében valós felhasználási környezetben tehetünk próbára izgalmas új technológiákat, és azokat huzamosabb ideig tesztelve kiértékelhetjük, hogy eldöntsük, a jövőben alkalmasak lehetnek-e a szélesebb körű alkalmazásra.” – mondta Mats Moberg, a Volvo Cars kutatás-fejlesztési igazgatója.

„Fel kell mérnünk a jövőben bevezetendő új járművekhez kínálandó, alternatív töltési technológiákban rejlő lehetőségeket, és erre nagyszerű megoldást jelent, ha meghatározott partnerekkel közösen teszteljük azokat.”

Új, vezeték nélküli töltőtechnológiát tesztel a Volvo Cars

A tesztprogram során használt töltőállomásokat a vezeték nélküli töltőrendszerek szakértője, a Momentum Dynamics biztosítja. A töltés késlekedés nélkül megkezdődik, amint kompatibilis jármű áll meg az útfelületbe beágyazott töltőegység fölött. A felhasználók így kényelmes tölthetik járművüket, anélkül, hogy ki kellene szállniuk az autóból. 

A töltőállomás a töltőfelületen keresztül küldi az autóba beépített fogadóegységbe az elektromos energiát. A Volvo Cars a járművekben már eleve kiépített panoráma kamerarendszer alkalmazásával segíti elő, hogy a vezető egyszerűen és pontosan a megfelelő pozícióba manőverezhesse autóját. A tisztán elektromos XC40 Recharge modellek esetén a vezeték nélküli töltő több mint 40 kW teljesítménnyel tölti az akkumulátort. Ez mintegy négyszer gyorsabb töltést tesz lehetővé, mint a vezetékes 11 kW-os váltóáramú töltő, illetve csaknem olyan gyors, mint a szintén vezetékes, 50 kW-os egyenáramú gyorstöltő.

A Volvo járművei összességében naponta több mint 12 órán át lesznek használatban; évente pedig 100 000 kilométert fognak megtenni. Ezzel a kísérleti projekt egyben az első olyan tartóssági teszt is, amely kereskedelmi célú felhasználás során vizsgálja a tisztán elektromos Volvo gépkocsik teljesítményét.

Új, vezeték nélküli töltőtechnológiát tesztel a Volvo Cars

A vezeték nélküli töltési projektben résztvevő, további partnerek között szerepelnek az autógyártó svédországi értékesítési hálózatába tartozó Volvo Bil és Volvo Car Sörred kereskedések; a Vattenfall svéd energiaszolgáltató vállalat, valamint annak töltőhálózata, az InCharge; a Göteborg Energi helyi energiaszolgáltató vállalat; valamint Göteborg városának gazdasági fejlesztési ügynöksége, a Business Region Göteborg.

A Volvo Cars egyike volt azon szereplőknek, akik 2021-ben útjára indították a göteborgi zöld városi zóna programot. A kezdeményezés célja, hogy 2030-ra emissziómentes közlekedést valósítson meg a városban. Azáltal, hogy valós várost használ tesztkörnyezetként, a Volvo felgyorsíthatja a villamosításhoz, a közösségi mobilitáshoz, az autonóm közlekedéshez, a kapcsolódáshoz és a biztonsághoz köthető technológiák és szolgáltatások fejlesztését.

Kulcsszavak: elektromos autó, elektromos töltőállomás, volvo
 
Salgótarjánban elektromos autók akkumulátorcsatlakozóit fogják gyártani Salgótarjánban elektromos autók akkumulátorcsatlakozóit fogják gyártani 2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet! 2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet! Egyetlen villanyautó-töltőpont sem épült még meg Egyetlen villanyautó-töltőpont sem épült még meg Új, vezeték nélküli töltőtechnológiát tesztel a Volvo Cars Számos új funkciót tartalmaz a továbbfejlesztett Nissan LEAF Az olcsó üzemanyag nehezíti az elektromos autók terjedését Az olcsó üzemanyag nehezíti az elektromos autók terjedését
 
A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

2022. március 03.
Az Ukrajna elleni orosz invázió miatt a Volkswagen (VW) leállítja a járművek oroszországi gyártását és az Oroszországba irányuló exportot - jelentette be a német vállalatcsoport csütörtökön.
Részletek

A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

A legnagyobb európai járműgyártó csoport vezetősége német hírportálokon idézett közleményében azt írta, hogy a további intézkedésig szünetel a gyártás a kalugai és a Nyizsnyij Novgorod-i üzemben, és azonnali hatállyal az exportot is leállítják.
   
A VW a Moszkva melletti Kalugában a Volkswagen Tiguan, a Volkswagen Polo és a Skoda Rapid modellt gyártotta, tavaly összesen 118 ezer darabot. Az üzem 2009 óta működik, négyezer embernek adott munkát, a társaság 2021-ig mintegy egymilliárd (380 milliárd forint) eurót fordított rá.
   
A VW a Moszkvától északkeletre mintegy 430 kilométerre fekvő Nyizsnyij Novgorodban a GAZ orosz járműgyártóval működtetett üzemet, amelynek kapacitása évi 132 ezer darab autó. Az együttműködés 2009-ben kezdődött, a négyszázezredik gyártmányt 2021 februárjában ünnepelték. Az üzemben Volkswagen Taos, Skoda Kodiaq, Skoda Karoq és Skoda Octavia modelleket gyártottak.
   
A névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche és a Seat autómárkákat összefogó, és motorkerékpárokat és teherautókat is gyártó csoport számára Oroszország fontos piac, 2021-ben csaknem 660 ezer gyártmányt adott el ott.
   
A Volkswagen csoport leállítja az oroszországi gyártást és az exportot

Szerdán a német autóipar egy másik meghatározó szereplője, a Mercedes-Benz csoport jelentette be, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt felfüggesztik az orosz exportot és a helyi gyártást. A vállalat 2019-ben avatta fel Moszkva melletti üzemét, Vlagyimir Putyin államfő jelenlétében. A 250 millió eurós beruházás nagyjából ezer munkahelyet teremtett. Az üzemben limuzinokat és városi terepjárókat gyártottak.
   
Oroszország támadása Ukrajna ellen a németországi autógyártást is hátráltatja. A napokban az ágazat több szereplője közölte, hogy egyes üzemekben átszervezik vagy felfüggesztik a munkát. A gondot főleg a vezetékkötegek hiánya okozza, és abból fakad, hogy Ukrajna nyugati része az utóbbi években a járműipari kábelgyártás egyik központjává fejlődött, és a háború miatt le kellett állítani a termelést és a szállítást
Kulcsszavak: autógyár, oroszország, skoda, volkswagen
 
Az év végéig leállítja termelését az Opel Eisenachi gyára Az év végéig leállítja termelését az Opel Eisenachi gyára Aláírták a BMW Group magyarországi beruházásának első szerződéseit Aláírták a BMW Group magyarországi beruházásának első szerződéseit A Bild am Sonntag szerint 2008 óta manipulálták az adatokat, sokan tudtak róla A Bild am Sonntag szerint 2008 óta manipulálták az adatokat, sokan tudtak róla „Connected Car Award” elismeréssel díjazták a Škoda SmartGate szolgáltatást „Connected Car Award” elismeréssel díjazták a Škoda SmartGate szolgáltatást Legurult a hárommilliomodik MINI az oxfordi gyártósorról Legurult a hárommilliomodik MINI az oxfordi gyártósorról
 
Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

2022. március 03.
Az európai, repülőgép lízingeléssel foglalkozó vállalatok sorra mondják fel szerződésiket az orosz légitársaságokkal az ország légiközlekedési ágazatát célzó nyugati szankciókat követően. Az érintettek logisztikai katasztrófától tartanak.
Részletek

 Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Káosz a szektorban

Az Európai Unió március 28-ig adott időt a repülőgép-kölcsönzőknek, hogy felmondják bérleti szerződésieket orosz ügyfeleikkel. A lépés az EU azon szankcióinak részét képezi, amelyek megtiltották, hogy "orosz jogi vagy természetes személy tulajdonában lévő, bérelt vagy egyéb módon használt repülőgép" belépjen az EU légterébe.

A Cirium iparági elemzővállalat adatai szerint Oroszországban 980 kereskedelmi repülőgépet üzemeltetnek, ebből 777 vasmadarat lízingelnek. Ezek közül 515-öt külföldi cégektől bérelnek, többségük írországi székhelyű vállalatoktól származik.

Az IBA tanácsadó cég szerint a világ legnagyobb repülőgép-lízingcége, a dublini székhelyű AerCap rendelkezik a legnagyobb flottával Oroszországban, egészen pontosan 152 géppel. A vállalat megerősítette, hogy a szankciókat követően minden orosz légitársasággal kötött szerződését felmondja. A gépek becsült értéke 2,5 milliárd dollár, nagyjából 857,5 milliárd forint – közölte az ACC Aviation tanácsadó cég.

A honlapja szerint az AerCap orosz ügyfelei között megtalálható az Aeroflot, az S7 Airlines, a Rossiya, az Azur Air és a Ural Airlines is. Az AerCap mellett további nyolc ír vállalat rendelkezik orosz érdekeltségekkel.

 Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Hogyan hozzák ki a gépeket?

Az Ishka tanácsadó cég szerint a repülőgépek értéke, amelyeket valamilyen úton-módon ki kell hozni Oroszországból, nagyjából 12 milliárd dollár. Ez körülbelül 4 116 milliárd forintnak felel meg.

Viktor Berta, az ACC Aviation alelnöke elmondta az Insidernek, hogy a bérbeadók logisztikai nehézségekkel szembesülhetnek, ha a légitársaságok és a hatóságok nem hajlandóak együttműködni.

A logisztikai kihívás óriási. Több száz gépről beszélünk, amelyeknek valahogyan ki kell repülniük [Oroszországból]. Mégis hova mehetnének? Vajon együtt fognak működni? Érkezik-e majd fentről egy parancs, hogy tagadják meg a közös munkát?

-fakadt ki Phil Seymour, az IBA légiközlekedési specialistája a The New York Timesnak.

Oroszország része a légi járművekről szóló Fokvárosi Egyezménynek, amely megkönnyíti a bérbeadók számára a lízingelt repülőgépek visszaszerzését, ha partnerük nem tudja fizetni a költségeket. A megállapodás érvényesítéséhez azonban bírósági segítségre, együttműködésre van szükség, az viszont meglehetősen bizonytalan, az oroszok hogyan reagálnának egy ilyen eljárásra.

Mindezek mellett a légiközlekedési szankciók mindkét oldalon éreztetik hatásukat, így a bérbeadók is nehezen jutnak be Oroszországba, hogy begyűjtsék gépeiket.

 Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár

Mennyire súlyos a helyzet?

Az AerCap elismerte az Oroszországgal való üzletelés kockázatát. Közleményében azt írta, problémákba ütközhet a repülőgépek visszaszerzése.

Komoly akadályok merülhetnek fel, és valószínűleg jelentős költségekkel és kiadásokkal kell számolnunk a visszavételek lebonyolítása során -olvasható a cég biztonsági jelenésében.

Az Ishka tanácsadója, Paul O´Driscoll a The New York Timesnak elmondta, hogy a cégeket súlyos pénzügyi veszteségek fenyegetik a felmondott szerződések miatt. O´Driscoll elmagyarázta, hogy a bérleti szerződés lejártakor a vállalatoknak jó állapotban kell visszaadniuk a gépeket a bérbeadónak, ami makulátlan belső teret és tökéletes műszaki állapotot jelent.

Egy szerződés felmondása esetén azonban az orosz légitársaságok nem kötelesek elvégezni az elvárt karbantartásokat.

Elemzők szerint az olyan cégek, mint az AerCap, amely 2021 végén 75 milliárd dollár értékű vagyonnal rendelkezett, ki fogják bírni a repülőgépek esetleges elvesztését. A New York Times azonban figyelmeztet, a kisebb flottával rendelkező vállalatok akár csődbe is mehetnek.

Az AerCap mellett a szingapúri székhelyű BOC Aviation és az írországi Avalon is lízingel repülőket az oroszoknak. Előbbinek 18, utóbbinak valamivel kevesebb, mint 20 gépe van az országban - í­rja a haszon.hu.

Kulcsszavak: Aeroflot, légitársaság, lízing, oroszország
 
A román Tarom légitársaság öt Boeing repülőgép megvásárlásáról írt alá szerződést A román Tarom légitársaság öt Boeing repülőgép megvásárlásáról írt alá szerződést Kivonták a forgalomból az utolsó Tu-154-est Oroszországban Kivonták a forgalomból az utolsó Tu-154-est Oroszországban Harmadik lett Michelisz Norbert oroszországban Harmadik lett Michelisz Norbert oroszországban Visszakérik a lízingelt repülőket az oroszoktól, óriási a kár Tovább bővíti budapesti járatainak számát a LOT légitársaság Véglegesítette 430 repülőgépre szóló megrendelését a Wizz Air befektetője Véglegesítette 430 repülőgépre szóló megrendelését a Wizz Air befektetője
 
Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

2022. március 03.
Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel az Ukrajna orosz katonai megszállását követően életbe léptetett nemzetközi büntetőintézkedések nyomán - jelentette az amerikai sajtó. 
Részletek

Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

A legismertebb amerikai nagyvállalatok közül az Apple, a Google, a Ford, a Harley-Davidson és az Exxon Mobil határozottan visszautasította Ukrajna orosz megtámadását, miután egyre jobban nőtt a nyomás a cégek befektetői és fogyasztói részéről, akik elutasítják az orosz erőszakot.
    
Az amerikai Exxon Mobil kőolajipari óriásvállalat kivonul a 4 milliárd dollár értékűre becsült oroszországi kőolaj- és földgázipari tevékenységéből, beleértve a Szahalin-1 projektet is, valamint felfüggeszti minden további oroszországi befektetését, a BP és a Shell brit energiaipari óriásvállalatok lépéseit követően, amelyek Oroszország legnagyobb külföldi befektetőinek számítanak.
   
A két nagy michigani gépkocsigyártó, a detroiti székhelyű General Motors (GM) és a három oroszországi vegyesvállalattal is rendelkező, dearborni székhelyű Ford Motor Company további intézkedésig felfüggesztette az Oroszországba irányuló gépkocsi-szállításait. A Harley-Davidson milwaukee-i motorkerékpár-gyártó vállalat szintén szünetelteti üzleti és szállítási kapcsolatait Oroszországgal.
   

Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel

A Boeing repülőgépgyártó nagyvállalat minden alkatrészszállítási, karbantartási és javítási szolgáltatását felfüggesztette az orosz légitársaságokkal.
   
Az amerikai székhelyű UPS és FedEx globális csomagszállító és logisztikai óriásvállalatok a kézbesítési szolgáltatásaikat függesztette fel  Oroszországban.

Kulcsszavak: boeing, FedEx, ford, general motors, Harley-Davidson, oroszország, UPS
 
A Ford Budapesten nyitja meg az Európát, Közel-Keletet és Afrikát is kiszolgáló új Regionális Szolgáltató Szolgáltatóközpontját A Ford Budapesten nyitja meg az Európát, Közel-Keletet és Afrikát is kiszolgáló új Regionális Szolgáltató Szolgáltatóközpontját Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel Legyártották az utolsó Tu-154-es utasszállítót Újabb mérföldkőhöz érkezett a Ford autószerelő tanulókat segítő Karrierprogramja Újabb mérföldkőhöz érkezett a Ford autószerelő tanulókat segítő Karrierprogramja Sorra szakítják meg kapcsolataikat az amerikai nagyvállalatok az orosz partnercégekkel A Sólyom leszállt 137 éve született Galamb József, a Ford T modell főkonstruktőre 137 éve született Galamb József, a Ford T modell főkonstruktőre
 

Találatok száma: 12940 Megjelenítve: 121 - 130