Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 13021 - 13030
Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad

Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad

2012. február 12.
A szombati mérési eredmények alapján meg- szüntethető Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ...
Részletek
SzmogA szombati mérési eredmények alapján megszüntethető Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ezért vasárnap reggel 6 órától megszűnnek a szombaton elrendelt forgalomkorlátozó intézkedések, viszont Tarlós István főpolgármester ugyanettől az időponttól - további intézkedésig - elrendelte a tájékoztatási fokozatot - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal.

A kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye 2012. február 11-én egyik mérőponton sem haladta meg a riasztási küszöbértéket, a köbméterenként 100 mikrogrammot, ugyanakkor három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 mikrogramm köbméterenként).

Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat - a közösségi közlekedést részesítve előnyben -, illetve az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását. Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések ismételt bevezetése elkerülhető legyen.

SzmogA frissülő információk a Budapest Portálon (www.budapest.hu) és a Fővárosi önkormányzat twitter oldalán is elérhetőek: https://twitter.com/budapestfovaros


További cikkek


Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát
Több mint 4,5 millió személygépkocsi fut a csehországi utakon
Békés felvonulás a Malévért
Kulcsszavak:
 
Ötvenéves a Wankel-motoros Mazda Cosmo Ötvenéves a Wankel-motoros Mazda Cosmo Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad Leszállt az első Boeing Írországban Átkeresztelték a Lexus turbómotoros szedánjait Átkeresztelték a Lexus turbómotoros szedánjait Gumiabroncsokkal segíti a mentőmotorosokat a Bridgestone Gumiabroncsokkal segíti a mentőmotorosokat a Bridgestone Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad A Toyota a 2014-es Detroiti Autókiállításon mutatja be az ‘FT-1’ kupétanulmányt
 
Békés felvonulás a Malévért

Békés felvonulás a Malévért

2012. február 12.
Több száz ember vett részt Budapesten szombat délután a Malévért, a Malév emlékére ...
Részletek
Békés felvonulás a MalévértTöbb száz ember vett részt Budapesten szombat délután a Malévért, a Malév emlékére rendezett békés felvonuláson, egyenruhába öltözött pilóták, utaskísérők, munkatársak és családtagjaik búcsúztak a 66 éves múltú légitársaságtól.

A menetben haladó Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke, az MTI-nek azt mondta, reméli, hogy lesz nemzeti légitársaság ilyen szaktudású és jó csapattal, mint a Malév volt. Szavai szerint neki egy év, de másoknak több évtized jutott a Malévnál, így együtt érez minden volt Malév-dolgozóval. A Malév hungarikum volt. Aki a légitársaság repülőgépének fedélzetére lépett, Magyarországon érezhette magát, a magyar vendégszeretettel, magyaros konyhával és jó borokkal.

A  Lurdy-háztól a felvonulás a Malév jól ismert szignáljára indult és az emberek arcán szomorúság és keserűség látszódott. A felvonulók többségén "I´live Malév 66 év 1946-2012" felírat volt olvasható. Számos pilóta egyenruhában jelent és a tömeg "tarkállott" a légiutaskísérők jellegzetes kendőjétől, amely sötétkék alapon piros, fehér és zöld stilizált repülőket ábrázol.

Egész családok jöttek el a teljesen alulról kezdeményezett eseményre. Egy fiatal hölgy, aki a férjével és a szüleivel vett részt a felvonuláson, az MTI érdeklődésére azt mondta: ezen nem lehet csodálkozni, hiszen mindannyian, még a nagyszülei is a Malévnál dolgoztak.  

MalévA békésen sétáló tömegben volt, aki a további boldogulásának esélyeit latolgatta, volt, aki  reménykedéssel beszélt a jövőről. Egy utaskísérő az MTI-nek elmondta, hogy például az ír fapados légitársaság, a Ryanair közel 3.000 eurót kér azért, hogy "átképezze" őket, és hiába hoznak létre Budapesten bázist, azaz repülőgépeket telepítenek ide, a személyzetet nem Magyarországon akarják "állomásoztatni". Volt olyan pilóta, aki szerint a külföldi pilótákat helyezné a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lévő bázisra az ír légitársaság.

Az esemény hivatalos zárásaként a Gellért téren utoljára hangzott fel a Malév szignálja és a tér felett a menetet a Malév repülőklub négy, kötelékben repülő Cesna típusú repülőgépe köszöntötte, mire a tömeg integetett, éljenzett és tapsolt.

A Malév február 3-án reggel hat órakor szüntette be működését, törölve valamennyi járatát. Limburger Lóránt vezérigazgató akkor úgy fogalmazott: a korábbi napok beszámolóinak hatására ugyanis a cég partnerei elvesztették bizalmukat, és előre kérték az általuk nyújtott szolgáltatások ellentételezését. Ez olyan mértékben gyorsította fel a pénzkiáramlást, hogy tarthatatlanná vált a légitársaság helyzete.

További cikkek

Nem pótolhatatlan a Malév
Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is
A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Kulcsszavak:
 
Az új Audi Q7 különösen takarékos dízel kivitelben is rendelhető Az új Audi Q7 különösen takarékos dízel kivitelben is rendelhető Datsun Fairlady 1200 Roadster: a Nissan sportkocsik elterjedését hozta az Egyesült Államok piacán Datsun Fairlady 1200 Roadster: a Nissan sportkocsik elterjedését hozta az Egyesült Államok piacán Békés felvonulás a Malévért Touareg-kalandtúra új világrekordra törve Magas termelési színvonalon zárta az Audi Hungaria a 2021-es évet Magas termelési színvonalon zárta az Audi Hungaria a 2021-es évet A hatvanas és hetvenes évek legendás amerikai strand-buggy stílusában mutat be tanulmánymodellt a Volkswagen A hatvanas és hetvenes évek legendás amerikai strand-buggy stílusában mutat be tanulmánymodellt a Volkswagen
 
Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése

Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése

2012. február 12.
Az új BMW 3-as Limousine érkezésével ünnepelt a cég.
Részletek
Premier és születésnapAz új BMW 3-as Limousine érkezésével ünnepelt a cég.

Duplán ünnepelt a Leier Autó Kft. Február 10-én. Nem csak a tizedik, kerek évfordulót, de az exkluzív BMW 3-as Limousine leleplezését is komoly érdeklődés övezte az autószalon által rendezett elegáns, éjszakába nyúló eseményen. A cég több mint 20 éve töretlen lendülettel van jelen a hazai autópiacon, amelyből az utóbbi 10 év a győri A1 BMW szalon számára is kiemelkedő jelentőségű volt.

A győri Leier Autó hivatalos BMW MáRKAKERESKEDéSE idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A különleges alkalomból a cég úgy döntött, összeköti a kellemest az újdonsággal – a vadonatúj 3-as BMW bemutatása mellett a jeles évfordulóról is megemlékeztek az exkluzív parti keretében. Az este a Leier Autó ügyvezető igazgatója, Márton László nyitóbeszédével kezdődött, amelyben az új BMW Limousine bemutatása mellett az elmúlt 10 év sikereit is megismerhették a jelenlévők.

„BMW MáRKAKERESKEDéSüNKET 10 éve, 2002 tavaszán nyitottuk meg Győrben. úgy gondoltuk, hogy a 10. évforduló megünnepléséhez tökéletes partnerünk lehet az új 3-as BMW bemutatása is, amely a személygépkocsik között a minőséget és a megbízhatóságot képviseli. Csakúgy mint mi, a Leier Autónál.” – mondta el Márton László, a Leier Autó Kft. ügyvezető igazgatója. „Piacra lépésünk óta kereskedéseinkben országszerte kínáljuk a BMW, Skoda, Hyundai, FIAT márkákat, és a FIAT Haszongépjárműveket. A győri szalonunk 3000 négyzetméteren, elegáns bemutatóteremmel és szerviz-részleggel várja a vásárlókat. Csapatunk a nyitás óta gyakorlatilag változatlan – jól képzett szakembereink 10 éve igyekeznek mindig a legjobbat nyújtani, és mindenben megfelelni ügyfeleink elvárásainak.” – tette hozzá az igazgató.

Premier és születésnapA meghívott vendégek nem csak az új 3-ast - a világ legnagyobb darabszámban eladott BMW modelljének hatodik generációját - ismerhették meg testközelből, de a magyar sportélet kiválóságaival is találkozhattak, az eseményen megjelentek a győri bajnok-kajakozók, Csay Renáta, Farkasdi Ramóna és Kadler Viktor is.

Családi vállalkozásból dinamikusan fejlődő, nemzetközi vállalatbirodalom

A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során, közel 1000 dolgozót foglalkoztat, 2009-ben 120 millió euró árbevételt ért el. Az építőipari termékek gyártása mellett a cégcsoport további kiemelt tevékenységeként a nyugat-magyarországi régióban BMW, Skoda, FIAT és Hyundai márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltet és látványos sikereket ér el a gép-és formagyártás, a virágföld-gyártás, az ingatlanhasznosítás és a szállodaüzemeltetés terén is, a cégcsoport legújabb üzletága innovatív, környezetbarát elektromos járműveket forgalmaz.
Premier és születésnapTovábbi cikkek


A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra
Gyártásra kész a vadonatúj Ford B-MAX
Az Infiniti leleplezi jövőbe mutató sport-koncepcióautóját
Kulcsszavak:
 
Több német városban ingyenes lehet a tömegközlekedés Több német városban ingyenes lehet a tömegközlekedés Első helyről fut neki a Suzuki a következő negyedévnek Első helyről fut neki a Suzuki a következő negyedévnek Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje A hatvanas éveket idézi a Fiat 500 VINTAGE A hatvanas éveket idézi a Fiat 500 VINTAGE Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése Ismét drágul a benzin
 
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

2012. február 11.
A szálló por légköri koncentráció- jának emelkedése miatt Tarlós István főpolgár ...
Részletek
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatátA szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.

A közlemény szerint a kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye február 9-én a főváros tizenegy, február 10-én pedig tíz mérőpontján meghaladta a riasztási küszöbértéket, a köbméterenként 100 mikrogrammot, továbbá a meteorológiai előrejelzés szerint a következő napon javulás nem várható ezért a vonatkozó jogszabályok alapján Tarlós István főpolgármester további intézkedésig elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

A www.budapest.hu portálon is olvasható határozatában a főpolgármester február 12., azaz vasárnap reggel 6 órától elrendelte a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel ellátott rendszámtáblájú gépjárművek közlekedésének tilalmát. E forgalomkorlátozó intézkedés minden nap 6 órától 22 óráig tart.

A főpolgármester a fővárosi szmoghelyzet romlásának elkerülése érdekében felkéri a lakosságot, hogy mérsékeljék, lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, inkább a közösségi közlekedést részesítsék előnyben, és mérsékeljék a gépjárművek alapjárati üzemeltetését is.

Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatátA polgármester kéri a szilárd- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatának mérséklését (azaz, ha egy háztartásban van földgáztüzelésű fűtési mód, akkor ne használják a szilárdtüzelésű kandallót, cserépkályhát). Ugyancsak kéri, hogy a szolgáltató, illetve termelő tevékenységet ellátó létesítmények csökkentsék károsanyag-kibocsátásukat.


További cikkek

Tovább bővíti esztergomi üzemét az autóipari vállalat Kirchhoff
A Chevrolet két fontos díjat kapott az AUTOBEST zsűritől
A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra
Kulcsszavak:
 
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Árvíz - A fővárosban enyhítenek a közlekedési korlátozásokon és rendkívüli forgalmi rend lép életbe Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Még jobb lett a Chevrolet Cruze kombi kapcsolattartása Indul az Opel Business Class Service– kiemelt figyelem a kis- és közepes flotta vásárlókra Indul az Opel Business Class Service– kiemelt figyelem a kis- és közepes flotta vásárlókra A plug-in hibrid hajtású Ford Transit Custom a városon belüli útszakaszok nagy részét elektromos hajtással is képes megtenni A plug-in hibrid hajtású Ford Transit Custom a városon belüli útszakaszok nagy részét elektromos hajtással is képes megtenni Csődbe ment a Cseh Légitársaság Csődbe ment a Cseh Légitársaság
 
Nem pótolhatatlan a Malév

Nem pótolhatatlan a Malév

2012. február 11.
A oneworld globális légiforgalmi szövetség pénteki tájékoztatása szerint a csoporthoz tartozó ...
Részletek
oneworld A oneworld globális légiforgalmi szövetség pénteki tájékoztatása szerint a csoporthoz tartozó légitársaságok járataival elérhető a Malév célállomásainak zöme.

A oneworld - amely 1998-ban Londonban alakult - tájékoztatásában közölte, hogy a Malév útvonalhálózatának 53 célállomása közül öt - Szarajevó, Podgorica, Kolozsvár, Marosvásárhely és Odessza - kivételével mindegyik elérhető a szövetség más tagjainak járataival.

A légiforgalmi szövetség - egyelőre részletek nélkül - közölte azt is, hogy azoknak az utasoknak, akiknek péntek előtt lekötött foglalásán a járatszám a kódmegosztási megállapodások alapján BA (British Airways), AY (Finnair), JL (Japan Airlines) vagy AB (Air Berlin) légitársasági kódokkal kezdődik, de a járatokat a Malév üzemeltette volna, alternatív utazási lehetőségeket vagy jegyár-visszatérítést ajánlanak fel az általános díjszabási előírásoknak megfelelően.

A oneworld három vezető légitársasága az American Airlines, a British Airways és a spanyol Iberia. A tagok között van még a hongkongi Cathay Pacific, a Finnair, a Japan Airlines, az indiai Kingfisher, a chilei LAN, az ausztrál Qantas, a Royal Jordanian, valamint az orosz S7, és az Air Berlin is hamarosan csatlakozik.

A oneworld kimutatása szerint a szövetség légitársaságainak gépei naponta átlagosan 8107-szer szállnak fel. E mércén a oneworld legnagyobb légitársasága az American Airlines, napi 3350 felszállással, a legkisebb pedig a Malév volt, napi 68 indulással a szövetség statisztikája szerint. A Malév a British Airwayshez hasonlóan a oneworld tagja volt.

oneworldA British Airways (BA) "változatlanul tanulmányozza" azokat a lehetőségeket, amelyekkel segítheti a Malév járatainak leállítása által érintett utasokat - erősítette meg korábbi közlését pénteken délután az MTI-nek Londonban a legnagyobb brit légitársaság illetékese. A BA médiakapcsolati osztályának szóvivője elmondta: a British Airways két fő lehetőséget vizsgál, az egyik a megváltott Malév-jegyek átfoglalásának lehetővé tétele a BA járataira, a másik a jelenleginél nagyobb repülőgépek forgalomba állítása a londoni Heathrow és a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

A British Airways napi három járatot üzemeltet Heathrow-ról Budapestre; e járatokon jelenleg Airbus A320-as repülőgépek közlekednek. A BA által használt konfiguráció alapján e gépeken a turistaosztálynak megfelelő Euro Traveller osztályon 137, az emelt szintű üzleti kategóriában (Club Europe) 15 férőhely van.
A cég szóvivője elmondta, hogy a fontolóra vett lehetőségek között van a nagyobb Airbus A321-esek beállítása a London-Budapest útvonalra. Az illetékes hozzátette, hogy a British Airways közlekedtet Boeing 767-es óriásgépeket is rövid távú, de nagyobb forgalmú európai útvonalain.

Az MTI kérdésére, hogy lehetséges-e ez utóbbiak közlekedtetése Budapestre, a BA szóvivője csak annyit mondott, hogy péntek délutánig erről még nem született döntés. A British Airways nagy befogadóképességű flottájában Boeing 747-es és 777-es repülőgépek is vannak. Ezek üléselrendezéstől függően 250-450 utas befogadására alkalmasak, de a szóvivő péntek délutáni tájékoztatása szerint ezeket a társaság csak hosszú távú útvonalain üzemelteti, Európán belül nem.
oneworldTovábbi cikkek


Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is
A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére
Kulcsszavak:
 
CUPRA versenyautók a Hungaroringen CUPRA versenyautók a Hungaroringen A prémium autómárkák értékugrási rangsorán a MINI áll az élen A prémium autómárkák értékugrási rangsorán a MINI áll az élen Citroën C5 X: varázslatos koktél ötajtósból, kombiból és SUV-ból keverve Citroën C5 X: varázslatos koktél ötajtósból, kombiból és SUV-ból keverve Nem pótolhatatlan a Malév Hamarosan: többfokozatú váltók a villanyautókban Nem pótolhatatlan a Malév A Kia után a Hyundai formatervezését is Peter Schreyer veszi át
 
Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait

Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait

2012. február 11.
A Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait - közölte a Média- szolgáltatás-támogató ...
Részletek
Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársaitA Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a taxitender eredményes lezárulta után pénteken közleményben az MTI-vel.

Az MTVA a taxis szolgáltatások biztosítására tavaly december 10-én írt ki ismételten közbeszerzési pályázatot. A nettó 252 millió forint összegű tenderre a kiírásban megadott pontozás alapján összességében a Főtaxi Zrt. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot a határidőig.

Az Európai Unió közbeszerzési értesítő portálján közzétett kiírás szerint a pályázat nyertese vállalkozási keretszerződéssel, 24 havi időszakra, napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, jellemzően Budapest területén és a főváros közigazgatási határától számított 50 km-es körzetben, nettó 252 millió forint értékig biztosíthatja a személyszállítási szolgáltatásokat az MTVA számára. Az alap emlékezetett arra, hogy a pályázatra való jelentkezés feltétele volt a hasonló nagyságrendű, "már teljesített szolgáltatás" igazolása, és a megfelelő gépjárműflotta. A pályázóknak rendelkezniük kellett az előző három naptári év során teljesített, hasonló témában kötött, legalább egy éves időtartamra vonatkozó, összesen legalább 100 millió forint értékű közbeszerzési szerződéssel.

A pályázaton induló társaságoknak a szolgáltatás teljesítéséhez továbbá legalább 500 személygépkocsival kell rendelkeznie, köztük 200 "A" kategóriás, 170 kombi típusú, valamint ötven 1+6 személyes gépkocsival. A közmédia taxitenderére január 24-ig lehetett jelentkezni, a pályázat elbírálásánál a megadott pontozási rendszer szerint elért összpontszám alapján értékelték a pályázatokat.

Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársaitA pályázati kiírásban is közzétett részszempontok, illetve számítási módszer alapján összességében a Főtaxi Zrt. ajánlata bizonyult a legelőnyösebbnek, ezért a közbeszerzési eljárási rendnek megfelelően a közmédia az említett társasággal köti meg a két évre szóló vállalkozási keretszerződést.

További cikkek


A Chevrolet két fontos díjat kapott az AUTOBEST zsűritől
A DAF a vontató-kategóriában első Európában
Genfi Autószalon 2012 - A Mitsubishi Motors bemutatja az Outlander új generációját
Kulcsszavak:
 
Škoda Fabia R 5 - A sikeres Fabia sorozatgyártású típuson alapul az új raliautó Škoda Fabia R 5 - A sikeres Fabia sorozatgyártású típuson alapul az új raliautó Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait Új autós biztonsági szabályok lépnek életbe november 1-jén Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait A Nissan hamarosan jelentős bejelentést tesz a Nismo márkával kapcsolatban Minden elemében vonzó és csábító az új Lexus RX Minden elemében vonzó és csábító az új Lexus RX Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait Elkészült a kétmilliomodik Ford EcoBoost motor
 
Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is

Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is

2012. február 11.
A kötbérfizetési kötelezettség miatt adja vissza a Malév a Q400-as turbó- propelleres...
Részletek
Bombardier Q400A kötbérfizetési kötelezettség miatt adja vissza a Malév a Q400-as turbópropelleres repülőgépeket - tudta meg az MTI pénteken a Malévtől.

A négy darab Q400-as Bombardier gyártású repülőgépet a Malév pénzügyi lízing konstrukcióban szerezte be. A pénzügyi lízing alapján most kötbért kellene fizetnie, ezért szállítják vissza a repülőgépeket a SAS légitársaság számára. A korábbi tájékoztatás szerint a Malév 2008-ban négy darab használt Q400-as típusú, turbólégcsavaros repülőgép beszerzésével kezdte meg regionális gépparkját lecserélni.

Az akkor még orosz közvetett többségi tulajdonban lévő Malév vezérigazgatója, Leonov Péter azt mondta, hogy a gépeket a négy 50 személyes CRJ200-as, valamint a 2009-től fokozatosan kivonandó öt 72 személyes Fokker 70-es helyébe állítja be. Az Airportal.hu számolt be arról pénteken, hogy a nap folyamán elhagyja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret a Malév két, lízingelt Q400-as repülőgépe is.

A magyar légitársaság február 3-án szüntette be működését, a Malév 18, az International Lease Finance Corporationtől (ILFC) bérelt Boeing 737-ese közül 14 még aznap visszarepült a cég európai központjába, Shannonba. Magyarországon még egy Boeing van; a HA-LOB lajstromú gép az első Next Generation Boeing volt, amely megérkezett a Malév flottájába.
Bombardier Q400


További cikkek


A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére
Leállt a Malév
Kulcsszavak:
 
A Citroën ma leplezi le a megújult C-Elysée-t A Citroën ma leplezi le a megújult C-Elysée-t Lenyűgöző formai részletek jellemzik a Hyundai Motor új, alternatív meghajtású IONIQ modelljét Lenyűgöző formai részletek jellemzik a Hyundai Motor új, alternatív meghajtású IONIQ modelljét Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is A Hyundai Motor 2014 folyamán növelte forgalmát Európában Biztonságosan és kényelmesen A-ból B-be Biztonságosan és kényelmesen A-ból B-be Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is A Hankook lesz a MAN gyári felszerelésű abroncs-beszállítója
 
A Suzuki a 82. Genfi Autószalonon

A Suzuki a 82. Genfi Autószalonon

2012. február 11.
A Suzuki több modellen keresztül mutatja be legújabb technológiai fejlesztéseit.
Részletek
SuzukiA Suzuki több modellen keresztül mutatja be legújabb technológiai fejlesztéseit. E modellek jól mutatják a japán gyártó – a kisautók szakértője – elképzelését az autózás új korszakáról.

így képzeli a Suzuki a globális kiskocsik követező generációját. A legfontosabb szempont a súly csökkentése, így a jármű mindössze 730 kilogrammot nyom. Légellenállása – köszönhetően a gyártó következetes erőfeszítéseinek az aerodinamikai teljesítmény fokozására – legalább 10 százalékkal kisebb, mint a Suzuki jelenlegi modelljeié az A szegmensben. Ennek következménye, hogy a benzinüzemű kisautó szén-dioxid-kibocsátása mindössze 70 gramm kilométerenként (az új európai vezetési ciklus szerint mérve).

Swift Range Extender3 - Elektromos kisautó, amelynek hatótávolságát motorhajtású generátor növeli meg

Azóta, hogy a 2010-es Genfi Autószalonon bemutatta konnektorról tölthető hibrid meghajtású autóját, amely még az előző Swift modellre épült, a Suzuki tovább tökéletesítette szakértelmét az ökoautók technológiája terén, s idén a legújabb Swiften alapuló Swift Range Extender modellt állítja ki Genfben. A Swift Range Extender teljesen feltöltött akkumulátorral 30 kilométert képes futni4), ám ez a távolság még tovább növelhető a motorhajtású generátor segítségével. Egy kizárólag akkumulátor hajtotta elektromos autóval összevetve a Swift Range Extenderben kisebb, gyorsabban tölthető, könnyebb, hatékonyabb, olcsóbb a lítiumion-akkumulátor.

SuzukiTovábbi cikkek


Genfi Autószalon 2012 - A Mitsubishi Motors bemutatja az Outlander új generációját
A 2012-es Genfi Autószalonon a Honda NSX tanulmány és az európai CR-V prototípus áll majd a Honda standjának központi helyén
Két Opel világpremier a 2012-es Genfi Autószalonon
Kulcsszavak:
 
A Suzuki a 82. Genfi Autószalonon Bevetésen a Volkswagen Haszonjárművek a 2012-es Dakar ralin Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás A Suzuki a 82. Genfi Autószalonon Visszatér a skandináv légitársaság Budapestre Lendületes belépő a luxusszegmensbe: az új BMW 8-as Coupé Lendületes belépő a luxusszegmensbe: az új BMW 8-as Coupé Magyarország továbbra is Ranger nagyhatalom Magyarország továbbra is Ranger nagyhatalom
 
Születésnapjára hazagurul az első magyar Opel Astra

Születésnapjára hazagurul az első magyar Opel Astra

2012. február 10.
Húsz év után először fog beindulni az első magyar Opel Astra motorja, hogy azután az autó saját erőből ...
Részletek
Opel AstraHúsz év után először fog beindulni az első magyar Opel Astra motorja, hogy azután az autó saját erőből tegye meg a Budapest-Szentgotthárd közötti 270 kilométeres utat.

Az első Astra 1992. március 13-án gördült le a szentgotthárdi sorról Antall József miniszterelnökkel a volánja mögött. A közelgő huszadik születésnap alkalmából az Opel Magyarország igazgatója a budapesti Közlekedési Múzeumban jelentette be a sajtó képviselőinek, hogy az autó az évfordulóra saját „lábon” hazamegy.

Kovács Tamás hangsúlyozta: „20 évvel ezelőtt - valamennyi vetélytársát megelőzve - az Opelnek jutott az az úttörő szerep, hogy idehaza elindítsa a személygépkocsi gyártást. Annak idején a cég európai vezetője úgy nyilatkozott, hogy az Opel célja az első hely megszerzése a magyar piacon. Erre jól rímel, hogy az elmúlt évben az Opel első lett a személyautó eladásokban, az Opel Astra pedig húsz év eladásait tekintve magasan vezeti saját szegmensében az eladási ranglistát.”

Az „íme az első” feliratot viselő Astrának közel húsz éve a Közlekedési Múzeum ad otthont. Az első magyar autó hosszú éveken át a kupolateremben lakott és most is onnan gurult ki – igaz még csak kézi erővel – hogy az elkövetkező hetekben alapos szervizelést kapjon. Kilométeróráján a 18-as szám olvasható – azaz a húsz év alatt az Astra gyakorlatilag egy métert sem ment.

Opel AstraFontos pillanat lesz, amikor húsz év után újraindítják majd az Astra motorját, március 12-én pedig Budapestről hazaindul az első magyar autó a szentgotthárdi Opel gyárba. A tervek szerint váltott vezetéssel olyan gyári kollégák ülnek majd a volán mögött, akik valamennyien ott voltak az első Astra születésekor.

Március 13-án az egykori autógyári épületben lesz a születésnapi megemlékezés. Szinte szimbolikus jelentőségű, hogy húsz évvel az Opel és a magyar autóipar szempontjából is meghatározó jelentőségű esemény, az első magyar autó elkészülte után ebben a csarnokban gyáravatóra készülnek. Az idei esztendő végén indul ugyanis Szentgotthárdon az ötszázezres kapacitású új motorgyár, amelyet az Opel félmilliárdos beruházással hoz létre.

További cikkek

Az Audi Q3 „Kategóriájának Legjobbja” az Euro NCAP 2011-es töréstesztjei alapján
Be creative- not monotone - új Black&Red Lancia Ypsiln kreatív divatpályázat
Két Opel világpremier a 2012-es Genfi Autószalonon
Kulcsszavak:
 
Születésnapjára hazagurul az első magyar Opel Astra Hatékony és életvidám az új C-osztály T-modell Születésnapjára hazagurul az első magyar Opel Astra 120 millió svájci frankos rendelést kapott a Stadler Azerbajdzsánban A fogyasztói kör szélesítését is szolgálja az elektromos járművek vásárlására kiírt pályázat A fogyasztói kör szélesítését is szolgálja az elektromos járművek vásárlására kiírt pályázat A Hyundai Motor Company bemutatja az IONIQ 5 első előzetes képét A Hyundai Motor Company bemutatja az IONIQ 5 első előzetes képét Elektromos autók: duplázódott az osztrák piac Elektromos autók: duplázódott az osztrák piac
 
Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóin

Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóin

2012. február 10.
A BMW új, C 600 Sport és C 650 GT típusú maxi robogóinak érkezésekor a leendő vásárlók ...
Részletek
Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóinA BMW új, C 600 Sport és C 650 GT típusú maxi robogóinak érkezésekor a leendő vásárlók feltehetik a kérdést: melyik modell igazodik leginkább személyes igényeikhez, ízlésükhöz és vágyaikhoz. Noha megjelenésüket és funkcióikat tekintve a motorok eltérnek egymástól, mindkettő valósággal elnyeli a csomagokat. Akik kénytelenek sok csomagot szállítani vagy rendszeresen nagyobb távokat tesznek meg, valószínűleg a C 650 GT-t fogják választani,: a BMW „túra-robogója” nagy tárolókapacitással, két fő részére teljes értékű túraképességgel, igényesen kárpitozott üléssel és a vezető számára állítható háttámlával készül.

Az ülés alatti nagyméretű rekeszekben 60 liternyi poggyász fér el, a többi csomagot a farrészen elhelyezett bal és jobb oldali tárolókban, a lábtér első részében vagy a bal oldali, zárható tartóban lehet elhelyezni. A C 650 GT-ben akár két teljes méretű bukósisak is elfér, a tárolóba a C 600 Sporthoz hasonlóan ülés alatti belső világítás is került.

A motor hátsó részébe épített Flexcase rendszer innovatív megoldásának köszönhetően a C 600 Sport rajongói sem fognak csalódni a motor pakolhatósági lehetőségeiben. Noha a C 600 Sport hátulja rövidebb és sportosabb a GT-nél, e maxi robogó tervezői egy világújdonságot jelentő integrált raktér-koncepcióval álltak elő, amit kibővítve megnő a kihasználható hely, ahol akár egy további sisak is elfér.

Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóinAz úgy nevezett Flexcase rendszer lényegében egy bővítményt tartalmaz, ami a C 600 Sport hátuljáról lenyitva lehetővé teszi, hogy parkolás közben még több csomagot hagyjunk a járműben. A BMW Motorrad által szabadalmaztatott megoldás kevlár-alapú, nagyon erős, rugalmas anyagból készül, így flexibilis, de mégis lepergeti a szennyeződéseket és a vizet. Parkolás idején a C 600 Sport vezetőjének és utasának nem kell magával vinnie a sisakját. Bár a Flexcase-t út közben visszazárva kell tartani, az ülés alatt így is marad elég hely egy bukósisak és egy pénztárca vagy pedig egy bevásárlótáska számára. A rendszer révén a motorosok a karcsúbb, és keskenyebb C 600 Sportot választhatják, megtartva annak lehetőségét, hogy biztonságosan a sport-robogóban hagyják dolgaikat, miközben napi ügyeiket intézik. További csomagok szállítására természetesen mindkét modell felszerelhető hátsó csomagtartó vázzal, topcase-szel és egy a lábaknál elhelyezendő konzoltáskával – ez utóbbi 12 literrel növeli meg a tárolókapacitást.

További cikkek

Be creative- not monotone - új Black&Red Lancia Ypsiln kreatív divatpályázat
Két Opel világpremier a 2012-es Genfi Autószalonon
Az új CITROëN Berlingo és Jumpy Multispace
Kulcsszavak:
 
Citroen CACTUS M világpremier a Frankfurti Autószalonon Citroen CACTUS M világpremier a Frankfurti Autószalonon Csökkentik a hőséget a városokban az elektromos autók Csökkentik a hőséget a városokban az elektromos autók A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot A CUPRA az első CUPRA Leon bemutatkozásával egyidőben nyitja meg új központjának kapuját A CUPRA az első CUPRA Leon bemutatkozásával egyidőben nyitja meg új központjának kapuját Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóin Mérgező kínai autókat hívtak vissza
 

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 13021 - 13030