Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 13061 - 13070
Sorozatban győztes a Multivan „A legjobb autók” olvasói szavazáson

Sorozatban győztes a Multivan „A legjobb autók” olvasói szavazáson

2012. február 06.
Kilencedik egymást követő alkalommal választották a legjobb kisbusznak a Multivant.
Részletek
VolkswagenAz auto motor und sport olvasói számára megkérdőjelezhetetlenül a Multivan az első számú kedvenc a kisbuszok között.

Egymás után kilencedik alkalommal szerezte meg a legtöbb voksot a hannoveri sokoldalú tehetség az olvasói szavazáson.

Dr. Wolfgang Schreiber, a Volkswagen Haszonjárművek márkaigazgatójának szóvivője köszönetét fejezte ki az auto motor und sport olvasói számára:

„A Multivan magas használati értéket képvisel a minősége, megbízhatósága, variálhatósága és kedvező üzemanyag-fogyasztása révén, miközben dizájnjával és innovatív technikájával az érzelmekre is hat. Ez az eredmény jól tükrözi, hogy milyen nagy szeretetnek örvend sokoldalú tehetségünk ügyfeleink körében.”

További cikkek


Opel Minőségi Márkakereskedői Program
A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
„Besten Autos 2012”: első helyen az Audi A1, az Audi A4 és az A5
Kulcsszavak:
 
A Volkswagen Kínában mutatta be a márka új zászlóshajóját A Volkswagen Kínában mutatta be a márka új zászlóshajóját ABB technológia biztosítja a világ leghosszabb vasúti alagútjának energiaellátását ABB technológia biztosítja a világ leghosszabb vasúti alagútjának energiaellátását Viharmentési bevetésen tesztelték az új tűzoltóautókat a Groupama Tanpályán Viharmentési bevetésen tesztelték az új tűzoltóautókat a Groupama Tanpályán Sorozatban győztes a Multivan „A legjobb autók” olvasói szavazáson Öt Euro NCAP csillagot kapott az Opel Mokka Sixt: a turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is Sixt: a turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is
 
Az Infiniti leleplezi jövőbe mutató sport-koncepcióautóját

Az Infiniti leleplezi jövőbe mutató sport-koncepcióautóját

2012. február 05.
Az Infiniti, japán prémium autómárka bejelentette, hogy fejlett sport-koncepció ...
Részletek
InfinitiAz Infiniti, japán prémium autómárka bejelentette, hogy fejlett sport-koncepcióautójának az INFINITI EMERG-E nevet adja.

Az elektromos meghajtású autó először a 82. Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt. A leleplezés március 6-án, az Infiniti 1030 számú standjánál, az 1. csarnokban, közép-európai idő szerint 10:15 perckor lesz. Akik nem lehetnek jelen, azok az Infiniti európai honlapján, a www.infiniti.eu címen élőben követhetik az eseményeket.

Az INFINITI EMERG-E lesz a márka első járműve, amely nem csak a kategóriáját áttörő, lenyűgöző teljesítményt nyújtó kibocsátásmentes hajtással, hanem középmotoros elrendezéssel készül a tökéletes vezethetőségért.

További cikkek

Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon
Az Alfa Romeo TCT automata sebességváltó éllovasnak számít a kategóriájában
Az autósok ötleteit várja a Ford technológiái tesztelésére
Kulcsszavak:
 
Összkerékhajtást kaptak a Toyota zászlóshajói Észak-Amerikában Összkerékhajtást kaptak a Toyota zászlóshajói Észak-Amerikában Az Infiniti leleplezi jövőbe mutató sport-koncepcióautóját Az új ötajtós MINI egyedülálló a kategóriában A Renault Trucks és a Rave hat járműből álló biodízel flottát szállít az Airbus-nak A Renault Trucks és a Rave hat járműből álló biodízel flottát szállít az Airbus-nak Az NNG az autóipar egyik legfontosabb rendezvényén Az NNG az autóipar egyik legfontosabb rendezvényén Az Infiniti leleplezi jövőbe mutató sport-koncepcióautóját Az új Nissan Qashqai-t egy innovatív 3D-s vetítés segítségével leplezték le
 
Ünnepel a Škoda: 14 millió legyártott jármű

Ünnepel a Škoda: 14 millió legyártott jármű

2012. február 05.
Elkészítette 14 milliomodik autóját a škoda: a jubileumi jármű – egy „Laurin ...
Részletek
SkodaElkészítette 14 milliomodik autóját a škoda: a jubileumi jármű – egy „Laurin & Klement” különleges kiadású Superb 2.0 TDI – volt a csehországi Kvasiny üzem gyártósoráról.

A „bűvös barna metál” fényezésű jármű egy német ügyfél megrendelésére készült. A gyártási jubileum az autógyártó folyamatos fejlődésének újabb mérföldköve. A škoda 2018-ig legalább évi 1,5 millió darabra szeretné emelni értékesítéseinek számát világszerte. A 2011-ben elért 879200 darabbal a vállalat több autót értékesített, mint 117 éves történelme során valaha.

„Ez a jubileum növekedési stratégiánk hatásos megnyilvánulása” – mondja Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a škoda igazgatótanácsának elnöke. „Gyors ütemben fejlődünk. A vállalat által gyártott 14 millió autó közel kétharmadát az elmúlt 20 évben gyártottuk és értékesítettük, és ebből négymilliót az elmúlt öt év során szereltünk össze.

”Az újabb mérföldkő a márka rendkívül dinamikus fejlődését jelzi, ugyanakkor rámutat annak fokozott jelentőségére, hogy a škoda 1991-ben a Volkswagen Csoport tagjává vált. „Köszönettel tartozunk a teljes škoda-csapatnak, amely lehetővé tette ezen fejlődés megvalósítását, és amely igazán büszke lehet az eredményeire” – hangsúlyozza Vahland úr.  

SkodaAz elkövetkező években a cseh gyártó átfogó növekedési stratégiája keretében szeretné folytatni terjeszkedését. „A 14 millió legyártott autó ösztönöz minket arra, hogy ismét növeljük növekedésünk sebességét” – hangsúlyozza Michael Oeljeklaus, a škoda termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja. A škoda éves gyártási darabszáma 2018-ig eléri a 1,5 millió darabot. Ezen cél elérése érdekében a škoda tavaly történelmének legnagyobb modelloffenzíváját indította el. A Citigo kisautóval és az Indiában forgalmazott Rapid kompakt szedánnal a 2011-es év végén már a hatodik és a hetedik új típus értékesítésének beindítását ünnepelte a gyár. Az elkövetkező években átlagosan félévente szeretne egy új típust bemutatni a škoda.

Ennek érdekében a gyártó növeli három csehországi gyárának, illetve nemzetközi üzemeinek kapacitását. A mladá boleslavi központi gyárban az Octavia és az új škoda személyautó gyártási kapacitását 800-ról napi 1200 járműre emelték. Az észak-csehországi Vrchlabí városában kiépített üzemben a DQ 200 közvetlen kapcsolású sebességváltó gyártására összpontosít a škoda, amellyel a teljes Volkswagen Csoportot ellátja. A Kvasiny-ben található gyárban növelték a Yeti kompakt szabadidő-autó termelési kapacitását. Az üzemben 2011-ben 100 ezerre emelték, ezzel megduplázták az évente legyártott Yetik számát.

Ezzel párhuzamosan a márka folyamatos nemzetközi terjeszkedését is folytatja, különösen nagy hangsúlyt fektetve az erősen fejlődő piacokra, Kínára, Oroszországra és Indiára. 2012 végétől a Yeti kompakt szabadidő-autó gyártása Kínában is megkezdődik, a Shanghai Volkswagennel együttműködve. A márka emellett 2013 elején megkezdi egy új kompakt szedán gyártását is Kínában.

SkodaOroszországban a kalugait követően egy újabb gyártóüzem is megkezdte működését 2011-ben, amely az orosz piacra szánt Yeti modelleket gyártja. Ez a Volkswagennel és az orosz GAZ Csoporttal közösen indított projekt Nyizsnij Novgorodban kapott helyet. Indiában is növekedett a kapacitás, így az új Rapid kompakt szedán 2011 óta Pune-ban készül.


További cikkek


Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon
Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
„Besten Autos 2012”: első helyen az Audi A1, az Audi A4 és az A5
Kulcsszavak:
 
A párizsi autószalonon debütál az EZ-ULTIMO, a Renault Csoport önvezető jármű koncepciója A párizsi autószalonon debütál az EZ-ULTIMO, a Renault Csoport önvezető jármű koncepciója Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pilisvörösvár és Budapest között Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pilisvörösvár és Budapest között A BMW M egy limitált szériában kínált különkiadással ünnepel A BMW M egy limitált szériában kínált különkiadással ünnepel Kevesebb teherautót szeretne látni csúcsidőszakban a városi forgalomban a Volvo Trucks Kevesebb teherautót szeretne látni csúcsidőszakban a városi forgalomban a Volvo Trucks Ünnepel a Škoda: 14 millió legyártott jármű Magyar beszállítói nap a BMW kutatás-fejlesztési központjában
 
Leszállt az első Boeing Írországban

Leszállt az első Boeing Írországban

2012. február 04.
Nem sokkal este 10 óra után, 3 órával a felszállást követően landolt az első Malév-gép az írországi ...
Részletek
Malév HA-LOKNem sokkal este 10 óra után, 3 órával a felszállást követően landolt az első Malév-gép az írországi Shannon repülőterén - derül ki a flightradar24.com online radarképén.

A HA-LOK lajstromjelű Boeing 737-800-ast további hét gép követi a légtérben, Budapestről legutóbb a HA-LOF lajstromú 737-600-as szállt fel. Liszt Ferenc repülőtérről este 10 óráig 8 lízingelt Boeing szállt fel, mindegyik gépet magyar személyzet repüli a lízingelő International Lease Finance Corporation (ILFC) központjába.
Az első két gép nem sokkal este 7 óra előtt indul el, az első, amelyik felszállt, a HA-LOU lajstromjelű volt, amely a flottában egyedülálló, oneworld festéssel rendelkezik. Az úgynevezett közelkörzeti légiirányítónak a pilóta a bejelentkezést követően azt mondta: "indul a fekete sereg".

A gép, miután megtett egy iskolakört, pár méterrel a repülőtér fölött áthúzott és repülős szokások szerint "elköszönt" az eddigi bázisául szolgáló repülőtértől. A pilóta megköszönte a légiforgalmi irányítónak az évtizedes munkát, és azt mondta: "reméljük, lesz még Malév hívójel az éterben".

Berényi János, a működését péntek reggel beszüntető Malév igazgatóságának elnöke és Limburger Lóránt megbízott vezérigazgató sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a cég tárgyal a repülőgépek lízingcégével, és a lehető legrövidebb időn belül visszaadják az utasszállítókat. Péntek délelőtt az MTI úgy értesült, hogy a repülőgépeket szolgáltató amerikai lízingcég kora délután kilenc gépet szállítana vissza írországi bázisára. Az értesülést nem erősítette meg a Malév, az ILFC amerikai, illetve holland irodái eddig nem reagált a megkeresésre.

Malév HA-LOFA Malév hétfői igazgatósági ülése után a légitársaság vezetése még azt közölte, hogy megállapodás született az ILFC amerikai lízingcéggel, amely továbbra is biztosítja a társaság folyamatos működéséhez a repülőgépeket.
A Malév 2001 novemberében írt alá lízingszerződést a Los Angeles-i székhelyű, elsősorban repülőgépek lízingelésével foglalkozó ILFC-vel 18 Boeing 737 Next Generation repülőgépre.

További cikkek


Légitársaságok csatasorban a Malév helyére
Leállt a Malév
A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez
Kulcsszavak:
 
Új ügyvezető igazgató a Fiat Chrysler Automobiles Central & Eastern Europe Kft. élén Új ügyvezető igazgató a Fiat Chrysler Automobiles Central & Eastern Europe Kft. élén Leszállt az első Boeing Írországban Kiszáll a Teslából a Daimler Genfben mutatkozik be az új Hyundai i30 kombi változata Genfben mutatkozik be az új Hyundai i30 kombi változata Leszállt az első Boeing Írországban Jövő évtől vezető nélküli autók járhatják a brit utakat Újabb 117 gyorstöltő telepítésével segíti az ABB az e-mobilitás térnyerését Németországban Újabb 117 gyorstöltő telepítésével segíti az ABB az e-mobilitás térnyerését Németországban
 
Leegyszerűsített karcsú vonalak, kevés krómmal és retró elemekkel

Leegyszerűsített karcsú vonalak, kevés krómmal és retró elemekkel

2012. február 04.
Hívjuk letisztultnak! Hívjuk old- -schoolnak! De semmiképp ne hívjuk unalmasnak vagy ...
Részletek
Harley-Davidson SoftailHívjuk letisztultnak! Hívjuk old-schoolnak! De semmiképp ne hívjuk unalmasnak vagy átlagosnak! Ha elemeire bontunk egy Harley-Davidson Softail motort máris kész a Softail Slim! A keskeny hátsó rész, a levágott első sárvédő, a kevesebb takaró elem, a szóló ülés vagy a kisebb kerekek, mind a Slim összetéveszthetetlen ismertető jegyei.

„Eljött az idő, hogy a motorok külsejét a blokk határozza meg! A Slimet úgy építettük, hogy legjobban visszaadja a 40-es, 50-es évek építési stílusát, így sok alkatrésznek fontos szerepe van csakúgy, mint a Hollywood kormánynak." mondta a designer, Casey Ketterhagen, majd hozzátette: "Egyszerűen diétázni küldtünk egy Softailt. átalakítottuk a hátsó részt egy keskeny gumival és alacsony sárvédővel így máris a motor szívére, a blokkra helyeződött a hangsúly. A tank és az ülés sarka közt még egy kis hézagot is hagytunk, hogy a motoros jól lássa a blokk tetejét.”

A motor egyszerűségének és tisztaságának megőrzéséért, a Slim hátsó lámpája egybe lett építve a fék és az irányjelző egységekkel. A hátsó sárvédő bal oldala nem takar el semmit a vaskos elemekből és rögzítőkből, bár egy vékony és formás bőrdarab védi a tankot a karcolásoktól. A blokk oldala polírozott elemekkel díszített, az első sárvédő pedig a karcsúság jegyében finoman megvágott.

„Az eredeti Hollywood kormány tulajdonképpen még a háború előtti Harley-Davidson idők Springer® villás modelljeitől származik, széles fogásával és kormány merevítőjével.” – folytatta Ketterhagen, majd hozzátette: „A Slimen egy merevítős fekete fényezésű kormányt használtunk, melyre fekete kezelőszerveket és kapcsolókat szereltünk fel.”

Harley-Davidson SoftailDe nem csak ez maradt meg a Slimben a régi időkből: a szemet gyönyörködtető fekete tank konzol egy retró sebességmérő-órával, a félhold alakú fekete lábtartók, az ovális, fekete légszűrő fedél, valamint feketére fényezett felnik és kerekagyak, mind a retró hangulatot erősítik.
A kiegyensúlyozó tengellyel szerelt Twin Cam 103B™ -as blokk gumis rögzítést kapott a vázhoz, így szinte minimálisra csökkent a blokk vibrációja. A Softail váz még jobban erősíti a merevvázas hatást, ahol valójában egy nagyon jól működő olajos lengéscsillapító teszi a dolgát a blokk alatt. A 650 mm-es ülésmagassággal, és az előretolt lábtartókkal a Slim vezetése igazán kényelmessé válik, még a hosszú utakon is.
A 2012-es Harley-Davidson® Softail® Slim™ jellemzői:

• Gumi ágyazású, léghűtéses, 1690 ccm-es Twin Cam 103B™ kiegyensúlyozó tengelyes blokk automata kompressziós hengerrel (ACR), 132Nm nyomatékkal 3250 rpm fordulaton.
• Fekete blokkal polírozott fedelekkel
• 6-sebességes Cruise Drive™ váltómű
• Krómozott, alul/felül elvezetett “shotgun” kipufogó vágott végekkel
• Ovális fekete légszűrőfedél
• Klasszikus 18.9 literes Fat Bob® üzemanyagtartály
• Fekete tankkonzol, retró stílusú sebességmérővel
• Dunlop 16” (MT90B16) első és (MU85B16) hátsó gumiabroncs
• Acél felnik, fekete színben
Harley-Davidson Softail• Hollywood kormány, merevítéssel
• Fekete lámpabúra, krómozott gyűrűvel
• Félhold alakú, retró lábtartók
• Chopperes hátsó sárvédő, keskeny hátsó gumival
• Vágott első FL sárvédő
• Egybe épített hátsó lámpa
• Szóló ülés, különleges borítással
• Fekete olajtartály
• Színválaszték: Vivid Black (fényes fekete) , Denim Black (matt fekete) és Ember Red Sunglo (bordó)
• A biztonsági berendezés tartalmazza a Smart Security riasztó rendszert, kulcs nélküli indítással és az ABS fékrendszert

További cikkek

Harley Davidson Heritage Softail Classic
Suzuki GSX1300BK
érdekesebb túrázás - Honda VFR 1200F
Kulcsszavak:
 
Leegyszerűsített karcsú vonalak, kevés krómmal és retró elemekkel 55 éves a MINI Elismerésben részesült a Kia Soul EV és az új zászlóshajó a Kia Sorento Elismerésben részesült a Kia Soul EV és az új zászlóshajó a Kia Sorento A BMW mellett voksoltak a legtöbben A BMW mellett voksoltak a legtöbben Nőtt tavaly a német autóipar exportbevétele Nőtt tavaly a német autóipar exportbevétele Leegyszerűsített karcsú vonalak, kevés krómmal és retró elemekkel Magasan a Ford márkakereskedői a leghatékonyabbak Magyarországon
 
Ismételt CNG buszos siker a magyarországi NABI-nál

Ismételt CNG buszos siker a magyarországi NABI-nál

2012. február 04.
Március elején újraindul a gyártás a NABI autóbusz- gyár kaposvári üzemében, ugyanis ...
Részletek
NABIMárcius elején újraindul a gyártás a NABI autóbuszgyár kaposvári üzemében, ugyanis a kaliforniai Los Angeles közlekedési vállalata újabb, 150 darabos CNG hajtású és kompozit karosszériájú különleges autóbusz megrendelést hív le a NABI-val 2008-ban megkötött keretszerződésből.

A NABI idáig több mint 4000 földgázzal hajtott autóbuszt gyártott, a mostani megrendelés eredményeként a Kaposváron elkészülő karosszériákba is a Cummins ISL-G szériájú gázmotorjait szerelik a NABI alabamai végszerelő üzemében. Nem véletlenül, hiszen Kalifornia már mintegy fél évszázada áll a közlekedés emisszió-csökkentésének élén (CARB előírások), az Egyesült államokénál (Federal) is szigorúbb előírásaival.

A Cummins ezen gázmotorja elsőként, már 2008-ban kiérdemelte a United States Environment Protection Agency, vagyis az Egyesült államok Környezetvédelmi ügynökségének, a csaknem mindenható EPA-nak, az Egyesült államokban a 2010-es modellévtől alkalmazandó emissziós határértékek teljesítését igazoló tanúsítást. Az FTP 2010-es emissziós elvárás lényegében az Európában 2014-től érvényes EURO 6-os határértékeivel azonos. Kijelenthető, hogy a Cummins beépítésre kerülő 8,9 literes gázmotorja a világ jelenleg rendelkezésre álló erőforrásainak egyik legtisztábbika.

Los Angeles Kalifornián belül is az egyik élen járó harcosa a tiszta közlekedésnek. 2011-ben a polgármester ünnepélyes keretek között vontatta ki az utolsó dízel autóbuszt a városból, végérvényesen száműzve ezzel a rákkeltő koromkibocsátása miatt különösen egészségtelen pecséttel illetett dízel szolgáltatást. Egyúttal a nyári szmogért felelős NOX kibocsátás terén is az ötödével beéri a tiszta alternatívaként üdvözölt CNG. Az államokban a gázfelhasználás azonban nem kizárólag egészségügyi, de gazdasági és energiastratégiai kérdés is. A nálunk érvényes gáz árak mintegy ötödéért kereskednek az amerikai tőzsdén a földgázzal, melyből az államokban a hagyományos készleteket jócskán kiegészítik az alacsony költségen, könnyen felszínre hozható nem hagyományos gáz készletek, mely utóbbi iparága az elmúlt időszakban az ötödik fokozatba kapcsolt, hogy az államok külső kőolaj függőségét teljesen kiváltsa.

NABIA 2011-es év derekán Kalifornia állam pénzügyi nehézségei miatt Los Angeles szüneteltette autóbuszflottájának megújítását, ezért a NABI a kaposvári üzem termelésének felfüggesztésére kényszerült. Az amerikai nagyváros az idei év elején azonban forrásokhoz jutva tovább folytatja tömegközlekedési rendszerének fejlesztését, és ismét a világon egyedülálló NABI CompoBus® autóbuszok mellett tette le voksát. Az amerikai fél elégedettségét jól mutatja, hogy immár negyedik alkalommal él opciós megrendeléseinek lehívásával. Ezzel együtt már összesen közel kétezer kompozit, valamint a cég budapesti üzemében készülő acélvázas NABI autóbuszt működtet a Los Angeles-i közlekedési vállalat. A most megrendelt autóbuszok 45 láb (azaz 13,7 méter) hosszúak lesznek, és városi - elővárosi viszonylatban teljesítenek majd szolgálatot.

A NABI kaposvári üzemében készül a világ egyetlen teljesen kompozit vázszerkezetű autóbusza, a NABI CompoBus®. A kaposvári üzem alapkövét zöldmezős beruházás keretében 2000-ben tették le, és 2002-ben indult meg a különleges, és rendkívül üzemanyag-takarékos autóbuszok gyártása. A NABI eddig több mint 5 milliárd forintot fordított a kaposvári üzem elindítására, és különböző fejlesztésekre, melyek eredményeképp több mint 500 kompozit autóbusz-karosszériát gyártott és szállított le megrendelőinek. A kaposvári üzem tartós és sikeres működésének érdekében a NABI további típusfejlesztéseket valósított meg 2011 során.

A NABI Budapesten működő üzeme bemutatta, és sorozatgyártásra előkészítette új NABI Sirius típuscsalád két tagját, a városi, illetve a helyközi autóbuszt. A NABI Sirius az európai típusbizonyítvány birtokában mind a magyar, mind az európai előírásoknak tökéletesen megfelel, sajnos egyelőre azonban az amerikai megrendeléseknek köszönhető az, hogy a cég hazánkban több száz főt tud foglalkoztatni autóbuszgyártó üzemeiben. A járműcsalád tagjai nagy sikerrel vettek részt országos teszt körúton, amely során a hazai közlekedési társaságok, és a magyar utazóközönség is megismerhette az új magyar autóbuszt.

NABIA NABI Sirius egyedi formaterve, magas fokú strapabírósága mellett környezetvédelem tekintetében is kiemelkedik. A járművekbe szerelt 7 literes dízelmotor az EU5-ös normát túlteljesítő EEV besorolásnak is megfelel adalékanyag nélkül. Folyamatban van a Sirius CNG változatának elkészítése is, amellyel a NABI demonstrálni kívánja, hogy Magyarországon is a CNG jelenti a tiszta, már jelenleg is gazdaságosan üzemeltethető alternatívát.

További cikkek


InterCity közlekedésre alkalmas vasúti kocsik gyártása kezdődött Szolnokon
A Renault Trucks járművei felkerültek a Suez Environnement beszerzési listájára
új, takarékos busztípust mutat be a Kravtex
Kulcsszavak:
 
A Honda NSX felébreszti a kolibrit A Honda NSX felébreszti a kolibrit Kategórijájának legkelendőbb, modelljeként zárta a 2017-es évet a HondaJet Kategórijájának legkelendőbb, modelljeként zárta a 2017-es évet a HondaJet Ismételt CNG buszos siker a magyarországi NABI-nál Elhagyta Budapestet az utolsó Malév-gép is Dacia Duster lesz az új Pápamobil Dacia Duster lesz az új Pápamobil A GM 900 millió dolláros bírságot fizet a halálos baleseteket okozó gyújtáskapcsolók miatt A GM 900 millió dolláros bírságot fizet a halálos baleseteket okozó gyújtáskapcsolók miatt
 
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére

Légitársaságok csatasorban a Malév helyére

2012. február 03.
A Wizz Air fapados társaság speciális, csökkentett árú jegyeket ajánl fel 14 járatára, ...
Részletek
Légitársaságok csatasorban a Malév helyéreA Wizz Air fapados társaság speciális, csökkentett árú jegyeket ajánl fel 14 járatára, azoknak az utasoknak, akik a Malév működésének felfüggesztése miatt nem tudnak utazni.

A német Lufthansa vizsgálja annak lehetőségét, hogy nagyobb gépeket küld müncheni és frankfurti járataira. Az Austrian Airlines (AUA) légitársaság nagyobb repülőgépeket állít forgalomba egyes járatain, ha erre a Malév-járatok kiesése miatt megfelelő igény jelentkezik. A kínai Hainan légitársaság azt közölte, hogy a Malévvel közös pénteki pekingi járatát nem érinti a Malév bejelentése.

A Wizz Air közleményben tájékoztatott: azok az utasok, akik a 2012. február 3. és március 24. közötti időszakra érvényes Malév-jeggyel rendelkeznek, kedvezményes egységáron vásárolhatnak repülőjegyet a Wizz Air ügyfélszolgálatán. A társaság hozzátette: a jegyeket a rendelkezésre álló helyek függvényében tudja biztosítani a légitársaság.

A Wizz Air közleménye szerint a telefonközpontot hívó utasnak rendelkeznie kell a már megvásárolt, Malév elektronikus jegy számával ahhoz, hogy átfoglalhassa a jegyét. A repülés napján, az utasfelvételnél pedig be kell mutatnia a kinyomtatott elektronikus Malév jegyet és a Wizz Air kinyomtatott visszaigazolását.
A Lufthansa budapesti irodája pénteken megerősítette az MTI-nek, hogy vizsgálják a helyzetet, és szükség esetén nagyobb kapacitású gépeket indítanak már Münchenből és Frankfurtból, így a Budapestről induló járatok is nagyobb kapacitással állnak az utasok rendelkezésére.

Légitársaságok csatasorban a Malév helyéreAz AUA már pénteken este az eddigi 70 férőhelyes helyett több mint száz férőhelyes gépet közlekedtet Bécs és Budapest között - mondta el Michael Braun szóvivő. Közölte: egyelőre felmérik az igényeket és ha azt látják, hogy valamelyik járaton elég nagy a kereslet, akkor oda az eddigieknél nagyobb gépet indítanak. Ez a Budapest-Bécs viszonylatra és a bécsi (schwechati) repülőtérről közlekedő járatokra is érvényes - tette hozzá az MTI kérdésére.

Járatsűrítést vagy új járatok indítását nem tervezi az AUA. Michael Braun az MTI kérdésére kifejtette, hogy az utazási irodák visszajelzései és a közvetlenül a légitársaságnál való foglalások száma alapján mérik fel, hogy érdemes-e nagyobb repülőgépet indítaniuk. A döntésnél a gazdaságosságot is figyelembe veszik. Egy több férőhelyes repülőgép természetesen több bevételt, ugyanakkor több kiadást is jelent - mondta a szóvivő.

Az átállást viszonylag gyorsan végre tudja hajtani az AUA, és megfelelő kihasználtság esetén több hónapon keresztül is fenn tudja tartani - közölte a szóvivő. Tájékoztatása szerint a német Lufthansa tulajdonában lévő osztrák légitársaság 82 gépből álló flottával rendelkezik és 130 célállomásra közlekedtet járatokat.

További cikkek

Leállt a Malév
A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez
Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen
Kulcsszavak:
 
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére Nincs tanulmány az elővárosi buszközlekedés átszervezéséről Légitársaságok csatasorban a Malév helyére Hivatalosan is ötcsillagos az Infiniti Q50 Légitársaságok csatasorban a Malév helyére Az ABB közreműködésével épül Kínában a világ legnagyobb elektromos autó gyorstöltő-hálózata Légitársaságok csatasorban a Malév helyére Tovább csökkennek a gépkocsieladások az EU-ban, Magyarországon növekszik az értékesítés Légitársaságok csatasorban a Malév helyére 2012 végére elkészül a debreceni 2-es villamos pálya
 
Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat

Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat

2012. február 03.
A Fiat SpA szerdán a Chrysler konszolidálásá- nak köszönhetően negyedik negyedévi ...
Részletek
FiatA Fiat SpA szerdán a Chrysler konszolidálásának köszönhetően negyedik negyedévi nyereségének piaci várakozásokat felülmúló 73 százalékos növekedéséről és értékesítési árbevételének megduplázásáról számolt be. A Fiat SpA 2011 negyedik negyedévében 265 millió euró nettó nyereséget ért el 19,6 milliárd euró értékesítési árbevétel mellett.

A Fiat az 58,5 százalékos többségi tulajdonában lévő amerikai Chrysler hozzájárulásának köszönhetően 2011-es eredmény mutatóiban kétszámjegyű százalékos növekedést ért el. értékesítési árbevétele 59,6 milliárd euró, nettó nyeresége pedig 1,7 milliárd euró lett. Elemzők 202 millió euró negyedik negyedévi nettó nyereséget és 1,49 milliárd euró éves nyereséget vártak. A 2012-es évre a Fiat 3,8-4,5 milliárd euró nettó nyereséget és 75 milliárd euró értékesítési árbevételt vár.

A Chrysler eredményét 2011 júniusától konszolidálja mérlegében a Fiat. A 2011-es az első mérleg, ami nem tartalmazza Fiat Industrial SpA vállalatba kiszervezett haszongépjármű gyártás eredményét. A Fiat Industrial 2011-ben 701 millió euróra közel megduplázta nettó nyereségét a 2010-es 378 millió euróról, értékesítési árbevétele pedig 13,8 százalékkal 24,3 milliárd euróra nőtt. önálló tőzsdei létének első évében az Iveco és CNH haszongépjárműveket gyártó Fiat Industrial eredményei minden elemzői előrejelzést felülmúltak. Az idén a Fiat Industrial 25 milliárd euró értékesítési árbevétel tervez.
Fiat

További cikkek


Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon
Az auto motor und sport olvasói a Jaguar XF-et választották
új Honda Civic – Coming Soon
Kulcsszavak:
 
Új Mercedes buszok állnak forgalomba Budapesten Új Mercedes buszok állnak forgalomba Budapesten Értékesítése bővítését várja a Jeep Magyarországon Értékesítése bővítését várja a Jeep Magyarországon Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat A Volvo Trucks kifejlesztette a Work Remote nevű vezeték nélküli távirányítót Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat Újabb kínai nagyvárosban sorsolják majd a rendszámtáblákat A Scaniánál felgyorsult az innovációs tevékenység A Scaniánál felgyorsult az innovációs tevékenység
 
Leállt a Malév

Leállt a Malév

2012. február 03.
A Malév vezetősége, bár felkészült a cég esetleges leállására, mégis hirtelen ...
Részletek
MalévA Malév vezetősége, bár felkészült a cég esetleges leállására, mégis hirtelen vészhelyzetnek nevezte, hogy a tel-avivi reptéren már nem szolgálták ki a Malév-gépet, így a rendkívüli igazgatósági ülésen az azonnali leállás mellett döntöttek. Csoportos létszámleépítés lesz a cégnél, a leányvállalatok azonban tovább üzemelnek.

Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke, és Limburger Lóránt megbízott vezérigazgató a cég mellé kirendelt rendkívüli vagyonfelügyelőkkel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy összesen 7.200 pénteki utast érint a leállás. Több mint 3.700-zan várakoznak külföldön és 3.500-zan Budapesten. A Malév felvette már a kapcsolatot más légitársaságokkal, hogy segítséget nyújtson az utasok elszállításában. Tárgyalnak a repülőgépek lízingcégével, és a lehető legrövidebb időn belül visszaadják azokat.
Az igazgatóság elnöke hajnalban kapta a vészjelzést arról, hogy a Tel Aviv-i járat már nem tudott visszaindulni, ekkor hívták össze az igazgatósági ülést és döntöttek a leállásról. Ez azonban nem vonatkozik a leánycégekre, azok tovább üzemelnek. A gépek egy kivételével Budapesten vannak.

Berényi János arról számolt be, hogy a Tel Aviv-i gépet nem akarták kiszolgálni, csak tetemes összeg fejében. Ha ezt a cég kifizeti precedenst teremtett volna, erre pedig nincs megfelelő likviditása - tette hozzá.

A légitársaság utasait az ügyfélszolgálaton Magyarországról: 06-40-21-21-21, külföldről: +361-802-11-11  számon hívhatják. Azok, akik külföldről szeretnének hazajutni, más légitársaságnál kell hogy jegyet vásároljanak, hivatkozva a Malév leállására, a számlát pedig a Malévhoz kell benyújtani.

MalévLimburger Lóránt szerint ilyen helyzetekben a légitársaságok kedvezményes áron kínálják a jegyeket.     Azoknak is a Malévhez kell fordulniuk, akiknek a következő hónapokra van jegyük, de ezek sorsa egyelőre bizonytalan. A bankkártyával vásárolt jegyek tulajdonosainak a bankhoz kell fordulniuk. Arra a kérdésre, hogy miért lehetett még csütörtökön délután is Malév jegyet vásárolni azt válaszolta: felelősen jártak el, "addig amíg van remény a működésre el kell adni a jegyeket, a helyzet azonban éjszaka változott jelentősen.A Malév rendkívüli vagyonfelügyelője hamarosan bejelenti a csoportos létszámleépítést, csak az operatív működéshez szükséges létszámot tartják meg, a többieket elbocsátják, a létszám azonban ma még nem ismert. Az elbocsátás nem érinti  a leánycégeket. A vállalat  munkavállalói a januári béreket megkapják.

További cikkek

A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez
Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen
A tervezett budapesti útdíj "sima útonállás”

    
 
Kulcsszavak:
 
Leállt a Malév Bemutatkozik az új Uniroyal MS plus 77 Leállt a Malév Dinamika a szabad ég alatt – Az Audi RS 5 Cabriolet A Nissan bemutatja ’Intelligens Mobilitás’ jövőképét A Nissan bemutatja ’Intelligens Mobilitás’ jövőképét A Honda NSX erőforrását választották az Év legjobb új motorjának A Honda NSX erőforrását választották az Év legjobb új motorjának Több ezer autó eladását függesztette fel a VW Nagy-Britanniában és Olaszországban Több ezer autó eladását függesztette fel a VW Nagy-Britanniában és Olaszországban
 
Ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában

Ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában

2012. február 03.
Az Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható, egyben jubileumi 100. brazil ...
Részletek
IvecoAz Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható, egyben jubileumi 100. brazil márkakereskedését.

Ez az első haszongépjárművekkel foglalkozó, fenntartható márkakereskedés egész Brazíliában, amely világszinten is a leginkább környezetbarát létesítmények közé tartozik. Az épületet úgy tervezték, hogy az Iveco modellekhez hasonlóan figyeljen környezetére, így a környezetvédelmi megoldások mellett teljes mértékben akadálymentesítették is.


A december elején megnyitott „Jundiaí Mercalf” nevű márkakereskedés Sao Paulótól körülbelül 80 km-re található. Földrajzi fekvésének köszönhetően kihasználhatja a nap nagy részében rendelkezésre álló napenergiát. Az épület füvesített zöldtetővel is rendelkezik, amelyen a gyepet több rétegnyi újrahasznosított anyagra és egy réteg aszfaltra helyezték el. Ennek köszönhetően akár 6 Celsius fokkal csökkenhet a belső hőmérséklet, így kisebb mértékű légkondicionálás is elegendő. A tetőt egy különleges csővezetékkel is felszerelték, amely egy 15.000 literes kapacitású tartályba vezeti el az esővizet. A 18.000 négyzetméteres területet emellett speciális betontéglák borítják, amelyek szintén elnyelik az esővizet.

Az épület tervezése során kezdettől fogva fontos szempont volt a hulladék mennyiségének lehető legnagyobb mértékű csökkentése és az anyagok újrahasznosításának lehetősége is.

További cikkek

Hibrid kukásautóval szállítják el a háztartási hulladékot Mulhouse-ban és környékén
A Renault Trucks járművei felkerültek a Suez Environnement beszerzési listájára
Fiat Professional Magyarország piacvezető kishaszongépjármű márkája
Kulcsszavak:
 
Az új HR-V - Magával ragadó vezetési élmény, kimagasló teljesítmény Az új HR-V - Magával ragadó vezetési élmény, kimagasló teljesítmény A Germanwings-gép másodpilótájának szembetegsége és súlyos depressziója lehetett A Germanwings-gép másodpilótájának szembetegsége és súlyos depressziója lehetett Energiahivatal: 30 százalékkal több áramot töltöttek a hazai elektromos autókba tavaly Energiahivatal: 30 százalékkal több áramot töltöttek a hazai elektromos autókba tavaly Kiderült, ki a legjobb szerelő a Suzukinál Kiderült, ki a legjobb szerelő a Suzukinál Ötcsillagos Euro NCAP értékelést kapott az új Land Rover Defender Ötcsillagos Euro NCAP értékelést kapott az új Land Rover Defender
 

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 13061 - 13070