Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 13071 - 13080
Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában

Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában

2012. február 03.
2015-re a tervek szerint meg- közelítőleg 1200 Transporter és Multivan gördül le a gyártó ...
Részletek
Volkswagen2015-re a tervek szerint megközelítőleg 1200 Transporter és Multivan gördül le a gyártósorról Indonézia fővárosában, Jakartában. A Volkswagen Haszonjárművek mostantól megkezdi Indonéziában a helyi piacra szánt T5 modellek SKD összeszerelését az indonéz importőrrel, a Garuda Mataram Motorral együttműködve. 

Az Indomobil/Garuda Mataram Motor már évek óta együttműködik a Volkswagennel és az Audival. „Rendkívüli örömmel tölt el minket, hogy ezen sikeres és megbízható partnerünk immár autóink összeszerelését is végzi ezen a fejlődés-orientált piacon” – mondja Jens Ocksen, a Volkswagen Haszonjárművek gyártásért felelős vezetőségi tagja. „Ez biztosítja azt a termékminőséget, amelyet már megszoktak és elvárnak a Volkswagen vásárlói egy olyan prémium terméktől, mint a T5.” Kezdetben megközelítőleg 220 T5 összeszerelését tervezik 2012-ben. Az első járműveket februárban adják át.

Az értékesítési feladatokat szintén a Garuda Mataram Motor végzi. A járműveket hat különleges Volkswagen személyautó-kereskedés értékesíti Indonéziában. Emellett a T5-öket olyan potenciális megrendelőknek is bemutatják, mint a különböző hatóságok, bankok, biztosítótársaságok és az európai vállalatok kirendeltségei. A T5 az Indonéziai Autókiállításon is látható lesz.

„Kihasználjuk a járműveink számára adódó lehetőségeket ezen a fejlődés-orientált piacon. A Multivant prémium limuzinként, míg a Transportert megbízható haszonjárműként mutatjuk be” – hangsúlyozza Harald Schomburg, a Volkswagen Haszonjárművek értékesítési és marketing márkaigazgató tanácsának tagja. „Az SKD gyártás megnyitja előttünk a kaput, és lehetőséget nyújt piaci részesedésünk növelésére. Rendkívül előnyösnek ítéljük kompetitív lehetőségeinket.”

VolkswagenAz SKD rövidítés jelentése „Semi Knocked Down”, amely részben szétszerelt járművekre utal. Az indonéz piacra szánt T5-ök esetében ez azt jelenti, hogy a Transportereket és Multivaneket a hannoveri központi gyárból teherautóval a mintegy 16 kilométernyire lévő Bissendorf / Wedemarkban található CKD/SKD központba szállítják, ahol részben szétszerelik őket. Az SKD kiteket ezután teherhajón szállítják el Hamburgon keresztül Jakartába. A Volkswagen Haszonjárművek helyi partnere, az Indomobil/Garuda Mataram Motor ezután elvégzi az importőri és illetékfizetési feladatokat a Transporter és Multivan kitekkel kapcsolatosan, mielőtt megkezdené azok helyszíni összeszerelését.

További cikkek

Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
új Honda Civic – Coming Soon
Kulcsszavak:
 
Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában Hétvégén ismét a Jazzy Streeten hasítunk Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában A dinamika új dimenziója - a BMW 2-es Coupé Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában Citroen DS3 Cabrio a Tuning Show-n Önvezető szimulátor fejlesztését támogatja a Toyota Önvezető szimulátor fejlesztését támogatja a Toyota Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában Kémfotókon az új, tökéletesített Nissan Qashqai
 
Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással

Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással

2012. február 03.
A Volvo Car Corporation máris vezető szerepet tölt be az európai autógyártók között a széndioxid- ...
Részletek
VolvoA Volvo Car Corporation máris vezető szerepet tölt be az európai autógyártók között a széndioxid-kibocsátás csökkentésében, és a fejlődés két további lépéssel folytatódik.

Az 1,6 literes dízelmotor a Powershift automata sebességváltóval kombinálva már hasonlóan alacsony üzemanyag-fogyasztásra és széndioxid-kibocsátásra képes, mint a kézi váltóval ellátott DRIVe változatok.
Mindeközben a turbófeltöltéses 1,6 literes T3 benzines, manuális váltós motorok széndioxid-kibocsátása 135 g/km-re csökkent.

Az új lehetőség, a négyhengeres, 1,6 literes (115 LE) dízelmotor és a hatsebességes Powershift sebességváltó ötvözése a Volvo S60, V60, V70 és S80 modelleknél érhető el.

„Most először sikerült lecsökkenteni az automata sebességváltós változatok üzemanyag-fogyasztását a manuális változatok szintjére. Ez figyelemreméltó eredmény az erőátvitellel foglalkozó szakembereink részéről” – mondta Peter Mertens, a Volvo Car Corporation kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke.

Az 1.6D motoros, Powershift váltós Volvo S60 üzemanyag-fogyasztása 4,3 l/100 km, széndioxid-kibocsátása 114 g/km. Az ugyanilyen motorral és váltóval szerelt Volvo V60, V70 és S80 fogyasztása 4,5 l/100 km, széndioxid-kibocsátásuk pedig 119 g/km. Az alacsony fogyasztási és kibocsátási szint számos technológiai fejlesztés eredménye. A Volvo mérnökei:

- csökkentették a sebességváltó alkatrészei közti súrlódást,
- módosították a motort és a váltót vezérlő szoftvereket, illetve
- minden elektromos rendszert alacsonyabb energiaigényre optimalizáltak.
- A Start/Stop rendszer pedig már gurulás közben leállítja a dízelmotort (5 km/óra alatt).

VolvoBenzines T3 140 g/km alatt

A Volvo „DRIVe – cél a zéró kibocsátás” programja a benzinmotorokat érintő fejlesztéseket is magában foglalja. A Volvo S60 és V60 modellekben elérhető négyhengeres, 1,6 literes T3 motor (150 LE) optimalizálásával a motorszakértők sikeresen csökkentették az S60-as modell üzemanyag-fogyasztást 5,8 l/100 km-re, ez az adat pedig 135 g/km széndioxid-kibocsátásnak felel meg.
A közvetlen befecskendezéses, Powershift automata váltóval kombinált T3 motor adatai a Volvo S60 esetén 7,1 l/100 km és 164 g/km.

„A széndioxid-kibocsátás 140 gramm alatt tartása fontos, mivel ez a legtöbb flottavásárló által elvárt szint. Ezt sikerült is megoldanunk a T3 változatban számos apró, de fontos fejlesztéssel. Optimalizáltuk a sebességváltó csapágyazását is a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében, mindezt a motorjellemzők gyengítése nélkül” – mondta Peter Mertens.

Európában vezető a széndioxid-kibocsátás csökkentése terén

A Volvo Car Corporation az európai autógyártók között a széndioxid-kibocsátás csökkentésében betöltött vezető szerepét az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (European Federation for Transport and Environment, T&E) éves felmérése igazolja. A Volvo 2010-ben túlszárnyalta Európa nyolc legnagyobb autógyártóját a széndioxid-kibocsátás nem kevesebb, mint 9 százalékos csökkentésével.

„Ez a kiváló eredmény a „DRIVe – cél a zéró kibocsátás” program égisze alatt meghirdetett elkötelezett környezetvédelmi törekvéseink eredménye. Kutatási költségvetésünk egyharmadát a széndioxid-kibocsátás csökkentésére különítettük el. Az új, hamarosan megjelenő, és kizárólag négyhengeres motorokat tartalmazó Volvo Environmental Architecture (VEA) motorcsalád biztosítja majd, hogy az üzemanyag-takarékosság terén le tudjuk győzni a legelszántabb kihívóinkat is” – mondta Peter Mertens.
VolvoTovábbi cikkek


Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
Volvo Autó Hungária 2011 – Töretlen lendületben
8,8 milliárd dolláros profittal zárta a 2011-et a Ford
Kulcsszavak:
 
Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással 2012-ben minden szinten tarolt a Ford Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással 100%-ban digitális érintőképernyős vezérlőrendszer az új Citroen GRAND C4 Picassóban Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással A Continental több rangos futball-eseményt is szponzorál a következő négy évben Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással Egy kísérleti jármű a városi áruszállításhoz Nyáron is szárnyalt a Honda Nyáron is szárnyalt a Honda
 
2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta

2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta

2012. február 03.
A hazai személy- és haszon- gépjármű piacon immár sorozatban harmadik egymást ...
Részletek
Ford FiestaA hazai személy- és haszongépjármű piacon immár sorozatban harmadik egymást követő évben a dobogó legfelső fokán végző Ford 2012-ben is jól rajtolt Magyarországon: januárban is sikerült megszereznie az első helyet.

A Ford januárban 798 új autó regisztrációjával, 13,4%-os piaci részesedéssel végzett első helyen a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon. A két piacot külön-külön vizsgálva a vállalat az előbbin 719 új autó értékesítésével kimagasló, 14,6%-os piaci részesedéssel végzett az első helyen, míg utóbbin 76 gépjármű értékesítésével, 7,6%-os piaci részesedést elérve az ötödik helyet szerezte meg.

Az év első hónapjában a legnépszerűbb Ford modellnek a Fiesta bizonyult, amely a vállalat értékesítésének 41,5%-át tette ki, ezt követte a Mondeo (20,8%), a Focus (18%), valamint a Transit (9,8%). Januárban a vállalat értékesítésének 90%-át tették ki a személyautók és 10%-át a haszongépjárművek.

A fentieknek köszönhetően három Ford modell is a TOP10 legnépszerűbb Magyarországon értékesített személyautó között végzett: a múlt hónapban a Ford Fiesta hazánk legnépszerűbb új autójának bizonyult, a szegmensében első helyet megszerző Mondeo az ötödik, míg a kategóriában az akítv biztonsági rendszerek egyedülállóan széles tárházát kínáló Focus a hatodik helyen végzett.
Ford Fiesta

További cikkek


Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
A Ford az iparágban legkedvezőbb, 12 éves garanciát kínál a Transitra
Kulcsszavak:
 
2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta Környezetvédelmi offenzívát indít Kínában a Volkswagen Csoport Értékesítési rekordot ért el májusban a ŠKODA Értékesítési rekordot ért el májusban a ŠKODA Új Peugeot 3008 GT - Szabadidő-autó karakter, GT szellemiség Új Peugeot 3008 GT - Szabadidő-autó karakter, GT szellemiség Hibrid hajtással tarolhat a vadonatúj Toyota RAV4 Hibrid hajtással tarolhat a vadonatúj Toyota RAV4 Hatszázzal száguld majd a kínai csodavonat Hatszázzal száguld majd a kínai csodavonat
 
Opel Minőségi Márkakereskedői Program

Opel Minőségi Márkakereskedői Program

2012. február 02.
Az Opel Magyar- ország stratégiájának mindig is fontos eleme volt, hogy ne csak ...
Részletek
OpelAz Opel Magyarország stratégiájának mindig is fontos eleme volt, hogy ne csak autóban, hanem a kapcsolódó szolgáltatásokban – legyen az értékesítés vagy szerviz – a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa ügyfeleinek. Ezek a minőségi elvárások határozzák meg eleve, hogy mely partnerekkel köt a cég márkakereskedői szerződést és a minőség megtartása, magasabb szintre emelése érdekében folyamatos a kapcsolattartás az Opel Magyarország és a márkakereskedők között, mint ahogy folyamatos a továbbképzés is. Mindennek eredményeként – nemzetközi összehasonlításban is – a magyar Opel hálózat igen előkelő helyet foglal el ügyfél elégedettségi szempontból.

Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója szerint azonban „aki hátradől és megelégszik az elért eredményekkel az pillanatok alatt hátrányba kerül. Az Opel, amely tavaly az első helyen végzett a magyarországi személyautó eladásokban, nem akarja elkövetni ezt a hibát, ezért még magasabbra teszi a mércét!”

Az Opel Minőségi Márkakereskedői Programjának a lényege az elnevezésből is kiolvasható: a mai igen nehéz gazdasági és autópiaci körülmények között az Opel Magyarország még nagyobb hangsúlyt helyez a minőségre, és erre ösztönzi márkakereskedőit. Ha úgy tetszik, ez egy háziverseny, amelyben a hálózat valamennyi tagja részt vesz.

OpelAz egész évben tartó versengésben az Opel Magyarország folyamatosan figyelemmel kísérte a márkakereskedések minőségi mutatóit, az év végén pedig tíz győztest hirdetett ki. Ezek a kereskedések pénzbeli jutalom mellett megkapták az Opel minőségi Márkakereskedője címet (az ezt igazoló oklevél kíséretében), a legjobb, a minőségi elvárásokat legmagasabban teljesítő magyar Opel kereskedés pedig európai elismerésben is részesült.

A verseny az idén is folytatódik, megint lesznek győztes márkakereskedések, de az igazi nyertese ennek a versengésnek a vásárló illetve az Opel márka, amelynek pozitív megítéléséhez és kiemelkedő értékesítési eredményeihez nagyban hozzájárul a Minőségi Márkakereskedői Program.

További cikkek

A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
Kortalan - 60 éves a Mercedes-Benz SL
A Ford az iparágban legkedvezőbb, 12 éves garanciát kínál a Transitra
Kulcsszavak:
 
Magyarországon is bemutatkozott a BMW iX Magyarországon is bemutatkozott a BMW iX Opel Minőségi Márkakereskedői Program Jelentős veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a Malaysia Airlines A BMW Group kiemelkedő értékesítési mutatókkal zárta a 2021-es évet A BMW Group kiemelkedő értékesítési mutatókkal zárta a 2021-es évet Opel Minőségi Márkakereskedői Program Csúcson az elektromos autók és az ázsiai cégek száma a frankfurti autószalonon A vadonatúj Honda HR-V kategóriájának egyik leghatékonyabb modellje A vadonatúj Honda HR-V kategóriájának egyik leghatékonyabb modellje
 
Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon

Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon

2012. február 02.
A Fiat közzétette az 500-as modellcsalád új tagjának, az érdeklődők előtt az idei Genfi Autó ...
Részletek
Fiat 500LA Fiat közzétette az 500-as modellcsalád új tagjának, az érdeklődők előtt az idei Genfi Autószalonon, március 6-án bemutatkozó 500L-nek az első, hivatalos fotóit.

Az 500L (L, mint ’large’, azaz ’nagy’) az 500-as modellcsalád legújabb tagja, amely az Abarth és az 500C modellváltozatok után még tovább erősíti a márka azon stratégiáját, hogy az eltérő vásárlótípusok elvárásait kielégítő modellekkel bővítse kínálatát. Az egyterűeket idéző helykínálat, a kompakt szabadidőjárművekre jellemző vezethetőség és a városi kisautók apró méreteit és takarékos üzemét egyesítő, új Fiat modell dacol a hagyományos kategorizálással, és eltérő szegmensek jellemző tulajdonságait ötvözve kínál markáns alternatívát a tradicionális kisautók és kompaktok vásárlóinak.

Az 500L bemutatásával a Fiat ismét megcsillogtatja kreatív vénáját: a funkcionalitás és az érzelmek párosításával egy olyan ötszemélyes, egyterű konstrukciót állított négy kerékre, amely 414 cm hosszú, 178 cm széles és 166 cm magas. A jármű továbbgondolja azt a ’cab forward’ (előretolt utascella) koncepciót, amelyet a Fiat annak idején a modern kompakt utazógépek elődje: a 600 Multipla révén ismertetett meg a világgal.

Fiat 500LA Fiat szerbiai Kragujevácban működő üzemében készülő 500L mindazon vásárlók első számú autója lehet, akik ragaszkodnak az olasz stílushoz, a funkcionális kialakításból fakadó sokoldalúsághoz, és a mértékadóan takarékos motortechnológiákhoz. A Fiat 500L európai forgalmazása 2012 utolsó negyedévében veszi kezdetét. A bevezetéskori motorkínálat két benzinmotorból (TwinAir és 1,4 literes) és egy turbódízel erőforrásból (1.3 MultiJet II) áll majd; a modell a Fiat Group Automobiles legfejlettebb, legmodernebb technológiáit hasznosítja.További cikkek


Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
Az Alfa Romeo TCT automata sebességváltó éllovasnak számít a kategóriájában
Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107
Kulcsszavak:
 
A Gyermekmentő Szolgálat támogatja a zöldinnovációs technológiák népszerűsítését A Gyermekmentő Szolgálat támogatja a zöldinnovációs technológiák népszerűsítését Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon S-Cross: a Suzuki középkategóriás crossover tanulmánya Stratégiai pozíciót szerezhet Magyarország a közeljövő autóiparában egy elemzés szerint Stratégiai pozíciót szerezhet Magyarország a közeljövő autóiparában egy elemzés szerint Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon Kezdődik az 1-es villamos vonalának továbbépítése Új, környezetbarát motorokkal támad a Toyota Új, környezetbarát motorokkal támad a Toyota
 
A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez

A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez

2012. február 02.
Rendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyon- felügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé ...
Részletek
MalévRendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé a Fővárosi Bíróság csütörtöki végzésében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A minisztérium közleménye szerint a jogszabályi előírások szerint a rendkívüli vagyonfelügyelő kizárólag az állami tulajdonú Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. lehet. Hozzájárulása nélkül a Malév Zrt. a továbbiakban kifizetéseket nem teljesíthet. A vagyonfelügyelő jóváhagyását attól teszi függővé, hogy a légitársaság kiemelt tevékenységének folytatásához, üzemszerű működéséhez szükség van-e az adott kifizetésre.

A rendkívüli moratórium alapján a légitársaság a csődvédelemhez hasonló védelmet élvez, a vele szembeni pénzkövetelések behajtása céljából indított végrehajtások szünetelnek, a jogszabály szerint biztosítékok nem érvényesíthetők. A Malévval korábban kötött szerződéseket a partnerek nem bonthatják fel, azoktól nem állhatnak el. A légitársaság hatósági engedélyeinek hatálya automatikusan meghosszabbodik.

További cikkek


Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen
A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
Az Alfa Romeo TCT automata sebességváltó éllovasnak számít a kategóriájában
Kulcsszavak:
 
Visszatér Le Mans-ba a Peugeot Visszatér Le Mans-ba a Peugeot A SEAT célja, hogy hozzájáruljon a károsanyag kibocsátás nélkül működő városok létrejöttéhez A SEAT célja, hogy hozzájáruljon a károsanyag kibocsátás nélkül működő városok létrejöttéhez A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez Forgalomkorlátozásokra kell számítani szerdától a Rákóczi hídon New Yorkban ünnepli tengerentúli premierjét a BMW i8 MemphisStyle dizájnkiadás New Yorkban ünnepli tengerentúli premierjét a BMW i8 MemphisStyle dizájnkiadás A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez Álom BMW a rendőröknek
 
Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról

Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról

2012. február 02.
A 2012. év első hónapjában a személy- gépjármű piac jelentős, 44% emelkedést mutat az előző év...
Részletek
Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókrólA 2012. év első hónapjában a személygépjármű piac jelentős, 44% emelkedést mutat az előző év januárjához képest.

A folyamat egyértelmű okát egy hónap alapján még nem lehet egyértelműen kimutatni. Jelentős szerepet játszik nyilván a 2011 decemberében megrendelt és 2012 januárjában forgalomba helyezett autók mennyisége, így ennek hatása csak a következő hónapban szűnik meg. A bérlet és lízing díjának áFA mentessége a flottakezelőknél és a szalonokban is biztató ügyfélérdeklődést generált, ennek hatása később jelentkezhet.


A kishaszon jármű piac jelentős növekedése (21%) folytatódott, ami továbbra is biztató jel számunkra. Azt jelentheti, hogy egyes gazdasági folyamatok fejlődése tovább tart, így a kishaszon járműveket elsősorban használó szolgáltató ágazatok fejlődése töretlen. Hangsúlyoznunk kell, hogy a kishaszon járművek és a személyautók piacán sem gondoljuk, hogy ez a mértékű növekedés az egész év során fenntartható lesz.
A motorkerékpár piac visszaesése januárban is folytatódott a rendkívül alacsony 2011. januári bázishoz képest is. A piac helyreállásának egyik mérföldköve lehet a 125 ccm motorok vezethetősége B kategóriás jogosítvánnyal 2012 márciusát követően.

A nagyhaszon jármű piac a tavalyi jelentős növekedése után, megfelelően az Egyesület előrejelzésének, csökkenést mutat. Tavaly elsősorban a nyerges-vontatók piaca húzta ezt az ágazatot, ahol a piac lassulása várható 2012-ben éppen a relatív telítődés miatt. Mindezzel együtt a 2012-es évben a januárinál lényegesen kisebb visszaesést prognosztizálunk.

Az értékesítési összes volumen lassú – és hosszabb távon az óvatos optimizmust alátámasztó - növekedése a kereskedések és javítók számára még továbbra is alacsony darabszámokat jelent, és ezzel továbbra is jövedelmezőségi problémákat okoz, de a felfelé mutató trend mindenképpen biztató lehet a jövőre nézve.

Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókrólA 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segíthetik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. Jelentős számú importőr építette be áraiba a regisztrációs adó csökkentést részben, vagy egészben, így – néhány kivételtől eltekintve - általában véve elmondhatjuk, hogy a személyautó árak csökkentek, vagy nem emelkedtek a gyengélkedő forint árfolyam és a 2% áFA emelés ellenére. Egyesületünk örül annak, hogy a jogalkotó megértette és magáévá tette a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vételét és lehetőségeihez mérten ezt a 2012. évi jogszabályokban érvényesítette is.

örvendetes tény, hogy 2012 tavaszától lehetővé válik a 125 ccm-es, maximum 11 kW teljesítményű robogók vezethetősége B kategóriás jogosítvánnyal, ami fellendítheti a legális robogó piacot.
Sok a tennivaló még a feketegazdaság elleni fellépés területén, ahol több részben megismételt, részben megújított javaslatunk fekszik a törvényhozók asztalán. Reméljük, hogy ezek közül néhány elfogadásával folytatódhat a gazdaság fehérítése, így a legális kereskedők és szervizek több munkához juthatnak. Ezek a javaslataink, amelyeket részben az Autós Nagykoalícióval közösen készítünk el és képviselünk, a gazdaság fehérítésére vonatkoznak, amelynek mellékhatásaként a magyar állam is több adóbevételhez jut. Meggyőződésünk, hogy a magyar gazdaság legnagyobb tartalékai a gazdaság fehérítésében vannak.

A DataHouse adatai alapján a 2012. januári forgalomba helyezési darabszámok az alábbiak szerint alakultak:

Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókrólTovábbra is kiemelkedően fontosnak érezzük – az abszolút számokban most már negyedik éve alacsony új gépjármű értékesítési piac mellett – a javító és szolgáltató ágazatokban tapasztalható visszaesés megállítását, a működés stabilizálását és fejlesztését, amelynek egyik fontos eleme – a fekete javítók és javítás elleni eredményes harc mellett - a személyzet folyamatos, magas színvonalú képzése az ügyfél elégedettség növelése céljából. Kiemelt jelentőségűnek tartjuk a kereskedelmi értékesítési munkában, de elsősorban a szolgáltató tevékenységben az érzelem vezérelt szemlélet megteremtését és elterjesztését, ami a jövőbeni sikeres és eredményes munka egyik záloga.

Tagvállalataink saját területükön és MGE is jelentős erőfeszítéseket tesz a márkaszervizek forgalma visszaesésének megállítására, a márkaszervizek által képviselt valós érték bemutatására és annak a tévhitnek az eloszlatására, hogy a márkaszervizek ár-érték aránya rosszabb lenne a független javítókénál. Ennek érdekében 2011 novemberében végrehajtottunk egy országos kommunikációs kampányt valamennyi tagvállalat összefogásával, amelyet a 2012. év tavaszán folytatni fogunk. Célunk az, hogy az anyagi racionalitás, a közlekedés biztonsága garantálása mellett valamennyi legális szereplő megtalálja a helyét a javítói szolgáltatások piacán, miközben kiemelt célunk a számlát nem adó, garanciát nem vállaló feketén dolgozó szervizek visszaszorítása annak érdekében, hogy a legális szféra erősödhessen, versenyhátránya csökkenjen, majd megszűnjön.

További cikkek

Látványos bizonyítási helyszín a Henkel karbantartási és javítási termékei számára
Az MGE a 2011. évi új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról
Kortalan - 60 éves a Mercedes-Benz SL
Kulcsszavak:
 
Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról Két hónapra lezárják az M0-s autóút halászteleki csomópontját Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról Január végétől a Fehérvári útig közlekedik az 1-es villamos Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról Alig nőtt szeptemberben a forgalomba helyezett új autók száma Az elektromos mobilitásra összpontosít Kínában a Daimler Az elektromos mobilitásra összpontosít Kínában a Daimler Az MGE értékelése a 2012. januári új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról 10 milliótól indulnak a Nissan e-NV200 árai
 
Volkswagen Haszonjárművek: jelentősen nőtt a forgalom 2011-ben

Volkswagen Haszonjárművek: jelentősen nőtt a forgalom 2011-ben

2012. február 02.
31%-kal nőtt a Volkswagen Haszon- járművek magyar- országi forgalma 2011-ben, ...
Részletek
Volkswagen Haszonjárművek31%-kal nőtt a Volkswagen Haszonjárművek magyarországi forgalma 2011-ben, mely összesen 1.693 kishaszonjármű kiszállítását jelenti az azt megelőző évben elért 1.293 darabhoz képest.

Ezzel a márka piaci részesedése 14,1%-ra nőtt a 2010-es 13,8%-ról.   Ez a növekedés jelzi, hogy némileg erősödött a kisebb hazai cégek kereslete is a haszonjárművek iránt, de jelentős mértékben a nagyobb volumenű flotta-rendeléseknek tulajdonítható. Ugyanakkor az egyedi, kis darabszámú ügyfél megrendelések volumenének bővülését igazolja vissza, hogy a kiszállításokat tekintve kategóriájában a Volkswagen Caddy piacvezetőként, a Transporter a második- az Amarok pedig a harmadik helyen zárta a tavalyi évet.

További cikkek


Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
Kortalan - 60 éves a Mercedes-Benz SL
Bemutatásra kerület az új Ford Fusion NASCAR változata
Kulcsszavak:
 
Volkswagen Haszonjárművek: jelentősen nőtt a forgalom 2011-ben A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra Audi e-tron Bridgestone gumiabroncsokkal felszerelve kerül forgalomba Audi e-tron Bridgestone gumiabroncsokkal felszerelve kerül forgalomba Volkswagen Haszonjárművek: jelentősen nőtt a forgalom 2011-ben Hurrá, telelünk! Biztonságban a család? – A drivingcamp 10 jó tanácsa a biztonságos téli vezetésért Útdíj - Megjelent az útdíjfizetési rendelet módosítása Útdíj - Megjelent az útdíjfizetési rendelet módosítása Volkswagen Haszonjárművek: jelentősen nőtt a forgalom 2011-ben Kia Niro, a városok hőse
 
Volvo Autó Hungária 2011 – Töretlen lendületben

Volvo Autó Hungária 2011 – Töretlen lendületben

2012. február 02.
A Volvo Autó Hungária számára 2011 a folyamatosan javuló eladások és az erősödő piaci ...
Részletek
VolvoA Volvo Autó Hungária számára 2011 a folyamatosan javuló eladások és az erősödő piaci részesedés éve volt.

A hazai újautó-piacon tapasztalt további gyengülés ellenére tavaly 1184 darab autót érétkesítettek a Volvo márkakereskedők, amely közel 33 százalékos növekedést jelent a 2010-ben értékesített 891 darabhoz képest. Magyarországon, 2011-ben a vállalat piaci részesedése a prémium szegmensben közel 24 százalékra nőtt. Ilyen erőteljes piaci jelenlét csak Svédországban, Finnországban, észtországban és Norvégiában volt tapasztalható, így Magyarország a Volvo modellek prémium-piaci részesedése tekintetében világszinten az ötödik helyen áll. A Volvo Autó Hungária tavalyi nettó árbevétele 10,653 milliárd forint volt, amely az előző évi 7,9 milliárdos bevételhez képest 34,8 százalékos emelkedést mutat.

A nemzetközi értékesítési trendekhez hasonlóan hazánkban is az XC60 (291 db), az S60 (204 db) és a V60 (142 db) modellek a legkelendőbbek, az eladások több mint felét ez a három modell tette ki. Szintén jól szerepelnek a rendkívül takarékos DRIVe változatok is, melyek szén-dioxid kibocsátása kategóriájukban a legalacsonyabb.

Idén is a sport és az egészséges életmód elkötelezettje

A Volvo filozófiájának 85 éve elválaszthatatlan része az emberi élet és környezetünk védelme, így a márka alapelveihez szorosan hozzátartozik a sport és az aktív élet támogatása is. A Volvo Autó Hungária és a Magyar Vízilabda Szövetség 2007-ben kötött szerződése értelmében az általános támogatói megjelenés mellett a hazai vállalat névadó szponzora a minden évben megrendezett nemzetközi Volvo Vízilabda Kupának. A hazai sportra kiemelt figyelmet fordító Volvo Autó Hungária a szövetség mellett az utánpótlás támogatását is tovább folytatja, ezért idén januárban, a fehérvári tornán – a hatodik kupa apropóján – minden magyar gól után 60.000 forintot ajánlott fel, amit a szövetség kiemelt tehetséggondozásra fordít majd.

Volvo2012 a folyatódó növekedés éve lesz

A Volvo előtt számos esemény és kihívás áll. A pénzügyi válság még távolról sem ért véget, amely némi bizonytalanságot okoz a fogyasztói bizalmat és az autóigényeket illetően. A vállalat 2012-ben is számos fontos terméket mutat be. A vadonatúj Volvo V40 egy prémium, ötajtós autó a C-szegmensben, amely komoly kihívás elé állítja majd a versenytársakat. A V60 Plug-in Hybridet, mely a világ legelső dízelmotoros, hálózatról tölthető hibrid modellje 2012 decemberétől gyártja a Volvo. Emellett ez év januárjában, a Detroiti Autószalonon mutatta be a vállalat a Volvo XC60 Plug-in Hybrid koncepcióautót.

A Volvo Autó Hungária idén 1220 db gépkocsi értékesítését tervezi. Az eladások nagy részét a tervek szerint a rendkívül sikeres, sportos 60-as család mellett a Genfi Autószalonon idén bemutatkozó új Volvo V40-es modell adja majd. A regisztrációs adó jelentős csökkenése miatt, az újautó eladások mellett az idei évben a használtautó piacon is növekedés várható, ezért február elejétől a magyarországi márkakereskedések túlnyomó többségében is elérhető lesz a Volvo Selekt minőségi használtautó program.
“A piaci előrejelzések alapján az újautó eladások várható növekedése mellett idén a használtautó piac bővülésével is számolhatunk. így szükség van egy olyan minőségi használtautó programra, melyben csak a szigorú ellenőrzésen átesett gépjárműveket értékesítjük azon ügyfeleink számára, akik használt Volvót kívánnak vásárolni a szalonautókhoz hasonló garanciális feltételekkel“ – mondta Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója.

A tökéletes használt Volvo

A globális koncepción alapuló, minőségi használt Volvo gépjárműveket kínáló Volvo Selekt 2010-ben jelent meg Európában. A Volvo filozófiája szellemében azonban a használt modelleknek is meg kell haladniuk a vállalat biztonsággal, teljesítménnyel és külsővel kapcsolatos elvárásait. A programban éppen ezért csak a maximum 5 éves, legfeljebb 150 ezer kilométert futott és rendszeresen vezetett szervizkönyvvel rendelkező Volvo modellek vehetnek részt.

VolvoAz előkészítési folyamat egy több mint 100 pontos tesztből, egy minden részletre kiterjedő külső-belső átvizsgálásból és tisztításból, valamint egy szoftveres ellenőrzésből áll. A járműveket a Volvo interaktív diagnosztikai rendszere (VIDA) segítségével tesztelik és ellenőrzik. A számítógép alapú eszközzel a szoftverfrissítés mellett lekérdezhető és igazolható a gépkocsi múltja, emellett visszaállíthatók az autó gyári beállításai is.

A Volvo Selekt programhoz egy teljes körű szolgáltatáscsomag is kapcsolódik. Valamennyi minőségi használt Volvo modellhez ugyanis egy egész Európára kiterjedő, kilométer-korlátozás nélküli, 12 hónapos garancia jár. Emellett pedig egy Selekt Volvo tulajdonosa számára a nap 24 órájában rendelkezésre áll a Volvo Assistance is, amely több mint egy autómentő szolgáltatás, hiszen egy egyszerű defekttől kezdve a közlekedési balesetig minden eseményre kiterjed. A 30 napos, vagy 1500 km-es cseregarancia pedig a tökéletes választás maximális biztonságát és kényelmét biztosítja. A Volvo Selekt online keresőprogramja a hazai márkakereskedői hálózat valamennyi minőségi használtautója közül választja ki a legmegfelelőbb járművet ár, megtett kilométer és felszereltség szerint.
A Volvo Selekt használtautó programról részletek a www.volvocars.hu/volvoselekt weboldalon találhatók.

További cikkek

A Ford az iparágban legkedvezőbb, 12 éves garanciát kínál a Transitra
8,8 milliárd dolláros profittal zárta a 2011-et a Ford
Rekordot rekordra halmoz a škoda
Kulcsszavak:
 
Volvo Autó Hungária 2011 – Töretlen lendületben Az Audi Németország leginkább fenntartható vállalata Volvo Autó Hungária 2011 – Töretlen lendületben Jelentős növekedéssel zárta 2013-at Magyarországon a SEAT Közúti versenyautót építettek az új Toyota GR Suprából Közúti versenyautót építettek az új Toyota GR Suprából Bemutatkozott az új Volkswagen Golf Bemutatkozott az új Volkswagen Golf Érkezik az új BMW Z4, a vezetés színtiszta élményével Érkezik az új BMW Z4, a vezetés színtiszta élményével
 
Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen

Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen

2012. február 01.
A Malév menedzsment- je azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen - mondta Róna Márta ...
Részletek
Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljenA Malév menedzsmentje azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen - mondta Róna Márta, a Malév Zrt. szóvivője az MTI-nek kedd este arra reagálva, hogy a kormány intézkedett a Malév esetleges leállásakor előálló helyzet gyors kezelésére.

Hozzátette: reményeik szerint a járatok továbbra is menetrend szerint közlekednek.

Megerősítette Berényi Jánosnak, a Malév elnökének néhány órával korábban tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakat, ahol az elnök úgy fogalmazott: az elmúlt napokban is menetrend szerint indultak a Malév gépei, és remélhetőleg ez a továbbiakban is így lesz.

További cikkek

InterCity közlekedésre alkalmas vasúti kocsik gyártása kezdődött Szolnokon
Az útdíj bevezetése nem alkalmas a BKV megmentésére
A tervezett budapesti útdíj "sima útonállás”
Kulcsszavak:
 
BMW Concept X7 iPerformance: Új arc a BMW X családban BMW Concept X7 iPerformance: Új arc a BMW X családban Elektromos sportautó, lenyűgöző teljesítménnyel Elektromos sportautó, lenyűgöző teljesítménnyel Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen Veszteséggel zárta 2011-et az Air France KLM légitársaság Magyarországon 30 százalékot meghaladóan nőtt a forgalomba helyezett gépkocsik száma júniusban Magyarországon 30 százalékot meghaladóan nőtt a forgalomba helyezett gépkocsik száma júniusban Korrupcióval gyanúsítják Kína első autógyárának vezetőjét Korrupcióval gyanúsítják Kína első autógyárának vezetőjét
 

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 13071 - 13080