Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13362 Megjelenítve: 13141 - 13150
Golf Blue-e-Motion tesztek Brüsszelben

Golf Blue-e-Motion tesztek Brüsszelben

2012. február 21.
A Volkswagen a németországi teszt- programok sikeres lezárását követően nemzet ...
Részletek
Volkswagen Golf Blue-e-MotionA Volkswagen a németországi tesztprogramok sikeres lezárását követően nemzetközivé bővítette a Golf Blue-e-Motion flotta tesztjeit, s Ausztria után ezúttal Belgiumon a sor.

Mint Dr. Rudolf Krebs, a Volkswagen Csoport elektromos hajtásrendszerek terén kinevezett főmegbízottja kiemelte: „A belgiumi flottakísérlet újabb mérföldkő ezirányú fejlesztéseink útján, mivel itt jellegzetes nagyvárosi környezetben gyűjthetünk értékes tapasztalatokat a Golf Blue-e-Motion üzeméről.“

A próbák során három-három Golf Blue-e-Motion áll szolgálatba az Accenture tanácsadó -, valamint a Colruyt kiskereskedelmi cégnél, míg a további példányokat az AKKA Technologies, a Coca Cola GmbH, az Európai Bizottság, illetve a márka belga importőre teszteli. Az összesen tíz jármű közül hét a „mymove“ közös autómegosztó rendszerrel (Car Sharing System) áll forgalomba, amely mindvégig optimális kihasználást biztosít.

Erik Halskov, az Európai Bizottság infrastrukturális és logisztikai mobilitás-üzemi és -szolgáltatási részlegének vezetője szerint: „A kísérleti autók járműparkunk részeként állnak majd az Európai Bizottság tisztségviselőinek rendelkezésére. A részvétel e flottakísérletben azért is különösen értékes számunkra, mivel a politikai perspektívák így racionálisan egészíthetők ki gyakorlati tapasztalatokkal is.“

Volkswagen Golf Blue-e-MotionA Golf Blue-e-Motion feltöltése speciális töltő-boxok segítségével kényelmesen a tesztelő cég telephelyén vagy akár a járművezetők otthoni garázsaiban is történhet. A fontos információk lehívására – mint például az akkumulátor töltöttségi szintje, a fogyasztási adatok – illetve a töltési folyamat és a légkondicionáló berendezés távvezérlésére külön iPhone App áll rendelkezésre. A Volkswagen a 80 jármű részvételével lezajlott németországi kísérletei sikeres lezárását követően 2012-ben nemzetközi szintre bővítette a Golf Blue-e-Motion flotta tesztjeit.Ennek keretében január óta 15 autó Ausztriában fut, míg 10 példányt Belgiumban, illetve további flottákat Franciaországban és az Amerikai Egyesült államokban kíván teszteltetni.

További cikkek

A Nissan különleges ajánlata készleten lévő modellekre
50 éves a Volvo Amazon kombi
Az Amarok a 2012-es „OFF ROAD Award” nyertese
Kulcsszavak:
 
A Malév utáni piaci rést tölti be a LOT lengyel légitársaság A Malév utáni piaci rést tölti be a LOT lengyel légitársaság Bemutatkozik a BMW legsikeresebb üzleti limuzinjának plug-in hibrid modellje Bemutatkozik a BMW legsikeresebb üzleti limuzinjának plug-in hibrid modellje Eladó a ralilegenda versenyautója Eladó a ralilegenda versenyautója A A Siemens új töltőegységet fejlesztet ki az elektromos járművek költségoptimalizált töltéséhez A A Siemens új töltőegységet fejlesztet ki az elektromos járművek költségoptimalizált töltéséhez A jövőbe vezető út elektromos autókkal van kikövezve A jövőbe vezető út elektromos autókkal van kikövezve
 
Magyar fejlesztésű, elektromos hajtású busz

Magyar fejlesztésű, elektromos hajtású busz

2012. február 21.
A Coulomb-bus fantázianevű elektromos autóbusz menetpróba közben ...
Részletek
Coulomb-busA Coulomb-bus fantázianevű elektromos autóbusz menetpróba közben, az Inter Tan-ker Zrt. debreceni telephelyén.

A cég kifejlesztett és legyártott egy olyan elektromos hajtásláncot - amely az egybeépített motort, váltót és főtengelyt jelenti -, amit beépített egy prototípusba. A 8 méter hosszú, 21-23 ülőhelyes midibusz 1-2 órás töltés után 4-8 órát tud közlekedni, 60-100 kilométert megtéve.

További cikkek

Sikeres évkezdet a Volkswagen Haszonjárműveknél
Az „év európai szerelője” a DAF-nál 2012-ben
Aggódik a jövő miatt az MAN
Kulcsszavak:
 
Magyar fejlesztésű, elektromos hajtású busz Az ABB szállítja a gyorstöltő infrastruktúrát a KIA részére az új Soul EV modell bevezetéséhez A Nissan crossover modelljeinek következő generációja már elektromos meghajtással is elérhető lesz A Nissan crossover modelljeinek következő generációja már elektromos meghajtással is elérhető lesz Az ICE 4 vonat megkapta az ETCS jóváhagyást Németországban Az ICE 4 vonat megkapta az ETCS jóváhagyást Németországban A BMW átvette és kifizette a leendő autógyár területét A BMW átvette és kifizette a leendő autógyár területét A Volkswagen AG bejelenti a dízelmotoros járművek károsanyag-kibocsátási jellemzőit érintő utólagos kijavítás akciótervét A Volkswagen AG bejelenti a dízelmotoros járművek károsanyag-kibocsátási jellemzőit érintő utólagos kijavítás akciótervét
 
Szerdától emelkedik az üzemanyagok ára

Szerdától emelkedik az üzemanyagok ára

2012. február 20.
Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagy- kereskedelmi árát ...
Részletek
Emelkedik az üzemanyagok áraEmeli bruttó 2 forinttal a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 436 forintra, benziné pedig 425 forintra nő. A Mol egy hete bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát.

Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.További cikkek

Nem túl derűlátó a Renault
életet menthet majd a Ford B-MAX
Oroszlán járt a legkisebbeknél
Kulcsszavak:
 
60 éves a Citroën AMI 6 60 éves a Citroën AMI 6 Szerdától emelkedik az üzemanyagok ára Az új Lexus CT200h világpremierje a Guangzhou Autókiállításon lesz Az NNG az autóipar egyik legfontosabb rendezvényén Az NNG az autóipar egyik legfontosabb rendezvényén Szerdától emelkedik az üzemanyagok ára A Nissan Note emeli a tétet Huszonnégy órás európai sebességellenőrzési akció indult Huszonnégy órás európai sebességellenőrzési akció indult
 
Az „Év európai szerelője” a DAF-nál 2012-ben

Az „Év európai szerelője” a DAF-nál 2012-ben

2012. február 20.
A DAF Rinze Louwsmának, a holland Cosmo Bolsward dolgozójának ítélte oda 2012-ben ...
Részletek
DAFA DAF Rinze Louwsmának, a holland Cosmo Bolsward dolgozójának ítélte oda 2012-ben az „év európai szerelője” címet. A tíz feladatból álló európai döntőre a DAF Trucks eindhoveni központjában került sor. A díjat Johan Drenth, a DAF Trucks N.V. vevőszolgálati igazgatója adta át.

Az európai döntőbe bejutott szerelőknek négy elméleti és hat gyakorlati feladat során kellett bemutatniuk tudásukat: a motor, az elektronikai rendszerek és a hajtáslánc különböző meghibásodásaira kellett megoldást találniuk.

„A DAF azért indította el az „év európai szerelője” versenyét, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontosak a szakmailag magasan képzett szerelők a szervizekben” – mondta Johan Drenth. „Alapvető, hogy elismerjük ennek a szakmának a rangját. A modern teherautók csúcstechnológiával ellátott, bonyolult berendezések, csak széleskörű, alapos műszaki tudás birtokában lehet hozzálátni a javításukhoz. Emellett a szerelő a DAF-márkaszerviz „névjegykártyája” is, aki fontos szerepet játszik abban, hogy az ügyfél elégedetten távozzon. A lényeg, hogy a szolgáltatás minden apró részletében tökéletes legyen.”

DAF„év európai szerelője” a DAF-nál

A DAF márkaképviseletei Európa egész területéről nevezhetik dolgozóikat az „év európai szerelője” versenyre. Elvileg összesen négyezer DAF-szerelő rendelkezik olyan minősítéssel, hogy indulhasson a címért. A verseny két fordulóból áll. Az első évben az egyes országok jelöltjei versenyeznek az országos elsőségért. A rákövetkező évben az országos nyertesek találkoznak egymással az európai döntőben.

További cikkek


Sikeres évkezdet a Volkswagen Haszonjárműveknél
A DAF a vontató-kategóriában első Európában
A DAF új, könnyű kettős tengelye
Kulcsszavak:
 
A PSA Peugeot Citroen csoport eladásai 1,2%-kal növekedtek a 2015-ös évben A PSA Peugeot Citroen csoport eladásai 1,2%-kal növekedtek a 2015-ös évben Megkezdődött az M1-es autópálya nagyobb mértékű felújítását Megkezdődött az M1-es autópálya nagyobb mértékű felújítását A Peugeot az abszolút legmegbízhatóbb márka a J. D. Power 2019-es megbízhatósági felmérésén A Peugeot az abszolút legmegbízhatóbb márka a J. D. Power 2019-es megbízhatósági felmérésén Az „Év európai szerelője” a DAF-nál 2012-ben Új fejezet nyílik a Toyota európai történetében A Nissan a legkeresettebb ázsiai márka Európában A Nissan a legkeresettebb ázsiai márka Európában
 
Hogyan felezzük a fogyasztásunkat?

Hogyan felezzük a fogyasztásunkat?

2012. február 20.
Miért alakítsam át gázüzeműre az autóm? Tényleg biztonságos ez a módszer? Nem fog ...
Részletek
Hogyan felezzük a fogyasztásunkat?Miért alakítsam át gázüzeműre az autóm? Tényleg biztonságos ez a módszer? Nem fog csökkenni az autó teljesítménye? Ezek miatt sokan el sem játszanak a gondolatal, milyen lehet az élet egy gázüzemű autóval.
A biztonságosságot érintő félelmek természetesen teljesen alaptalanok, ezrével mászkálnak gázos autók országszerte de felrobbant gázos autókról nem szólnak a hírek. Többszörösen túlbiztosított megoldásokkal működnek az átalakított modellek. Csak a Műszaki Biztonsági Főfelügyelet engedélyével működő szervizekben végezhetnek átalakítást.


A gáztartály fala 3-4 mm edzett acél, ellenben a benzines autók műanyagtartályával. A szivárgást biztonsági szelepek akadályozzák meg. Mivel a tartály a pótkerék helyére kerül, ezért még egy esetleges karambol sem tud kárt okozni a rendszerben. Teljesítményben alig érzékelhető a változás, bár a gáz alacsonyabb fűtőértéke miatt a teljesítmény tíz százalékkal kisebb. A fogyasztás ezért általában 8-15 százalékkal nagyobb. Ezt a pluszt bőven kárpótolja a jóval barátságosabb ár és a kevesebb szennyezőanyag. Míg a benzin ára jelenleg 410-420 Ft/liter között szóródik kúttól függően, a dízelről már nem is beszélve, addig az LPG 220-230 Ft/liter. így a fogyasztásra költött költség mintegy 60%-ára csökken le.

Hogyan felezzük a fogyasztásunkat?összegezve a teljesítménycsökkenés minimális, viszont éves szinten egy átlagos 20 000 km futásteljesítménnyel és 8 literes benzinfogyasztással számolva a megtakarítás: kb. 270 000 Ft. 10 év futás alatt egy új autó árát meg tudjuk spórolni egy LPG rendszerrel.

„Tapasztalataink a Porsche csoport által forgalmazott Skodák átalakításával (gyári gáz szett) kezdődött és az óta több típusnál szereztünk tapasztalatokat. így joggal állíthatom, hogy ezeket az egyedi átalakításokat gyorsan és jó minőségben építjük be a hozzánk forduló környezettudatos gépjármű tulajdonosok számára.” – mondta Szabó József a Duna Autó Zrt gázüzemű átalakításért felelős szervizvezetője.

A Duna Autó Zrt-nél óbudán a Zay utca 24. szám alatt végeznek gázüzemű átalakítást. Az átalakítás márkafüggetlen, minden modellt át tudnak alakítani.

További cikkek

Elektromos Odüsszeia Citroën C-Zeróval
A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra
Bemutatkozik a Becker Tranzit 50
Kulcsszavak:
 
A DS E-TENSE PERFORMANCE a DS Automobiles következő modelljeinek stílusára is utal A DS E-TENSE PERFORMANCE a DS Automobiles következő modelljeinek stílusára is utal Új motorokkal és felfrissített megjelenéssel érkezik az új Kia Optima Új motorokkal és felfrissített megjelenéssel érkezik az új Kia Optima Hogyan felezzük a fogyasztásunkat? Magyar motorosok is jelentkezhetnek a BMW Motorrad GS Trophy 2012 válogatójára Hogyan felezzük a fogyasztásunkat? A Chevrolet Spark EV maga az elektromos örömautózás 22 millió forintól indul bmw iX3 modell ára 22 millió forintól indul bmw iX3 modell ára
 
Veszteséggel zárta az évet a lengyel légitársaság

Veszteséggel zárta az évet a lengyel légitársaság

2012. február 20.
A LOT lengyel légitársaság 34,4 millió euró veszteséggel zárta a tavalyi ...
Részletek
LOTA LOT lengyel légitársaság 34,4 millió euró veszteséggel zárta a tavalyi évet, de  2010-hez képest 4,1 millió euróval javított eredményén, és több év után visszaszerezte vezető piaci szerepét a varsói repülőtéren - írta csütörtökön a Rzeczpospolita című napilap.
Az eredményt elsősorban az üzemanyagok drágulása és a zloty év végi gyengülése befolyásolta.
Marcin Piróg, a társaság elnöke a 2012. évi operatív (repülésből származó) nyereséget 12,3 millió euróra becsülte.    

Kiemelte, hogy az elődje által elkezdett átszervezés 2010-12 között várhatóan 178 millió euróval javítja a vállalat eredményét. A költséggazdálkodásnak köszönhetően a LOT 74,4 százalékra növelte tavaly a járatok telítettségét, az utasok száma pedig 4,63 millióra emelkedett. Egy év alatt 85 százalékra javult a járatok pontossága, 9 százalékponttal növekedve.
Piróg szerint a társaság stratégiájában fontos szerepet játszik a távoli útvonalak fejlesztése, amelyekről például a magyar és a spanyol légitársaság lemondott. Az eredmények további javításához már hozzájárul a májusban megnyíló pekingi járat.

LOTTovábbi cikkek


A Ryanair egymillió eurót költ reklámra, feljelenti a Wizz Air-t
A Lufthansa rekord utasszámot ért el Magyarországon
Nem pótolhatatlan a Malév
Kulcsszavak:
 
A Stellantis, a GM és a Ford hat új autót hoz a 2024-es Detroiti Autószalonra A Stellantis, a GM és a Ford hat új autót hoz a 2024-es Detroiti Autószalonra Veszteséggel zárta az évet a lengyel légitársaság Új limitált szériás Qashqai a Nissantól Veszteséggel zárta az évet a lengyel légitársaság Szombattól negyven percenként járnak a balatoni kompok A Scania legújabb típusával, a Scania Interlinkkel látogatott ki a BusExpora A Scania legújabb típusával, a Scania Interlinkkel látogatott ki a BusExpora Veszteséggel zárta az évet a lengyel légitársaság Teszteljen Subarut!
 
Merhet egy dizájner álmodni?

Merhet egy dizájner álmodni?

2012. február 20.
A Ford B-MAX az élő példa, hogy igen! A dizárjnerek meg- álmodták, a tervező- mérnökök pedig nem ...
Részletek
Ford B-MAXA Ford B-MAX az élő példa, hogy igen! A dizárjnerek megálmodták, a tervezőmérnökök pedig nem kis kreativitásról tanúbizonyságot téve megvalósították az új Ford B-MAX Egyszerű Bejutást Biztosító Ajtórendszerét amelynek leleményes zsanérozású első ajtaja és a középső oszlopot is magában rejtő hátsó tolóajtaja révén utolérhetetlenül egyszerű a bejutás az ajtóba.

A forradalmian új megoldás megvalósításához az kellett, hogy a formatervezők és a mérnökök az első vázlatoktól kezdve a sorozatgyártásra kész B-MAX megalkotásáig mindvégig minden korábbinál intenzívebben együttműködjenek. Ennek eredményeként az Egyszerű Bejutást Biztosító Ajtórendszer segítségével terjedelmes tárgyak is könnyedén bepakolhatók az autóba, egyben a gyerekek beültetését is könnyebbé válik, a a rendszer ráadásul mindemellett kiváló ütközésvédelmet biztosít!

A Ford új ajtórendszert mutat be, amely páratlanul egyszerűvé teszi a bejutást a vadonatúj B-MAX modellbe. A Ford Egyszerű Bejutást Biztosító Ajtórendszerének lényege, hogy a középső ajtóoszlopot az ajtókba integrálja, így a MAV mindkét oldalán 1,5 méter széles nyílás tárható fel, ami a hétköznapok során rendkívüli mértékben könnyíti meg az utas- és csomagtér használatát. A legtöbb autó hátsó ajtaja feleekkora nyílást tár fel. Az Opel Meriva hátul zsanérozott ajtaja kevesebb mint 0,7 méter széles ajtónyílást tesz szabaddá.

“Az ehhez hasonló ajtórendszerek évek óta a dizájnerek vágyálmai közt szerepelnek.” – árulja el Stefan Lamm, a Ford Európa külső dizájnért felelős formatervezője. “A koncepció alapötlete tulajdonképpen a formatervezői vázlatokból született, amikor egy stílusos és rugalmasan használható autó terveit vázoltuk fel. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy teljesen átformáljuk a kisautókról alkotott képet. Az autósokat új meg új kihívások elé állítja a városi közlekedés, mi pedig újfajta megoldást akartunk nyújtani.” – teszi hozzá.

Ford B-MAXA koncepció kidolgozása során a tervezőcsapat napokon át tanulmányozta az autósok hétköznapi rutinját – amikor bevásárolni mentek, vagy iskola után beültették gyerekeiket a kocsiba –, hogy pontosan megértsék, mire és hogyan használnak a vásárlók manapság egy kompakt autót. A tervezők ezután nekiláthattak egy, az igényeknek minden szempontból megfelelő, biztonságos és praktikus autó megalkotásának. Olyan, nagy szilárdságú acélból készült karosszériaszerkezetet alakítottak ki, amelynek középső oszlopát közvetlenül az ajtóba építették be; a kocsitest szilárdsága így megmaradt, és kiváló törésbiztonságot kínál, különösen oldalirányú ütközések esetén. A kocsitest és az ajtók fontos részegységei a hagyományos acélnál ötször erősebb, ultranagy szilárdságú acélból készülnek, így a mérnökök a súly gyarapodása nélkül alakíthattak ki extrém erős és merev karosszériaszerkezetet.

A tervezési folyamat minden szakaszában alaposan tesztelték és elemezték a szerkezeteket. Három év alatt több mint 1000 részletes számítógépes szimulációt végeztek, hogy a lehető legjobb oldalütközés-védelmet biztosíthassák; minden szimuláció 24 órát vett igénybe, és akkora számítógépes kapacitást kötött le, ami megfelel nyolc csúcs-PC együttes teljesítményének. Mindezt természetesen valós töréstesztek követték, köztük 50 oldalütközési teszttel.

“Olyan karosszériaszerkezetet terveztünk, amely az új ajtókialakítás minden előnye mellett is szilárd, merev és könnyű marad.” – avat be Darren Palmer, a Ford Európa termékfejlesztés-minőségi igazgatója. “A szilárd, stabil kocsitest kiváló hatással van az autó viselkedésére. A B-MAX felépítménye olyan merev, mint a legújabb Fiestáé, és a vezetése is ugyanolyan élvezetes lesz.”

Ford B-MAXA B-MAX utasterének kialakítása révén a lehető leginkább kiaknázhatók az Egyszerű Bejutást Biztosító Ajtórendszer előnyei. Az első utasülés és a hátsó ülések síkba dönthetők, így tágas és kényelmesen rakodható csomagtér alakítható ki, amelyben a kerékpároktól a lapra szerelt bútorokig bármi könnyedén befér.

“Az új ajtószerkezet lehetővé teszi az igazán terjedelmes, akár 2,3 méternél hosszabb tárgyak berakodását is az oldalajtókon keresztül.” - magyarázza Ernst Reim, a Ford Európa vezető utastéri formatervezője. “így már egyszerű lesz egy nagy bevásárlás a bútoráruházban, vagy egy kellemes  nap a tengerparton, hiszen az autóba akár egy szörfdeszka is kényelmesen befér.”

A vadonatúj Ford B-MAX a jövő hónapban mutatkozik be a Genfi Autószalonon, s az autó európai forgalmazása még idén megkezdődik, a hazai márkakereskedésekbe várhatóan nyár végén érkezik.

További cikkek

A Ford B-MAX a Mobil Világkonferencián
A 2012-es Genfi Autószalonon a Honda NSX tanulmány és az európai CR-V prototípus áll majd a Honda standjának központi helyén
Invitálás Nissan módra
Kulcsszavak:
 
Még az év vége előtt forgalomba állnak a miskolci CNG-autóbuszok Még az év vége előtt forgalomba állnak a miskolci CNG-autóbuszok A Siemens Velaro vonata Red Dot díjat kapott A Siemens Velaro vonata Red Dot díjat kapott Egy elektromos versenygép az autószalonba? Egy elektromos versenygép az autószalonba? Egyedülálló töltéstechnikával jelent meg Prágában a ŠKODA AUTO, a PRE és a Chakratec Egyedülálló töltéstechnikával jelent meg Prágában a ŠKODA AUTO, a PRE és a Chakratec Budapesten és vidéken is új CNG-töltőállomások nyílnak Budapesten és vidéken is új CNG-töltőállomások nyílnak
 
Az Amarok a 2012-es „OFF ROAD Award” nyertese

Az Amarok a 2012-es „OFF ROAD Award” nyertese

2012. február 20.
újabb olvasói szavazáson idén februárban a Volkswagen Amarok, ezúttal a müncheni ...
Részletek
Volkswagen Amarokújabb olvasói szavazáson diadalmaskodott idén februárban a Volkswagen Amarok, ezúttal a müncheni székhelyű, német „OFF ROAD” magazin olvasói vélték úgy, hogy a Volkswagen Haszonjárművek Amarok sorozata az éve legjobb pick-upja.

Az „OFF ROAD Award 2012“ választás során a pick-upok kategóriájára leadott, mintegy 57 ezer szavazat 24,1 százaléka, azaz közel negyede a Volkswagen Amarok sorozatára érkezett be.
A díjat Christian Wattenberg, az Amarok és a T-modellsorozat termékmarketing-igazgatója vette át. A 12 kategóriában összesen 143 modell közül választhattak az olvasók, míg az Amarok 15 vetélytársa között diadalmaskodott a pick-upok mezőnyében. A különleges járművek kategóriájának második helyét a Volkswagen T5 Rockton szerezte meg.

Az Amarok háromféle motorváltozatban szerepel a palettán. A common-rail közvetlen befecskendezéssel működő, erőteljes 2.0 TDI manuális sebességváltóval 90 kW/122 LE, míg a még erősebb Biturbo 120 kW/163 LE teljesítményt produkál. A nyolcfokozatú automata sebességváltóval szerelt változat 132 kilowattot (180 LE) kínál.

A korszerű, és rendkívül gazdaságos automata váltóművel azonban nemcsak e 17 többlet lóerő, hanem 20 newtonméterrel magasabb maximális forgatónyomaték, 3,2 tonnára felminősített vontatható össztömeg, s opcióként a BlueMotion Technology csomag is rendelkezésre áll. Utóbbit számos fejlett gazdaságosságnövelő megoldása – köztük az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) – révén mindössze 7,6 literes átlagfogyasztás jellemzi. A három hajtásrendszer választékában az állandó és a kapcsolható összkerékhajtás, valamint a hátsókerék-hajtás szerepel.

Volkswagen AmarokAz Amarok háromféle felszereltségi változatban készül, Magyarországon duplafülkés kivitelben rendelhető, a választékot bővíti a „Trendline” és a kimondottan igényes „Highline” felszereltségi szint. Az Amarok modelleket átfogó aktív és passzív biztonság jellemzi, a vezető- és az utasoldali első légzsákon túl például fej-mellkas oldallégzsákok, illetve a szériafelszereltségét gazdagító elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) révén.
Az Amarok modellek 6.990.080 Ft alapártól szerepelnek a kínálatban.


További cikkek


Sikeres évkezdet a Volkswagen Haszonjárműveknél
A 2012-es Genfi Autószalonon kerül sor a Mazda TAKERI koncepció Európai premierjére
Két Opel világpremier a 2012-es Genfi Autószalonon
Kulcsszavak:
 
Az Amarok a 2012-es „OFF ROAD Award” nyertese Hyundai Santa Fe - Az új generációs crossover Az Amarok a 2012-es „OFF ROAD Award” nyertese Megújult a Suzuki Splash Az Amarok a 2012-es „OFF ROAD Award” nyertese Érzelmek és sportos teljesítmény Rekordszámú látogató az Autostadtnál 2015-ben Rekordszámú látogató az Autostadtnál 2015-ben 48 percenként talált gazdára egy Ford Magyarországon 48 percenként talált gazdára egy Ford Magyarországon
 
A Maruti Suzuki több mint tízmillió autót adott el Indiában

A Maruti Suzuki több mint tízmillió autót adott el Indiában

2012. február 20.
A piacvezető Maruti Suzuki India Ltd. átlépte a tízmilliós határt Indiában.
Részletek
SuzukiA piacvezető Maruti Suzuki India Ltd. eddigi autóértékesítéseivel átlépte a tízmilliós határt Indiában. Az ország autógyártói közül eddig egyedül a Maruti Suzuki érte el ezt a mérföldkövet.

A tízmilliomodik jármű, egy vörös Swift Vxi február 9-én reggel hagyta el a manesari gyár területét Coimbatore városa irányába.

A vállalat 1983 decemberében gyártotta le első autóját, és Indiában 2006 februárjára elérte az ötmilliós összesített eladási számot. Ezzel a teljesítménnyel a második ötmilliós hazai eladási kontingenshez már csak hat év kellett.

Míg két évtizeden keresztül a Maruti 800 és az Omni volt az eladások motorja, az utóbbi bő hét évben az Alto vált a legkeresettebb autóvá Indiában. Az elmúlt években emellett a WagonR és a Swift sikere is hozzájárult a tízmilliós szám eléréséhez.

Shinzo Nakanishi, a Maruti Suzuki India Ltd. vezérigazgatója megköszönte a vásárlóknak a vállalat legújabb eredményét: „Az elmúlt két évtizedben a Maruti Suzuki sikertörténete szorosan összefonódik India sikertörténetével. India folyamatosan növekszik és változik, a Maruti Suzuki pedig mindvégig képes volt ezeknek a változó igényeknek megfelelni. Arra törekszünk, hogy továbbra is az indiai autópiac éllovasai közé tartozzunk. Szeretnék köszönetet mondani munkatársainknak, kereskedőinknek, beszállítóinknak elkötelezettségükért és támogatásukért.”

SuzukiSX4 Jubileumi Széria

A tízmilliomodik autó sorozatgyártásának alkalmából rendezett ünnepségen a Maruti Suzuki bemutatta az SX4 szedán „Jubileumi Szériáját”. Az „exkluzív fehér” SX4 ünnepi matricázást és festést kapott. Az autó belsejét új kárpitozás, krómbevonatú kilincsek és szellőzőnyílások, VTN-fóliázással díszített kartámasz, valamint „Jubileumi Széria” szőnyegek és párnák díszítik.

További cikkek


A Peterbilt 587-es és 210-es modellje nyerte el az Amerikai „év teherautója” címet
Sláger a Kia az oroszoknál
Az új CITROëN Berlingo és Jumpy Multispace
Kulcsszavak:
 
A BMW iX és a BMW i4 reklámja a Coldplay „Higher Power” című dalával A BMW iX és a BMW i4 reklámja a Coldplay „Higher Power” című dalával Hazánkban is bemutatkozott a KIA e-Niro Hazánkban is bemutatkozott a KIA e-Niro Lexus Kaze tanulmány: egy független autótervező bámulatos Lexus víziója Lexus Kaze tanulmány: egy független autótervező bámulatos Lexus víziója Év végén elindul a Credobus elektromos meghajtású autóbuszának gyártása Év végén elindul a Credobus elektromos meghajtású autóbuszának gyártása A Maruti Suzuki több mint tízmillió autót adott el Indiában Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét
 
Elektromos Odüsszeia Citroën C-Zeróval

Elektromos Odüsszeia Citroën C-Zeróval

2012. február 19.
Február 11-én, szombaton Strasbourg- -ból világ körüli útra indult két francia fiatalember ...
Részletek
Citroen C-ZeroFebruár 11-én, szombaton Strasbourg-ból világ körüli útra indult két francia fiatalember, Antonin Guy és Xavier Degon, mégpedig egy Citroën C-Zeróval.

Expedíciójuk az  „Elektromos Odüsszeia”  nevet viseli. 80 évvel az André Citroën által szervezett Sárga Expedíció után tehát a márka ismét komoly technológiai próbatételre vállalkozik: a fiatalok 8 hónap alatt 17 országon utaznak keresztül és összesen 25000 km-t tesznek meg a C-Zeróval. Ez idő alatt az autót több mint 300-szor kell majd tölteni, amiben szándékaik szerint elsősorban a helyi lakosok segítségére számítanak.A CITROëN regionális igazgatója, Nicole Ithier adta át CITROëN C-ZERO kulcsait a két utazónak. Az igazgatónő felidézte a szinte napra pontosan 80 éve, 1912. február 12-én sikerrel zárult Sárga Expedíciót, amely szintén a márka merészségének és kalandvágyának gyümölcse volt, majd jó utat kívánt a két fiatal mérnöknek.

A világ körüli út célja természetesen az, hogy megismertesse az elektromos autózás lehetőségeit és előnyeit a nagyközönséggel. Az első két állomás Belgium és Hollandia, ahol már számos helyi lakos ajánlotta fel – a www.electric-odyssey.com honlapon – lakása elektromos hálózatát az autó újratöltéséhez. A CITROëN a Facebookon folyamatos tájékoztatást ad az expedíció előrehaladtáról.

Citroen C-Zero
További cikkek


BMW R 80 G/S – Egy legenda születése
Semmisnek nyilvánította a bíróság a pécsi buszok eladását
Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait
Kulcsszavak:
 
Autók felajánlásával segíti a Kia Motors Magyarország a járvány hazai leküzdését Autók felajánlásával segíti a Kia Motors Magyarország a járvány hazai leküzdését Első gyári fotókon a ŠKODA KAROQ Első gyári fotókon a ŠKODA KAROQ A Volkswagen-csoport elektromos járművei számára kezdte meg komponensek gyártását a ŠKODA AUTO A Volkswagen-csoport elektromos járművei számára kezdte meg komponensek gyártását a ŠKODA AUTO Elektromos Odüsszeia Citroën C-Zeróval Havazás - OKF: sok közúti balesetnél kellett segíteniük a tűzoltóknak Az ORFK büntetőeljárás keretében vizsgálja a tegnapi Dunai hajóbalesetet Az ORFK büntetőeljárás keretében vizsgálja a tegnapi Dunai hajóbalesetet
 

Találatok száma: 13362 Megjelenítve: 13141 - 13150