Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13421 Megjelenítve: 13401 - 13410
Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók

Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók

2012. január 06.
árcsökkenéssel kezdi a 2012-es évet a BMW Magyarország. A január 1-jével megváltozott regisztrációs ...
Részletek
BMWárcsökkenéssel kezdi a 2012-es évet a BMW Magyarország. A január 1-jével megváltozott regisztrációs adó mérséklődését a cég teljes mértékben átengedi az ügyfeleknek, így a BMW és MINI személyautók a tavalyinál kedvezőbb áron vásárolhatók meg. Az új 1-es sorozat belépőmodellje, a BMW 116i például több mint háromszázezer forinttal, az üzleti limuzin BMW 520d pedig csaknem félmillió forinttal lett olcsóbb.

A MINI modellek esetében az árváltozás ennél is jelentősebb: januártól a MINI One alapára már kevesebb, mint 4 millió forint, míg a négykerékhajtással is rendelhető MINI Countryman akár 5 millió forint alatt is megvásárolható a márkakereskedésekben. Sőt, 2012-től a Magyarországon értékesített MINI modellekhez automatikusan jár a MINI Service Inclusive szolgáltatás is, ami révén öt évig vagy 50.000 kilométerig az autók rendeltetésszerű használatból fakadó szervizköltség nem a tulajdonost terheli.

Az árcsökkenésen túl egy akciót is kínál az év elejétől bizonyos BMW modellekre a magyarországi leányvállalat: a cég felár nélkül adja az xDrive intelligens összkerékhajtást azon modelljeihez, amelyek jelenleg két- illetve négykerékhajtással is elérhetők, így a teljes 5-ös és 7-es sorozathoz, a 3-as sorozat Coupé, Cabrio és Touring modelljeihez, valamint az X1-es szabadidő terepjáróhoz. így, összehasonlítva például a BMW 330d xDrive Touring tavalyi árát a négykerékhajtással rendelt 3-as Touring idei árával, az árelőny több, mint 1,8 millió Ft.

MINIAmi az új modelleket illeti, a BMW Magyarország 2012 elején a magyar piacra is bevezeti az új BMW 3-as sorozatot és az 5-ös sorozat ActiveHybrid változatát, valamint a MINI Roadstert, az év későbbi szakaszában pedig további új modellek mellett a BMW 6-os Gran Coupé is elérhetővé válik.

A BMW és MINI márkák importőre kiváló évet zárt 2011-ben: tavaly összesen majdnem 1500 személyautót értékesítettek, az újautók esetében a 2010-hez viszonyított növekedés 35%. Szintén nőtt a magyar beszállítói volumen a bajor konszernnél: bár a 2011-es eredmények csak későbbre várhatók, valószínűsíthető, hogy az éves beszállítói érték Magyarországról meghaladta az egymilliárd eurót.

További cikkek

Itt a Kia első sorozatgyártású, tisztán elektromos hajtású autója
Az MGE a 2011. évi új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról
Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107
Kulcsszavak:
 
Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók A ŠKODA a legendás spanyol kerékpáros verseny, a Vuelta hivatalos járműszállító partnere 2016 nyarán érkezik a Yamaha Tracer 700, az új sport­túramotor 2016 nyarán érkezik a Yamaha Tracer 700, az új sport­túramotor Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók Irányjelző Közlekedési Magazin - áprilisi ajánló Érkezik a megújult Citroën C4 Cactus Érkezik a megújult Citroën C4 Cactus Már 90 ezer megrendelés érkezett a Citroën C3 Aircrossra Már 90 ezer megrendelés érkezett a Citroën C3 Aircrossra
 
Az MGE a 2011. évi új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról

Az MGE a 2011. évi új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról

2012. január 06.
A 2011. évi gazdasági folyamatok nem támogatták az új gépjármű forgalomba helyezéseket.
Részletek
Az MGE a 2011. évi új gépjármű forgalomba helyezési mutatókrólA 2011. évi gazdasági folyamatok nem támogatták az új gépjármű forgalomba helyezéseket.
A devizában eladósodott lakáshitelek előtörlesztéséről folyamatosan áramló információk, majd a megjelent jogszabály a potenciális vevőkörben e célú megtakarításokat ösztönöztek, a válság okozta jövedelem kiesés a céges vásárlásokat fogta vissza, az állami beszerzések is takaréklángon folytak. A magánpiac felé a hitelezés a potenciális hitelfelvevők és a hitelezők oldaláról is nehezült.

Mindezen hatások ellenére a 2011. évi forgalomba helyezés a személygépjárműveknél 4% növekedést mutat a minden bizonnyal piaci mélypontot jelentő 2010. évhez képest.  A kishaszon járművek területén jelentős, 23% emelkedést tapasztalunk és a forgalomba helyezés mintegy 6%-al meghaladta a 2009. évi értékesítési darabszámokat is.

A motorkerékpár piac visszaesése ugyan az év utolsó három hónapjában megállt, de ezzel együtt is jelentős, 15%-os visszaesést tapasztalunk a rendkívül gyenge 2010. évi számokhoz képest is.
A nagyhaszon jármű piac növekedése tovább folytatódik, ami jelzi, hogy a szállítási ágazat fejlődése folyamatos volt az egész év során. Elsősorban a nyerges-vontatók piaca húzta ezt az ágazatot, ahol a piac lassulása várható 2012-ben éppen a relatív telítődés miatt. örvendetesnek tartjuk, hogy a nagyhaszon járműveknél 2011 az utóbbi évek legjobb teljesítményét mutatja, a fejlődés tavalyhoz képest 82% emelkedést ért el, miközben a 2009. évhez képest az értékesítés megduplázódott.
Az értékesítési összes volumen lassú növekedése a kereskedések és javítók számára még továbbra is alacsony darabszámokat és ezzel jövedelmezőségi problémákat okoz, de a felfelé mutató trend mindenképpen biztató lehet a jövőre nézve.

Az MGE a 2011. évi új gépjármű forgalomba helyezési mutatókrólA 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segíthetik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. Egyesületünk örül annak, hogy a jogalkotó megértette és magáévá tette a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vételét és lehetőségeihez mérten ezt a 2012. évi jogszabályokban érvényesítette is. Különösen fontos a regisztrációs adó csökkentése, a cégautó adó szerkezetének változtatása, valamint a nyílt végű pénzügyi lízing és a tartós bérlet áFA visszaigénylési tilalmának megszüntetése.  örvendetes tény, hogy 2012-ben lehetővé válik a 125 ccm-es, maximum 11 kW teljesítményű robogók vezethetősége B kategóriás jogosítvánnyal, ami fellendítheti a legális robogó piacot. Pozitív intézkedésnek tartjuk a külföldi rendszámú gépjárművek használatának törvényi szabályozását, amely nem csak a gazdaság tisztítását, de pozitív szemléletváltozást, üzenetet is hordoz. Nem örülünk természetesen egyes adónemek és illetékek nominális emelkedésének, összességében ezzel együtt úgy gondoljuk, hogy a gondolkodás a helyes irányba mozdult el.

Sok a tennivaló még a feketegazdaság elleni fellépés területén, ahol több javaslatunk is fekszik a törvényhozók asztalán. Reméljük, hogy ezek közül néhány elfogadásával megindulhat a gazdaság fehérítése, így a legális kereskedők és szervizek több munkához juthatnak. Ezek a javaslataink, amelyeket jelentős részben az Autós Nagykoalícióval közösen készítünk el és képviselünk, a gazdaság fehérítésére vonatkoznak, amelynek mellékhatásaként a magyar állam is több adóbevételhez juthat anélkül, hogy adótételeket kellene emelnie. Meggyőződésünk, hogy a magyar gazdaság legnagyobb tartalékai a gazdaság fehérítésében vannak.

További cikkek

Decemberben 14,6 százalékkal kevesebb új autót helyeztek forgalomba
új, takarékos busztípust mutat be a Kravtex
Kevesebbet kell dolgozni ma egy autóért, mint tíz éve
Kulcsszavak:
 
Szintet lép az új Lexus IS Szintet lép az új Lexus IS 40 darab gázüzemű autóbusz áll forgalomba Kaposvárott 40 darab gázüzemű autóbusz áll forgalomba Kaposvárott Az MGE a 2011. évi új gépjármű forgalomba helyezési mutatókról A Lexus A-PCS rendszere kiválóan szerepelt az ADAC gyalogosvédelmi tesztjén Tavasszal érkezik a megújult, negyedik generációs SsangYong Rexton Tavasszal érkezik a megújult, negyedik generációs SsangYong Rexton A Toyota Prius Plug-in a világ legnépszerűbb elektromos járműve A Toyota Prius Plug-in a világ legnépszerűbb elektromos járműve
 
Környezetvédelmi díjjal zárta az évet az Iveco

Környezetvédelmi díjjal zárta az évet az Iveco

2012. január 06.
Az Iveco érdemelte ki 2011-ben az év haszon- gépjármű gyártója elismerést az alacsony ...
Részletek
IvecoAz Iveco érdemelte ki 2011-ben az év haszongépjármű gyártója elismerést az alacsony CO2-kibocsátású nehézgépjárművek kategóriájában az Egyesült Királyságban. A rangos díjat a Low Carbon Vehicle Partnership ítélte oda a vállalatnak. A közel 200 szervezetet tömörítő egyesület célja, hogy felgyorsítsa az alacsony károsanyag-kibocsátású járművekre és üzemanyagokra való áttérést az Egyesült Királyság területén.

A zsűri döntését azzal indokolta, hogy az Iveco alacsony CO2-kibocsátású technológiák nagy portfólióját alakította ki, beleértve a földgázüzemű járművek széles választékát, valamint a haszongépjárművek teljes kínálatában elérhető elektromos és hibrid modelleket is. A zsűri továbbá elismerésben részesítette a vállalatot azért is, mert aktívan támogatja az új technológiák bevezetését. Külön kiemelte az új ECOStralis nyergesvontató sikeres bemutatkozását.

Az Iveco évek óta egy világosan megfogalmazott, kétlépcsős stratégiát alkalmaz a haszongépjárművek CO2-kibocsátásának jelentős csökkentésére. Az alternatív üzemanyagokra és hajtásrendszerekre fordított befektetések mellett a dízelmotorokat is folyamatosan fejleszti a vállalat. Utóbbi törekvés eredményeként 2010 őszén bemutatta az ECOStralis nehézteherautót, mely a korábbi modelleknél is gazdaságosabb és környezetbarátabb működést kínál a közép- és hosszú távú szállítás résztvevőinek.

IvecoAz Iveco további sikereket is elért a díjátadón: egyik kiemelt ügyfele, a Coca-Cola Enterprises, illetve üzemanyag-beszállítója, a Gasrec együttesen nyerte el az alacsony CO2-kibocsátású üzemanyagok használatára irányuló kezdeményezés 2011-es díját. A Coca-Cola Enterprises az elismerést annak köszönheti, hogy sikeresen építette be a vállalati felelősségvállalást és a fenntarthatóságot a mindennapos üzleti tevékenységekbe. A vállalat sűrített biometánnal üzemelő Iveco Stralis tehergépkocsikat használ, amelyekhez a Gasrec, az egyesült királysági Iveco első számú földgázbeszállítója biztosítja az üzemanyagot.
További cikkek


Decemberben 14,6 százalékkal kevesebb új autót helyeztek forgalomba
A vágy újabb titokzatos tárgya, a CITROëN DS3 Ultra Prestige
Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107

Kulcsszavak:
 
Versenyre kelnek az Uberrel az európai taxihívó szolgáltatók Versenyre kelnek az Uberrel az európai taxihívó szolgáltatók Környezetvédelmi díjjal zárta az évet az Iveco Egyéni stílusban újult meg az Audi A8 További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz Környezetvédelmi díjjal zárta az évet az Iveco Kiderült a nagy titok! A VW a „Futures of Mobility” kezdeményezésen belül újra gondolja a városi mobilitás minden elemét A VW a „Futures of Mobility” kezdeményezésen belül újra gondolja a városi mobilitás minden elemét
 
Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107

Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107

2012. január 06.
Megújult a Peugeot 107, modernebb és városiasabb lett, igazi válasz az önállóságra, ...
Részletek
Peugeot 107Megújult a Peugeot 107, modernebb és városiasabb lett, igazi válasz az önállóságra, függetlenségre és szabadságra vágyóknak!

Kifinomult stílusa, amelyet a Peugeot új arculata inspirált, rendkívül vonzó. Nagy figyelmet szenteltek csáberejének, anélkül, hogy bármit is feláldoztak volna a városi forgatagban mutatott előnyeiből, sőt még praktikusabbá és kisebb fogyasztásúvá tették.

állandóan változó piac és vevőkör


állandóan fejlődik a Peugeot 107, modellválasztéka rendszeresen megújul, speciális szériák és új felszerelések jelennek meg, hogy megfeleljen a vevők elvárásainak. Növekedett a modell piaca is, hiszen a 16 új országgal együtt, már a világ 48 országában kapható.

Kategóriájának legtöbb járművéhez hasonlóan gyakorta a 107 is a család második, vagy akár harmadik autója. Ugyanakkor megkülönbözteti a többektől a túlnyomórészt női vevőkör, és rajongói között nagyobb arányt képviselnek az egyedülállók.

Az ügyfél-elégedettség, a mozgékonyság, a vezetési élvezet és a gazdaságosság terén, átlagon felüli.
Miután 2011 végéig több mint 665 ezer darab készült belőle, történetének új fejezetét nyitja meg a 107.
Célja, hogy kiépítse előnyét az egyre erősebb versenytársakkal szemben.

új, kecses és kifinomult küllem

Teljesen átdolgozott első résszel és változatlan méreteivel a 107 átveszi a Peugeot márka új stílusát, megjelenése kecses és kifinomult, ruháját úgy szabták, hogy minél kompaktabb legyen.

Peugeot 107Az új, íveltebb motorháztető is illik az új márkaidentitásba, miközben a kéttónusú oroszlánt bekeretező borda és a köténylemez közepére helyezett rendszámtábla a 208-assal való rokonságára utal. A fényszóró megőrizte alakját és magas pozícióját, mégis tetszetősebb lett: kéttónusú kerete a motorháztetőn feszítő márkaemblémára rímel, a sötét belső maszk viszont mély rubinfénnyel övezi a lámpát. A 107-re jellemző méhsejtes hűtőmaszk egyéni, finom vonalú szájat formál, és mintegy lebeg a karosszéria színében.

"Ez egy újabb interpretációja a lebegő hűtőmaszknak, a 107 méretéhez és felépítéséhez adaptálva."
Ivo Groen, a 107 formatervezője

Az autó elején és két oldalán esztétikus védőelemeket helyeztek el, amelyek különösen városi használatban hasznosak. A 107 új látványeleme a köténylemezbe süllyesztett fénydiódás nappali világítás, amely kiemeli az oldalvédelmet, illetve – modelltől függően – a krómkeretes ködfényszórókat. Mindezek a legodaadóbb gondossággal megtervezett stíluselemek, a karosszéria élvonalával és díszítéseivel együtt, új, modern és szeretnivaló egyéniséget adnak a 107-nek, kifinomultsággal ötvözve az erőteljes, előkelő megjelenést.
Hozzájárul mindehhez a színválaszték, benne az új, exkluzív, modern és attraktív „Szilvakék” árnyalattal, amely tökéletesen illik az autó karakteréhez.

új felszerelés és színek az utastérben


új "Mistral" belső színvilág, új "Manhattan" üléskárpit, kétféle anyagú, egyöntetűen fekete színű ajtóborítás és műszerfal emeli az utastér minőségi hatását és ad kifinomult jelleget az autónak.
Szembeötlenek az új komfortfelszerelések, mint:

Peugeot 107-a CD-rádióhoz a felszerelési szinttől függően, standard vagy opció a két további hangszóró,
-extraként kapható az új PC Bluetooth CD audiorendszer, két további hangszóróval, USB, MP3 és Bluetooth csatlakozással – ilyesmi rendszerint csak magasabb kategóriájú kocsikban fordul elő,
-az új kormánykerék és a nagyobb váltógomb, mindkettő bőrbevonattal, standard vagy opció.

Egyszerű választék, tökéletesített részletek

Továbbra is egyszerű a 107 választéka: kétféle felszereltség van, három- vagy ötajtós karosszériában, kétféle motorral: az 1.0i BVM5-höz ötfokozatú manuális sebességváltó jár, az 1.0i BMP5höz pedig ötfokozatú two-tronic robotváltó (Magyarországon egyelőre nem elérhető ).
Felértékeli az autót, és hozzájárul a komfort magasabb szintjéhez is az új audiorendszer.
A two-tronic váltóhoz alapból járó bőrkormány mögött váltóbillentyűk teszik még könnyebben vezethetővé és mozgékonyabbá a 107-et.

A fénydiódás nappali világítás és a modelltől függően alapfelszerelésként vagy opcióként beépített ködlámpa mindenféle körülmények között javítja a látást és a láthatóságot, hozzájárulva az utasok biztonságához.
Végül, de nem utolsó sorban, a környezetvédelemben eddig is előkelő helyezést elfoglaló 107 CO2-emissziója tovább csökkent: már csak 99 illetve 104 g/km a manuális és a two-tronic váltóművel.
A guruló költségeket 4.3, illetve 4.5 l/100 km-re leszorított fogyasztás mérsékli.

Egy igazán nőies speciális széria!

Egy nagyon nőies, "ENVY" azaz „IRIGYSéG” nevű speciális széria jelenik meg a 2012. márciusi piaci bevezetésre. Ez a divatos, sikkes változat vagy az új "Szilvakék" vagy "Caldera Black" („Kráter-fekete”) színben pompázik, motorháztetejét, ajtaját és csomagtartó-fedelét virágzó cseresznyeág-motívumú matricázás díszíti, „Szilvakék” a dombornyomású szőnyeg és a fordulatszámmérő középső dekorációja is. A hatást alumínium küszöbléc és embléma teszi teljessé.

Peugeot 107Kapható egy látványcsomag is a virágzó cseresznyeág motívummal. Van benne egy ügyes kézitáska-tartó zseb, amely segít rendszerezni a dolgainkat, és átrakható egyik táskából a másikba, anélkül, hogy kifelejtődne valami, valamint egy praktikus táskahorog –behajtható, így nem foglal helyet -, amely nagyon praktikus, mert mindig kéznél van rajta a táska, nem kell letenni a padlóra.

Sokféle egyéni és komfort-tartozék

A modellhez tervezett tartozékokkal a 107 egyénivé tehető, és így sokféle felhasználáshoz tud megfelelni.

A könnyűfém-kerekek, a szálkefélt alumínium váltógomb, a krómhatású küszöbléc és a szőnyeg bepréselt "107" emblémája elegánssá és személyessé teszi az autót.

A praktikumot behúzható képernyőjű, a műszerfalba tökéletesen integrált, iPhone vagy iPod csatlakozós navigátor és rakodó rekesszel ellátott középső kartámasz szolgálja.Városban előforduló kisebb sérülésektől oldalsó műanyagelemek védik a fényezést. A szabadidős felszerelést, kerékpárt, sílécet és egyebeket tetőcsomagtartó és tetődoboz várja, de sokféle egyéb tartozék is felfedezhető a Peugeot kereskedésekben.

További cikkek

Az Opel a személyautó eladási ranglista élén
Az új Ford Focus Electric fantasztikus eredményekkel mutatkozik be
Itt a Kia első sorozatgyártású, tisztán elektromos hajtású autója
Kulcsszavak:
 
A 2016-os Genfi Autószalonon mutatkozik be az ötajtós Honda Civic A 2016-os Genfi Autószalonon mutatkozik be az ötajtós Honda Civic Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107 Genfben mutatkozott be a C-MAX Solar Energi Concept tanulmány Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107 Legenda ünnepli születésnapját – ötven esztendős a Skoda 1000 MB Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107 65 évvel ezelőtt indult útjára az ezermester Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107 Magyarok nyerték az első európai villamosvezetői versenyt
 
A Stadler Rail jelentkezett a GYSEV motorvonat-beszerzési tenderére

A Stadler Rail jelentkezett a GYSEV motorvonat-beszerzési tenderére

2012. január 05.
A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. motorvonat beszerzésére kiírt tenderére egy ajánlat érkezett ...
Részletek
StadlerA Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. motorvonat beszerzésére kiírt tenderére egy ajánlat érkezett, a Stadler Rail AG beadványa - közölte a vasúttársaság szerdán.

A kiírás szerint a Közlekedési Operatív Programban (KöZOP) finanszírozott beszerzés négy egyáramnemű regionális villamos motorvonat szállítására, üzembe helyezésére, a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésére, 20 éves időtartamra alkatrész utánpótlás biztosítására szól.
A beszerzés becsült értéke áfa nélkül 6 milliárd forint.


A tenderre 2012 január 3-áig lehetett jelentkezni.

A GYSEV tájékoztatása szerint a beérkezett jelentkezést a következő két hétben megvizsgálják. Amennyiben a jelentkezés a kiírás feltételeinek megfelel, az ajánlattétel benyújtására 30 nap áll a cég rendelkezésére. Tervek szerint eredmény és a szerződéskötés április elején esedékes - közölte a GYSEV az MTI érdeklődésére.

A svájci központú vasúti gépjárműgyártó Stadler Rail-csoport a magyar piacon 2005 óta van jelen három leányvállalatán keresztül. A MáV tenderén 30+30 Flirt típusú motorvonat szállítását és karbantartását nyerte el, a szerződést 2006-ban kötötték meg. Az első járművek 2007-ban érkeztek, az utolsó szerelvényt 2010-ben szállították le. Azóta a magyar vasúton átlagos 94 százalékos rendelkezésre állással üzemelnek.
A Stadler-csoport több mint 9 milliárd forintot fektetett be eddig Magyarországon.

TalentPusztaszabolcson 2007-ben indult a Flirt motorvonatok karbantartási munkáinak végzéséhez szükséges üzem 2,7 milliárd forint beruházás révén.

Azóta a pusztaszabolcsi leányvállalat 2011-ben megbízást nyert el 10 darab Talent motorvonat karbantartására is. Szolnokon 2009-ben alumínium kocsiszekrény hegesztő üzemet hozott létre 6,7 milliárd forint fejlesztés után, az üzem bővítéséről az 2011 júniusában szándéknyilatkozatot írtak alá a várossal.


Jelenleg Magyarországon  300 munkavállalónak ad munkát a Stadler cég három leányvállalata,  Stadler Trains Magyarország Kft., a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. és a Stadler Szolnok Járműgyártó Kft.

További cikkek

Elérte a 70 százalékot a 4-es metró készültségi szintje
A KDB elutasította a miskolci villamos tender elleni keresetet
Itt a Kia első sorozatgyártású, tisztán elektromos hajtású autója
Kulcsszavak:
 
Opel-felvásárlás: az Opel átmenetileg kiszorulhat az észak-amerikai, az orosz és a kínai piacról Opel-felvásárlás: az Opel átmenetileg kiszorulhat az észak-amerikai, az orosz és a kínai piacról Skandináviában előszerettel használják a Continental téli tehergumiabroncsait Skandináviában előszerettel használják a Continental téli tehergumiabroncsait A Stadler Rail jelentkezett a GYSEV motorvonat-beszerzési tenderére Ígéretes jövő előtt áll a Bio-DME, mint járműüzemanyag Nürburgring-csomagos Corollát dobott piacra a Toyota Nürburgring-csomagos Corollát dobott piacra a Toyota A Ford mozgáskövető technológiával tökéletesíti az autógyártás folyamatát, amivel az élsportolók javítják teljesítményüket A Ford mozgáskövető technológiával tökéletesíti az autógyártás folyamatát, amivel az élsportolók javítják teljesítményüket
 
Bevetésen a Volkswagen Haszonjárművek a 2012-es Dakar ralin

Bevetésen a Volkswagen Haszonjárművek a 2012-es Dakar ralin

2012. január 05.
A Dakar rali a világ egyik legkeményebb motor- sport- eseményének számít. Rendkívüli módon ...
Részletek
Volkswagen HaszonjárművekA Dakar rali a világ egyik legkeményebb motorsporteseményének számít. Rendkívüli módon próbára teszi úgy az embert, mint a gépet.
A Volkswagen Haszonjárművek sorozatban harmadszor támogatja tekintélyes flottával ezt a rangos rendezvényt. Mindeközben szélsőséges körülmények között tesztelheti legújabb termékeit.

Számos újdonságot tartogat a 2012-es Dakar rali. A starthelyszín immár nem az argentin fővárosban, Buenos Airesben, hanem az ettől mintegy 500 kilométerre délre fekvő tengerparti üdülőhelyen, Mar del Plata városában volt. Másrészt az eddigiekkel ellentétben a rali mezőnye nem keresztben szeli át oda-vissza a földrészt, Argentínába visszaérkezve, hanem Chiléből északi irányban haladva éri el Peru fővárosát, Limát. Továbbá az elmúlt három évben győzedelmeskedő Volkswagen csapat idén nem vesz részt a versenyen, mivel a Motorsport részleg a hivatalosan is bejelentett rali-világbajnokságba való 2013-as beszállásra készül (a Polo R WRC-vel).

Egyéb tekintetben azonban nem változott a verseny. A Dakar rendezőségének sorozatban harmadik alkalommal a Volkswagen Haszonjárművek a hivatalos járműbeszállítója. A márka „Hivatalos Szállítóként” 30 Amarokot – köztük az újdonságnak számító automata sebességváltós és rövidfülkés változatokkal –, valamint nyolc Multivan Panamericana modellt állított csatasorba. Ezenkívül a kísérőflotta újdonsága még: egy Crafter 4MOTION az Achleitner összkerékhajtási rendszerével.

Volkswagen HaszonjárművekA műszaki gépátvételen az összes jármű problémamentesen megfelelt. Ennek során az előírt vészhelyzeti berendezéseket (többek között a műholdas segélyhívórendszert) éppúgy ellenőrizték, mint az elsősorban a nehéz sivatagi etapokon fontos biztonsági felszereléseket. A legtöbb Amarok olyan engedéllyel is rendelkezik, amellyel a versenyútvonalon is haladhat, így ezeket borulókerettel, kagylós versenyüléssel és ötpontos biztonsági övvel is ellátták. A csapatok már a papírok ellenőrzésének bonyodalmain is túljutottak, amely során például a vezetői engedélyt és a betegbiztosítást kontrollálják.

Mintegy 250 ezer néző kísérte figyelemmel a startot a Plaza Colon téren Mar del Plata központjában, illetve a környékbeli utcákon, akik lelkesen búcsúztatták a rali mezőnyét és a kísérőjárműveket. A startemelvényen 178 motorkerékpár, 30 quad, 161 autó és 74 kamion gördült át. A Dakar-karaván előtt mintegy 9000 kilométer áll.

Az útvonal először Argentínán vezet keresztül, majd a Pampán át eléri az Andokat, innen a 4800 méter magas San-Francisco hágón keresztül a mezőny átjut Chilébe, ahol a Copiapo nevű bányászvárosban a félidőben,  január 8-án pihenőnapot tartanak.

További cikkek

Kevesebbet kell dolgozni ma egy autóért, mint tíz éve
újabb „Think Blue.“ kampányt indít a Volkswagen
Porsche Hungaria: 32 százalékos piaci részesedés az idén
Kulcsszavak:
 
Az Autós Nagykoalíció csatlakozott az ICDP nemzetközi autóipari kutatásokkal foglalkozó szervezethez Az Autós Nagykoalíció csatlakozott az ICDP nemzetközi autóipari kutatásokkal foglalkozó szervezethez A csökkenő akkumulátorárak révén 2020-ra a felére csökkenhet az elektromos hajtások költségszintje A csökkenő akkumulátorárak révén 2020-ra a felére csökkenhet az elektromos hajtások költségszintje Az Opel felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét Az Opel felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét A Ford virtuális tesztvezetésén megismerhetik az új Kuga PHEV menettulajdonságait is A Ford virtuális tesztvezetésén megismerhetik az új Kuga PHEV menettulajdonságait is Bevetésen a Volkswagen Haszonjárművek a 2012-es Dakar ralin A CrossBlue Coupé sanghaji világpremierje
 
Kína nem támogatja külföldiek új autógyártó beruházásait

Kína nem támogatja külföldiek új autógyártó beruházásait

2012. január 05.
Kína a felesleges gyártó- kapacitás és a vállalatok magas száma miatt a jövőben nem támogatja ...
Részletek
Kína nem támogatja külföldiek új autógyártó beruházásaitKína a felesleges gyártókapacitás és a vállalatok magas száma miatt a jövőben nem támogatja az autógyártást illető külföldi beruházásokat.


A korábban alapított vegyesvállalatokat nem érinti a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) december végi bejelentése, amely szerint az autógyártást illető külföldi beruházásokat ezen túl nem támogatják. Az iparág "támogatott" kategóriából az "elfogadott" kategóriába való átcsoportosítását az NDRC "a hazai gépjárműgyártás egészséges fejlődésének szükségével" magyarázta. Egy, a Hszinhua hírügynökség által idézett NDRC-hivatalnok a héten úgy fogalmazott, a felesleges gyártókapacitás és az iparági vállalatok magas száma miatt került sor a lépésre. A kelet-ázsiai országban jelenleg a 130-at is meghaladja az autógyártó cégek száma, ez magasabb mint bárhol máshol a világon.

Az értékesítés volumene ugyanakkor a Kínai Autógyártók Szövetségének adatai szerint 2011 első tizenegy hónapjában mindössze 2,6 százalékkal nőtt, szemben a 2010-es 34 és a 2009-es 42 százalékos bővüléssel. "A kiigazítás racionális döntés az autóipar fejleményeinek tükrében. Nem jelenti a külföldi beruházások szigorítását, mindössze jobb piaci lehetőségeket és magasabb hozamot biztosító iparágak felé segítjük a külföldi tőkét" - fogalmazott a neve elhallgatását kérő hivatalnok.

Kína nem támogatja külföldiek új autógyártó beruházásaitA döntés értelmében a jövőben elesnek az eddigi vám- és adókedvezményektől a betelepülni akaró cégek, de a gyáralapítás engedélyeztetése is nehezebb lesz a mostaninál. Kivételt jelentenek a zöldenergiát használó autógyártást illető beruházások, amelyeket Kína továbbra is támogat, és ugyancsak ösztönzik a kutatás-fejlesztési központok felállítását.

További cikkek

Itt a Kia első sorozatgyártású, tisztán elektromos hajtású autója
A vágy újabb titokzatos tárgya, a CITROëN DS3 Ultra Prestige
Decemberben 14,6 százalékkal kevesebb új autót helyeztek forgalomba
Kulcsszavak:
 
Kína nem támogatja külföldiek új autógyártó beruházásait 2012-ben az új generációs Santa Fe volt kategóriája legbiztonságosabb tagja Íme a fiú, aki elektromos Toyotát épített magának Íme a fiú, aki elektromos Toyotát épített magának A BMW Group a 2017-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon A BMW Group a 2017-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon A prémiummárka új piaci szegmensbe lép be az Audi Q2 típussal A prémiummárka új piaci szegmensbe lép be az Audi Q2 típussal Kína nem támogatja külföldiek új autógyártó beruházásait A Harley-Davidson új irányzata a Hard Candy Custom
 
Használt buszokat venne a BKV

Használt buszokat venne a BKV

2012. január 05.
Használt autóbuszok beszerzésére irányuló keret- megállapodásra írt ki közbeszerzést a BKV, ezek becsült ...
Részletek
Használt buszokat venne a BKVHasznált autóbuszok beszerzésére irányuló keretmegállapodásra írt ki közbeszerzést a BKV, ezek becsült értéke 3 és 6 milliárd forint között van.

A BKV honlapján elérhető dokumentáció szerint a BKV 60 "szóló" és 60 csuklós buszt vásárolna a rendelkezésre álló források függvényében, olyanokat, amelyek legfeljebb 10 évesek és maximum 1 millió kilométert futottak, klímásak, alacsonypadlós kivitelűek és legalább Euro 3-as károsanyag-kibocsátási normájú motorral működnek.További elvárás a járművekkel szemben, hogy azok alkalmasak legyen a kerekesszékkel utazók fel- és leszállására, a külön-külön is nyitható ajtók pedig legyenek ellátva beszorulás elleni védelemmel. Az úgynevezett szóló autóbuszok kapacitása legalább 66, a csuklósoké pedig minimum 102 utas legyen, s a szállítónak a hajtáslánc főegységeire 3 hónapos garanciát kell biztosítania.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai tájékoztatása szerint nem konkrét buszokra írtak ki tendert, hanem egy keretmegállapodást szeretnének kötni a gyártókkal, forgalmazókkal azért, hogy gyorsabban és szabályosan be tudjanak szerezni használt buszokat, ha azokat egy másik európai ország eladja. Hozzátették, hogy Budapest eddig sok jó lehetőségtől elesett hosszú és bonyolult eljárások miatt.

Mercedes CitaroA központ közölte továbbá, hogy nem az újak helyett, hanem a régi Ikarusok felújításának kiváltására szereznek be használt buszokat. Hozzátette, hogy a korábbi tendereken beszerzett Van Hool és Mercedes Citaro buszok heteken belül forgalomba állnak Dél-Pesten és Budán.

További cikkek


új, takarékos busztípust mutat be a Kravtex
Használt Volvo buszokat szerezne be a BKV
Az MAN Lion’s City GL jól teljesített az új európai buszrendszer képviseletében Budapesten
Kulcsszavak:
 
Környezetkímélő új Opel Corsa, mindössze 82 g/km CO2-vel Környezetkímélő új Opel Corsa, mindössze 82 g/km CO2-vel A Vredestein nyári abroncsai kiváló független teszteredményeket értek el A Vredestein nyári abroncsai kiváló független teszteredményeket értek el A Hyundai a “Red Dot: 2018-as Év Márkája” díj nyertese A Hyundai a “Red Dot: 2018-as Év Márkája” díj nyertese Használt buszokat venne a BKV A hatékonyság, a stílus és a kényelem tökéletes kombinációja az új Nissan NP300 Navara Használt buszokat venne a BKV Hibridekkel jön a Lada
 
Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarner

Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarner

2012. január 05.
Tízéves fennállása alatt kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban az amerikai BorgWarner, a vállalat ...
Részletek
Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarnerTízéves fennállása alatt kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban az amerikai BorgWarner, a vállalat hosszú távú terveiben a kapacitás ötven százalékos növelése szerepel, amelyhez a 700 fős létszámot 20 százalékkal bővítik - mondta el a társaság ügyvezetője az MTI-nek.

Bogár Attila kifejtette, nemcsak a kapacitás növekszik jelentős mértékben 2015-ig, hanem az alkalmazott technológiák köre is bővülni fog. A vállalatnál az idén a dolgozók létszáma közel nyolcvan fővel emelkedett. A közelmúltban létrehozott új munkakörökben számos mérnököt is alkalmaznak. Ők olyan munkát végeznek, amelynek eddig a németországi gyár volt a helyszíne - ismertette az ügyvezető. A BorgWarner az Audi, a Volkswagen, a Fiat, a GM, a Volvo, a Renault, a PSA csoport és a BMW személyautóiba készít feltöltőket, illetve a Deutz és a Fiat traktorokhoz gyárt turbókat, 70-80 ezer darabot évente.

A magyarországi gyár első üzemcsarnokát 2001-ben avatták fel, a fejlődési dinamikára jellemző, hogy évente megduplázták termelésüket. Legutóbb 2007 novemberében adtak át egy új, 4.000 négyzetméteres csarnokot, ezzel az üzem 13.386 négyzetméterre bővült.A BorgWarner magyarországi befektetésének értéke elérte a 25 millió eurót és Oroszlányban a turbógyártó üzletág második legnagyobb gyára jött létre. A vállalat árbevétele 2010-ben meghaladta a 330 millió eurót.

Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarnerA BorgWarner csoport a világ 18 országában 63 vállalatot fog össze, 17.400 főt foglalkoztat. Gépjárművek motorjaihoz, illetve autók hajtásláncaihoz, erőátviteli berendezéseihez gyártanak komplett rendszereket. A cégcsoport teljes árbevétele 2010-ben 5,6 milliárd amerikai dollár volt, 2011-re 7,2 milliárd dollár a bevétel becsült értéke.
További cikkek


Elkészült az ezredik DAF a tajvani összeszerelő-üzemben
Optimistán várják az új évet a német gazdaság meghatározó szereplői
öt év múlva milliárdos nyereséget tervez az Opel
Kulcsszavak:
 
Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarner Hófúvások, balesetek nehezítik a közlekedést Zalában Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarner Kétliteres turbómotor gazdagítja az Infiniti Q50 motorpalettáját Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarner Ötven Airbust rendelt a szingapúri Tigerair A Frankfurti Autószalonon láthatjuk először az új Toyota Priust A Frankfurti Autószalonon láthatjuk először az új Toyota Priust 70 év történelem - a SEAT képessége, hogy újra felfedezze önmagát 70 év történelem - a SEAT képessége, hogy újra felfedezze önmagát
 
A KDB elutasította a miskolci villamos tender elleni keresetet

A KDB elutasította a miskolci villamos tender elleni keresetet

2012. január 04.
A 31 villamos szállítására szóló miskolci villamos tendert megtámadó Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles ...
Részletek
SkodaA 31 villamos szállítására szóló miskolci villamos tendert megtámadó Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. keresetét keddi határozatával elutasította a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) - a határozat a Közbeszerzési Hatóság (a Közbeszerzések Tanácsa jogutódja) honlapján jelent meg.
A miskolci villamosvasút fejlesztési projektnek a legutóbbi járműtendere - amely már a negyedik volt - tavaly májusban indult. A felhívásra öt ajánlat érkezett, amelyek közül az összességében legelőnyösebb, az AnsaldoBreda S.p.A. pályázata lett a nyertes.


Három pályázó fellebbezett, és a KDB a magyar Ganz-Skoda Zrt. kérelmének helyt adva tavaly novemberben kimondta, hogy annak pályázata is érvényes. A két másik cég, a mostani panaszos, és a Solaris Bus & Coach S.A. jogorvoslati kérelmét a KDB elutasította. Ezután a bírálai szakaszt újra nyitották. Mielőtt az ajánlatkérők - a Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata, és a Miskolc Város Közlekedési Zrt. - újra értékelték volna az ajánlatokat, hiánypótlást kértek az ajánlattevőktől, a referenciáikkal kapcsolatosan.

A Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. azért fordult a KDB-hez, mivel megítélése szerint az ajánlatkérő a hiánypótlási felszólításban módosított az ajánlattételi felhívásban meghatározott referenciákon, úgy hogy azok előnyösebbek legyenek a Ganz-Skoda Zrt.-nek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság nem találta alaposnak a spanyol cég kifogását, ezért azt elutasította.
Skoda


További cikkek


Elérte a 70 százalékot a 4-es metró készültségi szintje
új, takarékos busztípust mutat be a Kravtex
Elkészült az ezredik DAF a tajvani összeszerelő-üzemben
Kulcsszavak:
 
A KDB elutasította a miskolci villamos tender elleni keresetet Tíz csomópontban elkezdte a köztéri Futár-kijelzők tesztjét a BKK Egyre nagyobb a népszerűsége az elektromos autónak Egyre nagyobb a népszerűsége az elektromos autónak A KDB elutasította a miskolci villamos tender elleni keresetet Új nosztalgia járművet áll forgalomba a BKV a gödöllői vonalon A KDB elutasította a miskolci villamos tender elleni keresetet Az új Toyota Corolla maximális, ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP vizsgálatán 32 éves, mégis vadonatúj ez a Peugeot 32 éves, mégis vadonatúj ez a Peugeot
 

Találatok száma: 13421 Megjelenítve: 13401 - 13410