Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 151 - 160
Romániában több mint 31 százalékkal nőtt januárban a forgalomba helyezett új járművek száma

Romániában több mint 31 százalékkal nőtt januárban a forgalomba helyezett új járművek száma

2023. február 13.
Romániában 31,37 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új járművek száma a tavalyi év januárjához képest - közölte a román autógyártók egyesülete a gépkocsi-nyilvántartó hivatal adataira hivatkozva.
Részletek

 Romániában több mint 31 százalékkal nőtt januárban a forgalomba helyezett új járművek száma

Az idei év első hónapjában 12 266 új járművet helyeztek forgalomba. Ugyanakkor 23 260 használt járművet is forgalomba helyeztek, ami az előző év első hónapjához mérten 4,5 százalékos csökkenés.
   
Romániában tavaly egész évben 6,7 százalékkal, 129 328-ra nőtt a forgalomba helyezett új járművek száma.
   
A romániai autógyártók és -importőrök egyesülete (APIA) a múlt héten közölte, hogy várhatóan 10 százalékkal 140 ezerre fog nőni az új eladott járművek száma az idén tavalyhoz képest. Becslésük szerint a haszongépjárművek és a kisbuszok esetében a növekedés várhatóan 20 százalék lesz. Az új elektromos autók értékesítése is várhatóan csaknem 47 százalékkal fog nőni.
Kulcsszavak: autógyár, románia, új autó
 
A Mercedes-Benz eladásai csökkentek az első negyedévben, de a csúcskategóriás és az elektromos szegmens szárnyal A Mercedes-Benz eladásai csökkentek az első negyedévben, de a csúcskategóriás és az elektromos szegmens szárnyal Romániában több mint 31 százalékkal nőtt januárban a forgalomba helyezett új járművek száma A kibővített amerikai gyárban készül majd a BMW X7 Romániában több mint 31 százalékkal nőtt januárban a forgalomba helyezett új járművek száma Pénzügyi válságmenedzsert neveztek ki Detroit élére Már a BMW i3s modell is elérhető állami támogatással Már a BMW i3s modell is elérhető állami támogatással Debreceni polgármester: a BMW-gyár érkezését pozitívan fogadják a helyi vállalkozások Debreceni polgármester: a BMW-gyár érkezését pozitívan fogadják a helyi vállalkozások
 
A japán Fukuoka tartomány elkötelezte magát a hidrogén alapú mobilitás mellett

A japán Fukuoka tartomány elkötelezte magát a hidrogén alapú mobilitás mellett

2023. február 13.
A Toyota kezdeményezésével létrejött, mára a Daihatsut, az Isuzut és a Suzukit is magában foglaló, a C.A.S.E technológiák (Connected, Autonomous, Shared, Electric – azaz összakapcsolt, önvezető, megosztott és elektromos) fejlesztését célzó közös vállalat, a Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) partnerségi megállapodást kötött a japán Fukuoka prefektúrával, amelynek célja a zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek elterjedésének kiterjesztése.
Részletek

A japán Fukuoka tartomány elkötelezte magát a hidrogén alapú mobilitás mellett

Egészen pontosan a mindennapi élethez nagyban hozzájáruló, a logisztikai iparban és a tömegközlekedésben használatos járművekről van szó. A cél a hidrogéntársadalom fejlődésének előmozdítása a karbonsemlegesség elérése érdekében.

A hidrogén a karbonsemlegesség kulcsfontosságú technológiájaként szerepel a japán kormány zöld növekedési stratégiájában. Fukuoka prefektúra még tavaly augusztusban új hidrogénstratégiát is bejelentett, amely a Fukuoka Prefektúra Zöld Hidrogén Növekedési Stratégia névre hallgat. Ennek részeként a prefektúra vezetése célzott kezdeményezéseket fog végrehajtani a „hidrogéntermelés innovációira”, beleértve a zöld hidrogén használatának kiterjesztését, amely nem bocsát ki széndioxidot a termelés során, a „hidrogénfelhasználás kiterjesztését” a gyárakban és a mobilitásban, valamint a „koncentrációt a hidrogénnel kapcsolatos iparágakban” e tevékenységek révén.

A prefektúra különösen nagy hangsúlyt fektet a teherautók és más, stabil, nagy hidrogénigényű üzemanyagcellás mobilitási lehetőségek korai bevezetésére. A cél az, hogy a hidrogén üzemanyagot hozzáférhetőbbé tegyék a prefektúra lakosai számára, miközben bővítik felhasználását és elősegítik az ipari és regionális fejlődést.

A japán Fukuoka tartomány elkötelezte magát a hidrogén alapú mobilitás mellett

A CJPT az elektrifikáción és a logisztikai hatékonyságon dolgozik olyan kezdeményezések formájában, amelyek célja a C.A.S.E.-technológiák társadalmi bevezetésének és terjeszkedésének felgyorsítása, valamint a társadalmi problémák kezelésének és a karbonsemlegesség megvalósításának elősegítése.

Az elektrifikáció területén a Toyota és a CJPT Fukuoka prefektúrával közösen az öntöltő hibrid elektromos (HEV), plug-in hibrid elektromos (PHEV) és akkumulátoros elektromos járművek (BEV) mellett egy kereskedelmi és nyilvános hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) mobilitási terv megvalósításán is dolgozik, amely az elektromos járműveket a mindennapi élet részévé teszi a hidrogén felhasználásának bővítése érdekében, mindezt Japán energiahelyzetének fényében.

A CJPT és Fukuoka abban bízik, hogy ezek az ágazatközi partnerségek a lehető legtöbb emberre kiterjesztik az együttműködést a hidrogéntársadalom létrehozása érdekében.

Annak érdekében, hogy Japán 2050-re elérje a karbonsemlegességre vonatkozó célkitűzését, egyre nagyobb szükség van olyan konkrét kezdeményezésekre, amelyek célja fenntartható társadalmak felépítése, amelyek továbbadhatók a jövő generációinak. Ezt szem előtt tartva Fukuoka prefektúra és a CJPT megvitatta közös törekvését a hidrogéntársadalom létrehozására, és közösen dolgoznak a hidrogén üzemanyagcellás elektromos mobilitás kiterjesztésén.

A japán Fukuoka tartomány elkötelezte magát a hidrogén alapú mobilitás mellett

Az együttműködés fő pillérei:
•    A hidrogén üzemanyagcellás elektromos mobilitás alapjainak megteremtése a polgári és közigazgatási személyautók és áruszállítók számára
•    A regionális tömegközlekedés áttérése a hidrogén üzemanyagcellás elektromos technológiára
•    Az hidrogén infrastruktúra fejlesztésének elősegítése a fő kereskedelmi útvonalakon

A partnerség konkrét kezdeményezései közé tartozik az hidrogén üzemanyagcellás elektromos mobilitás használatának további kiterjesztése, kezdve azzal, hogy a logisztikai szolgáltatók már most elkezdték használni a könnyű hidrogén üzemanyagcellás elektromos teherautókat.

Amellett, hogy növeli az élelmiszerek, napi szükségleti cikkek és egyéb áruk elosztására szolgáló könnyű hidrogén üzemanyagcellás elektromos teherautók elterjedését, a partnerség mérlegeli és megtervezi az üzemanyagcellás mobilitás fokozatos bővítését közép- és hosszú távon.

Ebbe beletartoznak a közfeladatok ellátását célzó hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek, például szeméttömörítő teherautók (szemétgyűjtés) és mentőautók használata épp úgy, mint a regionális tömegközlekedés áttérését a hidrogén üzemanyagcellás elektromos buszok használatára. A kisebb méretű hidrogén üzemanyagcellás elektromos buszok a városi mobilitásban kapnak majd szerepet, de kialakításra kerül majd a távolsági áruszállításban használt üzemanyagcellás teherautók kiszolgálását célzó infrastruktúra is a főbb kereskedelmi útvonalakon.

Fukuoka prefektúrából indulva – amely az ország második legnagyobb kikötőjeként Nyugat-Japánban az egyik legnagyobb teherautóforgalommal rendelkezik, és ahol a hidrogént már használják, és a terjeszkedést tervezik Kyushuban – a prefektúra és a CJPT együtt fog működni egy praktikus és fenntartható hidrogéntársadalom kialakításán.


Kulcsszavak: FCEV, hidrogén, toyota
 
Pickup-háború a láthatáron Pickup-háború a láthatáron Demokratizálja az üzemanyagcellát a Toyota Demokratizálja az üzemanyagcellát a Toyota Önműködő és egymással kommunikáló Toyoták és Lexusok jöhetnek? Önműködő és egymással kommunikáló Toyoták és Lexusok jöhetnek? Több ezer autóját hívja vissza a Toyota Belgiumban és Luxemburgban Több ezer autóját hívja vissza a Toyota Belgiumban és Luxemburgban Túl későn született meg, pedig csodafegyver lehetett volna Túl későn született meg, pedig csodafegyver lehetett volna
 
Az új generációs Mitsubishi ASX már 2023 tavaszán kapható lesz

Az új generációs Mitsubishi ASX már 2023 tavaszán kapható lesz

2023. február 10.
Ez a Mitsubishi harmadik plug-in hibrid SUV modellje az Outlander PHEV és az Eclipse Cross PHEV után. Az autó a legmodernebb technológiával és hajtásláncokkal, plug-in hibrid (PHEV) és hibrid (HEV) hajtásokkal lesz kapható
Részletek

Az új generációs Mitsubishi ASX már 2023 tavaszán kapható lesz

Az ASX új generációja a jelenlegi modellt, a márka első kompakt SUV-jét váltja majd le, ami a 2010-es piacra lépése óta közel 380.000 példányban kelt el, és ezzel az elmúlt évek egyik legsikeresebb Mitsubishi modellje lett.

A népszerű kisméretű SUV-k piacára belépő, új generációs ASX vásárlói gazdag felszereltségre és bőséges választékra számíthatnak, hiszen az autó a legmodernebb technológiákkal és hajtásláncokkal, köztük plug-in hibrid (PHEV) és hibrid (HEV) hajtásokkal lesz kapható.

A Mitsubishi Motors volt az első autógyártó, amely plug-in hibrid SUV-t kínált; 2013 óta a márka több mint 200.000 darab plug-in hibrid SUV-t értékesített Európában, és az úttörő Outlander PHEV sikerére alapozva 2021-ben bemutatta az Outlander PHEV új generációját és az Eclipse Cross PHEV-t.

Az új ASX a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B padlólemezére épül, és a Renault spanyolországi Valladollid üzemében gyártják majd.

Az új generációs Mitsubishi ASX már 2023 tavaszán kapható lesz

„A Mitsubishi Motors gazdag SUV-hagyományokkal bír, és vállaltunk volt az első autógyártó, amely plug-in hibrid SUV-t kínált; először a Outlander PHEV-t, most pedig már az Eclipse Cross PHEV is megjelent a palettán. Az SUV modellek népszerűsége egyre nő Európában, akárcsak a plug-in hibrid hajtás elfogadottsága, így az új generációs ASX magabiztosan építhet ezekre az alapokra. Nagyon várjuk már, hogy jelenlegi és jövőbeni vásárlóink olyan kínálatból válogathassanak, amit ez a rendkívül versenyképes új modell tesz majd még teljesebbé.” - Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója.

Az új generációs Mitsubishi ASX már 2023 tavaszán kapható lesz
Kulcsszavak: ASX, Compact SUV, Mitsubishi, új modell
 
Lefilmezték a Honda luxus SUV-ját Lefilmezték a Honda luxus SUV-ját Bemutatkozott Magyarországon a BMW új 5-ös sorozata Bemutatkozott Magyarországon a BMW új 5-ös sorozata A ŠKODA bemutatta a VISION 7S első dizájnrajzait A ŠKODA bemutatta a VISION 7S első dizájnrajzait Az új generációs Mitsubishi ASX már 2023 tavaszán kapható lesz Különleges kiadással ünnepel a BMW M GmbH: bemutatkozik a BMW M4 DTM Champion Edition MINI Clubman - A hétköznapi használhatóság és a hosszútávú megbízhatóság egyedülálló kombinációja MINI Clubman - A hétköznapi használhatóság és a hosszútávú megbízhatóság egyedülálló kombinációja
 
Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X

Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X

2023. február 10.
Az új elektromos ë-C4 X stílusa szakít a kompakt karosszériaváltozatoknál eddig megszokott megoldásokkal, és valami egészen különleges dolgot kínál: egy olyan designt, mely a fastback-ek elegáns sziluettjét egy SUV modern fellépésével, valamint a négyajtósok időtlen stílusával és helykínálatával kombinálja.
Részletek

Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X

Egyedi stílus

Az új Citroën C4 X és elektromos ë-C4 X stílusa szakít a kompakt karosszériaváltozatoknál megszokott megoldásokkal, és az ügyfeleknek valami egészen újszerűt és különlegeset kínál: egy olyan designt, mely a fastbackek elegáns sziluettjét egy SUV modern fellépésével, valamint a négyajtósok időtlen stílusával és helykínálatával ötvözi.

Dinamikus tetővonal

A 4600 mm hosszú új Citroën C4 X és elektromos ë-C4 X tökéletesen illeszkedik a modellválasztékba, helye a 4360 mm hosszú ferdehátú C4 és a 4800 mm-es C5 X között van. A tengelytáv (2,67 m) megegyezik a C4-ével. Oldalról nézve a szélvédő tetejétől a csomagtérajtó felső részéig húzódó dinamikus tetővonal határozott fastback sziluettet rajzol ki. Ahogyan azt a 0,29-es légellenállási  együttható (CX) is jelzi, a letisztult fastback tetővonal hatására a jármű aerodinamikai jellemzői is kiválóak.

Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X

Orr-rész és jellegzetes Citroën-lámpatestek

A magas, vízszintes motorháztetőt helyenként bemélyedések tarkítják, a jellegzetes krómozott márkajel szárai pedig egészen a karosszéria széléig húzódnak. Ott a két szinten elhelyezett, Citroën LED Vision technológiát alkalmazó első fényszórókban folytatódnak. Az utóbbiak a jármű high-tech jellegét erősítik, és maximális láthatóságot biztosítanak.

Új LED-es hátsó lámpák

Hátul az első fényszórókkal rokon, jellegzetes új LED-es hátsó lámpákat találunk. A lámpatestek a csomagtérajtó sajátos formáit követik, és a hátsó ajtó előtt egy nyíl alakban végződnek, amitől még dinamikusabb lett a sziluett.

Hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés®

A kényelmes utazás nélkülözhetetlen eleme a felfüggesztés. A Citroën innovatív és exkluzív felfüggesztési rendszere mechanikus ütközők helyett – a lengéscsillapító és a rugó mellett – két hidraulikus ütközőt használ. A hidraulikus ütközőelemek fontos szerepet játszanak a Citroën védjegyének számító „repülő szőnyeg” hatás elérésében. Olyan érzésünk van, mintha az autó átsuhanna az úthibák felett.

Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X

Advanced Comfort ülések

A jókora méretű, kényelmes Advanced Comfort® ülések speciális, 15 mm-es megerősített habszivacs réteggel vannak ellátva, és a vizuális élmény, a stabil megtámasztás és a dinamikus kényelem egyedülálló kombinációját kínálják. Az utasok úgy érzik, mintha egy kényelmes, stabilan tartó fotelben ülnének, védve az út zajától és egyenetlenségeitől. Az ülések belsejében lévő, rendkívül sűrű habszivacs optimális kényelmet biztosít – ami különösen hosszú utazások alkalmával értékelendő –, és az ülés idővel sem süpped be, illetve öregszik el.

A méretes hátsó ülések az első ülésekhez hasonlóan fűthetők, az utóbbiak ráadásul masszázsfunkcióval is rendelkeznek, még tovább növelve a jó közérzetet.

Tágas csomagtér


A Citroën C4 X és ë-C4 X egyedi kialakításával a tervezőcsapat lenyűgöző méretű, extratágas csomagtartót alakított ki, 510 liternyi hasznos térrel. Míg a tető töretlenül ível elölről hátrafelé, a hátsó szélvédő alatti zsanéroknak köszönhetően a hátsó ajtó szélesre és magasra nyitható, és ezáltal könnyen hozzáférhető a csomagtér. A csomagtartó padlója alatt kialakított plusz tároló lehetővé teszi további tárgyak szállítását, az új ë-C4 X-ben pedig a töltőkábel(ek) megfelelő elhelyezését.
   
Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X

Biztonságtechnikai és vezetéstámogató berendezések

Az új Citroën C4 X és elektromos ë-C4 X korszerű vezetéstámogató rendszerek egész arzenáljával rendelkezik. A vezetés biztonságosabbá tétele és a közlekedéssel járó stressz csökkentése érdekében a modell akár 20 fejlett vezetéstámogató rendszerrel is fel lehet szerelve.

Kapcsolódási szolgáltatások

Az új Citroën C4 X és elektromos ë-C4 X a My Citroën Drive Plus névre hallgató intuitív infotainment kommunikációs felületen keresztül a legmodernebb kapcsolódási szolgáltatásokat kínálja. Az interfész a konnektivitást középpontba állító komplett csomagként értelmezendő.

Kulcsszavak: bemutató, C4 X, Citroën, ë-C4 X, suv, új modell
 
Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X Mercedes-Benz CLA 45 AMG - Design és dinamika Kecskemétről Hamarosan érkezik a az új Citroën C4 X és ë-C4 X Nagyobb MINI, több lehetőség: az új ötajtós MINI Luxusjármű a munkagépek között: Toyota Land Cruiser 79 Namib Edition Luxusjármű a munkagépek között: Toyota Land Cruiser 79 Namib Edition Érkezik az új Opel Corsa Érkezik az új Opel Corsa Ez még jobb - Suzuki Vitara  1,4-es turbó Ez még jobb - Suzuki Vitara 1,4-es turbó
 
Egyes nagy autógyárak hibrid autói jobban szennyezik a környezetet, mint azt tesztjei alapján állítják

Egyes nagy autógyárak hibrid autói jobban szennyezik a környezetet, mint azt tesztjei alapján állítják

2023. február 10.
Egyes nagy autógyárak népszerű plug-in hibrid (PHEV) autói a való életben jobban szennyezik a környezetet, mint a gyártók által elvégzett tesztek alapján megadott adatok - írta a legújabb tanulmányokra hivatkozva a Guardian brit lap online kiadása.
Részletek

Egyes nagy autógyárak hibrid autói jobban szennyezik a környezetet, mint azt tesztjei alapján állítják

A népszerű, külső hálózatról tölthető plug-in hibrid autók jóval több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint amennyit a gyártók hivatalos méréseikben állítanak, derült ki kutatók által a való életben elvégzett tesztek során.
   
A Grazi Műszaki Egyetem kutatói szerint a BMW, a Renault és a Peugeot plug-in hibrid autói sokkal jobban szennyezik a környezetet, mint a gyártók által megadott értékek, különösen a BMW 3-as sorozata, amely több mint háromszor annyi káros anyagot bocsát ki, mint a hivatalos adat.
   
A külső hálózatról tölthető plug-in hibrid autók egy kisebb akkumulátort is használnak a hagyományos benzin- vagy dízelmotor mellett, és rövid távon tisztán elektromos módban is tudnak közlekedni, de alapvetően kombinálják a két meghajtási módot. Az autógyárak szerint ezek a járművek a két technológia legjobb tulajdonságait ötvözik, mivel lehetővé teszik, hogy zéró károsanyag-kibocsátás mellett hosszabb utat tegyenek meg velük.
   
A technológia ellenzői szerint ezek a járművek a hivatalos értékeknél jóval nagyobb mennyiségben szennyezik a környezetet. A grazi kutatók mérései szerint a BMW 3-as sorozata kilométerenként 112 gramm szén-dioxidot bocsát ki, ami több mint háromszorosa a hivatalosan megadott 36 grammos értéknek. A tesztben vizsgált Peugeot 308-as modellje 20 százalékkal, míg a Renault Megane modellje 70 százalékkal haladta meg a gyártók által megadott értéket.
   
Egyes nagy autógyárak hibrid autói jobban szennyezik a környezetet, mint azt tesztjei alapján állítják

A Transport & Environment nemzetközi civil szervezet azután bízta meg a grazi egyetem kutatóit, hogy a 2020-ban mért eredmények jóval nagyobb károsanyag-kibocsátást mutattak a hivatalos adatoknál, különösen akkor, ha az autó akkumulátorát nem töltötték fel. A legújabb mérések is arra utalnak, hogy egyes új plug-in hibrid modellek még mindig jóval nagyobb mértékben szennyezik a környezetet, mint azt a hivatalos adatok állítják.
   
A T&E szerint a legújabb mérési eredmények miatt a kormányoknak a hibrid autók helyett inkább a teljesen elektromos járművek vásárlására kellene ösztönözni a lakosságot.
   
"A plug-in hibrid járműveket úgy kínálják, mint az akkumulátor és a benzin- vagy dízelmotor tökéletes kombinációját, mely szerint elektromosan a városi felhasználást segítik, a motorral pedig a hosszú távú közlekedést. A való életben elvégzett tesztek alapján ez egy mítosz. A jogalkotóknak a plug-in hibrid autókat a valós károsanyag-kibocsátásuk alapján kellene megítélniük" - mondta Anna Krajinska, a T&E kibocsátási szakértője.
   
Nagy-Britannia már bejelentette, hogy több évtizedre szóló környezetvédelmi program keretében 2035-től csak elektromos, valamint egyes hibridüzemű autók és kisteherautók kerülhetnek forgalomba az országban. A brit kormány az új kutatások hatására azt is fontolgatja, hogy 2035-től teljesen megtiltják az új hibrid járművek értékesítését.
   
A Wich? brit független fogyasztói érdekvédelmi csoport által elvégzett mérések megállapították, hogy a plug-in hibrid járművek több üzemanyagot égetnek el, mint ahogy azt a gyártók által megadott laboratóriumi adatok sugallják. A több üzemanyag elégetése növeli az üzemeltetési költségeket, és a szennyező szén-dioxid-kibocsátást.
   
Az autóipar károsanyag-kibocsátásának csökkentését a globális felmelegedés lassításának létfontosságú részének tekintik. A szakértők egy része viszont úgy véli, hogy az autóipar még messze jár attól, hogy olyan kibocsátáscsökkentést érjen el, amely összeegyeztethető lenne a 2015-ös párizsi klímavédelmi megállapodás szerinti 1,5 Celsius fokos korláttal.
   
A gépkocsik üzemanyag-kibocsátási tesztjeit egy szigorú emissziómérési eljárás (WLTP) szerint végzik, de a kutatók szerint ezek a mesterséges laboratóriumi körülmények nem mutatják meg a valós körülmények között történő vezetés hatásait. A grazi egyetem mérnökei a WLTP helyett egy hordozható tesztrendszert használtak, és az autókat a városban vezették.
   
Az autógyártók azzal érvelnek, hogy nincs más választásuk, mint a WLTP adatok feltüntetése a reklámokban.
   
A BMW autógyár szóvivője szerint a járművezetés végtelen számú lehetőséget kínál, ezért nem meglepő, hogy a WLTP-adatoktól némi eltérés mutatkozik. Szerinte a plug-in hibrid autók fontos szerepet játszanak a teljes elektromos hajtásra való átállásban, mivel a tulajdonosaik a jövőben nagyobb valószínűséggel térnek majd át a tisztán akkumulátoros járművekre.
   
A Kearney tanácsadó cég új elemzése szerint az autóipar 2035-re kifut a fennmaradó "szén-dioxid-keretéből", 2050-re pedig akár 75 százalékkal is túllépi majd azt. A Polestar és a Rivian elektromos járműgyártók megbízásából készült elemzés szerint a globális autóparkot szén-dioxid kibocsátásmentes elektromos energiával kell majd működtetni ahhoz, hogy a párizsi klímacélokat elérjék, de ez azt is jelenti, hogy az autógyártóknak drasztikusan csökkenteniük kell ellátási láncuk szén-dioxid-kibocsátását.
Kulcsszavak: autógyár, bmw, Peugeot, plug-in hibrid, renault
 
Gázra lép Magyarországon az Audi Gázra lép Magyarországon az Audi Mesterhármast ünnepel a BMW i8 plug-in hibrid sportautó Mesterhármast ünnepel a BMW i8 plug-in hibrid sportautó Egyes nagy autógyárak hibrid autói jobban szennyezik a környezetet, mint azt tesztjei alapján állítják Együttműködik a BMW csoport és a Boeing Kínai cégekkel egyezkedik a Daimler Kínai cégekkel egyezkedik a Daimler Elkészült az ötmilliomodik Volkswagen Elkészült az ötmilliomodik Volkswagen
 
A Ford Kuga Plug-In Hybrid immár második éve Európa legkelendőbb PHEV-modellje

A Ford Kuga Plug-In Hybrid immár második éve Európa legkelendőbb PHEV-modellje

2023. február 10.
A Kuga Plug-In Hybrid tavalyi értékesítési eredménye 20 százalékkal növekedett az előző évhez képest, így 2022-ben az elektrifikált Ford SUV immár zsinórban másodszor szerezte meg a legnagyobb darabszámban eladott plug-in hibrid (PHEV) modell címét az európai piacon.
Részletek

 A Ford Kuga Plug-In Hybrid immár második éve Európa legkelendőbb PHEV-modellje

A Kuga Plug-In Hybrid intelligens hajtásláncát arra tervezték, hogy sokoldalú használhatóságot kínáljon a vásárlóknak: 57-67 km-es (WLTP) elektromos hatótávolságával és 14,4-15,9 kWh/100 km (WLTP) energiafogyasztásával ez az autó tisztán elektromos hajtással is kiválóan alkalmas a mindennapi használatra.

A Kuga kínálata tavaly tovább bővült a Kuga ST-Line X Black Package változattal, így a vásárlók olyan egyedi külső dizájn-elemekkel egészíthetik ki járművüket, mint a feketére fényezett tető, a fekete tükörburkolatok, első légbeömlők és hátsó légterelő, illetve az alapáron kínált, fekete festésű 20 colos könnyűfém keréktárcsák.

Tavaly óta minden Kuga-változat felszerelhető azzal a 18 irányban állítható vezető- és utasüléssel, amelyek kiváló ergonómiáját az Egészségesebb Hátakért kampányt szervező gerinc-specialista intézet, az Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) minősítő pecsétje igazolja.

 A Ford Kuga Plug-In Hybrid immár második éve Európa legkelendőbb PHEV-modellje

Kulcsszavak: ford, Kuga, PHEV, plug-in hybrid, suv
 
Hibrid hajtásláncú Ford Focus EcoBoost Hybrid Hibrid hajtásláncú Ford Focus EcoBoost Hybrid A Ford Kuga Plug-In Hybrid immár második éve Európa legkelendőbb PHEV-modellje Elkészült az Audi Q3 legsportosabb kivitele A Ford Kuga Plug-In Hybrid immár második éve Európa legkelendőbb PHEV-modellje Ford hibridek az elektromos járművek városi használatát vizsgáló programban Az új Ford Kuga SUV az élmezőnyben végzett az Euro NCAP legelső vezetéstámogatási tesztjén Az új Ford Kuga SUV az élmezőnyben végzett az Euro NCAP legelső vezetéstámogatási tesztjén A Ford Kuga Plug-In Hybrid immár második éve Európa legkelendőbb PHEV-modellje Sokat nyújt a vadonatúj Chevrolet Trax
 
My Citroën Drive Plus, a C4 és az ë-C4 kínálatában

My Citroën Drive Plus, a C4 és az ë-C4 kínálatában

2023. február 10.
A C4 és az ë-C4 modellen a My Citroën Drive online navigációs rendszert a legújabb generációs My Citroën Drive Plus infotainment rendszer váltja fel.
Részletek

My Citroën Drive Plus, a C4 és az ë-C4 kínálatában

Ez a rendkívül intuitív új kezelőfelület egy 10” HD érintőképernyőt használ,és widgetek segítségével teljes egészében személyre szabható. Az okostelefonokról és tabletekről ismerős widgeteknek köszönhetően az egyes alkalmazások és tartalmak pillanatok alatt megjeleníthetők a gépjármű érintőképernyőjén.

Az átláthatóbb felépítés a nyugodtabb vezetéshez is hozzájárul. A widgetek mellett a minőségibb megjelenés és a grafikailag gazdagabb kidolgozás is megemlítendő, különösen, ami a 3D online navigációs rendszer 16:9 képarányú térképeit illeti. A kezelőfelület összességében gördülékenyebben és gyorsabban használható, és a könnyű, magától értetődő használat érdekében számos gyorsgomb áll rendelkezésre.

Az új interfész egyben a természetes beszéden alapuló hangfelismerő funkcióval is rendelkezik. A „Hello, Citroën” vezényszóval aktiválható digitális asszisztens érti az utasok beszédét, válaszol a kérdéseikre, és végrehajtja az utasításaikat. A rendszer 20 nyelven működik, (magyarul nem elérhető) vizuális visszajelzést ad, és reagál a fedélzeti rendszerekkel (klímaberendezés, audioforrások, telefon és kapcsolt hangszolgáltatások) kapcsolatos utasításokra.

My Citroën Drive Plus, a C4 és az ë-C4 kínálatában

Vége a szanaszét heverő kábelek korának, hiszen az okostelefon tartalma vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is a 10” HD érintőképernyőre tükrözhető. A My Citroën Drive Plus segítségével a vezető vagy az utasok kedvenc okostelefonos alkalmazásaikat kockázat nélkül használhatják. A szolgáltatás vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget kínál, és az Apple CarPlay (beleértve a SIRI hangvezérlést is) és az Android Auto protokollal is működik.

A kompatibilis alkalmazások közvetlenül a központi kijelzőn kerülnek megjelenítésre, így biztonságosan elérhetők, és használatuk során a vezető mindvégig az úton tarthatja a szemét.

A rendszer személyre szabható és továbbfejleszthető. A fejlett profilkezelésnek (Advanced Profile Management) köszönhetően a rendszer akár 8 különböző profil tárolására is képes. Ezek mindegyikéhez két okostelefon rendelhető, amelyeket a rendszer az adott készülék utastérbe kerülésekor azonnal azonosít. A rendszer a TomTom szolgáltatások keretében valós idejű térképfrissítést is biztosít, melynek köszönhetően a navigációs térképek havonta automatikusan frissülnek, hogy a felhasználókat mindig naprakész információk várják.

A szolgáltatás 3 éven keresztül ingyenesen elérhető. A rendszer az OTA (over the air) frissítések révén könnyen fejleszthető.

Kétszínű karosszériával kínált  C4 és ë-C4

A C4 és az ë-C4 a kompakt ötajtósok szegmensén belül különleges, jól felismerhető sziluettel rendelkezik. A magas építésű, sportos modell a hagyományos ötajtósok dinamizmusát a karakteresebb, erőt sugárzó megjelenés érdekében SUV-s jegyekkel ötvözi. Különlegességét feszes vonalainak és a jellegzetes grafikai részleteknek köszönheti. A stilisztikai megoldások köre mostantól a kétszínű karosszériát eredményező, Perla Nera fekete tetővel is kiegészül. A bruttó 135 000 forintba kerülő személyre szabási opcióval – melynek keretében szabadon kombinálhatók az egyes karosszériaárnyalatok, színcsomagok és a fekete tető – valamennyi tulajdonos a saját ízlése szerint alakíthatja ki az autóját.

A fekete fényezésű tető megtöri a sziluett függőleges olvasatát, és az energiától duzzadó, áramvonalas profilra irányítja a figyelmet. Jól kiemeli az egyszerre lágy és sportos karosszériavonalak határolta nagy felületeket. A tetőívek és maga a tető Perla Nera fekete színű, a döntött hátsó szélvédőben folytatódó egyedi tetővonal pedig különösen áramvonalassá teszi az autó külsejét. Mindez egy a dinamikus jelleget erősítő spoilerben végződik, amely vizuálisan és fizikailag is megfelelő támaszt nyújt. A finoman lejtő fekete tető az oldalablakokkal és a hátsó szélvédővel egy színegységet alkot, és ezzel erőteljes, kontrasztos vizuális hatást kelt. A Perla Nera fekete tetővel szintet lép a C4 és az ë-C4 stílusa.

Kulcsszavak: Citroën, Citroen C4, ë-C4
 
My Citroën Drive Plus, a C4 és az ë-C4 kínálatában Citroen C1 – Határtalan szabadság My Citroën Drive Plus, a C4 és az ë-C4 kínálatában Ezen a szombaton újra Rally Café Autósport Magazin a Jazzy Streeten! My Citroën Drive Plus, a C4 és az ë-C4 kínálatában Csökkent a cseh autógyárak nyeresége Új Citroën C3: Még színesebb egyéniség, még nagyobb kényelem! Új Citroën C3: Még színesebb egyéniség, még nagyobb kényelem! A Citroën Magyarországon is bemutatta az egyedülállóan stílusos C4 X-et A Citroën Magyarországon is bemutatta az egyedülállóan stílusos C4 X-et
 
Új Importőrrel kezdi az évet a Peugeot Motocycles

Új Importőrrel kezdi az évet a Peugeot Motocycles

2023. február 02.
A 125 éves múlttal rendelkező márkának új fejezete kezdődik Magyarországon. 2023-tól a Peugeot robogók teljes típusválaszték forgalmazását, alkatrész és szolgáltatás értékesítési és importőri feladatait a Lubricants Hungary Kft. veszi át.
Részletek

Új Importőrrel kezdi az évet a Peugeot Motocycles

Értékesítési palettájukon 50 cm³ ,125 cm³ és 400 cm³ robogók is megtalálhatóak. A több mint 30 éves múlttal rendelkező Lubricants Hungary Kft. alaptevékenysége a kenés- és szűréstechnikához kötődik (gulf.hu), de a motorozás és a kétkerekűek iránti vonzalom nagy népszerűségnek örvend körükben.

Városi használatra

Peugeot Django 50 cm3 robogó

Ha legtöbbször egyedül, a városon belül közlekedsz, ideális választás az 50 cm³ kategóriák között a Django 50. Ezeket a robogókat AM (segédmotoros) vagy B jogosítvánnyal is vezetheted.

Könnyedén elsuhanhatsz a lámpáknál, vagy a torlódásban araszoló járművek mellett és nyáron a klíma okozta megfázásokat is elkerülheted. Praktikus kiegészítőkkel felszerelve az eső és a hideg sem akadály, valamint a biztonságos parkoláshoz és csomag tároláshoz is találsz megoldásokat. Az 50 cm³ Peugeot robogók esetében átlagosan 1,75 liter/100 km fogyasztással és 380 km hatótávval lehet számolni (a mai üzemanyag árak mellett ezzel elég sokat meg lehet takarítani).

Új Importőrrel kezdi az évet a Peugeot Motocycles

A városon belül és azon kívül is megállják a helyüket a 125 cm³ motorok

Peugeot Pulsion 125 cm3 robogó

A nagytestű, kétszemélyes 125 cm³ robogók (és a fölötti kategóriák) egyik előnye, hogy városon kívül is bátran lehet velük motorozni, dolgozni járni vagy a praktikus kialakításuk és kiegészítőik miatt a napi bevásárlást intézni. Ezeket a robogókat már A1 jogosítvánnyal vezetheted. Szükséges a rendszámozása és kötelező biztosítás is, de ezek jelentősen kisebb kiadásokat jelentenek, mint egy autó esetében. Két személlyel is bátran elindulhattok egy ilyen robogóval akár kirándulni is. Praktikus tároló dobozaiba a sisakokat is biztonságosan el tudjátok zárni.

A 125 cm³-es Peugeot robogók esetében átlagosan 2,4 liter/100 km fogyasztással és 190-380 km hatótávval lehet számolni. Ezeknél a motoroknál a biztonság is kiemelkedőbb, például több modell is ABS és SBC fékrendszerrel van felszerelve, valamint a nagyobb átmérőjű kerekek miatt jobb élmény a vezetésük.

Új Importőrrel kezdi az évet a Peugeot Motocycles

A különlegesebb típusokat kedvelőknek ajánljuk a 400 cm³-es háromkerekűt

Peugeot Mertopolis 400 cm3 robogó

A lehető legkomfortosabb utazási élményt, kimagasló biztonsági felszereléseket, nagy tárolóhelyeket, kulcs nélküli indítást és számos praktikus dolgot kínál a Peugeot különleges háromkerekes kategóriája. A 400 cm³ motorral szerelt robogók esetében átlagosan 3,9 liter/100 km fogyasztással és 300 km hatótávval lehet számolni.

A gép szíve a teljes egészében Franciaországban gyártott új motor, amely 35,6 lóerős teljesítményt és 38,1 Nm nyomatékot biztosít. A piac újdonsült szereplője már most a legjobb teljesítményt nyújtja kategóriájában. A kompakt kormánynak köszönhetően mindig sima és magabiztos a vezetési élmény. És hogy ne veszítse el a fejedet, a megemelt műszerfal minden szükséges információt megad anélkül, hogy levennéd a szemedet az útról.

Új Importőrrel kezdi az évet a Peugeot Motocycles

Új vagy használt?

Az új robogók előnye a használtakhoz képest, hogy 3 év garanciát kapsz rájuk és nem a rejtett hibák miatt kell aggódnod. Jelenleg nagyon nehéz olyan szerelőt találni, aki megbízhatóan, jó minőségben dolgozik és van kapacitása a meglévő munkái mellett továbbiakat vállalni. Ezt az időt érdemes inkább az élményekre szánni.

Kulcsszavak: importőr, motorkerékpár, Peugeot Motocycles, robogó
 
Új Importőrrel kezdi az évet a Peugeot Motocycles ABS és kulcs nélküli biztonsági rendszer a 2014-es Sportser modelleken A Nissan Jóakarat Társasága – télköszöntő közösségi ebédre invitál A Nissan Jóakarat Társasága – télköszöntő közösségi ebédre invitál Bemutatkozik a BMW közepes méretű robogója Bemutatkozik a BMW közepes méretű robogója Ősszel zárhatja le a Renault Hungária akvizícióját az AutoWallis és partnere Ősszel zárhatja le a Renault Hungária akvizícióját az AutoWallis és partnere Idén is motorozással indult a tanév a Pető Intézetes gyerekeknek Idén is motorozással indult a tanév a Pető Intézetes gyerekeknek
 
Állítólag már készül az új Toyota Priusból a gyári GRMN tuningváltozat

Állítólag már készül az új Toyota Priusból a gyári GRMN tuningváltozat

2023. február 02.
Végre a dedikált hibridet is kezelésbe veszi a Gazoo Racing részleg, bár az új Plug-in Hybrid már alapváltozatban is felveszi a versenyt gyorsulásban a sportautókkal.
Részletek

 Állítólag már készül az új Toyota Priusból a gyári GRMN tuningváltozat

A 2023-as modellévű, ötödik generációs Toyota Prius nemcsak a legszebb a típus történetében, de a legerősebb és leggyorsabb is. Az Európában is forgalmazásba kerülő Plug-in Hybrid verzió kétliteres benzinmotorja 152, villanymotorja 163 lóerős, a rendszerteljesítmény összesen 223 lóerőre jön ki. Tehát a takarékosságra hangolt dedikált hibrid mindössze 11 lóerővel marad el a hátsókerék-meghajtású sportkupétól, a szintén új GR86-tól, és a gyorsulása is csak fél másodperccel rosszabb (kb. 6,8 mp) 0-ról 100 km/h-ra.

Most, az új Prius pozitív fogadtatásán, valamint a nagyteljesítményű Gazoo Racing sportautók, mint a GR Supra, a GR Yaris, a GR86 és a GR Corolla sikerén felbuzdulva a Toyota állítólag az ikonikus hibrid sportváltozatán dolgozik, pedig ezt korábban elképzelhetetlennek tartották a típus rajongói. Persze az optikai tuningcsomag már korábban elkészült, de arra senki sem gondolt, hogy a műszaki tartalmat is módosíthatja a Gazoo Racing.

A japán Best Car magazin értesülései szerint Prius Plug-in Hybriden alapuló sportváltozat neve Prius GRMN lesz, ami azt jelenti, hogy a normál GR szint fölé lövik be a tudását. Nem biztos, hogy megtartják a mérnökök a kétliteres, soros négyhengeres motorra épülő új hibrid hajtást, mert annak tuningpotenciálja valószínűleg nem olyan magas, hogy erőben felvegye a versenyt a RAV4 Plug-in Hybrid 306 lóerős, 2,5 literes benzinmotorból és három villanymotorból álló rendszerével.

 Állítólag már készül az új Toyota Priusból a gyári GRMN tuningváltozat

Ezzel a hajtással nem csak a külső forrásból történő tölthetőség maradna meg, de kapásból a második legerősebb autóvá válna a Prius GRMN a Gazoo Racing-modellcsaládon belül a GR Supra mögött.

A teljesítménynövelés mellett a Best Car arról is beszámolt, hogy a Prius GRMN karosszériájának merevséget is fokozni fogják több ponthegesztéssel és ragasztással, erősebbek lesznek a fékei és feszesebbre hangolják a felfüggesztéseit is, hogy élénkebb vezethetőség párosuljon a jobb gyorsuláshoz.

Jó eséllyel exkluzív belsőt is kap majd a sportváltozat, mutatós fémpedálokra, sportülésekre, szénszálas díszbetétekre, és Alcantara-kárpitozásra számíthatunk. Bár a cikk nem említi, abban szinte egészen biztosak lehetünk, hogy többi GR sportmodellel ellentétben a Prius GRMN nem kap manuális sebességváltót, bár egészen tavaly decemberig a tisztán elektromos Lexus Electrified Sport tanulmányról is ezt gondoltuk.

 Állítólag már készül az új Toyota Priusból a gyári GRMN tuningváltozat

Ha valóban megvalósul, valamikor 2023 vége és 2024 második negyedéve között jelenhet meg a piacon a Prius GRMN, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb kapnunk kell majd valamilyen hivatalos megerősítést az érkezéséről.
Kulcsszavak: Prius, toyota, Toyota Gazoo Racing
 
Szexi hatszög és keresztirányú öntvény: így öltött testet az új Toyota Land Cruiser Szexi hatszög és keresztirányú öntvény: így öltött testet az új Toyota Land Cruiser Állítólag már készül az új Toyota Priusból a gyári GRMN tuningváltozat Consumer Reports: a Toyota Corolla, Camry és Prius zöld választás Sportautót faragtak a Toyota RAV4-ből Sportautót faragtak a Toyota RAV4-ből A sorsfordító "Traktor", avagy Magyarország egyik legszebb Land Cruiserének rövid története A sorsfordító "Traktor", avagy Magyarország egyik legszebb Land Cruiserének rövid története Állítólag már készül az új Toyota Priusból a gyári GRMN tuningváltozat Megduplázódott az elektromos autók száma a világon
 
A Mazda bemutatta a CX-90 crossover SUV modelljét

A Mazda bemutatta a CX-90 crossover SUV modelljét

2023. február 02.
A szélesített karosszériával és három üléssorral rendelkező szabadidő-autó jelentős fejlődést mutat a kényelem, a biztonság és a vezetési élmény terén, miközben jóval kevésbé terheli a környezetet.
Részletek

A Mazda bemutatta a CX-90 crossover SUV modelljét

A Mazda amerikai központja (MNAO) január 31-én bemutatta az Mazda CX-90 modellt, az amerikai viszonyok között középkategóriásnak számító crossover SUV-t.
 
A tervek szerint a Mazda 2023 végéig a nagy padlólemezre épülő termékek[1] közül négy modellt vezet be a globális piacra, ahol a szabadidő-autók leginkább keresettek. A tavaly bemutatott CX-60 után a második modell a CX-90, mely jelentős fejlődést mutat a kényelem, a biztonság és a vezetési élmény terén, miközben jóval kevésbé terheli a környezetet.

A CX-90 bemutatásával a Mazda SUV választéka is tovább erősödik, ami lehetővé teszi, hogy a vállalat megfeleljen az ügyfelek speciális igényeinek és a különböző piacok sajátosságainak. A CX-90 továbbá új lendületet ad a Mazdának üzletileg, és egyúttal a brandet is erősíti.

 A Mazda bemutatta a CX-90 crossover SUV modelljét

A CX-90 a jelentős Észak-Amerikai piac igényeivel összhangban, újonnan kifejlesztett crossover SUV. Az "Az életed utazásához" koncepcióra épülő, szélesített karosszériával és három üléssorral rendelkező szabadidő-autó több kényelmet és funkciót kínál, illetve a biztonság terén is továbbfejlődött, így vezetése még több örömet nyújt, a családi és baráti utazások pedig még élvezetesebbé válnak. Az új zászlóshajó idén tavasszal mutatkozik be az Egyesült Államokban.
 
Az elsődleges piacok, ahol a Mazda CX-60 és CX-80 bemutatásra kerülnek, Európa, Japán és más további régiók. A Mazda CX-70 és CX-90 főként Észak-Amerikában és más régiókban kerül forgalomba.
 
A CX-90 designja a vitalitás érzetét sugározza, amely a Mazda KODO, azaz "A mozgás lelke" formanyelvéből ered. A "kevesebb több" esztétikai elve egyszerű formát eredményez, illetve dinamikus arányokat hoz létre. A belső teljes egészében a japán esztétikára épül, amely a fény és a természetes anyagok dinamikáját rendezett, elegáns térben integrálja.
 
A Mazda bemutatta a CX-90 crossover SUV modelljét

A hajtáslánc tekintetében a Mazda új turbófeltöltős, 3,3 literes soros hathengeres benzinmotort kínál, amelyet egy 48 voltos mild hybrid rendszer egészít ki, valamint az e-SKYACTIV PHEV plug-in hybrid rendszert, amely egy 2,5 literes soros négyhengeres benzinmotort foglal magában. Az új, hátsókerék-orientált összkerékhajtás architektúrával kombinálva, a CX-90 jóval kevésbé terheli a környezetet, miközben a vezető igényeit is kiszolgálja.
 
A Mazda gondosan odafigyelt arra, hogy kényelmes belső teret teremtsen az utasok számára is. A belső minden ülés körül tágasabb lett. A harmadik sor három személy számára lett tervezve[2], és saját légkondicionáló nyílásokkal van ellátva. Ezen túlmenően a CX-90 továbbfejlesztett konfigurációja megerősíti a vontatási teljesítményt, ami a további szolgáltatásokkal együtt összességében növeli a funkcionalitást, lehetővé téve, hogy a vezető és az utasok is könnyűszerrel élvezhessék a különböző vezetési és utazási beállításokat.
 
A Mazda bemutatta a CX-90 crossover SUV modelljét

Továbbá, a See-Through View kamera, mely képes intuitívan értelmezni az autó működtetéséhez szükséges információkat, valamint az head-up kijelző mind a vezető biztonságát szolgálják, és növelik biztonságérzetét.
 
2030 felé haladva a Mazda folytatja a vállalat emberközpontú filozófiáján alapuló kutatást azzal a céllal, hogy a mindennapi teendőkhöz szükséges helyváltoztatás még több örömet szerezzen, hogy a vezetés és az utazás mindig felemelő élményt nyújtson, és energiával töltse fel mind a Mazda vezetőit és utasait.
 
Kulcsszavak: crossover, CX-90, mazda, suv, új modell
 
Kettős Audi-győzelem a „Best Cars 2017” szavazásán Kettős Audi-győzelem a „Best Cars 2017” szavazásán A Mazda bemutatta a CX-90 crossover SUV modelljét Klasszikus arányok a modern karakter szolgálatában – az új BMW Z4 Roadster Rupert Stadler Audi elnök: „Technológiai és modellfejlesztéseink biztosítják a további növekedést.” Rupert Stadler Audi elnök: „Technológiai és modellfejlesztéseink biztosítják a további növekedést.” Megérkezett a vadonatúj Ford Fiesta Megérkezett a vadonatúj Ford Fiesta Audi RS Q3 performance: Új csúcsmodell még nagyobb teljesítménnyel és exkluzív felszereltséggel Audi RS Q3 performance: Új csúcsmodell még nagyobb teljesítménnyel és exkluzív felszereltséggel
 

Találatok száma: 13197 Megjelenítve: 151 - 160