Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13040 Megjelenítve: 191 - 200
Az utazás művészete:  Magyarországon a DS 9 limuzin

Az utazás művészete: Magyarországon a DS 9 limuzin

2022. április 21.
A DS nagylimuzinja immár Magyarországon is elérhető. A 4,93 m hosszú DS 9 kétféle felszereltségi szinttel, 225 és 360 LE-s E-TENSE plug-in hibrid hajtásláncokkal rendelhető, akár készletről is.
Részletek

Az utazás művészete:  Magyarországon a DS 9 limuzin

A DS 9 a már ismert EMP2 platform továbbfejlesztett változatára (EMP2 V2.3) épül. A platform ezen változata a rekord tengelytávnak köszönhetően rendkívül tágas hátsó utasteret eredményez. A DS 9 egyedi módon válaszol a prémium ügyfelek által támasztott magasabb igényekre. A hangszigetelt üvegezés és a speciális akusztikai megoldások tovább fokozzák a kényelmet. A teljes struktúra fokozott merevsége precíz irányíthatóságot biztosít.

A bevezetéskor kétféle plug-in hibrid hajtáslánc választható a DS 9 modellhez. Az E-TENSE 225 változat hazai készletről rendelhető. 11,9 kWh kapacitású akkumulátora akár 48 km hatótávolságot biztosít tisztán elektromos üzemmódban. Hibrid módban átlagosan 1,5 l/100 km üzemagyagot fogyaszt 100 km-en 34g/km CO2-kibocsátás mellett (WLTP adatok).

A 2018 óta elnyert Formula E bajnoki címekhez kapcsolódó tapasztalat eredményeként létrejött E-TENSE 360 4x4 nagyteljesítményű változat összeszerelésének utolsó fázisa Poissy-ban, Franciaországban valósul meg.  Ebbe az intelligens összkerékhajtású változatba egy 110 és a 113 LE-s villanymotor, valamint egy 200 LE-s PureTech benzinmotor kerül. 

Az utazás művészete:  Magyarországon a DS 9 limuzin

A rendszerteljesítmény 360 LE, a maximális rendszernyomaték 520 Nm. Ez a kivitel megerősített fékrendszert, szélesebb nyomtávokat, nagyobb átmérőjű első féktárcsákat és speciális 20”-os MUNICH könnyűfém keréktárcsákat kap. A lengéscsillapítók, a rugók és a stabilizátorok szintén egyediek, illeszkedve a megnövelt teljesítményhez. A 21. század DS felfüggesztése, a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION szériatartozék annak érdekében, hogy ez a nagy, elegáns limuzin pihentető kényelmet nyújtson.

A DS 9 E-TENSE 4x4 360 végsebessége elektronikus leszabályozással 250km/h, az elektromos üzemmódban elérhető végsebesség 140 km/h. 0-ról 100 km/h-ra 5,6 s alatt képes felgyorsulni.

A DS 9 a bevezetéskor kétféle gazdag felszereltségű kivitelben érhető el: Performance Line + és Rivoli +.

A DS 9 Performance Line + fekete Alcantara® belsőt kap, ami az elegancia és a dinamizmus szimbóluma. Az első ajtókon krómozott DS PERFORMANCE LINE emblémákat találunk, a hűtőrácsot szegélyező DS WINGS és a hátfal szintén krómdíszítéseket kap. A külső megjelenést 19”-os fekete MONACO keréktárcsák teszik dinamikusabbá.

Az utazás művészete:  Magyarországon a DS 9 limuzin

A műszerfalat szintén Alcantara® borítja kárminvörös és arany szegélyvarrással. A középső képernyő alatti vezérlőgomb valódi kristályberakásai, valamint a finom bőrrel bevont kormányközép a legkisebb részletekre történő maximális odafigyelésről tanúskodnak.

A párizsi Tuilériák városrész által inspirált DS 9 RIVOLI + kivitel a nemes anyagokat gyémánt-mintázatú kárpittal társítja. Ezen a szinten 3 különböző kárpitozás érhető el: Basalte fekete szemcsés bőr, vagy az emblematikus, óraszíj-mintázatú Nappa bőrkárpitot felvonultató OPERA enteriőr, amely rubinvörös, vagy fekete változatban érhető el. Az OPERA kárpitozás esetében a Nappa bőr az üléseken kívül a középkonzolt és a műszerfalat is beborítja. A hátsó ülések is fűthetőek, szellőztethetőek, kényelmüket masszázsfunkció növeli. Az exkluzív hangulatot a bőrrel bevont kapaszkodók és a teljes egészében Alcantarával borított tetőkárpit fokozza.

A DS 9 a legmodernebb technológiákat kínálja:  DS DRIVE ASSIST 2-es szintű félautonóm vezetés, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION (kamera által vezérelt lengéscsillapítás, DS ACTIVE LED VISION fényszórók, FOCAL Electra® hangrendszer, PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START, DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, 140km/h sebességig aktív vészfékező rendszer.

Az utazás művészete:  Magyarországon a DS 9 limuzin
Kulcsszavak: bemutató, DS 9, DS Automobiles, premier, új modell
 
Vadonatúj VTEC TURBO erőforrásokkal érkezik az új Civic 2017-ben Vadonatúj VTEC TURBO erőforrásokkal érkezik az új Civic 2017-ben Kovács Patrícia a DS 3 CROSSBACK E-TENSE magyarországi nagykövete Kovács Patrícia a DS 3 CROSSBACK E-TENSE magyarországi nagykövete Magyarországon is bemutatkozott a MINI elektromos autója Magyarországon is bemutatkozott a MINI elektromos autója Megérkezett a harmadik generációs Mercedes-Benz Sprinter Megérkezett a harmadik generációs Mercedes-Benz Sprinter A Nissan nyilvánosságra hozta a GT-R Track Edition árát A Nissan nyilvánosságra hozta a GT-R Track Edition árát
 
A Mercedes-Benz eladásai csökkentek az első negyedévben, de a csúcskategóriás és az elektromos szegmens szárnyal

A Mercedes-Benz eladásai csökkentek az első negyedévben, de a csúcskategóriás és az elektromos szegmens szárnyal

2022. április 19.
A Mercedes-Benz Cars 2022 első negyedévében 501 600 járművet értékesített, 15 százalékkal kevesebbet, mint 2021 hasonló időszakában - tájékoztatta a Mercedes-Benz Hungária Kft. az MTI-t közleményben.
Részletek

A Mercedes-Benz eladásai csökkentek az első negyedévben, de a csúcskategóriás és az elektromos szegmens szárnyal

A geopolitikai bizonytalanságok és a félvezető-hiány ellenére a globális kereslet továbbra is erős - állapították meg. Rámutattak: az idei első három hónapban a csúcskategóriás modellek értékesítése egy százalékkal 76 200-ra nőtt, az elektromos autók eladása pedig megháromszorozódott, elérte a 67 800 darabot.
   
A márka elektrifikációja erőteljesen halad - írták. A tisztán elektromos EQ modellek értékesítése 21 900 darabra (+210 százalék) nőtt, a konnektoros hibridek is új negyedéves rekordot értek el 45 900 darabbal (+8 százalék). A Mercedes-Benz Cars-nál az xEV modellek (tisztán elektromos illetve plug-in hibrid modellek) összesített eladása a teljes értékesítés 15 százalékát teszi ki.
   
A Mercedes-Benz Cars legnagyobb piaca Ázsia, ahol 249 ezer járművet (-12 százalék) adtak el az első negyedévben, ebből 192 700-at Kínában. Európa 151 ezer darabbal részesedett az első három hónap eladásából.
   
Magyarországon 1295 új Mercedest (beleértve a buszlimuzin V osztályt is) adtak el a márkakereskedések 2022. január-márciusban, 5,7 százalékkal kevesebbet az előző év hasonló időszakáénál. Ebből 332 plug-in hibrid, 72 pedig tisztán elektromos modell volt.

A Mercedes-Benz eladásai csökkentek az első negyedévben, de a csúcskategóriás és az elektromos szegmens szárnyal
Kulcsszavak: autógyár, elektromos autó, értékesítés, jármű kereskedelem, mercedes-benz
 
Nő az elektromos autók hatótávolsága Nő az elektromos autók hatótávolsága A Ford bejelentette, hogy 2021-ben már nagy sorozatban gyártott önjáró autóval szeretne előállni A Ford bejelentette, hogy 2021-ben már nagy sorozatban gyártott önjáró autóval szeretne előállni Óvatosan a zöld rendszámmal, a buszsáv még tiltott terület! Óvatosan a zöld rendszámmal, a buszsáv még tiltott terület! A Mercedes-Benz eladásai csökkentek az első negyedévben, de a csúcskategóriás és az elektromos szegmens szárnyal Az új Juke 4 millió, az új X-Trail 7,4 millió forinttól elérhető 2014 júniusától 2019-ben a Kia 389 151 autót értékesített az európai piacon, mely 12 hónapos értékesítési rekordot jelent 2019-ben a Kia 389 151 autót értékesített az európai piacon, mely 12 hónapos értékesítési rekordot jelent
 
11 százalékkal bővültek az AutoWallis autóértékesítési számai az első negyedévben

11 százalékkal bővültek az AutoWallis autóértékesítési számai az első negyedévben

2022. április 19.
Továbbra is a piaci átlag feletti teljesítményt mutatnak az AutoWallis Csoport értékesítési számai. A magyar tőzsde autós vállalata az előző év hasonló időszakához képest 11 százalékkal több, összesen 7.410 darab gépjárművet értékesített az első negyedévben.
Részletek

11 százalékkal bővültek az AutoWallis autóértékesítési számai az első negyedévben

A csoport gépjárműkölcsönzési területe is jól teljesített: a bérleti események száma több mint duplázódott, miközben a bérleti napok száma közel 30 százalékkal emelkedett.

Az AutoWallis Csoport messze a piaci átlag feletti teljesítményt mutatott fel az autóértékesítés terén az első negyedévben, miközben a chiphiány miatti kínálatszűkülés a szektor összes márkáját érinti. Fontos ugyanakkor, hogy keresleti oldalon az AutoWallis még nem észlel lassulást, az első negyedéves rendelési állománya 41 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában, melynek az is oka, hogy a korábbi megrendelések egy része a szállítási nehézségek miatt még nyitott. Az autógyártók szállítási zavarainak közvetlen hatása lemérhető az új gépjárművek értékesítési árrésének növekedésén, valamint a növekvő használtautó-keresleten. Ez utóbbi esetében szintén emelkednek az árrések, így összességében a chiphiány okozta kínálatszűkülés kedvezően hat az AutoWallis fedezet- és eredménytermelő képességére.

Az AutoWallis Csoport által értékesített gépjárművek száma 11,1 százalékkal 7.410 darabra bővült az év első három hónapjában (a növekedés kizárólag organikus volt, ugyanis a bázis negyedévben az összes korábbi akvizíció zárásra került). A társaság két üzletága közül a Nagykereskedelmi üzletág értékesítése 15,6 százalékkal 5.266 darabra emelkedett, ami elsősorban a SsangYong és Isuzu márkáknak volt köszönhető. A Kiskereskedelmi üzletágban 1.659 új és 485 használt gépjármű talált gazdára, az előbbi 1,1 százalékos csökkenésnek, az utóbbi 11,8 százalékos növekedésnek felel meg.

A Csoport által képviselt, illetve értékesített márkák összesített erejét, a márka-paletta diverzifikáltságát jól mutatja, hogy ehhez képest a magyar személyautó-piac 10,9 százalékkal lassult*. A Kiskereskedelmi üzletág szolgáltatási területén további bővülés volt megfigyelhető: 29.679-re nőtt (+0,8%) a szerviz órák száma, miközben az AutoWallis Csoport által képviselt Sixt több mint a kétszeresére (+123,1%) növelte a bérleti események számát. A bérleti napok száma ennél kisebb ütemben, 29,2 százalékkal bővült 39.185-re. A számok alapján a rövidebb időtartamú, jellemzően magasabb fedezettartalmú turisztikai célú bérlések száma növekszik, hiszen az egy kölcsönzésre eső bérleti napok száma csökkent.

Kulcsszavak: AutoWallis, értékesítés, jármű kereskedelem
 
Januárban emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma az EU-ban Januárban emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma az EU-ban 11 százalékkal bővültek az AutoWallis autóértékesítési számai az első negyedévben Tizenharmadik hónapja emelkedik az új autók száma az EU-ban Új márkakereskedéssel bővült a Ford Új márkakereskedéssel bővült a Ford Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését Októberben nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Németországban Októberben nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Németországban
 
A Ford 1966-os Le Mans-i hármas győzelme előtt tiszteleg a Ford GT Holman Moody Heritage Edition

A Ford 1966-os Le Mans-i hármas győzelme előtt tiszteleg a Ford GT Holman Moody Heritage Edition

2022. április 18.
Ahogy 1964-ben az eredeti Ford GT40 prototípus esetében, úgy a Ford az új GT Heritage Edition kivitel (a 2022-es Ford GT Holman Moody Edition) bemutatásához is New York-ot választotta helyszínül.
Részletek

A Ford 1966-os Le Mans-i hármas győzelme előtt tiszteleg a Ford GT Holman Moody Heritage Edition

Ez is egyértelműen jelzi, hogy a legújabb 2022-es Heritage Edition változat a GT40 MK II versenygép előtt tiszteleg, amely 1966-ban mindhárom dobogós helyet megszerezte a híres 24 órás Le Mans futamon.

“Az összes eddigi Ford GT Heritage Edition fényezéséhez hasonlóan a Holman Moody Heritage Edition változatról sem hiányozhatnak a jellegzetes arany és vörös árnyalatok, amelyek a győztes 1966-os gépeket idézik,” mondta el Mike Severson, a Ford GT programigazgatója. “Az egyik legismertebb Ford GT40 versenyautó inspirációjával megalkotott új Ford GT a Holman Moody versenycsapat mindenkit túlszárnyaló innovatív szellemiségének állít emléket.”

A Holman Moody csapat nagyon fontos szerepet játszott a GT40 győzelmeiben. Az 1965-ös Le Mans futam után a Ford azzal bízta meg Holman Moodyt (és a Shelby Americant), hogy dolgozzák át a GT40 MK II-est. 1966 januárjában a P/1016 alvázszámú autó nyolc nap alatt 265 kört futott egyfajta guruló laboratóriumként, hogy a csapat alaposan letesztelhesse az újratervezett, immár sokkal hatékonyabb fék-, futómű- és abroncsbeállításokat, sőt még egy kísérleti automata sebességváltót is kipróbáltak. A mérnökök szeme előtt egyetlen cél lebegett: megnyerni az 1966-os Le Mans futamot.

Ez az innovatív szemlélet ma is él, amit tökéletesen példáz a 2022-es Ford GT versenykész szerkezete, váltófülekkel kapcsolható hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltója és karbonszálas karosszériája.


A Ford 1966-os Le Mans-i hármas győzelme előtt tiszteleg a Ford GT Holman Moody Heritage Edition

Az ultra-limitált darabszámban készített GT Holman Moody Edition szupersportkocsit a 2022-es New York-i Nemzetközi Autókiállításon láthatja először a nagyközönség, méghozzá az eredeti P/1016 alvázszámú Holman Moody Ford GT40 MK II-es gép mellett.

A legújabb Heritage Edition modellváltozat az eredeti versenyautó előtt tiszteleg, amellyel a Ford mindhárom dobogós helyet megszerezte

A limitált darabszámú szupersportkocsi egyedi arany-vörös fényezését Oxford White színű körökben virító 5-os rajtszám egészíti ki az ajtókon, a gépháztetőn és a hátsó légterelőn; pontosan úgy, ahogyan az 1966-os Ford GT40-esen volt, amivel Holman Moody versenyzett. Hatásos látványt nyújtanak a burkolatlan, fényes karbonszálas elemek is, például a 20 colos keréktárcsák, az első légterelő, a küszöbelemek, a tükörházak, gépháztető-légbeömlők és hátsó diffúzor. A feketére lakkozott Brembo® féknyergeket ezüstszínű grafika egészíti ki, és feketék a kerékrögzítő csavarok is.

A karbonszálas felületek a kabinban is visszaköszönnek, hiszen szénszál borítja a küszöböket és a középkonzolt is, az ajtópaneleken pedig matt színű 5-ös rajtszámok láthatók. A szintén karbonvázas ülések ébenfa árnyalatú Alcantara® kárpitozását aranyszínű varrás díszíti, az ülőfelületen és a fejtámlán pedig dombornyomású GT embléma látható. A műszerfalat Ebony színű bőrrel és Alcantarával burkolták, az oszlopokat és a tető belső felületét pedig exkluzív Ebony Alcantara kárpit fedi.

A Ford 1966-os Le Mans-i hármas győzelme előtt tiszteleg a Ford GT Holman Moody Heritage Edition

A műszerfal és az ülés mögötti merevítő X-idomon aranyszínű berakások láthatók, amelyek jól passzolnak a kapcsolópanelek, a küszöbidomok és az A-oszlop alsó felének karbonszálas matt borításához. A kormánykereket fekete fonallal varrott Ebony Alcantara borítja, a duplakuplungos váltó kormánykapcsolóit pedig – a külső fényezéshez illeszkedve – Holman Moody Gold árnyalatúra festették.
Kulcsszavak: ford, Ford GT, Le Mans
 
A vadonatúj Ford Focus maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott A vadonatúj Ford Focus maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott A Ford kifejlesztett egy intelligens megoldást, ami segíthet azonosítani a helyeket, ahol komoly esély van közlekedési balesetekre A Ford kifejlesztett egy intelligens megoldást, ami segíthet azonosítani a helyeket, ahol komoly esély van közlekedési balesetekre A Ford 1966-os Le Mans-i hármas győzelme előtt tiszteleg a Ford GT Holman Moody Heritage Edition Még mindig Európa legnépszerűbb kisautója a Fiesta A Genfi Autószalon alkalmával a Ford kibővíti sportos, dinamikus európai modellkínálatát A Genfi Autószalon alkalmával a Ford kibővíti sportos, dinamikus európai modellkínálatát A Ford ma közzétette vadonatúj tisztán elektromos terepjárójának előzetes fotóját A Ford ma közzétette vadonatúj tisztán elektromos terepjárójának előzetes fotóját
 
Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegből

Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegből

2022. április 15.
A merész formatervezés úttörő örökségére építve, "Kiiro" néven, limitált szériás változatot kínál a Nissan az ikonikus JUKE Crossoverből.
Részletek

Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegből

Kitűnik a tömegből

A japán Kiiro szó magyarul "sárgát" jelent, és arra utal, hogy az autón minden oldalán sárga elemek jelennek meg: az első és hátsó lökhárító alsó részén, illetve mindkét oldalt az oldalsó küszöbléceken. Az élénk "fűszeres citromsárga" díszítő elemek különleges kontrasztot képeznek a JUKE történetében először elérhető kerámia szűrke színnel.

Ezek a színvillanások együttesen dinamizmust és provokatív vonalat kölcsönöznek a JUKE Kiiro külső formavilágának. További különleges részlet az első sárvédő peremére szerelt alumínium díszléc is.

A 19 colos keréktárcsáinak dizájnja a magas felszereltségű, Tekna változatból származik, és már ott is nagyon szerették az ügyfelek, de a Kiiro esetében teljesen feketére lett festve, és ezáltal sokkal sportosabb lett az autó összhatása.

Modern mintázat, látható a visszapillantó tükrökön és a tetőíveken, oly módon megtervezve, hogy azt a hatást keltsék, mintha a szél vagy a sebesség fújná a dizájnelemeket a jármű hátsó része felé. A C oszlopra ízlésesen elhelyezve felkerült a KIIRO felirat, ezáltal jelölve, hogy ez egy limitált szériás változat. Az összhatás visszafogott, mégis merész, ugyanakkor figyelemfelkeltő is egyben.

Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegből

Sárga részletek a belső térben

Belül az ülések kárpitozása fekete és metálszürke műbőrrel készült. Ezen kívül sárga színű varrás díszíti az első és a hátsó üléseket csakúgy, mint a középső kartámaszt, a középkonzolt, az első ajtókat és a műszerfalat. Így tökéletes összhangban van a belső és a külső megjelenés. A középkonzolon, a sebességváltó előtt elhelyezett alumíniumlapon található a KIIRO felirat.

„Mióta bemutattuk az első generációs JUKE-on, hogy milyen egyedi, személyre szabott változtatásokat tudunk végezni az autón, látjuk, hogy az ügyfelek mennyire szeretik a JUKE stílusát, amit játékos részletekkel lehet kiegészíteni. Egy különleges változatot szerettünk volna létrehozni, amely komolyságot sugároz, tekintéllyel és merészséggel ötvözve – ugyanakkor se nem komor, se nem unalmas. Bízom benne, hogy a JUKE Kiiro nagy siker lesz” – nyilatkozta Arnaud Charpentier, a Nissan AMIEO régió termékstratégiáért és árképzésért felelős alelnöke.

A JUKE Kiiro különleges változatából mindössze 5.000 darab készül Európában, Magyarországra 100 darabot hoz az importőr, ezáltal is biztosítva az exkluzivitását a modellnek.

A JUKE Kiiro tervezését a londoni Nissan Design Europe csapata vezette, ahol a nagysikerű JUKE mindkét generációját, valamint a Nissan Qashqai-t is tervezték.

Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegből

Nem csak egy szép megjelenés

A kínálat többi tagjához hasonlóan a JUKE Kiiro-t is egy 3 hengeres benzinmotor hajtja, amely egyszerre hatékony és érzékeny. Az 1,0 literes egység turbófeltöltővel rendelkezik, ami 114 lóerőt és 200 Nm nyomatékot képes produkálni. A hatfokozatú kézi sebességváltó az alapfelszereltség részét képezi, viszont lehet duplakuplungos automata sebességváltót kormányváltóval is kérni.

A JUKE-ban intuitív, könnyen kezelhető technológia bősége van jelen. A biztonsági funkciók közé tartozik az intelligens vészfékezés gyalogos- és kerékpárosfelismeréssel, az intelligens sebességszabályozó asszisztens, a közlekedési táblák felismerése, az intelligens sávtartás, a hátsó keresztirányú forgalomfigyelés és a holttérfigyelés, amely figyelmezteti a vezetőt, ha egy másik jármű a holttérbe kerülne, így a rendszer visszairányítja az autót a sávjába az ütközés elkerülése érdekében.
A NissanConnect infotainment rendszer lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az Apple CarPlay® vagy az Android Auto használatával szinkronizálják kedvenc okostelefon-alkalmazásaikat a beépített 8 colos érintőképernyőn.

A Nissan Connected Services applikációnak köszönhetően nemcsak, hogy számos a vezetéssel kapcsolatos információ érhető el, hanem nyithatjuk és zárhatjuk az autót a telefonunkon keresztül.  A JUKE Kiiro gyártása áprilisban kezdődik meg, és májusban már a Nissan márkakereskedésekben is megtalálhatóak lesznek.

A Kiiro változat nemcsak JUKE-ból, hanem Micraból is elérhető, hasonló koncepció mentén: sárga külső díszlécek, fekete kerék, KIIRO felirat.

Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegbőlKulcsszavak: crossover, JUKE Kiiro, nissan
 
Új Nissan Qashqai: az élvonalbeli dizájn és a prémium komfort találkozása Új Nissan Qashqai: az élvonalbeli dizájn és a prémium komfort találkozása Megújul a Nissan Juke crossover a további választékbővítés jegyében Megújul a Nissan Juke crossover a további választékbővítés jegyében Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegből Megkezdődik a Infiniti modellek gyártása a sunderlandi üzemben A Toyota új, friss módon közelíti meg a crossover kategóriát A Toyota új, friss módon közelíti meg a crossover kategóriát Nissan JUKE Kiiro limitált széria – kitűnik a tömegből Újabb 30 ezer darab elektromos Nissan kelt el Japánban
 
Több, mint 20 millió hibridet értékesített eddig világszerte a Toyota

Több, mint 20 millió hibridet értékesített eddig világszerte a Toyota

2022. április 15.
A világ vezető környezetbarát autógyártója, az elektromos forradalmat negyed évszázada a világ első öntöltő hibrid elektromos autójának bemutatásával elindító, és a részben vagy teljesen elektromos autók fejlesztésében azóta is élen járó Toyota 2022 február végéig nem kevesebb, mint 20 millió hibrid autót értékesített világszerte.
Részletek

Több, mint 20 millió hibridet értékesített eddig világszerte a Toyota

Ez nagyságrendileg mintegy 160 millió tonna széndioxid-kibocsátás megtakarítást tett lehetővé. Annak érzékeltetésére, hogy ez mekkora mennyiség, talán segít, hogy ha ezt a súlyt nyergesvontatókra pakolnánk, akkor ezek az Egyenlítő mentén sorba állítva 2500-szor érnék körbe Földet.

A Lexus prémium autómárkát, a Daihatsu budget márkát és a Hino busz- és teherautómárkát jegyző Toyota 2022 február végéig világszerte több, mint 20 millió részben vagy teljesen elektromos autót, zömében öntöltő hibrid elektromos járművet értékesített.

A környezettudatosságot mintegy negyed évszázada zászlajára tűző japán autógyártó nagy utat járt be: az első évben, 1997-ben világszerte alig több, mint 400 darab Toyota hibridet vásároltak, az első 1 millió darab hibrid eladásához 10 év kellett, tavaly pedig már egyetlen évben 2,6 millió részben vagy teljesen elektromos Toyota, Lexus, Daihatsu és Hino modell talált gazdára. A Toyota által eddig világszerte értékesített 20 millió hibrid (amelyből közel 4 millió fut Európa útjain) többszöröse az összes többi autógyártó együttes részben vagy teljesen elektromos értékesítésének, és ma is a japán autógyártó jegyzi a piac legszélesebb, Európában több, mint 20, világszerte pedig több, mint 40 modellből álló elektrifikált modellkínálatát.


Több, mint 20 millió hibridet értékesített eddig világszerte a Toyota

Elképesztő mértékű CO2-kibocsátás megtakarítás

Az elmúlt 25 évben a Toyota által értékesített hibridek révén megtakarított mintegy 160 millió tonna CO2-kibocsátást nehéz érzékeltetni. A New York ikonikus épületének számító Empire State Building súlyánál 440-szer, a világ legmagasabb épülete, a dubai Burj Khalifa súlyánál pedig 340-szer nagyobb ez az adat. Ha a világ globális CO2-kibocsátásával vetjük össze, akkor az elmúlt 25 évre vetítve 0,02%-al, 2021-ben pedig 0,05%-al csökkentették a globális emissziót az utakon lévő Toyota, Lexus, Daihatsu és Hino részben vagy teljesen elektromos autók. Ez az arány pedig a jövőben folyamatosan nő majd. A Toyota ugyanis Európában és Magyarországon már most közel 70%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesít, a Lexus esetében pedig ez az arány 99%.

Folyamatosan növekvő dinamikájú zöldülés

A Toyota globális kínálatában 2025-re egyetlen olyan modell sem lesz, amely ne lenne elérhető valamilyen részben vagy teljesen elektromos (öntöltő hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos vagy hidrogén üzemanyagcellás elektromos) meghajtással, sőt, ezek számát a mostani valamivel több mint 40-ről három év alatt több, mint 70-re szándékozik emelni globális modellportfóliójában, úgy, hogy világszintű értékesítéseinek mintegy 70%-át tegyék ki az öntöltő hibrid elektromos, 10%-át a plug-in hibrid elektromos, újabb 10%-át pedig a zéró emissziós (akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek).

A világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos és plug-in hibrid elektromos technológiájával érkező új modellek mellett 2030-ig 30 új akkumulátoros elektromos Toyota és Lexus is bemutatkozik majd, melyekből addigra éves szinten 3,5 millió darab (ebből 1 millió Lexus) talál majd gazdára. 2030-ra a Lexus európai, kínai és észak-amerikai értékesítéseinek 100%-át teszik majd ki az akkumulátoros elektromos modellek, 2035-re pedig a gyártási tevékenység is karbonsemleges lesz.

Ezzel párhozamosan a következő években a vállalat kínálatában folyamatosan érkeznek majd az ugyancsak zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek (személyautók, buszok, kis- és nagyteherautók, targoncák, motorcsónakok, vonatok), és komoly áttörést hozhat a jelenleg még kísérleti szakaszban járó, a legkeményebb versenykörülmények között tesztelt, zéró emisszió közeli hidrogén belső égésű technológia is. Mindezek ismeretében folyamatosan még tovább nő majd a Toyota részesedése is a globális CO2-kibocsátás csökkentésből.


Kulcsszavak: értékesítés, hibrid, jármű kereskedelem, toyota
 
Miskolcon megnyílt Közép-Európa legnagyobb Skoda márkakereskedése Miskolcon megnyílt Közép-Európa legnagyobb Skoda márkakereskedése A teljesítmény és kifinomultság magasabb szintjét ígéri a vadonatúj Lexus ES A teljesítmény és kifinomultság magasabb szintjét ígéri a vadonatúj Lexus ES Több, mint 20 millió hibridet értékesített eddig világszerte a Toyota 2013-ban is a Toyota áll a Best Global Green Brands lista élén Több, mint 20 millió hibridet értékesített eddig világszerte a Toyota Használtautó.hu: lassuló növekedést mutat a használtautó-import Tarolt a Toyota és a Lexus a biztonsági teszten Tarolt a Toyota és a Lexus a biztonsági teszten
 
A Porsche 68.426 autót adott át az első negyedévben

A Porsche 68.426 autót adott át az első negyedévben

2022. április 15.
2022 első negyedévében a Porsche világszerte 68.426 autót adott át az ügyfeleinek. Az előző évhez képest ez öt százalékos csökkenést jelent.
Részletek

A Porsche 68.426 autót adott át az első negyedévben

„A teljes autóipart érintő kivételes körülmények fényében értékesítésünk és kereskedői hálózatunk jól teljesített az első negyedévben,” mondta Detlev von Platen, a Porsche AG értékesítésért és marketingért felelős vezetőségi tagja. „A koronavírus hatásai negatívan érintettek néhány régiót, például Kínát, amelyet a folyamatos ellátási hiány és logisztikai kihívások súlyosbítottak. Ez komoly próba elé állít minket, ugyanakkor viszont a termékeink iránt világszerte kimagasló a kereslet – Európában, Amerikában és Kínában egyaránt.”

Növekedés Európában

A sokoldalú kihívások, amellyel a sportautó-gyártónak a világ különböző régióiban szembe kell néznie, sokszínű képet festettek a kiszállítások tekintetében. Európában a Porsche 22.791 autót adott át az első negyedévben, ami 18 százalékos növekedésnek felel meg az előző év hasonló időszakához viszonyítva – annak ellenére, hogy már a 2021-es számok is kimondottan erősek voltak. A hazai piacon, Németországban is jól alakultak az eladások: a 6.925 átadott autó 16 százalékos növekedésnek felel meg. Kínában, a Porsche legnagyobb önálló piacán a sportautó-gyártó 17.685 autót adott át.

A koronavírus ismételt kitörése néhány régióban a Porsche Centrumok bezárását eredményezte – ez, valamint a lezárásokhoz kapcsolódó logisztikai kihívások a kiszállítások 20 százalékos csökkenését eredményezték. Összesen 28.991 járművet vehettek át az ázsiai, közel-keleti és afrikai vásárlók. Az USA területén 13.042 újdonsült tulajdonos lehetett boldog az első negyedévben, annak ellenére, hogy az ellátásban és a szállításban is problémák merültek fel, amelyek negatívan érintettek több autómárkát is. Ennek ellenére a számok nagyon közel állnak a tavalyi év rekordjához.

Az SUV modellek népszerűsége töretlen

A legnagyobb keresletnek ezúttal is a Porsche SUV modelljei örvendhettek: a Cayenne átadása 19.029 ügyfélnek okozhatott örömet. Macanból összesen 18.329 talált gazdára. A tisztán elektromos Taycan 9.470 példányt adtak át. A sportautó-legenda 911-ból 9.327 autó kulcsát vehették át a vásárlók. A Panamerából 7.735 talált gazdára. A 718 Boxster és a 718 Cayman modellekből 4.536 került kiszállításra.

„Óvatos becslésekkel lépünk tovább a második negyedévre, különösen az ukrajnai fegyveres konfliktus fényében, amelyet megdöbbenéssel és aggodalommal figyelünk. Az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb. Az események üzletmenetünkre mért hatását folyamatosan vizsgálja saját szakértői csoportunk. Ennek ellenére optimisták maradunk a teljes összképpel kapcsolatban és nem vagyunk hajlandóak kompromisszumokat kötni az ügyfeleink érzelmes és egyedi élményeivel kapcsolatban,” mondta Detlev von Platen.
  
Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, Porsche
 
Több gépkocsit helyeztek forgalomba áprilisban Több gépkocsit helyeztek forgalomba áprilisban Stagnál az új autók eladása az európai piacon októberben Stagnál az új autók eladása az európai piacon októberben A gépjárműkereskedők 21 százalékkal több új autót értékesítettek februárban A gépjárműkereskedők 21 százalékkal több új autót értékesítettek februárban A vadonatúj Toyota Corolla valósággal berobbant az Európai piacra A vadonatúj Toyota Corolla valósággal berobbant az Európai piacra A Porsche 68.426 autót adott át az első negyedévben A Jeep eladásai sorban negyedik éve emelkednek világszerte és az Egyesült Államokban
 
Brüsszel orosz légitársaságok működését tiltotta meg az unió területén

Brüsszel orosz légitársaságok működését tiltotta meg az unió területén

2022. április 14.
Az Európai Bizottság más légitársaságok mellett 21 orosz légitársaságot vett  repülésbiztonsági listájára, amely azon légitársaságok jegyzéke, amelyek az Európai Unión belül működési tilalom vagy működési korlátozás alá esnek, mert nem felelnek meg a nemzetközi biztonsági előírásoknak - közölte hétfőn a brüsszeli testület.
Részletek

Brüsszel orosz légitársaságok működését tiltotta meg az unió területén

A bizottság szerint sérti a nemzetközi repülésbiztonsági előírásokat, hogy Oroszország márciusban önkényesen átlajstromozta a külföldi tulajdonú légi járműveket, és engedélyezte érvényes légialkalmassági bizonyítvány nélküli üzemeltetésüket.

A testület által kiadott sajtóközlemény szerint Adina Valean közlekedésért felelős uniós biztos úgy mondta: "az orosz Szövetségi Légiközlekedési Hivatal engedélyezte, hogy az orosz légitársaságok több száz külföldi tulajdonú repülőgépet érvényes légialkalmassági bizonyítvány nélkül üzemeltessenek. Az érintett orosz légitársaságok ezt tudatosan, a vonatkozó nemzetközi biztonsági előírások megsértésével tették. Ez nemcsak a nemzetközi polgári repülésről szóló chicagói egyezmény egyértelmű megsértése, hanem közvetlen biztonsági fenyegetést is jelent".
   
Valean nyomatékosította: a bizottság döntése, miszerint működési tilalom alá helyeznek 21 orosz légitársaságot, nem újabb szankció Oroszországgal szemben.
   
"Kizárólag technikai és biztonsági okok alapján határoztunk így, nem keverjük össze a biztonságot a politikával" - hangsúlyozta.
   
Brüsszel orosz légitársaságok működését tiltotta meg az unió területén

Hétfőn a bizottság a 21 orosz légitársasággal együtt 117 légitársaságot tiltott ki az EU légtéréből. 15 különböző államban engedélyezett 90 légitársaságot azért, mert ezen államok légiközlekedési hatóságai nem végeznek megfelelő biztonsági ellenőrzést, 6 más államból származó légitársaságot pedig bizonyított súlyos biztonsági hiányosságok miatt. Két további légitársaságra működési korlátozások vonatkoznak, és csak meghatározott típusú légi járművekkel repülhetnek az EU-ban.
   
Az EU repülésbiztonsági listájának frissítése a tagállamok repülésbiztonsági szakértőinek áprilisi döntésén alapul.
Kulcsszavak: Európai Bizottság, Európai Unió, légiközlekedés, légitársaság, oroszország
 
Brüsszel orosz légitársaságok működését tiltotta meg az unió területén Hévízre repül az airBaltic és bővíti budapesti járatait Egymilliárd eurót közelítő üzemi eredményt ért el a Lufthansa-csoport 2014-ben Egymilliárd eurót közelítő üzemi eredményt ért el a Lufthansa-csoport 2014-ben Tavaly 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Tavaly 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Brüsszel orosz légitársaságok működését tiltotta meg az unió területén Újabb 42 gépet rendelt az indiai SpiceJet a Boeingtől Franciaországi légikatasztrófa - Merkel alapos vizsgálatot ígér Franciaországi légikatasztrófa - Merkel alapos vizsgálatot ígér
 
A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot

A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot

2022. április 14.
A Nissan bejelentette, hogy a vadonatúj elektromos Crossovere, a Nissan Ariya elnyerte a Red Dot Design Award díjat terméktervezés kategóriában. Így a Nissan már hetedik alkalommal veheti át eme neves kitüntetést.
Részletek

A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot


Az Ariya, az elismerést kiemelkedő innovációjáért és a Nissan egyedülálló Időtlen Japán Futurizmus koncepcióját alkalmazó, magas színvonalú formatervezéséért nyerhette el.

Az 1955-ben alapított Red Dot Design Award a világ egyik legrangosabb formatervezési díja, amelynek átadóját az impozáns németországi, Észak-Rajna-Vesztfáliai Dizájn Centrumban rendeztek meg. Ebben az évben a zsűri tagjai 50 különféle ipari termékekkel foglalkozó gyártóból és tervezőből kerültek ki. Ahhoz, hogy a legjobb műveket díjazzák 9 dizájnelemet vettek figyelembe, például esztétika, funkcionalitás, minőség, ergonómia, tartósság és innováció – amelyek alapján kiválasztották a végső győzteseket. A terméktervezés kategóriában mintegy 60 országból megközelítőleg 7900 pályamű érkezett.

A stílusosan megtervezett Ariya magában hordozza a Nissan elektromos autók terén szerzett szakértelmét a legmodernebb technológiákkal, és ezzel a Nissan az elektromos járművek következő fejezetét kívánja szemléltetni. Az Ariya erőteljes gyorsulást és megbízható, csendes működést ígér. A lounge-szerű belső tér letisztult és kényelmes környezetet biztosít a vezető és az utasok számára egyaránt.

Az autóban lévő e-4orce, 4x4 technológia a Nissan GT-R szupersportautóból származik. A legfrissebb hírek szerint a nagyobb akkumulátoros Ariya-nak a WLTP ciklus szerint mért hatótávolsága 530 km.

A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot
Kulcsszavak: Ariya, elektromos autó, nissan, Red Dot díj
 
A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot A Tesla 2014 végén mutatja be a Model X-et A zöld közlekedés kulcskérdései A zöld közlekedés kulcskérdései Villamosított padlólemezekre vált a Peugeot Villamosított padlólemezekre vált a Peugeot Spanyolországban 50 százalékkal több elektromos autót adtak el tavaly Spanyolországban 50 százalékkal több elektromos autót adtak el tavaly A vadonatúj Nissan Ariya elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját Red Dot Design Award-ot BMW i8 – a jövő sportautója, a világ első sorozatgyártású járműve lézer-fényszórókkal
 
Az év zöld flottaautója a Peugeot e-208

Az év zöld flottaautója a Peugeot e-208

2022. április 14.
Magabiztos győzelmet aratott a Peugeot tisztán elektromos városi kisautója a brit GreenFleet Awards szavazáson, ahol az elmúlt év legnagyobb jelentőségű újdonságának választották meg.
Részletek

Az év zöld flottaautója a Peugeot e-208

Ha a közlekedési szektor környezeti hatásának a mérsékléséről van szó, minden egyes gramm, kilométer és deciliter jelentőséggel bír – ugyanakkor az is igaz, hogy kézzel fogható eredményt csak akkor lehet elérni, ha egy innovatív megoldást széles körben alkalmaznak. Ezért is fontos a járműflották környezettudatos összeállítása és kezelése, hiszen egy nagy létszámú gépkocsiparkban összeadódnak és halmozottan érvényesülnek az előnyök.

Ezt a szemléletet igyekszik minél szélesebb körben meghonosítani a brit GreenFleet Awards, amely évről évre áttekinti a szigetország személy- és haszonjármű-flottáit, valamint az üzemeltetésükhöz kapcsolódó szolgáltatásokat, az importőröktől kezdve a finanszírozókon át a szervizekig, és megválasztja azokat, akik az adott évben innovatív technológiáikkal, konstrukcióikkal vagy ötleteikkel a legnagyobb mértékben járultak hozzá a fenntartható és környezetbarát flottaüzemeltetés megvalósításához.

A szervezet most először választotta meg az Év Autóját. A nyolc döntős között egyaránt voltak személyautók és haszonjárművek a városi modellektől a felső-középkategóriáig, egytől egyig tisztán elektromos hajtásúak, ami jól jelzi a szervezet és a flottapiac hangsúlyait is.


Az év zöld flottaautója a Peugeot e-208

A mezőnyből magasan kiemelkedett a Peugeot e-208, amely a zsűri indoklása szerint minden más modellnél nagyobb hatást gyakorolt a brit flottapiac alakulására 2021 során. A modell hatótávolsága, megfizethető üzemeltetése és divatos megjelenése egyaránt lenyűgözte a szakértőket.

Különösen értékessé teszi az elismerést, hogy a flottapiaci vásárlók kivételesen magas elvárásokat támasztanak a járművekkel szemben: az olyan fogalmak, mint a gyártási minőség, a megbízhatóság vagy a mindennapi használati érték egészen más jelentést nyernek olyan felhasználók esetében, akik adott esetben egyetlen hónap alatt többet használják az autójukat, mint egy átlagos magánvásárló egész évben.

A Peugeot e-208 az első volt a márka új generációs tisztán elektromos típusainak sorában – mint emlékezetes, a Peugeot 2024-re minden piaci szegmensben biztosítja ügyfelei számára a villamosított hajtáslánc alternatíváját.

A Peugeot e-208 első kerekeit egy 100 kW (136 LE) csúcsteljesítményű, 260 Nm maximális forgatónyomatékú villanymotor hajtja, amelynek energiaellátásáról egy 50 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik. A modell WLTP norma szerinti szabványos hatótávolsága 340 kilométer, 100 kW-os egyenáramú gyorstöltéssel mindössze 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint érhető el.

Kulcsszavak: e-208, elektromos autó, Peugeot
 
Bemutatták a Tesla újabb nagy dobását Bemutatták a Tesla újabb nagy dobását 2040-től ezekben az országokban nem vehetünk majd nem elektromos autót 2040-től ezekben az országokban nem vehetünk majd nem elektromos autót Már Magyarországon is elérhető a KiaCharge publikus töltési szolgáltatás Már Magyarországon is elérhető a KiaCharge publikus töltési szolgáltatás Véletlen hírbomba: 400 km a hatósugara az új Nissan LEAF-nek Véletlen hírbomba: 400 km a hatósugara az új Nissan LEAF-nek Több mint duplájára nőtt a Nio bevétele, jövőre új modellel jelentkezik a Tesla riválisa Több mint duplájára nőtt a Nio bevétele, jövőre új modellel jelentkezik a Tesla riválisa
 

Találatok száma: 13040 Megjelenítve: 191 - 200