Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13421 Megjelenítve: 51 - 60
Nagy-Britanniában a Nissan X-Trail lett az Év Családi Autója!

Nagy-Britanniában a Nissan X-Trail lett az Év Családi Autója!

2023. október 10.
A Nissan X-Trail e-POWER e-4ORCE a The Sun, a The Sunday Times és a driving.co.uk elismerésben részesült a News UK motoring Awards díjátadón, és elnyerte a Év Családi Autója címet.
Részletek

Nagy-Britanniában a Nissan X-Trail lett az Év Családi Autója!

Az X-Trail a Nissan elektromos családi szabadidőjárműve, amely 2022-ben csatlakozott a sorozathoz, és azóta is nagy érdeklődéssel fogadják. A 85 fokban nyíló hátsó ajtókkal, a beépített hátsó napellenzőkkel, a második sorban lévő USB-portokkal, az akár 585 literes csomagtérrel és a rengeteg intelligens tárolási lehetőséggel az X-Trail kiváló választás családok számára. Az opcionális harmadik sor rugalmasságot biztosít a sofőröknek, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő változatot válasszák, miközben továbbra is az X-Trail jellegzetes, masszív, mégis kifinomult stílusát kínálja.

A Sun Motors szerkesztője, Rob Gill így nyilatkozott: „Az X-Trailben megvannak a Qashqai – a Nissan 2021-es év autója – minden előnye, amit hét üléssel és összkerékhajtással is kiegészíthető. Ha a családod túlnő egy Qashqai, vagy Nagy-Britannia zöld részein élsz, akkor egy X-Trailre vágysz az életedben."

Az e-4ORCE a Nissan dinamikus összkerékhajtási technológiája. Az e-4ORCE kettős motorral rendelkezik, amelyek folyamatosan változnak, hogy kiegyensúlyozott és stabil utazást biztosítsanak, és egy kényelmes és erőteljes hajtás, amely öt hajtásmódot használ bármilyen útviszonyok kezelésére.

Nagy-Britanniában a Nissan X-Trail lett az Év Családi Autója!

Az e-POWER elektromos vezetési élményt kínál anélkül, hogy csatlakoztatni kellene a hálózathoz. Az elektromos motor kizárólag a kerekeket hajtja meg, hogy egyenletes és csendes vezetést biztosítson, fokozott hatékonysággal és biztonsággal.

Az e-4ORCE és az e-POWER kombinációja egy fejlett alternatív hajtásláncot kínál kiváló terep- és vontatási képességekkel. Az olyan technológiákkal, mint a ProPILOT Assist Navi-Link funkcióval, a mozgó objektumokat észlelő környező monitorral, az X-Trail egy alkalmas, de kifinomult modell, amely kiváló választás  a családoknak és a kalandra vágyóknak.

Nic Thomas, a Nissan marketing igazgatója így nyilatkozott: "Az X-Trail kulcsfontosságú része a Nissan termékcsaládnak, és nagyon sokat jelent, hogy az Egyesült Királyság legnépszerűbb kiadványai és motorszakértői kiválasztottak erre a díjra. A Nissan a Qashqai bemutatásával meghatározta a crossover szegmenst, és örömmel látjuk, hogy a Nissan crossoverek továbbra is az iparág élvonalában állnak, és utat nyitnak az új technológiák és vezetési élmények felé. Az X-Trail a kínálatunk legnagyobb autója, amely tökéletes választás azoknak a családoknak, akik olyan kényelmes autót keresnek, amely terepen ugyanolyan kényelmes, mint városon keresztül.”

Nagy-Britanniában a Nissan X-Trail lett az Év Családi Autója!
Kulcsszavak: e-4ORCE, e-POWER, év autója, Nagy-Britannia, nissan, suv, X-Trail
 
Meghatározó tényező lett a villanyautó 2014-ben Meghatározó tényező lett a villanyautó 2014-ben A Ford az új, sportos Kuga ST-Line modellel gazdagítja SUV-kínálatát A Ford az új, sportos Kuga ST-Line modellel gazdagítja SUV-kínálatát Nagy-Britanniában a Nissan X-Trail lett az Év Családi Autója! Most már Zalaegerszegen is tölthetjük elektromos autónkat A Nissan a Genfi Autószalonon mutatja az e-NV200 hétüléses személyszállító változatát A Nissan a Genfi Autószalonon mutatja az e-NV200 hétüléses személyszállító változatát Elkészült a 250 000-ik KODIAQ: egy új mérföldkő a ŠKODA SUV járművek történetében Elkészült a 250 000-ik KODIAQ: egy új mérföldkő a ŠKODA SUV járművek történetében
 
A DS Franciaoszrágban és Olaszországban készíti elő a jövőt

A DS Franciaoszrágban és Olaszországban készíti elő a jövőt

2023. október 10.
2024-től minden új DS modell 100%-ban elektromos lesz. Az új, zéró emissziós éra első modelljének fejlesztése most fejeződik be Franciaországban, gyártása Olaszországban, Melfiben történik majd.
Részletek

A DS Franciaoszrágban és Olaszországban készíti elő a jövőt

A DS Automobiles felgyorsítja energetikai átállását. A márka megszületése óta stratégiájának középpontjába helyezte az elektrifikációt. 2019-óta minden modellje elérhető elektromos, vagy plug-in hibrid hajtással. A tisztán elektromos DS 3 E-TENSE és a 225-360 LE teljesítményű tölthető hibrid DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE és DS 9 E-TENSE modelleknek köszönhetően minden DS modell elérhető elektromosított változatban.

2023 első félévében-ben a DS eladásain belül közel 50%-ot képviseltek az E-TENSE modellek. 2024-től a márka kizárólag tisztán elektromos modelleket mutat be.  

Az innovatív szellemiségű DS 100 %-ban elektromossá válik és továbbra is elkötelezett a Formula E irányában.

A  DS Automobiles kínálatát kiegészítve 2024-ben bemutatja a  DS 4 tisztán elektromos változatát, majd felfedi legújabb kreációját. 

A DS Franciaoszrágban és Olaszországban készíti elő a jövőt

Ez a Stellantis első olyan projektje, amely az STLA M nemzetközi platformra épül. Nagy kapacitású, akár 98 kWh-s akkumulátora több, mint 700 kilométeres autonómiát tesz lehetővé. Ez a jövőre érkező modell kivételesen magas technológiai szintet és kifinomultságot ígér, köszönhetően a technikai elemek tökéletes adaptációjának, valamint a DS ügyfelek igényeihez való maximális alkalmazkodásnak.  A fejlesztés ezekben a napokban fejeződik be Franciaországban.

Az olaszországi Melfiben található gyárban készül majd az új elektromos modell. Az üzemet a 90-es években nyitották meg a Nápoly és Bari között található Basilicate régióban. A későbbiekben egy második DS Automobiles modell is profitálhat a melfi gyár szakértelméből.


Kulcsszavak: DS Automobiles, DS4, elektromos autó
 
A DS Franciaoszrágban és Olaszországban készíti elő a jövőt Elektromos autókra cserélik az állami flottát Dél-Koreában Elektromosautó-töltő állomás létesítésére pályázhatnak hamarosan az önkormányzatok Elektromosautó-töltő állomás létesítésére pályázhatnak hamarosan az önkormányzatok Egyre több elektromos autót exportál Németország Egyre több elektromos autót exportál Németország A DS Franciaoszrágban és Olaszországban készíti elő a jövőt Bezöldült a Budapest Taxi A Nissan folytatja az elektromos járművek fejlesztését, mint a végső mobilitási megoldást A Nissan folytatja az elektromos járművek fejlesztését, mint a végső mobilitási megoldást
 
A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge

A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge

2023. október 10.
A fejlesztésekben is élenjáró gyártóként a Kia bevezeti Európában az akadálymentes és folyamatos villanyautó-töltést kínáló Plug&Charge-ot. Az új rendszer az EV9 piaci bevezetésével egy időben lép színre, később pedig a márka teljes elektromos kínálatában megjelenik.
Részletek

A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge

A Kia Európába hozza a Plug&Charge-ot. A szolgáltatás az EV9 bevezetésével érkezik a márka európai kínálatába, majd fokozatosan kiterjed a Kia teljes villanyautó kínálatára. A szolgáltatás révén az elektromos vagy villamosított hajtásláncú Kiák tulajdonosai bármelyik, Plug&Charge-ra is alkalmas töltőállomást használhatják. Nincs szükség külön azonosításra, vagy más közbenső lépésre a töltés elindításához, a folyamat ugyanis teljesen automatikus. A Plug&Charge bevezetésével a Kia az elérhető legmodernebb és legkényelmesebb gyorstöltési szolgáltatást kínálja ügyfeleinek.

“A Plug&Charge nagyon kényelmes megoldás. Használata kevés fizikai beavatkozást igényel, ezzel is gyorsabb és kényelmesebb a töltési folyamat.” - mondta Sjoerd Knipping, a Kia Europe marketingért felelős alelnöke. “Azzal, hogy elektromos modelljeink mellé a legfejlettebb töltési megoldásokat is kínáljuk ügyfeleinknek, egyszerűbbé és gyorsabbá is tesszük a fenntartható mobilitásra való átállást. Ugyanakkor meg is erősítjük pozíciónkat az elektromos hajtású járművek európai piacán.”

Teljesen automatizált, egyszerű és biztonságos töltés

A Plug&Charge lényegében egy közvetlenül az autóba beépített azonosítási metódus, amely révén a jármű kommunikálni képes az arra felkészített töltőkkel. Amint az autót a töltőre kapcsolják, azonnal automatikusan elindul a töltés. 

A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge

A megoldás - mindenféle köztes kapcsolási és azonosítási lépések nélkül is - teljesen és tökéletesen biztonságos. Korábban a felhasználónak előbb azonosítania kellett magát, és igazolnia előfizetésének meglétét (általában kártyával, vagy mobiltelefonos applikációval – amilyen például a Kia Charge is).

A tökéletesen biztonságos Plug&Charge szolgáltatás működése a digitális igazolások jármű és töltő közötti automatikus cseréjére épül. Így a töltési előfizetés (Kia Charge) azonosítása is automatikus. A Hubject Plug&Charge rendszere önműködően lebonyolítja az elektronikus hitelesítést a töltőhelyek üzemeltetői, a mobilitásszolgáltatók és a járműgyártók között. A kommunikációs folyamat minden szempontból megfelel az ISO 15118 nemzetközi előírásainak.

A Plug&Charge leegyszerűsíti a töltési folyamatot, ugyanakkor nem teszi feleslegessé a Kia Charge appot: annak navigációs funkciója, valósidejű töltési hely- és árinformációi, csatlakozóhoz és töltési sebességhez igazított szűrési képessége változatlanul segíti a felhasználókat a lehető legmegfelelőbb töltőhely megtalálásában. Az akadálymentes technológia révén a felhasználónak elég autóját a töltőre csatlakoztatnia, majd a töltés végén lecsatlakoztatni. 

A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge

A töltés díja automatikusan megjelenik az előfizetésében - és a havi számláján - előfizetői szerződésének megfelelő formában.

“Partnereinkkel, mint például a DCS-szel (mobilitás szolgáltató), a Hubject-tel (Plug&Charge szolgáltató), és számos hálózatüzemeltetővel (köztük az IONITY-vel), minden létező technológiát felhasználunk annak érdekében, hogy a Kia tulajdonosok a lehető legtökéletesebb szolgáltatásokat élvezhessék.” - tette hozzá Knipping. A Plug&Charge a Kia Connect, a Kia Charge és a Kia Smart Charging mellé érkezik a márka fejlett töltési technológiáinak kínálatában.

A Hubject

A Hubject egyszerűbbé teszi az elektromos autók töltését. A Plug&Charge révén a Hubject olyan szolgáltatást kínál, amely lehetővé teszi a töltési szolgáltatók, a mobilitásszolgáltatók és a járműgyártók számára, hogy a lehető legmodernebb, akadálymentes és biztonságos egylépcsős szolgáltatást kínálják. A Plug&Charge szolgáltatások működtetése érdekében a Hubject saját V2G infrastruktúrát működtet. A Plug&Charge teljes rendszere megfelel az ISO 15118-2, és az ISO 15118-20 szabvány előírásainak.

A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge

Az eRoaming nevű platformon keresztül a Hubject rendszere összekapcsolja a töltési szolgáltatók és a mobilitásszolgáltatók rendszereit, így létesít szabványos adatkapcsolatot a hálózat működési módjától függetlenül. Ma Hubject rendelkezik a világ legnagyobb, szolgáltató-független hálózatával, ez összesen több mint 600 000 töltőhelyet és több mint 2000 B2B partnert jelent 60 országban, négy kontinensen. Ugyanakkor a Hubject tanácsadóként is jelen van az elektromos mobilitási piacon, ügyfelei között éppúgy találhatók autómárkák, mint töltési szolgáltatók és az elektromos mobilitáshoz köthető egyéb szolgáltató vállalkozások.

A 2012-ben alapított Hubject az elektromobilitás fejlődéséért és terjesztéséért tevékenykedik világszerte, a BMW Group, a Bosch, az EnBW, az Enel X, sz E.ON, a Mercedes-Benz, a Siemens és a Volkswagen csoport részvételével. A vállalat központja Berlinben működik, de irodákat működtet Los Angeles-ben és Shanghai-ban is.
Kulcsszavak: elektromos autó, elektromos töltőállomás, Kia Motors, Plug&Charge
 
A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge Még tisztábbak lesznek az autók de drágábbak is Egyszerűbb lesz parkolni a BMW i modellekkel Egyszerűbb lesz parkolni a BMW i modellekkel Új Mazda MX-30 – Ötcsillagos eredmény az Euro NCAP törésteszten Új Mazda MX-30 – Ötcsillagos eredmény az Euro NCAP törésteszten Másfélszeresére nőtt az elektromos autók száma tavaly a világon Másfélszeresére nőtt az elektromos autók száma tavaly a világon A Kia bemutatja akadálymentes villanyautó-töltési technológiáját: itt a Plug&Charge Bezöldült a Budapest Taxi
 
A közösségi közlekedés már a játszótéren kezdődik

A közösségi közlekedés már a játszótéren kezdődik

2023. október 04.
A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként októberben közös kisautók lepik el a kerületi játszótereket, hogy népszerűsítsék a szemléletet, miszerint nem mindenből kell saját, amit használunk. Még akkor sem, ha autóról van szó.
Részletek

A közösségi közlekedés már a játszótéren kezdődik

A II. kerületi Fenyves játszótérre a környékbeli gyerekek nemcsak játszani, hanem tanulni is járnak, az itt kialakított pályán ismerkednek a közlekedési táblákkal, a jelzőlámpákkal. Nekik persze mindez még móka, és pont ettől hasznosul a tudás. Mint ahogy móka az is, hogy ne csak a saját kismotorjukat vagy futóbiciklijüket használják, hanem a játszótéren található többi járművet is. Az eddig leginkább csak kétkerekű járgánypark azonban most a gyerekek legnagyobb örömére vadonatúj négykerekűekkel bővült a GreenGonak köszönhetően. A kisautókat Őrsi Gergely polgármester úrral közösen helyezték el a Fenyves utcai játszótéren.

A Budapest utcáin nap mint nap szolgálatot teljesítő 500 elektromos autóra hasonlító apró járművek októbertől nemcsak a Fenyvesen, hanem a II. kerület többi játszóterén is elérhetők, így a Mechwart ligeti, a Közösségi ligeti, Zsigmond téri és Adyligeti játszótereken. Az autókat birtokba vevő gyerekek szerte a kerületben játékos formában tanulhatják meg, hogy milyen öröm, ha valami úgy is elérhető, hogy nem a miénk, hogy nem nekünk kell megvásárolni, cipelni, húzni, vonni magunk után, mégis ott van, és használhatjuk, ha úgy tartja kedvünk.


A közösségi közlekedés már a játszótéren kezdődik

“A GreenGonál hiszünk abban, hogy a közösségi megoldások használatára egészen kiskorban el lehet kezdeni megtanítani a gyerekeket. Egyszerűen és mindannyiuk számára érthetően szoknak meg egy rendszert, aminek a pozitív tapasztalatai őket is rávezeti arra, hogy nem kell saját kocsival rendelkezniük ahhoz, ha autózni szeretnének. Mi nagyon szeretjük ezt a projektet, öröm volt látni, ahogy a gyerekek pár perc alatt birtokba vették a kihelyezett kisautókat!” - mondja Ádám Boglárka, a GreenGo vezérigazgatója.

A gyerekek lelkesedéséhez most a szülők is csatlakozhatnak: a helyi lakosoknak ugyanis november végéig ingyen regisztrációt biztosít a GreenGo, hogy a II. kerület dugó- és autószámcsökkentő törekvését támogassák.

“Ezek csak az első lépések a II. kerülettel való együttműködésünkben, több további közös tervünk is van a kerületi közlekedés javítása érdekében. A jó példa pedig reméljük, ragadós lesz, és más kerületekkel is elindul a közös gondolkodás.” – tette hozzá a cég vezetője.

Kulcsszavak: autómegosztó, GreenGo, önkormányzat
 
Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol A GreenGo okostelefon alkalmazással könnyen megtaláljuk a szabad autót a közelünkben A GreenGo okostelefon alkalmazással könnyen megtaláljuk a szabad autót a közelünkben Az autómegosztó szolgáltatások terén is élen jár a Toyota Az autómegosztó szolgáltatások terén is élen jár a Toyota Autonóm vezetési rendszerekhez fejleszt mesterséges intelligenciát a Honda és a SenseTime Autonóm vezetési rendszerekhez fejleszt mesterséges intelligenciát a Honda és a SenseTime A Hyundai Motor kelti életre a világ első üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatását A Hyundai Motor kelti életre a világ első üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatását
 
Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

2023. október 04.
Egy éve kezdődött meg a brit hagyományokon nyugvó, MG márka újjászületett modelljeinek értékesítése hazánkban. Az eddig 4 modellből álló kínálat most 3 új típussal bővül. Két tisztán elektromos meghajtású modellel bővül a paletta: az MG5-tel, az első elektromos kombival és a már régóta várt, B-SUV szegmensbe tartozó MG ZS EV-vel.
Részletek

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

A harmadik bemutatásra kerülő modell pedig az MG HS modellfrissítésen átesett változata. Mindhárom modell nagy népszerűségnek örvend a nyugat-európai piacokon ezért méltán várható, hogy hazánkban is a vásárlók kedvencévé válnak.

Annak ellenére, hogy az újautó-piac teljesítménye a vásárlóerő visszaesésének következtében nem az elvárt módon alakult 2023-ban, az MG a nehezített pályán is helyt állt. A 2022. szeptemberétől elérhető MG modellekből mindössze 9 hónap alatt 1000 autó került a magyar utakra, és ez a szám mostanra már 1351 db-ra nőtt. A 2023-ban értékesített darabszámok alapján a Datahouse adatai szerint az MG a 20. a hazai autómárkák rangsorában összesen 953 darabbal. 

Augusztusban az értékesítési eredményei alapján 1,81%-os piaci részesedést ért el. A B-SUV szegmensen belül az MG ZS máris a 8. helyet tudhatja magáénak, míg az elektromos C-szegmensen belül az MG4 a márciusi bevezetését követően a második legkelendőbb modellnek számít. A márka sikere annak köszönhető, hogy az MG okos választási lehetőséget jelent a tudatos autóvásárlók számára, hiszen kiváló ár-érték arányának köszönhetően nem kell kompromisszumot kötniük sem a felszereltség és technológia, sem a minőség és a biztonság tekintetében.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Ennek jegyében debütálnak az új modellek is. Az MG5 Electric a világ első tisztán elektromos hajtású kombija, mely üzleti és családi autóként egyaránt kiválóan használható. A minimalista stílusjegyeket viselő formaterv tágas és praktikus belső teret rejt, kényelmesen pakolható, 479 literes csomagtérrel, mely a hátsó üléssor lehajtásával 1367 literre bővíthető. 

Az MG5 Electric belső tere minőségi dizájnelemekkel és korszerűsített technológiával szerelt, a hangsúlyt a kényelemre és a biztonságra helyezve. Kétféle, különböző hatótávolsággal bíró akkumulátorcsomaggal kapható: a Long Range változat (115 kW/156 Le) 61,1 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal megnyugtató, 400 km-es hatótávolságot (WLTP) biztosít. A Standard Range változat 50,3 kWh-s akkumulátorcsomaggal 320 km-es hatótávolsággal (WLTP) bír, melynek villanymotorja 130 kW (177 LE) teljesítményt kínál. Mindkét hajtómotor nyomatéka 280 Nm. Az akkumulátorcsomagok gyorstöltéssel (DC) 40 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthetőek.

Az MG5 Electric kezdetben Comfort felszereltségi szinttel lesz elérhető a hazai piacon, amely széleskörű alapfelszereltséggel rendelkezik, ami többek között PM2.5 légszűrővel ellátott légkondicionálót, automata LED fényszórókat és hátsó lámpákat, fűthető első üléseket szövet kárpitozással, parkoló asszisztenst (hátsó tolatókamera és parkolóradar), 7 colos digitális kijelzőt, bőrborítású multifunkciós kormánykereket, a 16 colos könnyűfém keréktárcsákat, hosszanti tetősínt, kulcs nélküli ajtónyitás és nyomógombos motorindítást foglalja magában. Mindez a Standard Range változat esetében 14 399 000 Ft-ba kerül, a Long Range változat alapára pedig 15 999 000 Ft.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Az MG ZS EV a hazai piacon legnagyobb népszerűségnek örvendő MG ZS modell tisztán elektromos változata a környezettudatos családok számára. A B-SUV szegmens 100%-ban elektromos, családbarát autó városi közlekedéshez és a hétvégi utazásokhoz egyaránt megfelelő. A márka Nyugat–Európában legkelendőbb elektromos modellje kétféle akkumulátorcsomaggal választható: a Standard Range (130 kW/177 LE) változat 50,3 kWh-s akkumulátora 320 km-es WLTP szerinti hatótávot biztosít, míg a Long Range (115 kW/156 LE) modell esetében a 72,6 kWh-s akkumulátorral 440 kilométert lehet autózni egyetlen feltöltéssel. Mindkét akkumulátorcsomaggal szerelt változat 92 kW-os gyorstöltési kapacitással rendelkezik, amellyel mindössze 40 perc szükséges az 5%-ról 80%-ra történő feltöltéshez.

Az MG ZS EV kezdetben Comfort felszereltséggel kerül a hazai kereskedésekbe, a magasabb Luxury szint később válik elérhetővé. A gazdag felszereltségű belépő szintnél szériatartozék a multifunkciós bőrkormány, a 10,1”-os érintőképernyő, fűthető első ülések, automata klímarendszer, multifunkciós bőrkormány, elöl-hátul LED fényszórók, 6 irányban állítható vezetőülés, nyomógombos indítás, elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükrök, 17 colos alumínium keréktárcsák, és sok más, amelyek magas szintű utazási komfortot biztosítanak a hosszabb és rövidebb utakon egyaránt. Az Euro NCAP biztonsági értékelésén ötcsillagos minősítést elnyert autó Standard Range változatának alapára 14 499 000 Ft, míg a hosszabb hatótávval bíró Long Range változaté 16 499 000 Ft.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

A fentieken túl mindkét új elektromos modell szériafelszereltségként az intelligens technológián alapuló MG iSMART Lite konnektivitási rendszerrel is rendelkezik, amely az Apple CarPlayTM vagy Android AutoTM segítségével okostelefonnal párosítja az autót, illetve különböző intelligens járműfunkciók kezelhetők általa, mint pl. a telefonról működtethető központi zár, autókereső, autódiagnosztika, időzített töltés, töltőkereső stb.

Mindkét új elektromos modellnél az alapfelszereltséghez tartozik a rendkívül hasznos V2L funkció, mely külső elektromos eszközök - például számítógép, elektromos roller vagy robogó stb. - működtetését teszi lehetővé egy adapterkábel segítségével.

A modellfrissítéssel újjászületett MG HS modell még vonzóbb külsővel alkalmazkodik a vásárlói igényekhez és a piaci trendekhez, miközben továbbra is biztosítja a kiváló minőségű, magas felszereltségű, nagyméretű városi terepjáró minden előnyét a vásárlók számára. Követve a legfrissebb dizájntrendeket merész hűtőrács-kialakítással, dinamikus vonalakkal újratervezett lökhárítóval és LED lámpatestekkel teljesen megújult az autó eleje. A stílusfrissítésnek köszönhető sportos eleganciát az újjáalkotott hátsó lökhárító, az átdolgozott kettős kipufogónyílások és a 18”-os, ötküllős, gyémántcsiszolású könnyűfém keréktárcsa-kialakítás teszik teljessé. 

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

Az új MG HS manuális és automata váltóval és kétféle felszereltségi szinttel érhető el: a Comfort alapára manuális váltóval 10 599 000 Ft, míg a minden szükséges kényelmi és biztonsági extrát tartalmazó Luxury változat ára 11 349 000 Ft. Az egyedi Magic Grey metálfényezéssel és a Luxury felszereltséghez választható exkluzív tengerészkék-fehér bőrkárpittal bővül a kínálat. Az összes változat most 600 000 forintos bevezető kedvezménnyel vásárolható meg.

Mivel az MG számára kiemelten fontos a biztonság, mindhárom modell alapfelszereltségéhez tartozik az MG Pilot vezetéstámogató rendszer, amely számos funkcióval segíti a közlekedést. Az adaptív sebességtartó automatika (ACC), aktív vészfékező rendszer (AEB), intelligens távolsági fényszóró asszisztens (IHC), sebességtámogató rendszer (SAS), forgalmi dugó asszisztens (TJA), sávelhagyás figyelmeztetés (LDW) és sávtartó rendszer (LKA), ráfutásos ütközés figyelmeztetés minden modellváltozatban szériafelszereltség.

Bővülő márkakereskedői hálózat

A sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra, hogy az eddigi 22 márkakereskedésből álló hálózat további két kereskedéssel bővül.

Három új modellel bővül az MG hazai modellkínálata

A csepeli Carnet Autofort a budapesti lefedettséget erősíti, míg a gyöngyösi Shick-R a Heves és Nógrád vármegyei jelenlétünket biztosítja. Mindkét új partnerünk több évtizedes tapasztalattal rendelkező, többmárkás kereskedés, amelyek nagy lehetőséget látnak az MG márkában. Az októberben nyitó új szalonokkal az MG országos márkakereskedői hálózata 24 tagúvá bővül.

7 év háromszoros gondoskodás

Az MG a versenytársaktól való megkülönböztetésként nem csak az átlagon felüli hosszúságú garanciaidőt, hanem egy minőségi, háromszoros gondoskodást nyújtó szolgáltatáscsomagot vezet be, melynek köszönhetően az MG vásárlók 7 éven keresztül biztonságban érezhetik magukat. A márka a már meglévő 7 év/150 000 km-es gyári garanciáját és a 7 évre szóló országúti segélyszolgálatot további szolgáltatással bővíti annak érdekében, hogy az MG tulajdonosok bárhol és bármikor biztonságban érezhessék magukat az utakon. Új szolgáltatásként az ingyenes műszaki átvizsgálást az MG márkaszervizek 7 éven keresztül évente egy alkalommal biztosítják, 7 rendszer (motor, sebességváltó, kormánymű, felfüggesztés, fékrendszer, légkondicionáló rendszer és elektromos rendszer) állapotának és megfelelő működésének ellenőrzésével annak érdekében, hogy az MG járművek mindig a legjobb állapotban legyenek.

„A mostani termékbevezetéssel Nyugat-Európában már népszerű modellek válnak elérhetővé a hazai piacon, így még szélesebb körű vásárlói igényeknek tudunk itthon is megfelelni. Az MG gazdag hagyományokra visszatekintő márkaörökségre építkezik. Kína legnagyobb járműgyártó vállalatával és londoni dizájncenterével a háta mögött termékfejlesztéseinél elsősorban a megfizethetőséget és az innovációt tartja szem előtt. Odafigyelve az ügyféligényekre és piaci elvárásokra vonzó és versenyképes termékeket kínál. Ilyen háttérrel minden adott ahhoz, hogy egyre növekvő ismertség és elismertség övezze az MG-t hazánkban is. – nyilatkozta Szabó Csaba, az MG Motor Hungary márkaigazgatója.
 
Kulcsszavak: HS, MG, MG Motor Hungary, MG5, Szabó Csaba, ZS EV
 
Az MG átadta az ezredik új autót Magyarországon Az MG átadta az ezredik új autót Magyarországon Budapesten hozza létre regionális központját az MG Motor Budapesten hozza létre regionális központját az MG Motor 22 márkakereskedéssel kezdi meg a magyarországi autóértékesítést az MG Motor 22 márkakereskedéssel kezdi meg a magyarországi autóértékesítést az MG Motor Vezetőváltás az MG Motor Hungary élén Vezetőváltás az MG Motor Hungary élén Megérkezett Magyarországra az MG autómárka Megérkezett Magyarországra az MG autómárka
 
Az elektromos járművek globális eladása 49 százalékkal nőtt az idei első fél évben

Az elektromos járművek globális eladása 49 százalékkal nőtt az idei első fél évben

2023. október 03.
Világszerte 6,2 millió elektromos járművet (EV) értékesítettek az idei első fél évben, ami 49 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit - áll a Canalys szingapúri piackutató cég jelentésében.
Részletek

Az elektromos járművek globális eladása 49 százalékkal nőtt az idei első fél évben

A vállalat honlapjára hétfőn fölkerült adatok szerint a szárazföldi Kína volt messze a legnagyobb piac, ahol 3,4 millió elektromos járművet adtak el az első hat hónapban, ami a globális elektromos járműértékesítés 55 százaléka. Kínában a növekedési ütem az idei első fél évben 43 százalékra lassult a tavalyi első fél évi kiugróan nagy, 118 százalék bővülés után.
    
Jason Low, a Canalys vezető elemzője szerint "Kínában az elektromos járműtámogatási rendszer zavarokat, bizonytalanságot és árháborút okozott". Hozzátette: annak ellenére, hogy Kínában az elektromos járművek hatalmas választéka áll rendelkezésre, egyetlen modellnek sincs 10 százaléknál nagyobb piaci részesedése. A BYD a vezető elektromos autómárka Kínában.
    
Európa volt az elektromos járművek második legnagyobb piaca 24 százalékos globális részesedéssel és 1,5 millió eladási számmal az idei első fél évben. Európában az elektromos járművek eladásának éves növekedése 34 százalékra gyorsult a tavaly első fél évi 9 százalékos bővülés után.
    
Az Egyesült Államok jócskán lemaradt az elektromos járművek értékesítésében, 850 ezer eladott EV-járművel a globális piaci részesedése 13 százalék volt.
    
A Canalys azzal számol, hogy tavalyhoz képest 39 százalékkal több, 14 millió elektromos járművet értékesítenek idén a világon.
Kulcsszavak: autógyár, elektromos autó, jármű kereskedelem
 
Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása A Mercedes-Benz volt a legkeresettebb prémium személyautó márka 2016-ban hazánkban A Mercedes-Benz volt a legkeresettebb prémium személyautó márka 2016-ban hazánkban Kedvezményes ajánlatokkal segíti a BMW Group Magyarország az elektromobilitás terjedését Kedvezményes ajánlatokkal segíti a BMW Group Magyarország az elektromobilitás terjedését Az elektromos járművek globális eladása 49 százalékkal nőtt az idei első fél évben Rekord globális eladási eredmények 2013 első félében A BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett A BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett
 
Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket

Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket

2023. október 03.
Az összehangolt akciók eredményeként a nyár végére Pest vármegyében sikerült gyakorlatilag teljesen visszaszorítani az illegális gyorsulási versenyeket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.
Részletek

Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket

Azt írták, előfordult, hogy 500 autó is megjelent a Budapest környéki nagyáruházak parkolóiban tartott illegális versenyeken egy-egy péntek vagy szombat éjszaka.
    
Megjegyezték: ezek nemcsak a főváros környékén élők életét keserítették meg, de nagy számban fordultak elő Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében is.
    
Emlékeztettek arra, hogy a rendőrség tavasszal cselekvési tervet készített a versenyek felszámolására és összehangolt akciókat indított. A folyamatos ellenőrzések mellett a céljuk az volt, hogy forgalmi és forgalomtechnikai eszközökkel megszüntessék a versenyzésre alkalmas helyszíneket, ellehetetlenítsék az életveszélyes versenyek lebonyolítását.
    
Hozzátették: mivel jellemzően a nagyáruházak éjszaka üres parkolóit használták versenyzésre, a rendőrök egyeztettek a helyszínek tulajdonosaival, és az áruházak nyitottak voltak arra, hogy segítsék ezeknek az illegális találkozóknak a megakadályozását.
    
Emellett a rendőrök összehangolt akciókban ütöttek rajta az illegális versenyek részvevőin, a társzervek bevonásával zajlott ellenőrzések során milliós nagyságrendben szabtak ki bírságot, számos autó forgalmi engedélyét vették el, vagy kötelezték soron kívüli műszaki vizsgára az autót az engedély nélküli, sokszor veszélyes átalakítások miatt.
    
Közölték: a rendőrség a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a felelőtlen száguldozók ne találjanak olyan új helyszíneket, ahol a rájuk és a közönségükre is veszélyes gyakorlatukat folytathatják. Továbbra is folyamatosan figyelik a versenyek szervezésére használt online felületeket, valamint fokozzák az ellenőrzések számát és gyakoriságát azokon az ismert útszakaszokon, ahol a spontán gyorsulási versenyeket szokták tartani.

Kulcsszavak: balesetmegelőzés, illegális gyorsulási verseny, ORFK
 
A DS DRIVE ASSIST rendszerrel biztonságban érezhetjük magunkat A DS DRIVE ASSIST rendszerrel biztonságban érezhetjük magunkat Ezek a céges autóval elszenvedett balesetek legfőbb okai tavasszal Ezek a céges autóval elszenvedett balesetek legfőbb okai tavasszal Újra volán mögött az ország Újra volán mögött az ország A biztonságos közlekedés a MOL Motoros Family szívügye A biztonságos közlekedés a MOL Motoros Family szívügye Pest vármegyében visszaszorították az illegális gyorsulási versenyeket Sikeres téli gumiabroncs közlekedésbiztonsági kampányt zárt a Magyar Gumiabroncs Szövetség
 
A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót

A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót

2023. október 03.
A hónap végén Tokióban megrendezésre kerülő Japan Mobility Show előtt a Nissan Motor Co., Ltd. egy sor izgalmas, teljesen elektromos koncepciójárművet mutat be, amelyek közül az első a digitálisan bemutatott Nissan Hyper Urban.
Részletek

A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót

Mindegyik koncepciót szimbolikus karakter jelképezi, és olyan egyedi jellemzőkkel rendelkezik, amelyek értéket adnak az egyedi életstílusokhoz és változatos törekvésekhez. A koncepciók segítenek az ügyfeleknek abban, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a bolygóra anélkül, hogy a stílus vagy a szórakozás kompromisszumot kötnének.

A Nissan Japan Mobility Show-val kapcsolatos víziója megtestesíti a vállalat megingathatatlan elkötelezettségét az emberek életének gazdagítása és az elektromos járművek világának forradalmasítása iránt átalakuló termékekkel és technológiákkal.

A Nissan Hyper Urban: Egy tisztább világ felhatalmazása

A Nissan Hyper Urban stílusa tökéletesen kiegészíti a célfelhasználók kifinomult ízlését.  
Karcsú és modern esztétika jellemzi, a jármű dizájnja kifejezi a felhasználók igényes ízlését, miközben hatékonyan illeszkedik a környezetbe.

A Nissan Hyper Urban teljes mértékben beépülne az elektromos járművek ökoszisztémájába is, lenyűgöző V2H funkciójával pedig energiát biztosít az otthonok számára, ami jelentős energiaköltség-megtakarítást és az elektromos hálózat terhelésének csökkentését eredményezné.

A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót

A V2G képességnek köszönhetően a tulajdonosok akár többletenergiával is hozzájárulhatnak a hálózathoz, hogy támogassák helyi közösségüket, és ezzel pénzt keressenek. Az intelligens töltéskezelő rendszer olyan mesterséges intelligencia funkcióval rendelkezik, amely képes önállóan feltölteni a járműveket és az épületeket, így hatékony energiagazdálkodást biztosít.

A koncepció a fenntarthatóságot a járművek élettartamára is alkalmazza, így ideális azok számára, akik tudatában vannak a tulajdonukban lévő dolgok hosszú távú értékének. A hardverfrissítések és a rendszeres szoftverfrissítések sok éven át új tulajdonosi élményt nyújtanak. Például a belső tér felfrissülhet egy új műszerfallal, amely a legújabb technológiákat és trendeket tükrözi a grafikus felhasználói felületek terén.

Az autó a Nissan elektromos kínálatának jövőbeli tervezési és technológiai lehetőségeit képviseli. A külső lime sárga test a fény beesési szögétől függően változtatja a kromatikus kifejezéseket, hatékonyan felhívja a figyelmet, miközben beleolvad a környezetbe. 

A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót

Az első és hátsó ollós ajtók a nyitottság és a karakter érzetét adják, míg a sportos sziluett aerodinamikai kiválóságot produkál a nagyobb hatékonyság érdekében. A széles gumiabroncsok teszik teljessé a sportos megjelenést, masszív dinamikát idézve városi esztétikával.

A belső teret úgy alakították ki, hogy beleolvadjon a városi életterekbe. A kaleidoszkópszerű háromszögek ihlette műszerfal és kijelző a tulajdonos hangulatának megfelelően testreszabható. Ezenkívül az első ülések összehajthatók és a hátsó ülésekre csukódhatnak, így kanapészerű, privát pihenőteret hozva létre. Ha távol van a mindennapi nyüzsgéstől, a Nissan Hyper Urban zökkenőmentesen integrálja a pihenést és a hasznosságot.

A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót

Kulcsszavak: autókiállítás, Hyper Urban, nissan, tanulmányautó, Tokió
 
Az új X-Trail volánja mögött már kondizhatunk is Az új X-Trail volánja mögött már kondizhatunk is A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót Dübörögjön - Nissan Juke Ministry of Sound A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót Hogyan tervezzünk ütőképes crossovert? A Nissan bemutatja a teljesen elektromos Nissan Hyper Urban koncepciót Árcsökkentés ad új lendületet a villanyautózásnak Vigyázz, kész, Datsun, go! Vigyázz, kész, Datsun, go!
 
A KIA zsolnai gyára 340 ezer autót gyárt az idén

A KIA zsolnai gyára 340 ezer autót gyárt az idén

2023. október 03.
A KIA zsolnai gyárában az idén 340 ezer autó készül a tervek szerint, ezzel a szlovákiai gyártóhely megközelíti a 2019-es csúcsév 344 ezer darabos termelését.
Részletek

A KIA zsolnai gyára 340 ezer autót gyárt az idén

Tavaly 311 ezer jármű készült a gyárban.
    
Zsolnán 2006-ban indult el a termelés, azóta a dél-koreai autógyártó 2,3 milliárd euró befektetést hajtott végre. A gyárban autóösszeszerelés és motorgyártás folyik, a mintegy 460 ezer motor több mint felét a helyszínen építik be, a többit más gyárak, így a Hyundai európai gyára számára szállítja.
    
A KIA Slovakia árbevétele 2022-ben 6,76 milliárd euró volt, 22 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A cég adózott nyeresége ugyanebben az időszakban 175,5 millió euró volt, ami 21 százalékos csökkenés éves összehasonlításban.
    
Tavaly a Zsolnán készült modellek 57 százaléka volt Sportage modell, a többi Ceed. A zsolnai gyár 2006. évi nyitása óta gyártja a dél-koreai autógyár 30 évvel ezelőtt útjára indított sikermodelljét, már az ötödik generációs Sportage készül itt.
     
A KIA Európa piacát látja el a Zsolnán készült járművekkel. A magyar piacra is érkeznek innen autók, a márka magyarországi importőre, a KIA Hungary tájékoztatása szerint az idén több mint 5000 jármű jön Zsolnáról, az itthon eladott autóik 78 százaléka. 

A KIA zsolnai gyára 340 ezer autót gyárt az idén

A Zsolnán gyártott két modell Magyarországon is népszerű: a KIA márkakereskedésekben eladott új autók 32 százaléka Ceed, 22 százaléka Sportage volt az idén.
    
A KIA 2022-ben 7200 autót értékesített Magyarországon. Az idén a várhatóan megismétli ezt a teljesítményt, annak ellenére, hogy romlottak a gazdasági feltételek: az infláció, a devizaárfolyamok alakulása, a megemelkedett gyártási, logisztikai és finanszírozási költségek nehezítik az autóértékesítést - jelezték. Hozzátették: arra számítanak, hogy 2024 újabb nehéz év lesz az autókereskedelem számára Magyarországon.
    
Új KIA autók értékesítésével és szervizével több mint 30 telephelyen foglalkoznak Magyarországon.
Kulcsszavak: autógyár, kia, Kia Motors, zsolna
 
Szakértő: nincs meg a technológia az emissziós értékek eléréséhez Szakértő: nincs meg a technológia az emissziós értékek eléréséhez Rekordszámú személyautót adott el tavaly a cseh Skoda Auto Rekordszámú személyautót adott el tavaly a cseh Skoda Auto Izmos családtaggal bővült a Kia Izmos családtaggal bővült a Kia A KIA zsolnai gyára 340 ezer autót gyárt az idén A Skoda rekordszámú gépkocsit adott el az első félévben Gyors ütemben halad a fenntartható mobilitás felé vezető úton az Audi Gyors ütemben halad a fenntartható mobilitás felé vezető úton az Audi
 
Bemutatkozott az új Tiguan

Bemutatkozott az új Tiguan

2023. október 02.
A Tiguan új generációja progresszív technológiákkal és karizmatikus formatervvel mutatkozik be. Az új hálózatról tölthető hajtásláncok mintegy 100 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot és egyenáramú gyorstöltést tesznek lehetővé.
Részletek

Bemutatkozott az új Tiguan

A Volkswagen világpremier keretében mutatja be a teljesen új fejlesztésű Tiguan modellt, és ezzel a bestseller harmadik generációját. A Tiguan jelenleg világszerte a Volkswagen egyik legsikeresebb modellje: 2007-es debütálása óta több mint 7,6 millió vásárló döntött a kompakt SUV mellett. Az új nemzedék már 2024 első negyedévében a kereskedésekbe kerül.

Kai Grünitz, a márka műszaki fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja: „A moduláris keresztmotoros platform legújabb evolúciós lépcsője adja a Tiguan harmadik generációjának rendkívül innovatív műszaki alapját. Az MQB evo nagy méretgazdaságosságának köszönhetően a Volkswagen ismét számos csúcstechnikás fejlesztést demokratizál – így például az Adaptív futóműszabályzás pro rendszert vagy a nagyjából 100 kilométer elektromos hatótávolságú új hibrid hajtásláncokat –, és ezeket több százezer autós számára teszi elérhetővé.”

Az MQB evo padlólemezzel megvalósított új műszaki fejlesztések szinte minden téren jobbítják a Tiguan modelleket. A mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságú új hibrid hajtásláncok minden eddiginél hatékonyabbá teszik ezeket az SUV-modelleket. Emellett mostantól a váltakozó áramú töltés is gyorsabb minden eHybrid kivitelben, az egyenáramú gyorstöltés pedig először jelenik meg szériafelszereltségként. 

Bemutatkozott az új Tiguan

Az új MIB4 (negyedik generációs moduláris infotainment-koncepció) alapján kialakított, letisztult digitális műszerfal maximális mennyiségű információt kínál, valamint digitális szolgáltatásokat és alkalmazásokat hoz a fedélzetre. A kezelhetőséget következetesen magától értetődőnek tervezték. Emellett az olyan új rendszerek, mint az első ülések pneumatikus masszázsfunkciója vagy a Tiguan modellben először alkalmazott IQ.LIGHT – HD-mátrixfényszórók a Touareg luxuskategóriás modellből származnak. Az új Adaptív futóműszabályzás pro tökéletesíti a kényelmet és a dinamikát. A Parkolási asszisztens rendszer legújabb generációja automatizálja a parkolóhelyekre be- és kiállást.

Kifejező formaterv és továbbfejlesztett aerodinamikai jellemzők. A kompakt SUV teljesen új dizájnnal debütál. Különösen feltűnő az erőteljes hatást keltő orr-rész, a kifejezetten lapos kialakítású LED-technikájú fényszórókkal és az üveggel borított keresztirányú díszléccel. A hűtőrács nyílásai mostantól a lökhárító szélső részeiben találhatók, ahol légfüggönyök biztosítják az optimális légáramlást. A letisztult formavilágú orr-rész is jól mutatja, hogy a légellenállási együttható (cd-érték) 0,33-ról 0,28-ra javult. A kerékjárati ívek (amelyekben akár 20 colos keréktárcsákat is találhatunk) feletti sportos vállak határozzák meg a jármű sziluettjét. Eközben egy új LED-technikájú keresztirányú díszléc hangsúlyozza ki a Tiguan jellegzetes hátsó részét.

Bemutatkozott az új Tiguan

Új műszerfal- és infotainment-generáció. A Tiguan belsőterét is teljesen újratervezték. Kiváló minőségű anyagok és kidolgozás jellemzik. Emellett az új műszerfal intuitívan kezelhető, következetesen hálózatba kapcsolt, letisztult és intelligens tervezésről tanúskodik. A modulok közé tartozik az új digitális műszeregység (tükröződésmentes digitális műszerek fekvő táblagépes formátumban), egy akár 38 centiméter (15 hüvelyk) képátlójú infotainment-képernyő teljesen új menüstruktúrával és grafikus felülettel, egy ugyancsak új szélvédőre vetített kijelző és egy új, multifunkciós vezetésiélmény-kapcsoló integrált OLED-kijelzővel. Ezzel az új, saját miniképernyővel ellátott forgókapcsolóval szabályozható a menetmód, a rádió hangereje vagy akár a hangulatvilágítás színei is. Az új IDA hangasszisztens segítségével pedig számtalan jármű- és infotainment-funkció rendkívül könnyedén, természetes beszéddel állítható be.

Hatékony hajtáslánckínálat. Az MQB evo platform jóvoltából a Tiguan modellekben többféle típusú hajtáslánc is helyet kaphat. A kínálatban szerepelnek majd turbófeltöltéses dízelmotorok (TDI), turbófeltöltéses benzinmotorok (TSI), enyhe hibrid turbófeltöltéses benzinmotorok (eTSI) és hálózatról tölthető hibridek (eHybrid), amelyek a jövőben kizárólag kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltóval (DSG) együtt választhatók. 
Bemutatkozott az új Tiguan

A Volkswagen ID. típuscsalád járműveihez és az új Passat modellhez hasonlóan a jövőben a menetfokozat a kormánykeréktől jobbra a kormányoszlopon elhelyezett karral választható ki. Ennek működése magától értetődő: előrefelé, a D állásba fordítva előrefelé haladhatunk, hátrafelé, az R állásba fordítva tolathatunk, a kar végét megnyomva pedig a rögzítőféket aktiválhatjuk. Ezenkívül a Tiguan minden változatában a kormánykerék mögött váltófüleket is találunk.

Elektronikus vezérlésű futómű a fokozott kényelem és dinamika érdekében. Az MQB evo a futóművek új generációjának alapjaként is szolgál. Számos új megoldása mellett a Volkswagen újratervezte az adaptív csillapításszabályozást a kétszelepes lengéscsillapítókkal felszerelt opcionális Adaptív futóműszabályzás pro rendszerrel. Az új nemzedék emellett szériafelszereltségként rendelkezik menetdinamikai szabályzórendszerrel – egy olyan MQB-rendszerrel, amely az aktuális Golf GTI modellben debütált. A rendszer az elektronikus differenciálzárak (XDS) és az Adaptív futóműszabályzás pro lengéscsillapítók keresztirányú dinamikáért felelős összetevőinek funkcióit is vezérli. A kerekenkénti fékbeavatkozások és a lengéscsillapítók feszességének szelektív változtatása fokozott kényelmet és jobb viselkedést eredményez dinamikus kanyarmenetben. A jármű kezelhetősége így stabilabb, agilisabb és pontosabb.

Ülések hosszú utakhoz. A Tiguan prémiumjellegéhez illeszkednek az új ergoActive-Plus ülések, amelyek derékrésze négy irányban pneumatikusan állítható és szintén pneumatikus tízkamrás nyomáspontmasszázst kínálnak. Ezenkívül beprogramozható, hogy milyen külső hőmérsékletnél kapcsoljon be automatikusan az ülésfűtés vagy az ülésszellőztetés.

HD-fényszórók első ízben a Tiguan modellekben. A Tiguan az első MQB-modell, amely az újonnan kifejlesztett IQ.LIGHT – HD-mátrixfényszórókkal kerül piacra. Az „interaktív” világítási rendszert párhuzamosan fejlesztették a Touareg luxuskategóriás modellhez is – a két SUV tehát osztozik a fényszórók alapvető kialakításán. A HD a High Definition rövidítése, ami a fényforrások különösen nagy felbontására utal. A Tiguan esetében teljesen új szinten világítja meg az utat és a környezetet az összesen 38 400 multipixel-LED (fényszórónként 19 200 multipixel-LED), így fokozva a kényelmet és a biztonságot.

Hatékony asszisztensrendszerek. A Tiguan alapfelszereltségként kényelmi és segédrendszerek széles választékával bír: a sávváltási asszisztens (Side Assist), a vészfékrendszer (Front Assist), a sávtartásasszisztens (Lane Assist) és a tolatókamera (Rear View) mellett a közlekedési táblák felismerése is ide tartozik. Ezenkívül az opcionális rendszerek átfogó választéka is rendelkezésre áll majd. Ezek közé tartoznak a következő megoldások:

Parkolási asszisztens pro a vezető által okostelefon-alkalmazáson keresztül vezérelhető automatikus be- vagy kiparkoláshoz vagy a vontatmányasszisztens (Trailer Assist) az utánfutóval tolatás megkönnyítésére.

Nagyobb csomagtér az új Tiguan modellekben. Az új Tiguan hossza mintegy három centiméterrel nő. A magasság, a szélesség és a tengelytáv szinte megegyezik az előddel. Az új generáció csomagterének befogatóképessége mutatja, hogy milyen jó a helykihasználása: bár az új SUV csak kicsivel hosszabb, a csomagtér térfogata 37 literrel, 652 literre nőtt (a hátsó üléstámlák magasságáig rakodva).
A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.


Kulcsszavak: bemutató, Tiguan, új modell, volkswagen
 
Az új Ford Tourneo Custom új mércét állít az egytonnás személyszállítók szegmensében Az új Ford Tourneo Custom új mércét állít az egytonnás személyszállítók szegmensében Bemutatkozott az új Tiguan A Frankfurti Autószalon legendái: vissza a jövőbe az Opel tanulmányautókkal 2016 márciusában érkezik az új MINI Cabrio 2016 márciusában érkezik az új MINI Cabrio Az új Opel Insignia: Dinamikus, tágas, innovatív és megfizethető Az új Opel Insignia: Dinamikus, tágas, innovatív és megfizethető Bemutatkozott az új Tiguan Karakteresebb lett az új Micra
 

Találatok száma: 13421 Megjelenítve: 51 - 60