Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Foszforeszkáló LEAF a Nissantól

Foszforeszkáló LEAF a Nissantól

2015. február 17.
A Nissan az első gyártó, amely foszforeszkáló autófényezést alkalmaz annak bemutatására, hogy piacvezető, 100%-ban elektromos LEAF modellje hogyan segít egyre több embernek áttérni az otthoni napenergia használatra.

Foszforeszkáló LEAF a Nissantól

A Nissan Hamish Scott feltalálóval dolgozott együtt, aki a STARPATH megalkotójaként ismert: ez egy szórással felvitt réteg, amely nappal elnyeli az UV-energiát, majd miután lement a nap, 8-10 órán át világít.

Bár a piacon már kapható világító autófesték, csakúgy, mint foszforeszkáló karosszériafóliák, a testre szabott, kifejezetten a Nissan számára készült, ultraibolya-energiát elnyelő festék egyedülálló, természetből származó anyagokból készült titkos összetételnek köszönhetően. Egy a természetben nagyon ritkán előforduló anyagot, stroncium-aluminátot tartalmaz, amely szilárd, szagtalan, kémiailag és biológiailag semleges.

A Nissan előtt már számos, az autók testreszabásával foglalkozó vállalat használt mesterségesen előállított foszforeszkáló fényezést járműveken, de a Nissan az első olyan autógyártó, amely gyárilag alkalmazza a technológiát. Ha kereskedelmi forgalomba hoznák, a Nissan egyedülálló fényezésének élettartama 25 év lenne.

Foszforeszkáló LEAF a Nissantól

Megközelítőleg 2 penny-s mérföldenkénti fenntartási költségének köszönhetően az Egyseült Királyság több mint 7500 LEAF tulajdonosa jelentős megtakarításokról számol be. A tulajdonosok az így megspórolt összeget számos dologra fordítják, melyek közül az otthon felszerelt napelemek a legnépszerűbbek. amelyek csökkentik a háztartások szén-dioxid lábnyomát, és egyben lehetővé teszik a járművek hatékony és ingyenes töltését.

A Nissan egy közelmúltban napvilágot látott kutatása szerint a LEAF tulajdonosok 89%-a otthon tölti fel autóját éjszakánként. Bár a napelemek nem tárolnak energiát és kizárólag nappal termelik azt, a nappal generált energiát azonban betáplálják az országos elektromos hálózatba, amelyért az állam pénzt fizet a tulajdonosoknak. Ez gyakorlatilag az éjszakai feltöltés költségét egyenlíti ki.

Ian Finch LEAF tulajdonos egyike azoknak, akik a teljesen elektromos jármű üzemeléséből adódó megtakarításukat az otthonukat energiával ellátó napelemekbe fektették.


Foszforeszkáló LEAF a Nissantól

„A Nissan LEAF üzemeltetése hatodannyiba kerül, mint egy benzines vagy dízelautó" - mondta. „Ugyanakkor napelemeinknek köszönhetően összességében kb. 25%-kal kevesebb hálózati áramot fogyasztunk, és fantasztikus élmény, hogy egy teljesen ingyen előállított energiát használó LEAF modellt vezethetünk."

A Nissan Motor GB Limited elektromos járművekért felelős vezetője, Paul O´Neill, a következőket mondta: „A Nissan LEAF a fenntarthatóság kiemelkedő mintaképe és az autózás jövője. Nem csupán a fenntartási költségek terén takarít meg pénzt ügyfeleinknek, de most már látjuk azt is, hogyan segít az embereknek abban, hogy környezettudatosabbá váljanak szén-dioxid kibocsátásuk csökkentésével."

Kulcsszavak: elektromos, elektromos autó, környezetbarát, leaf, nissan, villanyautó
 
A hibridek és a villanyautók is segíthetik a flottapiac bővülését A hibridek és a villanyautók is segíthetik a flottapiac bővülését Az idei Nemzetközi Haszonjármű Kiállítás újdonsága: az új e-Crafter Az idei Nemzetközi Haszonjármű Kiállítás újdonsága: az új e-Crafter Tíz ország 24 óra alatt: útra kelt az Audi e-tron Tíz ország 24 óra alatt: útra kelt az Audi e-tron Foszforeszkáló LEAF a Nissantól Az e-NV200 a LEAF sikerének megismétlésére készül Bemutatjuk világ legnagyobb példányszámban eladott elektromos járművét Bemutatjuk világ legnagyobb példányszámban eladott elektromos járművét
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1