Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Csökkent az AutoWallis értékesítése az első negyedévben

Csökkent az AutoWallis értékesítése az első negyedévben

2024. április 17.
Az AutoWallis 11 603 gépjárművet adott el az első negyedévben, 15,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban; a nagykereskedelmi volumen csökkent, a kiskereskedelmi értékesítések azonban emelkedtek; az év egészében érdemi bővülésre számít a cég mindkét üzletágban - közölte a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

Csökkent az AutoWallis értékesítése az első negyedévben
A tájékoztatás szerint a visszaesést a nagykereskedelmi üzletágban a magas bázis és egyszeri technikai hatások, például a vörös-tengeri helyzet miatt megnövekedett tengeri szállítási határidők okozták. Az értékesítés volumene éves összevetésben 23,5 százalékkal, 8582 darabra csökkent a január és március közötti időszakban.
    
A társaság kiskereskedelmi üzletága viszont erősen indította az évet. Az újgépjármű-eladások 15,9 százalékkal 2424 darabra nőttek felülteljesítve a magyar piac 7,2 százalékos növekedési ütemét. A használt járművek piacán 22,8 százalékkal, 597-re nőtt az értékesítés - közölték.
    
A szervizórák száma 6,1 százalékkal 47 763-ra emelkedett, ezzel egyidőben a wigo car sharing tavalyi akvizíciójának köszönhetően megugrott a bérlések száma, 4556-ról 91 920-ra.
    
A rövidtávú gépjárműkölcsönzésben az AutoWallis által Magyarországon képviselt Sixt flottamérete 423 darabbal csökkent az első három hónapban, ugyanakkor a wigo 536 darabos állományának köszönhetően összesen 113 darabbal 3678-ra bővült a flottaméret, amely 3,2 százalékos éves bővülés.
    
A bérleti napok számának 11 százalékos visszaesése szezonálisnak tekinthető, ami a flottaméret csökkentésével együtt működési hatékonyságjavulást jelent - közölték.
    
A közleményben Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója kiemelte, hogy a következő negyedévekben a bázisidőszakhoz képest már növekedést várnak, így éves szinten érdemben bővülhet a két üzletágban az értékesített gépjárművek száma.
    
Az AutoWallis-csoport a közép- és kelet-európai régió 16 országában - Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Görögország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország - gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A társaság célja, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.
    
Korábbi közlésük szerint tavaly újabb árbevételi csúcsot és jelentős nyereségnövekedést ért el a csoport. A több mint 366 milliárd forintos árbevétel 36 százalékkal, a 19,7 milliárd forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) ugyancsak 36 százalékkal, a 9,8 milliárd forintos nettó eredmény 14 százalékkal haladja meg az előző évit.
    
Az AutoWallis papírjaival a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény pénteken 151,5 forintot zárt, az elmúlt egy évben 88,6 és 168 forint közötti árfolyamon mozgott.
Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, Wallis Automotive Europe
 
Nőtt a forgalomba helyezett autók száma áprilisban Nőtt a forgalomba helyezett autók száma áprilisban Ötmilliárd forintos pályázat indul elektromos autók és robogók vásárlására Ötmilliárd forintos pályázat indul elektromos autók és robogók vásárlására Európába az angolok szeretik még málunk is jobban a Fordot Európába az angolok szeretik még málunk is jobban a Fordot Csökkent az AutoWallis értékesítése az első negyedévben Négy éve az élen az USA-ban a Ford Negyedéves eredményének növekedését jelentette be a Ferrari Negyedéves eredményének növekedését jelentette be a Ferrari
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1