Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

2018. november 07.
Magyarországon is bemutatkozott a Hyundai 100%-ban elektromos modellje a Kona, ami méltó és erős versenytársa lesz a szegmensben résztvevő márkáknak. Be kell valljuk, hogy a koreai gyártó magasra tette a mércét amit tíz-tizenöt éve nem gondoltunk volna.

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

A vadonatúj New Kona Electric-kel a Hyundai Motor Europe új mérföldkövet rakott le az elektromos autószegmens tekintetében. A márka legújabb, teljesen elektromos B-szegmens SUV-ja kiemelkedő választékkal, vonzó formatervvel és fejlett biztonsági funkciókkal mutatkozik be a piacon. "A Hyundai jelenleg is vezető szerepet tölt be a jövőbeli mobilitási megoldásokban" - nyilatkozta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért- és termékekért felelős alelnöke. "A vadonatúj Kona Electric elindításával az ambiciózus öko-autó stratégia megvalósítása felé haladunk. Ez egy olyan autó, amely nem ismer kompromisszumokat - a SUV típusú karosszéria és az elektromos meghajtás kombinációja.  A vadonatúj Kona Electric márkánk progresszív vonalának legújabb tagja, amellyel a Hyundai az élvonalba került."

Megalapozott SUV márka progresszív gondolkodásmóddal

A vadonatúj Kona Electric a sikeres család legújabb tagja, amely megerősíti a vállalat vezető szerepét az öko-autó szegmensben. Az autó a SUV erősségeit ötvözi az elektromos meghajtás energiájával. A Hyundai az első autóipari márka Európában, amely mindenki számára elérhetővé teszi a teljesen elektromos B-szegmens SUV-ot. A legszélesebb körű hajtáslánc típusokat kínálva a Hyundai már jelenleg is az öko-mobilitás élvonalában van. A vállalat forgalmazza az első tömeggyártású hidrogén-üzemanyagcellás járművet, az ix35 Fuel Cell-t, most pedig bemutatja a második generációs hidrogén-üzemanyagcellás járművét, a vadonatúj NEXO-t. Ezenkívül a IONIQ az első olyan jármű, amely egy karosszériatípuson belül három különböző elektromos hajtáslánccal rendelkezik. A számos fontos autóipari- és médiaelismerést elnyerő IONIQ az egyik legtöbb díjjal értékelt ökoautó Európában. A Hyundai SUV kínálatának sikertörténete 17 évvel ezelőtt kezdődött a Santa Fe bevezetésével. 2001 óta a Hyundai több mint 1,6 millió SUV-ot értékesített világszerte. Ezen típusok mindegyike hordozza a márka dinamikus, progresszív stílusát, és megalapozzák a márka hitelességét ebben a még mindig növekvő szegmensben.

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

Egy autó kompromisszumok nélkül

A vadonatúj Kona Electric lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy ötvözzék a két leggyorsabban növekvő autóipari trendet – az elektromosítást és a SUV stílust. A hagyományos Konához hasonlóan megvalósítja a kifejező formatervet és a "bárhol-bármikor" attitűdöt. A teljesen elektromos változat tükrözi a modern ügyfelek egyéni életmódját, akik szívesen ötvözik az élménygazdag vezetést a teljesen elektromos autó alacsony környezeti hatásának előnyeivel. A Kona teljesen új platformja lehetővé teszi az akkumulátorok helytakarékos integrálását az auto tágasságának veszélyeztetése nélkül.

A vadonatúj Kona Electric ereje: Te irányítasz

A vadonatúj Kona Electric két különböző hajtáslánc változattal érhető el, ezáltal az egyik legerősebb villanymotort kínálja az ügyfeleknek. A nagy hatótávolságú akkumulátor-változat akár 482 kilométer* hatótávolságot biztosít (WLTP tesztelés, 546 km NEDC tesztelés során), maximális teljesítménye 204 LE 150 kW. 395 Nm azonnali nyomatékkal a vadonatúj Kona Electric valódi vezetés élményt nyújt, hiszen mindössze 7,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás sebességre.

39,2 kWh akkumulátor kapacitással az alapváltozat egyetlen töltéssel akár 312 km (WLTP, 345 km NEDC tesztelés során), megtételére is képes, miközben a motor 136 LE (100 kW) teljesítményt ad le.

Progresszív formaterv

A vadonatúj Kona Electric is a hagyományos Kona kifejező és erőteljes elölnézetét kapta meg. A legfontosabb formatervbeli különbséget a zárt hűtőrács adja, mely letisztult és stílusos megjelenést kölcsönöz az autónak, miközben az aerodinamikát is fokozza. Az elülső kialakítás további jellemző eleme az összetett lámpatest, amely növelik a vizuális hatást a LED-es nappali menetfények a LED fényszórók tetején való elhelyezésével. A Kona Electric kéttónusú teteje és a hét különféle választható külső szín hangsúlyossá teszik  az autó vezetőjének egyéni stílusát.

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

Az elektromos meghajtás érzése

A vadonatúj Kona Electric különleges jellemzője az elektromos sebességváltó modul, amely lehetővé teszi az elektromos hajtáslánc intuitív működtetését. Az állítható regeneratív fékrendszer lehetővé teszi a vezető számára a regeneratív fékezés intenzitásának szabályozását a kormánykerék mögötti váltófülek segítségével. A rendszer plusz energiát nyer vissza, amikor csak lehetséges. A bal pedál lenyomva tartásával a sofőr a járművet teljesen le tudja állítani - a fékek használata nélkül. A radarérzékelővel kombinálva az intelligens regeneratív fékrendszer automatikusan szabályozza a regeneratív fékezést az autó előtt haladó forgalomnak megfelelöen.

Kapcsolódás és gondoskodás

A vadonatúj Kona Electric széles körű kapcsolódási lehetőségeket kínál, mint például az infotainment rendszert, amely az összes navigációs-, média- és a kapcsolódási lehetőséget magában foglalja, pl. az Apple CarPlay-t és az Android Auto-t, valamint a vezeték nélküli töltést. A Hyundai kínálatának új ökomodellje a vállalat legkorszerűbb aktív biztonsági és vezetéstámogató technológiáival, a SmartSense-szel szerelték fel: elülső ütközésre figyelmeztető rendszer gyalogosfelismerő móddal, holttér-figyelő rendszer, mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet, aktív sávtartó rendszer, a vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer, “intelligens” sebességhatár-figyelmeztetés és sávkövető asszisztens (Lane Following Assist).

A sofőrök részére a nagyméretű, 7”-os supervision műszeregység is rendelkezésre áll, mely kulcsfontosságú információkat közöl az autó vezetési teljesítményéről, mindemellett a fejmagasságban elhelyezett head-up kijelző közvetlenül a járművezető látótengelyében vetíti ki a fontos vezetési információkat.

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

Külső formaterv

A vadonatúj Kona Electric a Hyundai kínálatának következő SUV modellje, amely kapcsolódik az új SUV család megjelenéséhez, miközben progresszív karakterrel ruházza fel az B-szegmens SUV-ot. Ezzel a hamarosan a kereskedésekbe kerülő elektromos SUV-val a Hyundai megteszi a következő nagy lépést a fejlett technológia és modern formaterv mindenki számára elérhetővé tételének irányába.

A vadonatúj KONA Electric formatervét a jellegzetes nagy kontrasztú sárvédő burkolat valamint a stabilitást és a széles nyomtávot sugalló érzéki és izmos felületek jellemzik. Az autó elején a legfontosabb formaterv elemek a zárt hűtőrács, valamint az összetett lámpatest. Az autó progresszív megjelenését a LED-es fényszórók felett elhelyezett LED-es nappali menetfények alkotják. Az elülső rész a progresszív SUV megjelenés fokozása érdekében jellegzetes formájú lámpatestet és első lökhárítót kap. Az első lökhárítónál elhelyezett oldalsó légterelők a kerékdob körüli turbulencia csökkentésével fokozzák az aerodinamikát.

A vadonatúj Kona Electric oldalnézetből figyelemfelkeltő és agilis karakterű. Az autó előremutató mozgását a kis hátsó kinyúlás és a szárnyas lökhárító is kiemelik. A tetősínek még tovább fokozzák a kecses tetővonalat és tovább növelik az aktív életmódot élők lehetőségeit, például egy tetőcsomagtartó felszerelésének lehetőségével. A kifinomult karakter további fokozása érdekében a vadonatúj Kona Electric ezüstszínű oldalsó küszöbökkel rendelkezik, melyek leheletnyi eleganciát kölcsönöznek a sportos SUV-nak.

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

Az autó hátsó részén tükröződik az elülső rész formatervének jellege, a hátsó lökhárítónak és a vékony LED-es hátsó lámpatestek kereteinek köszönhetően. A védőburkolati takarások, amelyek a jelző- és tolatólámpát is fedik, tovább fokozzák a vadonatúj Kona Electric progresszív kialakítását. Az autó a hátsó spoilerbe integrált LED-es féklámpával és aerodinamikus 17”-os könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkezik a jármű jövőbe mutate kialakításának támogatására..

1,800 mm széles és 1,570 mm-es (+20 mm a hagyományos Kona-hoz képest) alacsony kiállásával a vadonatúj Kona Electric merész megjelenést mutat az utakon, melyet a 17”-os könnyűfém keráktárcsák is kiemelnek. Az autó termetét tovább erősíti 4,180 mm-es hosszúsága (+15 mm a hagyományos Kona-hoz képest), valamint 2,600 mm-es tengelytávja.

A vadonatúj Kona Electric kéttónusú tetővel is elérhető, számos választási lehetőséget kínálva a vásárlók stílusának megfelelően. Összesen hétféle külső szín kombinálható háromféle tetőszínnel, így összesen 21 stílusvariációra van lehetőség. A tető és a külső visszapillantó tükrök burkolata választható Phantom Black, Dark Knight vagy Chalk White színben. A Kona Electric külső színét tekintve a következő lehetőségek állnak rendelkezésre: Chalk White, Dark Knight, Tangerine Comet, Ceramic Blue, Pulse Red, Acid Yellow és a vadonatúj Galactic Gray.

Belső formaterv

A beltér színének az ügyfelek választhatják a Black (fekete) színt vagy az új három tónusú Blue (kék) és Grey (szürke) belső színt. A Black belső esetén az ülések szövet, szövet és bőr kombinációjában vagy tiszta bőrben érhetők el. A Blue és Grey belső esetén az ügyfelek, a szövet és bőr kombinációját vagy a bőrt választhatja.
Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric

A vadonatúj Kona Electric legkimagaslóbb tartozéka a dedikált központi konzol, amelyen a nyomógombokkal intuitív módon, shift-by-wire modul (elektronikus előválasztó) segítségével az autó könnyebben működtethető. A személyes tárgyak tárolására külön tárolóhely található a központi konzol alatt.

Az új, nagyfelbontású, 7”-os supervision műszeregységen különböző kijelzők találhatóak, mint például sebességmérő, akkumulátor töltöttségiszint mutató, energiaáramlás és vezetési mód. A kiválasztott vezetési mód függvényében változik a háttérszín és a mutatók, így mindig a legfontosabb és leghasznosabb információt jeleníti meg a vezető részére.

Ezenkívül a fejmagasságban elhelyezett heap-up kijelző (HUD) közvetlenül a vezető látótengelyében vetíti ki a fontos, vezetéssel kapcsolatos információkat. Ez lehetővé teszi az információ gyorsabb feldolgozását, miközben figyelmünket továbbra is az előttünk álló útszakaszra összpontosíthatjuk.

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona ElectricA két méterre kivetített, 8”-es képméretű és 10 000 kandela / négyzetméteres fényerősségű új head-up kijelző különféle fényviszonyok között is optimális láthatóságot biztosít. A head-up kijelző szöge és magassága az egyedi igényeknek megfelelően állítható, így minden vezetőnek ideális láthatóságot biztosít. A kormánykerék melletti gomb segítségével történő aktiválása után a reflexüveg függőlegesen megjelenik, majd eltűnik a műszerfalon, amikor nincs használatban. Vezetés közben a head-up kijelző segíti a biztonságos vezetést olyan információk megjelenítésével, mint például a sebesség, a navigációs parancsok vagy az üzemanyagszint, valamint a vezetéstámogató rendszerek  biztonsági vonatkozású figyelmeztetéseivel, például a elülső ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA), az aktív sávtartó rendszer (LKAS), a holttér-figyelő rendszer (BCW), az „intelligens” sebességhatár-figyelmeztetés és a vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW). Az audio üzemmódra és a rádióra vonatkozó információk szintén megjelennek.

A vadonatúj Kona Electric számos funkciót kínál a maximális fedélzeti kényelem érdekében, így például az elektromosan nyolc irányban állítható első üléseket, hogy a vezető és utasa a lehető legkényelmesebb üléspozíciót állíthassa be magának. A vezető élvezheti továbbá egy két fokozatban állítható elektromos deréktámasz előnyeit is. Ezen kívül az első ülések három fokozatban állítható ülésszellőztetéssel és fűtéssel is rendelkeznek, hogy minden időjárási körülmény között a legkomfortosabb utazási kényelmet nyújtsák. További kényelmi lehetőség hideg időjárási körülmények között az opcionális választható, fűthető kormánykerék.

A vadonatúj Kona Electric tágas helyet kínál a csomagok számára is a 332 literes (VDA) illetve maximum 1,114 literes (VDA) csomagtérben, így a mindennapi igényeknek is megfelel.

Hazánkban is bemutatkozott az új Hyundai Kona Electric
Kulcsszavak: bemutató, elektromos autó, Kona Electric, premier, suv, új modell
 
Progresszív, új formatervvel érkezik a Kia globális bestsellere Progresszív, új formatervvel érkezik a Kia globális bestsellere A kiemelkedő terepképességű X-Trail crossover a Nissan 4x4 hagyományaira épít A kiemelkedő terepképességű X-Trail crossover a Nissan 4x4 hagyományaira épít Rekordot dönt a Nissan LEAF elektromos autók értékesítése Európában Rekordot dönt a Nissan LEAF elektromos autók értékesítése Európában Az Apple okosórájáról is vezérelhetők a BMW i modellek funkciói Az Apple okosórájáról is vezérelhetők a BMW i modellek funkciói A Tesla csöndben bejelentett egy rekord-hatékony autót A Tesla csöndben bejelentett egy rekord-hatékony autót
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1