Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán

A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán

2018. november 26.
A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán X5-ös modelljének legújabb változatával - közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója, az új modell pénteki, magyarországi bemutatóján.

A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán

Ismertetése szerint a BMW X5-ös 1999-es megjelenésekor az egyik első szabadidőautó (SUV) volt, és mára ez a kategória már a legnépszerűbbé vált a világon. Az X5-ös eddigi, három generációjából összesen 2,1 millió darabot adott el a BMW világszerte.

Salgó András vállalati kommunikációs igazgató kiemelte: az X5-ös modell magyarországi népszerűségét mutatja, hogy az előző, most kifutó generációjából idén januártól októberig többet adtak el (259 darab), mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A BMW Magyarország rekordértékesítéssel zárta az előző évet: 2016-hoz képest 13 százalékkal több, 2698 BMW-t adtak el. A BMW nemcsak Magyarországon, hanem globálisan is rekordévet zárt az eladásokat tekintve tavaly: 2 088 283 BMW-t adtak el, a csoporthoz tartozó MINI és Rolls-Royce márkák eladásával együttesen ez lett a cég eddigi legjobb értékesítési éve.

Magyarországon még hangsúlyosabb a BMW szabadidőautók piaca, mint globálisan, itt az X modellek a márka értékesítésének 37 százalékát tették ki 2017-ben. Tavaly összesen csaknem ezer darab X modell talált gazdára Magyarországon.

A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán

A BMW a magyarországi újautópiacon 2,3 százalékkal részesedik, azonban a prémium szegmensben a részesedése 23 százalék volt tavaly.

A cég értékesítési árbevétele öt százalékkal, közel 99 milliárd euróra emelkedett, adó előtti eredménye 10 százalékkal, 10,66 milliárd euróra nőtt, nettó nyeresége pedig 8,7 milliárd euró lett, 26 százalékkal magasabb az előző évinél.

Kulcsszavak: bmw, suv, új modell, X5
 
A megújult Honda Civicet jövő év januárjától rendelhetik meg a vásárlók A megújult Honda Civicet jövő év januárjától rendelhetik meg a vásárlók Bejelentették a Fisker új elektromos autóját Bejelentették a Fisker új elektromos autóját Magyarországon is bemutatkozott a vadonatúj BMW X2-es Magyarországon is bemutatkozott a vadonatúj BMW X2-es Jobb vezetési élményt nyújt az új Hyundai i30 Jobb vezetési élményt nyújt az új Hyundai i30 A Ford romániai Krajova üzemében jövőre megkezdődik az EcoSport kisméretű SUV-modell gyártása A Ford romániai Krajova üzemében jövőre megkezdődik az EcoSport kisméretű SUV-modell gyártása
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1