Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Autónként 2,8 milliót, összesen több mint 10 milliárd forintot adtak az új hétülésesekre a lízingtársaságok

Autónként 2,8 milliót, összesen több mint 10 milliárd forintot adtak az új hétülésesekre a lízingtársaságok

2020. június 03.
Áprilisban 10 milliárd forint fölé emelkedett a nagycsaládosok autóvásárlási programjában megvásárolt autókra kötött lízingszerződések összege – közölte a Magyar Lízingszövetség.


Autónként 2,8 milliót, összesen több mint 10 milliárd forintot adtak az új hétülésesekre a lízingtársaságok

A szervezet tagvállalatai a program tavaly júliusi indulása óta pedig több mint 3605 új hétüléses autóhoz nyújtottak finanszírozást, egyenként átlagosan 2,8 millió forint értékben.

Április végéig összesen 3605 új hétüléses autóra kötöttek összesen több mint 10 milliárd forint értékű lízingszerződést az érintett nagycsaládosok a 2019 júliusában indult állami autóvásárlási programba. Ennek keretében a feltételeket teljesítő családok maximum 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak. A jóváhagyott lízingszerződések száma meghaladja a 4 ezret, vagyis több mint 400 autó esetében már zöld utat kaptak az érintettek, de az autó átadása még nem történt meg - közölte a Magyar Lízingszövetség.

A hétülésesek nagy részét lízingelték

Thomka Ferenc, a szervezet elnökségi tagja közölte: „A jóváhagyott és a megkötött szerződések száma közötti különbség azzal magyarázható, hogy sok esetben a megrendelt autók csak hónapokkal később érkeztek meg a kereskedőkhöz.” Hozzátette: A támogatott hétülésesek közel  fele került lízingügylet segítségével a nagycsaládos vásárlókhoz. Ezért a lízingcégek sikeresnek tartják a programot. Ugyanakkor Thomka Ferenc szerint arra számítani lehetett, hogy a program előrehaladtával mérsékeltebb lesz az igény a hétüléses autókra, ezzel együtt a lízingfinanszírozásra. Emellett a koronavírus-járvány is visszavetheti az igényeket.

Autónként 2,8 milliót, összesen több mint 10 milliárd forintot adtak az új hétülésesekre a lízingtársaságok

A kereslet alakulásáról a Magyar Lízingszövetség szakembere elmondta: „A múlt év végén és az idei év elején volt tapasztaltunk kiugró érdeklődést. Tavaly októberben 548, novemberben 498, decemberben 576, januárban pedig 473 lízingszerződést kötöttek a nagycsaládosok a program keretében. Ezzel szemben februárban 369, márciusban 399, áprilisban pedig 242 finanszírozási kérelmet hagytak jóvá a lízingcégek.”

Az április végéig elért 10 milliárd forintos finanszírozott összeg azt jelenti, hogy egy-egy autóhoz átlagosan 2,8 millió forintos finanszírozást nyújtottak a lízingtársaságok. Az igényelt kérelmek döntő többsége zöld utat kapott a lízingcégektől, tavaly július óta a nagycsaládosok által beadott igénylések mindössze 6 százaléka nem jutott el a szerződéskötésig.


Kulcsszavak: hét ülés, nagycsaládos kedvezmény, támogatás
 
Autónként 2,8 milliót, összesen több mint 10 milliárd forintot adtak az új hétülésesekre a lízingtársaságok “Ne üss el!” – a Fiat és a civilek kampánya a biztonságos közlekedésért Autónként 2,8 milliót, összesen több mint 10 milliárd forintot adtak az új hétülésesekre a lízingtársaságok Négy Renault Trucks T High az F1-es Sauber csapatnak Újra lehet pályázni az elektromos autók vásárlásának támogatására Újra lehet pályázni az elektromos autók vásárlásának támogatására Csaknem kétezer elektromos jármű megvásárlásának támogatásáról született már döntés Csaknem kétezer elektromos jármű megvásárlásának támogatásáról született már döntés Koronavírus elleni küzdelem: az Audi Hungaria 100 millió forintot adományoz a régiónak Koronavírus elleni küzdelem: az Audi Hungaria 100 millió forintot adományoz a régiónak
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1