Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Karanténból a nyeregbe. Egyre féltettebb vagyontárggyá válik a kerékpár

Karanténból a nyeregbe. Egyre féltettebb vagyontárggyá válik a kerékpár

2020. szeptember 21.
A felnőtt lakosság ötöde fedezte fel magának a kerékpározás előnyeit a koronavírus első, tavaszi hulláma idején.

Karanténból a nyeregbe. Egyre féltettebb vagyontárggyá válik a kerékpár

A honi „biciklihelyzet” feltérképezését segíti a Groupama Biztosító legfrissebb reprezentatív felmérése, melyből az is kiderül, hogy bár félelem vagy szükség szülte a használatot, sokan rajta maradnak továbbra is a „szeren”.

Az ország lakosságának 19%-a határozottan azt állítja, hogy a koronavírus tavaszi hullámának időszaka alatt többet kerékpározott, mint korábban. A Groupama Biztosító felkérésére készített országos kutatás eredménye szerint a tavasszal kerékpárra „átnyergelt” felnőttek 80 százaléka azt tervezi, hogy a jövőben is többet használja majd ezt a közlekedési eszközt. Főleg sportolásra, kikapcsolódásra, illetve munkába járásra.

Keresettek a kerékpárra köthető biztosítások

Sokan most határozták el azt is, hogy egy új kétkerekűt vásárolnak, vagy rendbe hozatják a meglévőt: minden harmadik kerékpárosnál felmerült, hogy a következő időszakban beruház egy új biciklibe, és további 44 százalék tervezte, hogy a meglévő járművét felújítja.


Karanténból a nyeregbe. Egyre féltettebb vagyontárggyá válik a kerékpár

A több kerékpározás így közvetlenül hozzájárul az értékesebb kerékpárok elterjedéséhez, illetve a meglévők is felértékelődnek a tulajdonosaik szemében. A Groupama Biztosító szakemberei azt is szerették volna megtudni, az új aktív használók közül mennyien tekintenek a kerékpárjukra biztosítandó vagyontárgyként? Az előrejelzések alapján várhatóan nő az igény a kerékpárokra köthető biztosítások iránt, az újdonsült kerékpárosok 15 százaléka gondolkozik ugyanis a közeljövőben egy speciálisan erre a közlekedési eszközre vonatkozó biztosítás megkötésén.

Biztosítási védelem kialakítása több módon is megvalósítható, a Groupama Biztosítónál például a lakásbiztosítás kiterjeszthető kerékpárra és kerékpárosra vonatkozó védelemmel is. Az alapcsomaghoz tartozó balesetbiztosítás mellett választhatóak olyan kiegészítő biztosítások is, melyek például segítséget nyújtanak, ha a kerékpár baleset következtében megsérül, de van megoldás az autóról történő lopásra is. Aki sokat bringázik, feltétlenül érdemes magánemberi és hobby sportolói felelősségbiztosítást is kötnie.

Amit azonban még a legjobban kiterjesztett lakáskötvénnyel sem biztosíthatnak maguknak a kerékpárosok: a hosszan tartó meleg, száraz, bringásbarát őszi időt.

Kulcsszavak: biztosítás, biztosító, elektromos kerékpár, közlekedés
 
Karanténból a nyeregbe. Egyre féltettebb vagyontárggyá válik a kerékpár Újabb kínai nagyvárosban sorsolják majd a rendszámtáblákat Autót csak kölcsönbe? Autót csak kölcsönbe? Az ABB innovatív transzformátorok szállításával támogatja a fenntartható közlekedést Ausztriában Az ABB innovatív transzformátorok szállításával támogatja a fenntartható közlekedést Ausztriában Eredménytelen lett a BKK trolibusztendere Eredménytelen lett a BKK trolibusztendere A Seat Smart City Connectivity rendszerével könnyedén megtaláljuk a szabad parkolóhelyeket A Seat Smart City Connectivity rendszerével könnyedén megtaláljuk a szabad parkolóhelyeket
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1