Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Öt ok, amiért kulcsfontosságú a téli gumi

Öt ok, amiért kulcsfontosságú a téli gumi

2021. december 08.
A maximum 7 °C-os hőmérsékletre optimalizált téli abroncsokat olyan mintázattal látják el, amelynél az elsődleges szempont a tapadás. De miért kell téli abroncsra váltani, amikor esik a hőmérséklet?

Öt ok, amiért kulcsfontosságú a téli gumi

A Goodyear ismerteti a téli abroncsok öt kulcsfontosságú előnyét, melyek révén a legjobb tapadás érhető el ebben a hideg évszakban.

1. Nagyobb rugalmasság = jobb tapadás

A téli abroncsok lágyabb keverékből készülnek, mint a nyárik, ezért kialakításuk sokkal rugalmasabb. A nyári gumik futófelülete a hidegebb és zordabb téli időjárási körülmények között megkeményedik, így csökken a tapadás. Mivel a téli abroncsokat rugalmasra tervezik, hideg időben az abroncs nagyobb felületen érintkezik az úttal. A GoodyearWinter Grip technológiája új keveréket alkalmaz, amellyel hóban és jégen is jobb tapadás érhető el.

2. Különleges lamellák a megnövelt tapadásért

A mélyebb, nagyobb és különböző formájú lamellák (apró bevágások a bordákon) szerepe, hogy elvezessék a havat és a latyakot a futófelületről. A hó belefagy a lamellába, és egyfajta karmot, kampót képez, amely segíti a tapadást a havon. Emellett a lágy keverék is növeli a tapadást a jégen. Így akár egy kétkerék-meghajtású autó esetében is jobb tapadás érhető el és biztonságosabb közlekedés lehetséges, mint egy olyan négykerék-meghajtású autóval, amely sztenderd nyári abroncsokon fut.

3. Nagyobb ellenállás a vízen felúszással szemben

A Goodyear UltraGrip 9+ és UltraGrip Performance+ téli abroncsok különleges hidrodinamikus mintaárkai gyorsan elvezetik a vizet az abroncs felszínéről. Ez csökkenti az aquaplaning kockázatát – vagyis amikor az abroncs nem tapad az úthoz a felgyülemlő víz miatt –, és növeli a tapadást a veszélyes utakon, amelyeket például olvadó hóréteg borít.

Öt ok, amiért kulcsfontosságú a téli gumi

4. Rövidebb fékút technológia

A különleges keverékeket – mint amilyen a Goodyear Snow Protect technológia is – úgy alakítottuk ki, hogy csökkentsék a féktávolságot hóval borított utakon. Más vívmányok, mint például az új UltraGrip Performance+ abroncs Traction Protect technológiája olyan továbbfejlesztett gyantát használ, amely javítja az alakváltozási és alakfelvételi képességeket. Ezáltal növelhető a fékerő, amely könnyebben tapadássá alakul, így akár 1,5 méterrel is csökkenhet a féktávolság nedves és száraz utakon a következő helyen álló versenytárshoz képest az Auto Bild magazin tesztje szerint .

5. Hosszabb élettartam és költséghatékonyság

A biztonság mellett a téli abroncsok tartósabbak is, mint a nyáriak abroncsok. A nagy futófelületi rugalmasság nagyobb ellenállást biztosít a kopással szemben, ami növeli az élettartamot és a futásteljesítményt is. Mivel az abroncsokat csak a hidegebb hónapokban kell felszerelni – általában novembertől márciusig –, így nyári abroncsai tartósságát is növelheti. Ne felejtsen ismét nyári abroncsokra váltani, amikor a hőmérséklet újra emelkedni kezd!

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA-régió fogyasztói abroncsok területének regionális műszaki igazgatója a következőket nyilatkozta: „A Goodyear UltraGrip téliabroncs-családjának fő előnyei és egyedülálló tulajdonságai konzisztens, megnövelt teljesítményt nyújtanak, magabiztosabb vezetést téve lehetővé hidegebb időben is.”

Kulcsszavak: Goodyear, téli gumi, téli útviszony
 
Dakar győztes abroncsokkal indult a magyar csapat az Africa Racen Dakar győztes abroncsokkal indult a magyar csapat az Africa Racen Életeket menthet a minőségi téli gumiabroncs Életeket menthet a minőségi téli gumiabroncs Öt ok, amiért kulcsfontosságú a téli gumi A világ első automatizált gumiabroncs-tesztpályája Közútra vagy versenypályára - az új Goodyear Eagle F1 Supersport termékcsalád abroncsai mindenhol megállják a helyüket Közútra vagy versenypályára - az új Goodyear Eagle F1 Supersport termékcsalád abroncsai mindenhol megállják a helyüket A Goodyear lett az év beszállítója a Fiat Chrysler Automobiles EMEA alváz szegmensénél A Goodyear lett az év beszállítója a Fiat Chrysler Automobiles EMEA alváz szegmensénél
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1