Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Sztár lesz a Nissan 370Z Nismo

Sztár lesz a Nissan 370Z Nismo

2013. május 16.
Gumball 3000 - egy országúti kalandtúra a nagy teljesítményű autók szerelmeseinek: egy héten, 3000 mérföldön (5000 km) és 13 országon keresztül az óriási izgalommal várt 2013-as új autók volánja mögött.
Nissan 370Z Nismo A Nissan a francia L´Ecurie kiadóval és az INTERSECTION Magazin csapatával közösen nevezett a 2013-as Gumball 3000 Rallyra. A 2013. május 18-án Koppenhágából elrajtoló páneurópai barátságos futam a világ legizgalmasabb és leginkább áhított modelljeit vonultatja fel.

Ennek köszönhetően a futamra kilátogató több millió néző végre száguldás közben láthatja az izgalmas, új Nissan 370Z Nismo modellt. A Gumball versenyek öröksége kitűnő alkalmat kínál a Nismónak arra, hogy elhozza a digitális kor teljesítményét Európa utcáira.

A csapat autója az 56-os rajtszámot kapta, amely különös jelentőséggel bír a Nissan számára, hiszen a Nissan DeltaWing modell 2012-ben az innovatív kísérleti autóknak fenntartott 56-os boxot foglalta el a 24 órás Le Mans versenyen. A cég 2014-ben egy teljesen új, elektromos megoldásokat felvonultató versenyautóval tér vissza az 56-os boxba.

A Nissan 370Z Nismo, amelyről 2013 januárjában már lerántották a leplet Barcelonában, de amely hivatalosan csak a márciusi Genfi Autószalonon debütált, várhatóan az év második felében jelenik meg a bemutatótermekben. A módosított, 344 lóerős, hathengeres motorral hajtott Nissan 370Z Nismo egyedi futóművét kifejezetten a sportosabb és még inkább magával ragadó vezetési élmény eléréséhez hangolták. A 0-ról 100 km/h-ára mindössze 5,2 másodperc alatt gyorsuló új Z az első európai Nismo modell, a Juke Nismo nyomdokaiban jár.

Nissan 370Z Nismo A kifejezetten erre az eseményre tervezett, különleges terepszínű fényezésű Nissan 370Z Nismo volánja mögött a rendszeres Gumball 3000-résztvevőnek számító Patrice Meignan és Jeremy „Jey" Taltaud ülnek majd. Mindketten az INTERSECTION Magazinnak dolgoznak, és folyamatosan tudósítani fognak a futamról a fontosabb közösségi médiacsatornákon keresztül. A rajongók ezenkívül a Nismo.tv oldalon is nyomon követhetik a futamot, ahova naponta kerülnek majd fel az előző nap legérdekesebb eseményeit összefoglaló videók.

Az 1999 óta megrendezett Gumball 3000 ma már a világ minden tájáról vonzza a nagy teljesítményű autók szerelmeseit. A Gumball 3000 Rallyn, amely a Michael Sarrazin főszereplésével készült 1976-os kultuszfilmről kapta a nevét, az elmúlt évek során számos híresség - többek között a zenész Jay Kay, a volt Forma 1-világbajnok Damon Hill, valamint Donna Karan divattervező - is elindult.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe ügyvezetője elmondta: „A Gumball kitűnően illik a 370Z Nismo modellhez: ez egy olyan országúti futam, ahol rajongók ezrei kerülhetnek testközelbe álmaik autóival. A Nissannak szívügye, hogy közel hozza az izgalmas autókat az emberekhez, ezért a Youtube-on található innovatív Nismo.tv csatornán az érdeklődők folyamatosan értesülhetnek a legfrissebb hírekről. Már mi is nagyon várjuk, hogy részt vehessünk ezen a történelmi seregszemlén."

Nissan 370Z Nismo A május 18-án Koppenhágából elrajtoló futam résztvevői május 25-én érkeznek a monacói Forma 1-es versenypályán felállított célba.
Kulcsszavak: 370z, Juke Nismo, nismo, nissan, verseny
 
Sztár lesz a Nissan 370Z Nismo Megduplázza e-autó töltőpontjai számát az ELMŰ A Nissan 3D nyomtatótoll használatával rajzolta meg térben a Qashqai Black Editiont A Nissan 3D nyomtatótoll használatával rajzolta meg térben a Qashqai Black Editiont A Nissan új életet ad az elektromos jármű akkumulátoroknak A Nissan új életet ad az elektromos jármű akkumulátoroknak Sztár lesz a Nissan 370Z Nismo Európa legjobb ifjú tehergépkocsi-vezetője átvette nyereményét A Nissan egyik mérnöke innovatív „mobil technológia központot” alkotott A Nissan egyik mérnöke innovatív „mobil technológia központot” alkotott
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1