Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
27 új Siemens Desiro ML motorvonat az ÖBB számára

27 új Siemens Desiro ML motorvonat az ÖBB számára

2023. március 22.
Az ÖBB számára készülő négykocsis Desiro ML motorvonatok több mint 290 ülőhelye nagyobb kényelmet nyújt az utasoknak. A négykocsis változatok ausztriai és németországi üzemeltetését is engedélyezték már

21 új Siemens Desiro ML motorvonat az ÖBB számára

Az ÖBB a meglévő ingázó és regionális vonatparkjának bővítése érdekében további 21 Desiro ML motorvonatot rendelt a Siemens Mobility-től. A négykocsis, mintegy 100 méter hosszú, nyolc utasajtóval rendelkező vonatok fokozott kényelmet biztosítanak az utasok számára a helyi és regionális utazásokhoz. A vonatokat a legmodernebb ETCS (European Train Control System) vonatbefolyásoló rendszerrel szerelik fel, és a tervek szerint Ausztria nyugati tartományában, Vorarlbergben fognak közlekedni.

A Siemens Mobility e modern és bevált sorozatából csak Ausztriában már több mint 180 vonat közlekedik sikeresen háromkocsis szerelvényként. A Vorarlberg tartomány számára megrendelt Desiro ML négykocsis változatát már engedélyezték az ausztriai és németországi üzemeltetésre.

Albrecht Neumann, a Siemens Mobility vasúti járművekért felelős vezérigazgatója: "A Desiro ML egy nemzetközileg tesztelt és bevált regionális vonat, amely a legmagasabb szintű utas-kényelmet és elégedettséget biztosítja. Most az ÖBB legújabb ügyféligényeinek megfelelően továbbfejlesztjük a vonatot, és a tőlünk megszokott kiváló minőségben, rekordidő alatt építjük meg az új flottát."

21 új Siemens Desiro ML motorvonat az ÖBB számára

A Vorarlbergbe tervezett Desiro ML vonatok összesen 290 ülőhellyel és két kerekesszék számára kialakított férőhellyel rendelkeznek majd. A vonatok az évszaktól függően nyáron elegendő helyet biztosítanak majd a kerékpárok számára, télen pedig síléctartókkal lesznek felszerelve.

Az utasoknak magas szintű kényelemben lehet részük a számos technikai újításnak köszönhetően, mint például a digitális utastájékoztató rendszer, a légkondicionálás, a WiFi szolgáltatás, valamint a nyolc, kihúzható rámpával felszerelt ajtón keresztül történő könnyebb, akadálymentes be- és kiszállás.

A Siemens Mobility Desiro ML típusából három- vagy négykocsis kivitelben eddig több mint 540 motorvonatot értékesítették világszerte.

 
Kulcsszavak: motorvonat, OBB, Siemens
 
A Siemens villamosítja Dánia vasúthálózatát A Siemens villamosítja Dánia vasúthálózatát A Lokomotion GmbH nyolc többrendszerű (többáramnemű) mozdonyt rendel a Siemenstől A Lokomotion GmbH nyolc többrendszerű (többáramnemű) mozdonyt rendel a Siemenstől München további villamosokat rendel a Siemenstől München további villamosokat rendel a Siemenstől A DB Regio 39 darab, több egységből álló regionális vasúti szerelvényt rendelt a Siemenstől A DB Regio 39 darab, több egységből álló regionális vasúti szerelvényt rendelt a Siemenstől 27 új Siemens Desiro ML motorvonat az ÖBB számára A Siemens is versenybe szállt az Alstomért
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1