Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 10952 Megjelenítve: 10891 - 10900
A Mercedes-Benz S- és M-osztály a legkörnyezetbarátabb modellek

A Mercedes-Benz S- és M-osztály a legkörnyezetbarátabb modellek

2012. január 18.
Az „ökoTrend“ intézet kategóriájuk leginkább környezet- barát autójának nyilvánította ...
Részletek
Mercedes-BenzAz ökoTrend intézet 1997 óta évente hozza nyilvánosságra környezeti rangsorolását. 12 kategóriában kereken ezer autómodellt értékel több tízezernyi adat felhasználásával. A szigorú értékelésben szerepet játszik a fogyasztás, a károsanyag-kibocsátás, a gyártás, a logisztika, az újra-feldolgozás és a gyártó környezetvédelme.

Idén két Mercedes-Benz modell került ki győztesként – a luxuskategóriában az S 250 CDI BlueEFFICIENCY, a szabaidő-autók (SUV) közül pedig az ML 250 BlueTEC 4MATIC. Az AUTO TEST szaklap ezért nekik ítélte oda az „AUTO TEST ZöLD GYŐZTES“ címet.

Mindkét bajnok alapmotorja egy négyhengeres dízel, közvetlen befecskendezéssel és turbófeltöltéssel. 2.143 köbcentiméteres lökettérfogatból kihozott teljesítménye 150 kW (204 LE), nyomatéka erőteljes 500 newtonméter. A vele hajtott S 250 CDI BlueEFFICIENCY 8,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára; az ML 250 BlueTEC 4MATIC 9,0 másodperccel követi.

E sportos képességek ellenére mindkét autó viszonylag keveset fogyaszt. Az S 250 CDI BlueEFFICIENCY kombinált fogyasztása 5,7 l/100 km (megfelel 149 g/km kombinált CO2-emissziónak), míg az ML 250 BlueTEC 4MATIC 6,0 litert haszál el 100 kilométeren (CO2 emissziója 158 g/km).
Mercedes-BenzTovábbi cikkek


Első ízben szállított ki a Volkswagen Csoport éves szinten több mint nyolcmillió autót
Téli sportok és funkcionalitás - Az Audi Q3 Vail
A Porsche Detroitban először mutatja be a 911 kabriót a nagyközönségnek
Kulcsszavak:
 
Elindul az új Nissan LEAF gyártása az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban Elindul az új Nissan LEAF gyártása az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban Škoda Fabia R 5 - A sikeres Fabia sorozatgyártású típuson alapul az új raliautó Škoda Fabia R 5 - A sikeres Fabia sorozatgyártású típuson alapul az új raliautó Véglegesen a Renault-Nissan többségi tulajdonába került az AvtoVAZ Véglegesen a Renault-Nissan többségi tulajdonába került az AvtoVAZ A Nissan és a PlayStation® bejelenti minden idők legnagyobb GT Academy programját A Nissan és a PlayStation® bejelenti minden idők legnagyobb GT Academy programját Felvázolta jövőbeni stratégiáját a Toyota Felvázolta jövőbeni stratégiáját a Toyota
 
Több, mint 100 nyertes az „ajándékozza meg magát egy legendával” játékban

Több, mint 100 nyertes az „ajándékozza meg magát egy legendával” játékban

2012. január 18.
A Magnum Legend limitált példány- számú, speciális sorozat bevezetése alkalmából meghirdetett ...
Részletek
Renault TrucksA Magnum Legend limitált példányszámú, speciális sorozat bevezetése alkalmából meghirdetett „Ajándékozza meg magát egy legendával!”  című játékba Európa számos országából sereglettek a jelentkezők.

A teherautósofőrök és a teherautók szerelmesei egy-egy fotót vagy videót tölthettek fel kedvenc Renault Trucks kamionjukról a www.legend.renault-trucks.com weboldalra. A főnyeremény egy próbakör volt az MKR csapat Premium Course versenyteherautója fedélzetén; ezen kívül Magnum Legend maketteket és kulcstartókat sorsoltak ki a résztvevők között.

A Renault Trucks a Solutrans kiállításon mutatta be a Magnum 20. születésnapjára készült speciális Magnum Legend sorozatot. Az alkalmat kihasználva egy nyereményjátékot is meghirdetett a Renault Trucks a www.legend.renault-trucks.com honlapon, amelyben arra buzdította a sofőröket és a teherautó-rajongókat, hogy küldjenek egy-egy fotót vagy videót kedvenc teherautójukról. A felhívásra közel 200 képet és videót töltöttek fel a játékosok.

A sorsolás végeredménye ezen a linken található: http://legend.renault-trucks.com/concours-offrezvousunelegende/. A játékosok itt kereshetnek rá nyereményükre: próbakör az MKR csapat Premium Course versenykamionjával az Európa-bajnokság egyik versenypályáján, Magnum Legend makett, vagy kulcstartó.

Renault TrucksA játékosok regisztrációi tíz országból érkeztek (Lengyelország, Franciaország, Magyarország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Cseh Köztársaság, Anglia, Németország), többségük nagyteherautót, Keraxot, Premium Route-ot, illetve Magnumot vezet.

Az „Ajándékozza meg magát egy legendával!”  című nyereményjáték meghirdetésével a Renault Trucks célja továbbra is az, hogy helyreállítsa a sofőrök társadalmi megbecsültségét és lehetővé tegye számukra, hogy megosszák egymással a teherautókhoz fűződő közös szenvedélyüket.

További cikkek

Renault Sherpa – az extrém teherautó
A Chevrolet javította piaci részesedését 2011-ben Nyugat- és Közép-Európában
Az amerikai Honda a Detroiti Autószalonon leleplezte az új NSX Conceptet
Kulcsszavak:
 
Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel Nyereséges volt a Lufthansa az első negyedévben Nyereséges volt a Lufthansa az első negyedévben Autócsodák a családoknak Autócsodák a családoknak Több, mint 100 nyertes az „ajándékozza meg magát egy legendával” játékban A Stadler cég nyerte a GYSEV motorvonat tenderét Jubileumi MX-5 oldal a Mazdától Jubileumi MX-5 oldal a Mazdától
 
Az új SEAT Ibiza – dinamikus és innovatív újdonság

Az új SEAT Ibiza – dinamikus és innovatív újdonság

2012. január 18.
A sikeres spanyol modell következő generációja megérkezett – az új SEAT Ibiza ...
Részletek
SeatA sikeres spanyol modell következő generációja megérkezett – az új SEAT Ibiza meghódítja szívét fiatalos, emocionális dizájnjával és vezetési élményre törekvő jellegével, míg a racionális érvek között innovatív technológiái, illetve továbbfejlesztett funkcionalitása és minősége szerepel.

Az új modellkínálat rendkívül tág határok között képes valamennyi egyedi elvárás kielégítésére – a kompakt és sportos háromajtós Ibiza SC-től a dinamikus és sokoldalú ötajtós Ibizán, illetve az elegáns és praktikus Ibiza ST kombin át a rendkívül takarékos, kilométerenként 89 gramm CO2-kibocsátást kínáló Ibiza E-Ecomotive-ig és a kiemelkedően sportos, 110 kW (150 LE) teljesítményű Ibiza FR-ig. Valamennyi változatra különösen jellemző az új generáció két erőssége, a rendkívül magas minőségi színvonal és a kiemelkedő ár-érték arány. Az új Ibiza piaci bevezetésére 2012 tavaszán kerül sor.

Az Ibiza kategóriájának egyik legkelendőbb típusa Európában, eddig már több mint 500 ezren választották a spanyol márka valamelyik sportos, kompakt modelljét. Az Ibiza vásárlóinak életkora pedig a legalacsonyabb a piaci szegmensében. A dizájn már hosszú ideje az Ibiza legfőbb erősségei közé tartozik – ezt nevezik meg a legfontosabb kiválasztási érvként a vásárlók. A jövőben pedig még nagyobb szerephez jut, hiszen modern, friss és derűs kinézetével az új Ibiza a SEAT formai identitásának újabb jelentős fejlődését jelzi, és előkészíti az utat a jövőbeni típusok számára.

“Az Ibiza márkánk fontos alapköve. Az új generációval újabb határozott lépést teszünk előre – a friss és fiatalos formanyelv a SEAT egyedülálló és meghatározó karakterét képviseli. A dizájn kiemeli termékeink precizitását és minőségét” – mondja James Muir, a SEAT S.A. elnöke. „Mindez a SEAT fejlődési stratégiájának döntő elemévé teszi az új Ibizát. A márka sikere tovább növekszik majd, nem utolsó sorban az új kínai piacunkon.”

Kifejező dizájnja mellett az új Ibiza innovatív technológiák lenyűgöző skáláját is kínálja. A legújabb generációs, legkorszerűbb technológiát alkalmazó TDI és TSI erőforrások, a DSG sebességváltók és a start/stop rendszer kombinálják a dinamizmust a kiemelkedő hatékonysággal, és garantálják a SEAT védjegyének számító vezetési élményt.

SeatTovábbi példa az érintőképernyős kijelzővel rendelkező Portable Media System, amely a navigációs rendszer, az audió rendszer, a fedélzeti számítógép és a telefon-kihangosító funkcióit egyesíti. Miközben a rendszer az Ibiza fedélzeti elektronikájának integrált részét képezi, el is távolítható, így az autón kívül is használható. A SEAT Portable Media System rendszere 2012 egy későbbi időpontjában érkezik majd.

“Az új Ibiza a SEAT műszaki szakértelme egyértelmű megmutatkozása. Az emocionális dizájn, az élvezetes vezetés és a kiemelkedően magas minőségi színvonal rendkívül jellegzetes termékkaraktert eredményez, amelyhez most továbbfejlesztett funkcionalitás társul. Az Ibiza a legsportosabb és a legsokoldalúbb szereplő versenytársai között” – mondja Dr. Matthias Rabe, a SEAT S.A. kutatásért és fejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke.

Az új dizájn

A sportos karakter és a magas szintű termékminőség sugárzik az új Ibiza arcáról – a SEAT Design egyet jelent a technológiával és a precizitással, valamint a fiatalos újító szellemmel és a színtiszta életörömmel. Jellegzetes meghatározó eleme a SEAT emblémát tartalmazó, trapéz formájú hűtőrács. A hűtőrács laposabb arányai és vízszintes méhsejt felépítése, illetve az alacsonyabb légbeömlő kihangsúlyozza az új Ibiza szélességét. Az első és a hátsó lökhárítókat is áttervezték, ami különösen hangsúlyos szerepet kapott a sportos Ibiza FR modelleknél. Az FR alapfelszereltségének része, a többi modellhez pedig opcióként rendelhető az integrált kanyarvilágítással rendelkező nagyméretű ködfényszóró.

Figyelem a részletekre

A fényszórók kifinomult kialakítása egyértelmű kinyilatkoztatása annak a roppant figyelemnek, amit a SEAT a részletekre fordított. A fényszórók szögletes stílusa a SEAT új formanyelvét fémjelzi, miközben tökéletesen illeszkedik az Ibiza plasztikus formájába. A fényszórók két halogén változatban, illetve opcióként bi-xenon világítással és LED-es nappali menetvilágítással is rendelhetők. Ez utóbbi követi a fényszórók formáját, egyedi világító ismertetőjegyként szolgálva, akárcsak az opciós LED-es hátsó lámpák.

SeatVilágos és atletikus karakter

Oldalról úgy néz ki az Ibiza, mint egy kerekeken gördülő precízen kivésett és finomra csiszolt szobor. A „Línea Dinámica” vonal a fényszóróktól az erőteljesen húzott kerékíveken át az autó hátuljáig húzódik. Egy másik, ugyancsak éles stílusvonal az izmos hátsó domborításokon keresztül a hátsó lámpákhoz fut. Ezek az erőteljes vonalak és a feszes felületek összjátéka atletikus karaktert kölcsönöz az Ibizának, a kupészerű háromajtós és a sokoldalú ötajtós esetében egyaránt. Még a praktikus kombi kivitel is páratlanul dinamikus megjelenésű, anélkül, hogy ez csorbítaná kivételes használhatóságát.

“Az Ibiza új generációja tökéletesen illeszkedik a SEAT márkaarculatába. Kiállása erőteljes és masszív, dinamikus karaktert sugároz, ugyanakkor mindig megőrzi kifinomultságát és magabiztosságát” - mondja
Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT Design vezetője. Prémium utastér

A külső dizájn emocionális ereje az utastérben is visszatükröződik az erőteljes, ám végletekig minimalista és letisztult műszerfal-kialakítással. A minőségi érzet, a kidolgozás kiemelkedő precizitása, a széles színválaszték és az anyagok egészen a finom bőr kárpitozásig kiterjedő kínálata kihangsúlyozza a SEAT standardjait. A részletek kidolgozottsága az új Ibiza egészén érezhető, a kormánykeréken, a climatronic új kialakításán és az új fényezett felületeken egyaránt. A középpontban azonban továbbra is a funkcionalitás maradt, amelyre jó példa a továbbfejlesztett kijelzőt tartalmazó műszeregység vagy a lényegesen nagyobb kesztyűtartó. Hatalmas, 10,7 literes méretével a kesztyűtartó immár egy pár kesztyűnél sokkal több hasznos úti holmi számára kínál helyet.   

A tökéletes csomag minden igényre

Három karosszéria-típusával az új Ibiza minden életstílushoz tökéletesen illik. A háromajtós Ibiza SC és az ötajtós Ibiza nemcsak a dizájn szempontjából mesterművek, de alaposan felkészítették őket arra is, hogy jól megállják a helyüket a mindennapi életünk során fellépő gyakorlati kihívásokkal szemben. Ebben, a méretkategóriájukban tágasnak számító utastér, a 284 vagy 292 literes csomagtér, illetve a variálható hátsó üléspad is segíti őket. Az Ibiza ST kombi karosszériája rendkívül magas szintű funkcionalitást kínál. Sportos kialakítása ellenére a csomagtér 430 literes, és meglepő módon akár 1164 literesre bővíthető. Akár két kerékpár is elfér a csomagtartóban – természetesen leszerelt első kerekekkel.

SeatSportos és takarékos motorok

A motorkínálat is éppen ennyire széles. A benzines erőforrások skálája Magyarországon a gazdaságos 1,2 literes, 44 kW teljesítményű (70 LE) motortól indul (más piacokon ez a típus 60 LE változatban jelenik meg), és egészen az igencsak fürge, kompresszorral és turbófeltöltővel ellátott 1.4 TSI erőforrásig terjed. A 110 kW (150 LE) és az alapfelszereltséghez tartozó DSG sebességváltó párosa mindössze 7,8 másodperc alatt katapultálja az Ibizát 100 km/h-s sebességre, és még tovább, egészen a 212 km/h-s végsebesség eléréséig. Az új Ibiza esetében ez az erőforrás immár a kombi ST változathoz is rendelhető. Kiemelkedő hatékonyságot kínál az Ibiza 1.2 TSI Ecomotive, amelynek a legkorszerűbb technológiát alkalmazó, 77 kW (105 LE) teljesítményű motorja már 1550 1/min fordulatszámtól jelentkező 175 newtonméteres legnagyobb nyomatékával kifinomult karakterisztikát kínál, miközben átlagosan alig 5,1 liternyi üzemanyaggal is beéri száz kilométerenként – részben az alapfelszereltséghez tartozó start/stop rendszernek köszönhetően.

Fogyasztás és károsanyag-kibocsátás terén jeles

A TDI motorok még hatékonyabbak az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás terén. A gazdaságosság csúcsa az automatikus motorleállítás- és indítás rendszerével is ellátott Ibiza 1.2 TDI E-Ecomotive. átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 3,4 liter, ami kiemelkedő, 89 gramm/kilométeres CO2-kibocsátásnak felel meg, karosszériaváltozattól függetlenül. A kompakt hi-tech TDI emellett meggyőző, 55 kW-os (75 LE) teljesítményt és tiszteletre méltó, 180 newtonméteres legnagyobb nyomatékot kínál. Az Ibiza dízel kínálatának sportos ékköve a 2.0 TDI 105 kW-os (143 LE) teljesítménnyel. Ebben a kategóriában egyik versenytárs sem kínál ilyen nagyteljesítményű dízelmotort, senki sem társította ilyen tökéletesen a teljesítményt és a gazdaságosságot – 210 km/h-s legnagyobb sebesség, amely mindössze 4,6 literes átlagos üzemanyag-fogyasztással párosul.
Az 1.2 TSI Ecomotive és az 1.2 TDI E-Ecomotive változatok magyarországi bevezetéséről később születik döntés.

SeatCsúcstechnológiájú erőátvitel és futómű

Akárcsak a motorok, az új Ibiza sebességváltói is korszerűek. A tökéletes fokozateloszlású öt- és hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltók mellett számos motorhoz DSG sebességváltó is tartozhat, opcióként vagy alapáron. Ez a kettős tengelykapcsolós sebességváltó nemcsak egy automatikus egység kényelmét kínálja, de az ellenállhatatlan gazdaságosság előnyét is. Az új Ibiza futóműve rendkívül kifinomult felépítéssel büszkélkedhet, amelyet gondosan továbbfejlesztettek, hogy sportos és egyben biztonságos kezelhetőségi jellemzőket biztosítson a kompakt típus számára. A pontos kormányzás, a tökéletesen hangolt ESP menetstabilizáló és az XDS elektronikus differenciálzár (100 LE-től) nehéz helyzetekben is gondoskodnak a biztonságról.  A hatékony, blokkolásgátlós (ABS) fékrendszer csak egy további példa. Az új Ibiza 14-17 colos, sportos, új dizájnt kapott kerekeken gördül.

Széleskörű felszereltség, tökéletes egyediség

Az Ibiza felszereltségi szintjeit is átdolgozták, a karosszéria formájától függetlenül. A Reference alapmodell a legfontosabb kényelmi és biztonsági jellemzők impozáns tárházát kínálja. E fölött áll a Style változat, amely alapkivitelben légkondicionálással készül. Az Ibiza FR különösen sportos hangulatot biztosít első és hátsó hangsúlyos dizájnelemeivel, könnyűfém keréktárcsáival és bőrbevonatú kormánykerekével. Emellett valamennyi SEAT tökéletesen az egyedi igényekhez és a vásárló személyes stílusához igazítható színek, opciók és kiegészítők széles skálája segítségével.

Na és az Ibiza Cupra? Természetesen az Ibiza-sorozat szupersportos csúcsmodellje is rövidesen követőre talál. A kiemelkedő teljesítmény és a szenzációs dinamizmus garantált, de leghamarabb csak 2012 közepén.

További cikkek

Fejlődő Peugeot 2011-ben
A Chevrolet javította piaci részesedését 2011-ben Nyugat- és Közép-Európában
Leleplezték Detroitban az új Amerikai Ford Fusion-t
Kulcsszavak:
 
Benzin helyett víz: a Bosch új innovációja akár 13 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást Benzin helyett víz: a Bosch új innovációja akár 13 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást A japán szakírók a Suzuki Hustlernek ítélték az Év Autója címet A japán szakírók a Suzuki Hustlernek ítélték az Év Autója címet Mától változik a mobilparkolás hívószám Mától változik a mobilparkolás hívószám Az Audi a legjobb európai márka a Consumer Reports 2017-es megbízhatósági felmérésén Az Audi a legjobb európai márka a Consumer Reports 2017-es megbízhatósági felmérésén A Ford közzétette a kombi karosszériás Focus ST első fotóit A Ford közzétette a kombi karosszériás Focus ST első fotóit
 
Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló

Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló

2012. január 17.
Az Irányjelző Közlekedési Magazin januári adásában bemutatjuk az átalakuláson átesett ...
Részletek
IrányjelzőAz Irányjelző Közlekedési Magazin januári adásában bemutatjuk az átalakuláson átesett Lancia Ypsilon-t, az ráncfelvarráson átesett Opel Antarát, a Peugeot legtakarékosabb kombiját az 508 SW-t, és a tavalyi évben tesztelt Harley Davidson Heritage Softail Classic változatát.

megnézem


További cikkek

Az Irányjelző Közlekedési Magazin 2011 decemberi műsora
Az Irányjelző Közlekedési Magazin 2011 novemberi műsora
Az Irányjelző Közlekedési Magazin 2011 októberi műsora
Kulcsszavak:
 
Ismét rekordot döntött a Hankook Tire – 4,9 milliárd euró eredménnyel zárta a 2012-es pénzügyi évet Ismét rekordot döntött a Hankook Tire – 4,9 milliárd euró eredménnyel zárta a 2012-es pénzügyi évet Főpolgármester-helyettes: nincs ellentét az NGM és a főváros között az elektromos taxik ügyében Főpolgármester-helyettes: nincs ellentét az NGM és a főváros között az elektromos taxik ügyében Újra építkezik az Opel Szentgotthárdon Újra építkezik az Opel Szentgotthárdon A Volvo Cars leleplezte az új V90 Cross Country-t A Volvo Cars leleplezte az új V90 Cross Country-t Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében
 
Az Opel alacsonyabb árakkal kezdi az évet

Az Opel alacsonyabb árakkal kezdi az évet

2012. január 17.
Az Opel Magyarország új árlistája átlagosan két százalékos listaár csökkenést mutat ...
Részletek
OpelAz Opel Magyarország új árlistája átlagosan két százalékos listaár csökkenést mutat a személyautóknál – azoknak a modelleknek az árai tudtak lényegesen csökkenni, amelyeknél a regisztrációs adók csökkentése meghaladta a rossz forint árfolyam és a 27 %-os áFA okozta árnövekedést.

Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Az árcsökkentés csak úgy volt lehetséges, hogy az Opel központnál sikerült elérnünk, az árfolyamveszteségnek csak egy része jelenjen meg az árainkban.Noha a tavalyi 270 forint körüli Euro-hoz képest a mostani 310 fölötti árfolyam 12%-os emelkedést indokolna, ebből az Opel Magyarország kevesebb, mint 5 százalékot érvényesít az áraiban.”

A csökkentetett regisztrációs adó nyertesei elsősorban a nagyobb motorokkal szerelt modellek. Néhány példa a listaárakról:

A Corsa esetében még az 1.2-es és 1.4-es benzinmotoros változatok is csökkentek 80-90 ezer forinttal, míg az 1.7-es dízel ára több mint 140.000 forinttal ment lejjebb. A Merivánál is az 1.7-es dízel a nyerő, itt 150 ezer körüli az árcsökkenés. Az Astra Classic esetében mind az 1.6-os benzines, mind pedig az 1.7-es dízel ára úgy 150 ezerrel csökkent, az új Astra esetében is olcsóbb lett ez a két motorváltozat, de ott az igazi nyertes a kétliteres dízel mínusz 170 ezerrel.

OpelAz Insignia kétliteres dízellel 130-140 ezerrel olcsóbb, a kétliteres benzines 300-al, a 2.8 V6-os pedig több, mint egymillióval.

Fontos, hogy a tavalyi szinten maradtak a kiskereskedelmi kampányok, így a listaár csökkentés ténylegesen megjelenik a vételárban. Az árlista, az opciós árlista és az érvényes kiskereskedelmi kampányárak mellékelten letölthetők.


További cikkek


Az Astra és az Insignia minőségben elsők
Téli sportok és funkcionalitás - Az Audi Q3 Vail
Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók
Kulcsszavak:
 
A Nissan LEAF Black Edition 11 millió forintos listaáron rendelhető A Nissan LEAF Black Edition 11 millió forintos listaáron rendelhető A Ford közzétette a kombi karosszériás Focus ST első fotóit A Ford közzétette a kombi karosszériás Focus ST első fotóit Elindítja két londoni járatát Budapestről a British Airways Elindítja két londoni járatát Budapestről a British Airways Bemutatta Londonba tervezett taxiját a Nissan Bemutatta Londonba tervezett taxiját a Nissan Az Opel alacsonyabb árakkal kezdi az évet A Jeep® a 82. Genfi Autókiállításon
 
A Kia Motors rekordévet zárt 2011-ben

A Kia Motors rekordévet zárt 2011-ben

2012. január 17.
A Kia Motors személyautó- és szabadidő- -autó eladásai 2011-ben összesen 2 478 959 darabot ...
Részletek
KiaA Kia Motors személyautó- és szabadidő-autó eladásai 2011-ben összesen 2 478 959 darabot tettek ki, megelőzve a márka minden korábbi eladási rekordját és megerősítve a tényt, miszerint a Kia a világ egyik legdinamikusabban fejlődő, növekvő autógyártója.

Ezek az értékesítési adatok egyszersmind 18.6 százalékos növekedést is mutatnak az előző évhez képest. A Kia eladásai fennállása óta először lépték át a 2.4 milliós határt. 2011-ben összesen 2 478 959 Kiát értékesítettek világszerte, ez az előző évhez képest 18.6 százalékos többletet jelent.


A Kia eladások 2011-ben, észak-Amerikában 34.2, Kínában 30.1, Európában 22.1, az általános piacokon 10.6, Koreában pedig 1.8 százalékkal emelkedtek 2010-hez viszonyítva.

A márka legkelendőbb modellje Koreán kívül a Cerato (Forte) volt, 2011-ben 410 709 darabot adtak el belőle. A Kia észak-Amerikában 550 615 darabos értékesítéssel 34.2%-os növekedést ért el 2010-hez képest, Kínában 461 618 darabbal 30.1% az emelkedés, Európában 478 192 autó és 22.1%, az általános piacokon pedig 495 531 darab és 10.6%-os többlet az eredmény. A koreai piac 493 003 eladott Kiával zárt 2011-ben, ez 1.8%-kal több mint egy évvel korábban.

2011 decemberében észak-Amerikában különösen dinamikusan nőttek az eladások (46 809 darab, és 39.8%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest). Hasonlóképpen Kínában (47 143 darab, és 37.9% az egy évvel korábbihoz képest), Európában (36 619 darab, és 17.4% az előző évhez képest) és az általános piacokon (39 070 darab, és 5.1% az előző évhez képest). Koreában (45 056 darabbal) enyhe csökkenés volt érzékelhető a 2010 decemberi adatokhoz viszonyítva (0.4%).

KiaA Kia legkelendőbb modellje az exportpiacokon a kompakt Cerato volt (néhány országban Forte néven forgalmazzák), összesen 410 709 darabot értékesítettek belőle 2011-ben. A szabadidő terepes Sportage-ből 331 033 a kisautók kategóriájában sikeres Rióból pedig 282 776 darab talált gazdára. A felső középkategóriás terepjáró Sorento, a maga 220 783 darabos eladásával a negyedik legsikeresebb modell volt 2011-ben, a városi crossover Soul-ból pedig 180 109 darab fogyott.

"Mindnyájunkat lelkesít a 2011-es eredmény, a 2.4 millió feletti eladási rekord. A rossz általános gazdasági kilátások ellenére úgy hisszük képesek leszünk tartani lendületünket 2012-ben is. ügyfeleink elégedettségét tovább növelheti a még erősebb minőség-ellenőrzés a gyártás során, az alapanyagoktól egészen a kész autókig. Ennek révén a Kia tovább erősödhet világszerte" mondta Thomas Oh, a Kia Motors alelnöke.

További cikkek

A Porsche 2011-ben eladási rekordot döntött
Az „északa-amerikai év Terepjárója” a Range Rover Evoque
Bemutatkozik a Volvo XC60 Plug-in Hybrid koncepcióautó
Kulcsszavak:
 
Bezöldült a KIA Soul Bezöldült a KIA Soul A Scania bemutatja a fenntartható városi áruszállításra kínált megoldásainak új választékát A Scania bemutatja a fenntartható városi áruszállításra kínált megoldásainak új választékát A Kia Motors rekordévet zárt 2011-ben Felemás kép él a vezetőkben az elektromos autózásról A vadonatúj Hyundai Kona Electric bevezetésével, a Hyundai bemutatja az első teljesen elektromos, kompakt SUV-ot A vadonatúj Hyundai Kona Electric bevezetésével, a Hyundai bemutatja az első teljesen elektromos, kompakt SUV-ot A CarZorbba a Nissan legnagyobb Zorb gömbje A CarZorbba a Nissan legnagyobb Zorb gömbje
 
325 ezer dízel autót hív vissza javításra a Volkswagen

325 ezer dízel autót hív vissza javításra a Volkswagen

2012. január 17.
A Volkswagen világszerte 325 ezer, 2,0 literes dízel motorral szerelt autót hív vissza ...
Részletek
VolkswagenA Volkswagen világszerte 325 ezer, 2,0 literes dízel motorral szerelt autót hív vissza elővigyázatosságból javításra  - számolt be hétfőn az akcióról az autoservicepraxis.de weboldal. A visszahívás a 2,0 literes dízel motorral szerelt 2009 és 2012 évjáratú VW Eos, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan és T5 modelleket, valamint lényegesen kisebb számban az Audi és a Skoda leányvállalatok egyes modelljeit érinti.
A visszahívás a "23K2" (VW), "23K5" (Skoda), "23J8" (Audi) és"23K6" (Seat) kóddal ellátott járművekre vonatkozik.

A meghibásodás a dízel motorok üzemanyag befecskendező rendszerében léphet fel, ami bizonyos körülmények között üzemanyag elfolyáshoz és a motor üzemanyag ellátásának kihagyásához is vezethet.
A hiba az erős üzemanyagszagról is felismerhető. A javítás azonban csak megelőző jellegű és modelltől függően 15-30 percet vesz igénybe.

További cikkek

Minden idők legintenzívebb bővülése az Audi értékesítésében
Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók
Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107
Kulcsszavak:
 
Egy éven és több ezer kilométeren át utazik a Harley-Davidson Szabadság kabátja Egy éven és több ezer kilométeren át utazik a Harley-Davidson Szabadság kabátja A Škoda Octavia 20 éve: A márka „lelkének” jubileuma A Škoda Octavia 20 éve: A márka „lelkének” jubileuma Goodyear KMAX és FUELMAX abroncsok kaphatók minden Iveco Stralis típusra Goodyear KMAX és FUELMAX abroncsok kaphatók minden Iveco Stralis típusra Új rekorddal zárta a 2012-es évet a Volkswagen Személyautók Új rekorddal zárta a 2012-es évet a Volkswagen Személyautók 2015 első felében a Ford Mustang volt a világ legnépszerűbb sportkocsija 2015 első felében a Ford Mustang volt a világ legnépszerűbb sportkocsija
 
Új  csúcsra emelkednek az  üzemanyagárak

Új csúcsra emelkednek az üzemanyagárak

2012. január 17.
Literenként bruttó 4 és 6 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj nagy- kereskedelmi árát ...
Részletek
Új  csúcsra emelkednek az  üzemanyagárakLiterenként bruttó 4 és 6 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ér el - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

A mostani emeléssel a benzin átlagára 426-428 forintra, a gázolajé pedig 449 forintra nő.
A Mol egy hete bruttó 10-10 forinttal emelte a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.Az üzemanyagok az újév első napján a 2 százalékpontos áfa-emelés miatt drágultak: a forgalmi adó 25-ről 27-százalékra növelése 6, illetve 7 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj átlagárát a számítások szerint.
Tavaly január elején a benzin átlagára 360-361 forint, a gázolajé pedig 351 forint volt.
Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Fejleszti amerikai gyárát a BMW csoport
Az Infiniti új irányból közelíti meg az inspiráló teljesítményt
Az új Nissan Pathfinder a 2012-es Detroiti Autókiállításon
Kulcsszavak:
 
A csúcskivitelű Volvo XC90 ‘Excellence’ modellváltozat a Sanghaji Autószalonon mutatkozik be A csúcskivitelű Volvo XC90 ‘Excellence’ modellváltozat a Sanghaji Autószalonon mutatkozik be Hétfő reggeltől megbénul Budapest közlekedése Hétfő reggeltől megbénul Budapest közlekedése A Nissan a 75 000. elektromos gépjármű értékesítését ünnepli európában A Nissan a 75 000. elektromos gépjármű értékesítését ünnepli európában Új  csúcsra emelkednek az  üzemanyagárak Stílusos, tágas, praktikus: a vadonatúj Kia Carens Új  csúcsra emelkednek az  üzemanyagárak Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolót
 
Renault Sherpa – az extrém teherautó

Renault Sherpa – az extrém teherautó

2012. január 16.
Első megjelenése a 2009-es Dakaron szenzációt keltett. Ezt követte a Cape to Cape expedíción ...
Részletek
Renault SherpaElső megjelenése a 2009-es Dakaron szenzációt keltett. Ezt követte a Cape to Cape expedíción megtett 30.000 kilométer, ami rendkívül meggyőző teljesítmény volt. Sikerét tetézte, hogy hatékonysága a katonai műveletek terén is kiemelkedőnek bizonyult, többek között egyedülálló terepszögei miatt. Ez a tulajdonsága páratlan járművé teszi a Sherpát kategóriában. Mostantól háromféle civil változatban kínálja a Renault Trucks, amelyek maradéktalanul kielégítik a márka oroszországi, afrikai és közel-keleti ügyfeleinek legkülönlegesebb igényeit is.A katonai teherautótól az extrém járműig: a Sherpa új rendfokozata


Sherpa kereskedelmi forgalomban? Ezt a tervet a 2009-ben megjelent első civil változat óta dédelgeti a Renault Trucks. Az eredetileg a Renault Trucks Défense (a Renault Trucks katonai járműveket gyártó vállalata) által megtervezett, taktikai és logisztikai harci műveletekhez szánt Sherpa Light félúton van az összkerekes terepjáró és a teherautó között. A Sherpa a legnehezebb tereppel is gond nélkül megbirkózik, bármikor képes bármit, bárhová szállítani, így tudása messze túlmutat a katonai feladatokon.

A Renault Trucks a rallye raidhez speciálisan kifejlesztett alvázra építette a Sherpát, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy közúti járműként is meggyőzően bizonyítson, és elnyerje az első civil rangjelzéseket. Először a Cape to Cape expedíció 30.000 kilométeres távjának megtételével, majd azóta minden évben az argentin és a chilei Dakar-ralin mutatja meg kivételes erényeit, ahol senkit nem hagyott hidegen: lenyűgöző méretei, kivételes terepszögei, minden próbát kiálló robusztussága, és jelentős hasznos terhelhetősége igazi szövetségessé teszi ezt a nem mindennapi járművet azok számára, akiknek a legnehezebb körülmények között kell eljutniuk küldetésük céljáig.

Az Oroszországban, a Közel-keleten és Afrikában kapható Renault Sherpa három kereskedelmi változatban kerül piacra, így a legigényesebb ügyfelek elvárásainak is megfelel. Az új Sherpák a Renault Trucks építőipari kínálatán belül a szélsőséges körülményekre tervezett járműveket képviselik.

Renault SherpaSzabadidő, biztonság, áru és személyszállítás: a Sherpa új küldetései

A Renault Trucks Sherpa Light modell alapján három új, kereskedelmi Sherpa modellt vezet be a Renault Trucks:

•Sherpa Scout: 4 ülés, számos kényelmi opció, és több mint 5,5 köbméteres belső térfogat jellemzi. Ezt a változatot kifejezetten a vadászat, a rallye raid és az extrém sportok szerelmesei számára fejlesztették ki. Igen alkalmas személyszállításra a nehezen, vagy körülményesen megközelíthető helyeken.

•Sherpa Carrier: az alváz-kabin és platós alváz változatban készült Sherpa Carrier sokféle felépítményt kaphat (pl. fix vagy billenő plató), ennek köszönhetően akár 3,8 tonna felszerelést, vagy árut képes szállítani a legzordabb útviszonyok között is.  Ideális partnere lehet például egy nehéz terepen haladó Keraxnak, vagy akár településektől és kiépített utaktól távoli területeken lehet használni segélynyújtási, illetve sürgősségi feladatok ellátására.

•Sherpa Station Wagon: a teljesen páncélozott karosszériával készült Sherpa Station Wagont olyan feladatokra szánják, amelyeket bizonytalan politikai körülmények között kell végrehajtani. A tökéletesen védett, 7 köbméteres belső térnek és a 1,5 tonnás hasznos teherbírásnak köszönhetően félelem nélkül és a legnagyobb biztonságban teljesíti az anyag- és személyszállítási küldetéseket.

Valamennyi változat felszereltsége további kényelmi (légkondicionáló, állóhelyi fűtés, jobb oldali kormány), navigációs és kommunikációs (rádió, GPS), mobilitási (változtatható keréknyomás, indítás rendkívül hidegben, csörlő) és védelmi (gallytörőrács, páncélozás, speciális abroncsok) opciókkal gazdagítható.

Robusztusság, mobilitás és megbízhatóság: a Sherpa mindig vigyázban áll

A Sherpát úgy tervezték meg, hogy minden akadályt legyőzzön. Ezt a célt szolgálja a megerősített acél alváz, a kettős áttételű merev hátsó híd differenciálzárral, és az állandó összkerékhajtás. Hatvan fokos első terepszögeinek és 600 mm-es hasmagasságának köszönhetően akár 750 mm-es gázlókon is képes átkelni, és könnyedén megbirkózik a 40 százalékos lejtőkkel és emelkedőkkel is.

Renault SherpaA Sherpa a 215 lóerős DXi 5 motorral (Euro III illetve Euro V szabvány szerint homologizált) készül. A 4,76 literes erőforrás 1200 és 1700 fordulat/perc között éri el 800 Nm-es nyomatékát. A hatsebességes Allison automata váltóval a Sherpa menetkomfortja egy kényelmes személygépkocsiéhoz hasonlítható.

A Renault Trucks többi építőipari járművéhez hasonlóan a Sherpa robusztusságát és megbízhatóságát is több mint egy millió megtett kilométer bizonyítja, valamint a Cape to Cape expedíción és a Dakaron történt, valós menetkörülmények közötti tesztelések. A jármű javítását és karbantartását a Renault Trucks kiterjedt, világszerte 1500 forgalmazóból, illetve javítóműhelyből álló hálózata biztosítja.

Egy rendkívüli jármű rendkívüli bevezetése: 6 Renault Sherpa indul kampánykörútra

A Sherpa Light három civil változatának nemzetközi bevezetése eseményszámba megy, hiszen amerre csak megfordul, mindenütt lenyűgözve fogadják a kivételes tulajdonságokkal felruházott teherautókat.

2012 elején hat bemutató modell indul hat kampánykörútra, hogy részt vegyenek azon a sok-sok eseményen, amelyet a Renault Trucks, illetve a gyártó partnerei szerveznek az egész év folyamán azokban az országokban, ahol ezeket a modelleket forgalmazzák majd. Szaúd-Arábiában a Sherpa három civil változata a Renault Trucks építőipari kínálatának zászlóshajói, a Kerax és a Premium Lander mellett vesz részt a Renault Trucks Desert Adventure eseményen. Oroszországban két Sherpa Scout modellt állítanak ki a CTT szalonon, amelyre májusban kerül sor Moszkvában. Afrikában a Sherpa Station Wagont a Dél-Afrikai Köztársaságban és Angolában tekinthetik meg az ügyfelek.

A Renault Trucks építőipari kínálatának másik két modellcsaládja, a Kerax és a Premium Lander mellett a Sherpa is megerősíti, hogy a Renault Trucks a legnehezebb felhasználásokhoz és helyzetekhez is képes alkalmazkodni robusztus és megbízható, kifejezetten profiknak szánt járművek megépítésével.
Renault SherpaTovábbi cikkek


A vásárlók új nemzedékét szólítja meg a Chevrolet
Fejleszti amerikai gyárát a BMW csoport
Téli sportok és funkcionalitás - Az Audi Q3 Vail
Kulcsszavak:
 
Hibrid szupersport tanulmányt mutatott be a Toyota Hibrid szupersport tanulmányt mutatott be a Toyota Többéves tesztelés az első osztályú városi közlekedés mögött Többéves tesztelés az első osztályú városi közlekedés mögött Éjszaka is dolgoznak majd a Kelenföld-Tárnok vasúti vonal felújításán Éjszaka is dolgoznak majd a Kelenföld-Tárnok vasúti vonal felújításán Új szakember erősíti a Duna Autó Zrt. csapatát Új szakember erősíti a Duna Autó Zrt. csapatát Eau Rouge: a sebesség, az elkötelezettség és a bátorság szinonimája Eau Rouge: a sebesség, az elkötelezettség és a bátorság szinonimája
 
A Mazda idén ünnepli 20. évfordulóját Magyarországon

A Mazda idén ünnepli 20. évfordulóját Magyarországon

2012. január 16.
Idén ünnepli 20. évfordulóját a Mazda Magyar- országon. Az elmúlt húsz év legutóbbi ...
Részletek
Mazda CX-5 Idén ünnepli 20. évfordulóját a Mazda Magyarországon. Az elmúlt húsz év legutóbbi tizenegy évében Együd Tibor tölti be a Mazda Motor Hungary ügyvezető igazgatói posztját, aki az ezen idő alatt összegyűjtött tapasztalatokból óvatosan von le következtetést. Mivel manapság a legtöbb gazdasági és autópiaci nagy igazságnak elég rövid a szavatossági ideje, az ügyvezető inkább egy filozófiai gondolat mentén emlékezik meg az elmúlt két évtizedről.

„Csak a változás állandó – bár a magyar autópiac szereplői ennyi változásra aligha számítottak, amennyivel szembe találták magukat az utóbbi húsz évben” – mondja Tibor. ”Persze a változások, mint a ’95-ös gazdaságpolitikai csomag vagy az épp zajló gazdasági válság, gyakran hátráltattak, de akadt köztük olyan is, ami az égig repítette a piacot, mint pl. a kétezres évek változatos és szinte korlátlan hitelpiaci kínálata.”

A Mazda hazai története is a változással jellemezhető legjobban. A Mazda Motor Hungary 1992-ben alakult, és mire partnereivel együtt pár év alatt felépítette magyarországi kereskedői hálózatát, jött az 1995-ös gazdasági kiigazítás szülte új adó- és vámszabályozás, a kiszámíthatóbban gyengülő forint és a 20%-kal csökkenő piac. Az új tényezőkkel való szembesülés közben a Mazda jelentős sikereket ért el E2200 és B2500 kisteherautóival, amelyek akkoriban szegmenseik piacvezetőivé váltak.

Az ezredforduló éveiben a kisteherautók a Mazda magyarországi eladásainak háromnegyedét tették ki, mikor a Mazda Corporation megszűntette az E2200 gyártását, és megalkotta a Millennium Tervet, amely egyúttal a japán márka nagyon sikeres, termékközpontú megújulását, a Zoom-Zoom éra kezdetét hozta magával. A márka visszanyúlt sportos gyökereihez, 2002-től minden személyautójába az MX-5 roadster lelkét építi be, amely a vezetési élményben, a külső-belső dizájnban és a kommunikációban egyaránt tükröződik. 2002-től a Mazda zászlóshajója, a Mazda6 kiemelkedő sikereket ért el: hatszor annyit kelt belőle, mint elődjéből, és a többi új modell sikereivel együtt mindössze 3 év alatt, 2004-re a japán márka megnégyszerezte személyautó eladásait a hazai piacon. A piac eközben szárnyalt, 2004-ben 230 ezer új autó talált itthon gazdára, 2008-ban pedig a japán márka 3.600 Mazda értékesítésével eddigi legjobb évét zárta.

Mazda CX-5 „A változó környezethez való alkalmazkodás képessége a fejlődés kulcsa” – állította Darwin kétszáz éve. Jelenleg is a gyorsan változó gazdasági környezet és az autópiac ingadozásaihoz való alkalmazkodás jelöli ki a Mazda számára fejlődés irányát. A márka globálisan már a hatodik generációs termékeinek bevezetésére koncentrál, 2015-re SKYACTIV programjának kiteljesítésével 30%-kal kívánja csökkenteni modelljeinek átlagos üzemanyag-felhasználását. Elfogadja a kihívásokat, és igyekszik túlteljesíteni a vevők elvárásait. Ugyanúgy, ahogy teszik ezt az eljövendő években azok, akik a következő 20 év nyertesei akarnak lenni.

Az új CX-5 – a jövő előfutára SKYACTIVE technológiával. A Mazda 2011. decemberében megkezdte 2012. áprilisában érkező első SKYACTIVE modellje, a vadonatúj CX-5 elő-értékesítését, amellyel a márka most első ízben jelenik meg a folyamatosan növekvő gépjármű szegmensben, az egyre népszerűbb kompakt szabadidőjárművek (SUV) kategóriájában.

A SKYACTIV technológia valamennyi üzemanyag-gazdaságos megoldást magában foglalja: a Mazda új start-stop rendszerével (i-stop) ellátott, hatékony hajtásláncokat, a jobb aerodinamikai jellemzőket, a könnyebb, de ugyanakkor erősebb futóművet és karosszériát. A SKYACTIV motorok – a benzin és dízel motorok esetében egyaránt – kiemelkedő 14:1 sűrítési arányukkal jelentősen javítják a járművek gazdaságosságát. A motorok a gyakorlatban akár 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mindeközben akár 15 százalékkal több nyomatékot és teljesítményt nyújtva.

20. évfordulós ajánlatok a Mazdától. A Mazda hazai 20 éves jubileuma alkalmából különleges ajánlatokkal várja vásárlóit. A Mazda3 Sport 1.6 akár 3.999.900 Ft-tól, a Mazda5 1.8 4.999.900 Ft-tól, a Mazda6 1.8 pedig 5.499.900 Ft-tól vásárolható meg.

Mazda CX-5 A Mazda továbbá a piacon az elsők között, minden modelljéhez különösen kedvező havi díjú, 2012-től az arra jogosultak számára levonható áFá-jú, nyílt végű pénzügyi lízing konstrukciót kínál. így például egy Mazda3 20% kezdő részlettel, 5 éves futamidőre havi nettó 47.426 Ft-ért, egy Mazda5 ugyanezen feltételekkel havi nettó 59.375 Ft-ért, míg egy Mazda6 megegyező feltételek mellett akár havi nettó 65.269 Ft-ért lízingelhető.


További cikkek


A vásárlók új nemzedékét szólítja meg a Chevrolet
A Porsche Detroitban először mutatja be a 911 kabriót a nagyközönségnek
A vágy újabb titokzatos tárgya, a CITROëN DS3 Ultra Prestige
Kulcsszavak:
 
Ónos eső - Várhatóan csütörtökig változatlan marad a helyzet a XII. kerületben Ónos eső - Várhatóan csütörtökig változatlan marad a helyzet a XII. kerületben Izgalmas évre készül a Ford 2015-ben Izgalmas évre készül a Ford 2015-ben A Volvo Cars a Polestar 100 százalékos tulajdonosa A Volvo Cars a Polestar 100 százalékos tulajdonosa Abroncsvásárlás: így válasszuk ki a megfelelőt! Abroncsvásárlás: így válasszuk ki a megfelelőt! Tram-train és mozdonygyártó üzletágat vett a Stadler Tram-train és mozdonygyártó üzletágat vett a Stadler
 

Találatok száma: 10952 Megjelenítve: 10891 - 10900