Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11493 Megjelenítve: 11021 - 11030
A Scania kapta meg a 2012-es Green Truck díjat

A Scania kapta meg a 2012-es Green Truck díjat

2012. április 05.
A Scania R 480 Euro 6 károsanyag- -kibocsátási osztályba tartozó vontatót válasz- tották ...
Részletek
Scania R 480A Scania R 480 Euro 6 károsanyag-kibocsátási osztályba tartozó vontatót választották a német Verkehrsrundschau és Trucker magazinok a leginkább környezetbarát járműnek a nehéz-tehergépjárművek között. Az összehasonlításban a Scania 5.851 pontot ért el, amivel egyértelműen az első helyre került, így a svéd gyártó kamionja kapta meg a Green Truck 2012 díjat ebben az évben.

Környezetvédelmi szempontból több tényezőt is megnéztek, végül a járművek üzemanyag-fogyasztása és szén-dioxid kibocsátása volt a két legfontosabb vizsgálati szempont. Az értékelésnél figyelembe vették az Euro károsanyag-kibocsátási osztály szerinti besorolást, valamint egyéb tényezőket, mint például a hasznos terhelést. A Green Truck díj odaítélésének alapja a két magazin által elvégzett számos járműteszt volt.

„örömmel tölt el, hogy az Euro 6-os motorral szerelt Scania R 480 már tavaly is kiemelkedően szerepelt a sajtótesztekben. Ez tökéletesen bizonyítja, hogy mérnökeink és fejlesztőink kiváló munkát végeztek az Euro 6 motor megalkotásakor, mindvégig szem előtt tartva az ügyfelek által támasztott igényeket.” – mondta Alexander Vlaskamp, a Scania Németország ügyvezető igazgatója.

A Green Truck 2012 díj átadására május 9-én, Frankfurtban kerül majd sor.

További cikkek

A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját
ígéretes jövő előtt áll a Bio-DME, mint járműüzemanyag
Forgalomba helyezték az első Scania Euro 6 járműveket
Kulcsszavak:
 
Bejelentették az Extreme E széria első két helyszínét Bejelentették az Extreme E széria első két helyszínét Gumiabroncsokkal segíti a mentőmotorosokat a Bridgestone Gumiabroncsokkal segíti a mentőmotorosokat a Bridgestone A vadonatúj Micra prémium limitált kiadása bemutatkozott a Genfi Autószalonon A vadonatúj Micra prémium limitált kiadása bemutatkozott a Genfi Autószalonon Valódi mestermunka a BMW Individual részlegtől Valódi mestermunka a BMW Individual részlegtől A Scania kapta meg a 2012-es Green Truck díjat Citroën Numéro 9 – A DS–család legújabb tagja
 
Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten

Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten

2012. április 05.
Elektromos autók számára egyenáramú gyorstöltőt helyezett üzembe az ABB ...
Részletek
Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe BudapestenElektromos autók számára egyenáramú gyorstöltőt helyezett üzembe az ABB nemzetközi energetikai vállalatcsoport magyar cége a Mol Istenhegyi úti töltőállomásán, a berendezés mindössze 15-30 perc alatt tölti fel az autókat - közölte az ABB az MTI-vel szerdán.

Az egyenáramú töltő várhatóan hozzájárul az elektromos autók terjedéséhez - jegyezi meg a közlemény, utalva arra, hogy a váltóáramú töltők töltési ideje 8 óra.


A Pike Research piackutató cég előrejelzése alapján a jelenlegi 114 ezerről 5,2 millióra nő az elektromos autók száma 2017-ig világszerte, az ezzel párhuzamosan kiépülő infrastruktúra pedig több milliárd dolláros üzletet jelent. Az első magyar töltőt Magyarországon gyártotta az ABB Kft., Tanja Vainio, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója még januárban sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy innen tervezi exportálni a töltőket. Az észt kormány például 200 gyorstöltőt rendelt az ABB-től, ezzel lefedik majd az országot.

A ABB csoport az elmúlt 20 évben több mint 200 milliárd forint értékű energetikai és automatizálási beruházást hajtott végre Magyarországon. Az ABB csoport 2010-ben 32 milliárd dollár árbevételt ért el, alkalmazottainak száma 100 országban 135 ezer. A következő  években évi 7-10 százalék növekedéssel számol, holott a globális GDP  becsült növekedése 3-4 százalék.

Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe BudapestenTovábbi cikkek

A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett
Már rendelhető a vadonatúj Volvo V40
Kulcsszavak:
 
Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten Forgalomba állnak Budapesten az első földgázüzemű buszok Elkészültek a Budapestre érkező új buszok első darabjai Elkészültek a Budapestre érkező új buszok első darabjai Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten KKV fronton is erősít a Ford Credit A Pirelli a Genfi Autószalonon mutatta be a Cyber Car-t A Pirelli a Genfi Autószalonon mutatta be a Cyber Car-t Még takarékosabb hajtásláncokkal érkezik a Ford Transit Connect Még takarékosabb hajtásláncokkal érkezik a Ford Transit Connect
 
Az Opel továbbra is vezeti a hazai személyautó eladásokat

Az Opel továbbra is vezeti a hazai személyautó eladásokat

2012. április 05.
Az Opel Magyar- országon továbbra is őrzi vezető helyét a személy- gépkocsi ...
Részletek
Opel Zafira TourerAz Opel Magyarországon továbbra is őrzi vezető helyét a személygépkocsi értékesítésben – ezzel a márka ott folytatja hazai sikereit, ahol tavaly abbahagyta. Az első negyedév a magyar piacon összességében 21.7 %-os növekedést hozott az előző év hasonló időszakához képest, ennél az Opel valamivel nagyobb mértékben tudott nőni. Az összeladásokban (személy + kishaszon) ez 1.712 eladott Opelt jelent, ami 308 darabbal több, mint 2011-ben. A személyautó értékesítés első helye mellett az Opel az összeladások ranglistáján a tavalyihoz képest eggyel feljebb lépett, most a második. A márka magyarországi sikerei európai összevetésben is kiemelkedőek.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország múlt hónapban kinevezett új ügyvezető igazgatója örömmel nyugtázta a jó eredményeket. „Amikor március 13-án az első magyar autó, az első hazai Opel Astra huszadik születésnapját ünnepeltük beszéltünk arról is, hogy ez az úttörő szerep milyen nagy mértékben segítette a márka magyarországi sikereit. Az Opel az elmúlt húsz évben mindig dobogós helyen volt az eladási statisztikákban és örülünk, hogy az Astra születésnapot méltó módon, elsőséggel ünnepelhetjük. A sikerek igazi kulcsa azonban az az új modellsor, amellyel ma az Opel büszkélkedhet és az a megbízható márkakereskedői és szerviz háttér, amely a nehéz gazdasági körülmények között is nemcsak talpon maradt, hanem minőségi szolgáltatásokat nyújt.”

Opel AmperaAz Opel az idén már két új modellel jelentkezett: a GTC a népszerű Astra sportos interpretációja, míg a Zafira Tourer az egyterűek között erősíti a márka hírnevét. Küszöbön áll az Opel régóta várt újdonságának, az idén az év Autójává választott Opel Amperának a magyarországi premierje is.

„Az Opel Magyarország az idén májusban ismét nagyszabású Családi Napot tervez a Hungaroringen, nem megismételni, hanem túlszárnyalni szeretné a tavalyi hasonló nagysikerű rendezvényt” – mondta Koncz Gábor. „A Családi Nap egyik fő motívuma a fenntartható fejlődés, az Opel által kínált alternatívák e probléma megoldására. A megnövelt hatótávolságú elektromos autó, az Ampera ebben kiemelt szerepet játszik és ennek megfelelően az autó igazi magyarországi premierje ezen a Családi Napon lesz.”

További cikkek

Időutazás az elektromobilitás történelmé-ben
A Mazda “Szemben a konvenciókkal” reklámja TED Díjat nyert
A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Kulcsszavak:
 
Az Opel továbbra is vezeti a hazai személyautó eladásokat Japánban 66,3 százalékkal nőtt a hazai gyártású járművek eladása májusban Az Opel továbbra is vezeti a hazai személyautó eladásokat Új csúcsra emelkednek az üzemanyagárak Új Suzuki szalon nyílt Tatabányán Új Suzuki szalon nyílt Tatabányán Az Opel továbbra is vezeti a hazai személyautó eladásokat A sokoldalú ötüléses megérkezett a Fordtól Megelőzheti német versenytársait a Lexus Megelőzheti német versenytársait a Lexus
 
A Mitsubishi előzetes bepillantást enged a legújabb ASX modellbe

A Mitsubishi előzetes bepillantást enged a legújabb ASX modellbe

2012. április 04.
2010-es bemutatása óta mintegy 210 ezer darab ASX modell talált gazdára világ- szerte...
Részletek
Mitsubishi ASX2010-es bemutatása óta mintegy 210 ezer darab ASX modell talált gazdára világszerte – ebből 110 ezer darab Európában és Oroszországban –, vagyis az autó globális sikernek bizonyult a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) számára, akárcsak a vállalat által tervezett innovatív és rugalmasan alkalmazható Project Global építési mód számára.

Erre a stabil alapra épül a kompakt crossover felfrissített változata, amit a Mitsubishi Motors ma mutat be a világon első alkalommal a 2012-es New York-i Nemzetközi Autókiállításon. A legújabb ASX átformált orr-részének lágyabb vonalvezetése a Mitsubishi formanyelvének fokozatos átalakulását testesíti meg; az új a dizájn vezérlőelve a “mérnöki stílus” és a “Szilárd – Biztonságos – Egyszerű” formavilág.

A hasonlóképpen megformált hátsó lökhárítóban is megismétlődik az orr-rész stílusa. Az amerikai piacra szánt felszereltségi szintek minden esetben új, 18 colos könnyűfém keréktárcsákat is tartalmaznak.
Az amerikai piacra szánt modellek további fejlesztései többek közt:

•új szövetkárpitok,
•új krómbetétek az első ajtókon,
•új középkonzol,
•Négykerékhajtás Kapcsoló (AWC) az eddigi forgókapcsoló helyett nyomógombbal,
•újratervezett multi-link hátsó futómű a még jobb irányíthatóság és gördülési komfort érdekében.

Mitsubishi ASXA még 2012-ben piacra lépő, megújult ASX modellhez megrendelhetők a vállalat népszerű hajtásláncai, például az MMC népszerű 4N1 Clean Diesel erőforrásának nemrégiben bemutatott, alacsony(abb) károsanyag-kibocsátású 1.8 DiD változata 127 g/km CO2-kibocsátással és 116 LE teljesítménnyel. Az európai modellváltozat részletes műszaki adatai később, a piaci bevezetés előtt kerülnek nyilvánosságra.


További cikkek

A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
A Nissan feltölti Európa városait
Még markánsabb személyiségű Renault Sport kivitelek
Kulcsszavak:
 
A BMW Concept 4 tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon A BMW Concept 4 tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon Indulhat a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar stratégiai szövetsége Indulhat a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar stratégiai szövetsége A Jazzy Street augusztus 31-i adásába a Frankfurti Autószalon újdonságai érkeznek, de lesz fekvőrendőr is, meg RallyCafé előzetes! A Jazzy Street augusztus 31-i adásába a Frankfurti Autószalon újdonságai érkeznek, de lesz fekvőrendőr is, meg RallyCafé előzetes! Mercedes-Benz használt személyautók, garantáltan átvizsgálva Mercedes-Benz használt személyautók, garantáltan átvizsgálva A Mitsubishi előzetes bepillantást enged a legújabb ASX modellbe Tarlós: a cél egy kényelmes város kialakítása
 
Regisztrációs adó bevezetését tervezi a leendő szlovák kormány

Regisztrációs adó bevezetését tervezi a leendő szlovák kormány

2012. április 04.
Regisztrá- ciós adó bevezetését tervezi a luxus és a felső közép kategóriába tartozó...
Részletek
Regisztrációs adó bevezetését tervezi a leendő szlovák kormányRegisztrációs adó bevezetését tervezi a luxus és a felső közép kategóriába tartozó személygépkocsikra a leendő szlovák kormány - adta hírül a pénzügyminiszteri poszt várományosa, Peter Kazimír közlését megerősítve a Hospodárské Noviny, szlovák gazdasági napilap pénteken.

A pénzügyi tárca leendő vezetője szerint a regisztrációs adó összegét vélhetően a gépkocsik motorja hengerűrtartalmának és káros anyag kibocsátásának függvényében állapítanák meg. Az új adó bevezetését a költségvetési deficit csökkentésének szükségessége indokolja.

"Biztos nem a Skodákat érinti majd a dolog" - utalt Peter Kazimír az új adó által érintett gépkocsi kategóriákra. A regisztrációs adó azonban így is évi több ezer gépkocsit érinthetne, hiszen Szlovákiában csak februárban csaknem 800, a prémiummárkák csoportjába tartozó új személygépkocsit regisztráltak. Peter Kazimír az adó lehetséges összeghatárait nem pontosította.

Robert Fico leendő kormányának gazdasági intézkedései kapcsán a pozsonyi sajtó által az utóbbi hetekben többször idézett közgazdászok, ódor Lajos és Michal Horváth szerint a regisztrációs adó vélhetően progresszív adó lesz, felső összeghatára pedig alighanem 1.500 euró körül mozog majd. Egy ilyen forgatókönyv esetén a regisztrációs adó akár évi 24 millió euró költségvetési többletbevételt hozhatna a leendő szlovák kormánynak.

Robert Fico kormánya a sajtóértesülések szerint a regisztrációs adó bevezetése mellett a felső árkategóriába tartozó lakhatási célú ingatlanok adóterheit is növelni szándékozik. Gazdasági elemzők becslései szerint egy ilyen intézkedéstől 120 millió euró körüli plusz bevételt remélhetne az állam.

Regisztrációs adó bevezetését tervezi a leendő szlovák kormányA pénzügyminisztérium alá tartozó Pénzügy politikai Intézet (IFP) - a költségvetési deficit csökkentése kapcsán - a héten kiadott állásfoglalásában az egészségtelen élelmiszerek többletadója bevezetésének lehetőségét is fontolgatja. A "hamburgeradóként" elhíresült plusz adó kapcsán az IFP Magyarország, Dánia, Belgium és Finnország példáját említi. Egyelőre azonban Szlovákiában nem hoztak nyilvánosságra egy ilyen irányú többletadó bevezetésével kapcsolatos hatástanulmányt.A közkiadások 2013 és 2015 közötti időszakára vonatkozó keretszámainak - a szlovák pénzügyminisztérium által a napokban véleményezési eljárásba utalt - ajánlása szerint a leendő szlovák kormánynak csaknem 1,2 milliárd euró többletbevételt kell előteremtenie, vagy ugyanekkora összeget kell lefaragnia a jövő évi költségvetésből, ha tartani kívánja a költségvetési deficit az EU által igényelt 2,9 százalékos célértékét.
A közkiadások csökkentése kapcsán Robert Fico a héten kijelentette: deficitcsökkentő kormányprogrammal állnak elő.

További cikkek

Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett
Már rendelhető a vadonatúj Volvo V40
A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Kulcsszavak:
 
A ŠKODA világszintű kiszállításai júliusban ismét növekedtek A ŠKODA világszintű kiszállításai júliusban ismét növekedtek Bemutatkoznak a minden részletükben megújult Volvo S80, V70 és XC70 modellek Bemutatkoznak a minden részletükben megújult Volvo S80, V70 és XC70 modellek Az Audi új lengéscsillapító-rendszert fejlesztett ki Az Audi új lengéscsillapító-rendszert fejlesztett ki Agilis utcai sportautó lett a Honda Civic Type R Agilis utcai sportautó lett a Honda Civic Type R Regisztrációs adó bevezetését tervezi a leendő szlovák kormány Szerződést hosszabbít a VT-Transmannal a BKK
 
A Ford Mustang minden idők legférfiasabb autója

A Ford Mustang minden idők legférfiasabb autója

2012. április 04.
Egy nemzetközi felmérés szerint a a 2014-ben 50 éves évfordulóját ünneplő Ford Mustang ...
Részletek
Ford MustangEgy nemzetközi felmérés szerint a a 2014-ben 50 éves évfordulóját ünneplő Ford Mustang minden idők legférfiasabb autója. Az 1964-ben bemutatott, és már abban az évben a versenypályákon és a filmvásznon, a James Bond-sorozat Goldfinger című epizódjában is feltűnő, azóta legendássá vált modell valóban az amerikai ’muscle car’ megtestesítője.

A Bluebeards Revenge átlan végzett felmérés során a Ford Mustang a szavazatok 21%-át megszerezve nyerte el a ’Minden idők legfériasabb autója’ címet, olyan versenytársakat maga mögé utasítva, mint a 15%-al második helyen végző Aston-Martin DB7, vagy a 13%-ot elérve a dobogó harmadik fokára felálló Range Rover. érdekesség, hogy a Porsche-Lamborghini-Ferrari hármas csupán a lista 8-9-10. helyén végzett.

"A Mustang valóban az igazi férfiak autója, és teljes joggal érdemli meg a ’Világ legfériasabb autója címet’. – fogalmazott Nick Gibbens, a Bluebeards Revenge szóvivője az eredménnyel kapcsolatban.
A felmérésben résztvevők egyébiránt a legkevésbé férfias – avagy megfordítva a legnőiesebb - autók listájára is szavaztak, itt a Ford Ka a harmadik helyen végzett.

A Ford Mustang-nak valóban minden generációja a férfias teljesítményautók csúcsát képviselte, a legutóbb a ’Főnök visszatért’ jelszóval beharangozott, 30 év után visszatért Ford Mustang Boss 302 aratott hatalmas nemzetközi sikert, számos díjat bezsebelve. Ennek megfelelően hatalmas várakozás övezi, hogy mivel rukkol elő a Ford a modell születésének közelgő 50 éves évfordulójára.

Ford Mustang

További cikkek


A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Kéttagú modellcsalád - Lexus GS 450h és GS 250
Vezetőközpontú sportkocsi – Toyota GT 86
Kulcsszavak:
 
Új technológiákkal érkezik a továbbfejlesztett Ford S-MAX és Ford Galaxy Új technológiákkal érkezik a továbbfejlesztett Ford S-MAX és Ford Galaxy Ha szombat, akkor Jazzy Street Ha szombat, akkor Jazzy Street Nyolcvan napos, világ körüli utazásra indul két HondaJet-tulajdonos Nyolcvan napos, világ körüli utazásra indul két HondaJet-tulajdonos Az új Volvo FMX-et olyan könnyű irányítani, hogy még egy hörcsög is átveheti a kormánykereket Az új Volvo FMX-et olyan könnyű irányítani, hogy még egy hörcsög is átveheti a kormánykereket Így képzeli el a Toyota autómegosztó szolgáltatásait és haszongépjárműveit Így képzeli el a Toyota autómegosztó szolgáltatásait és haszongépjárműveit
 
Megállapodott a főváros a BKV-nak hitelező bankokkal

Megállapodott a főváros a BKV-nak hitelező bankokkal

2012. április 04.
Meg- állapodott Tarlós István főpolgár- mester és a BKV-nak hitelező kilenc bank...
Részletek
BKVMegállapodott Tarlós István főpolgármester és a BKV-nak hitelező kilenc bank - tájékoztatta Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a felek a fővárosi és az állami garanciavállalás alapján aláírták azt a "stand still" megállapodást, ami lehetővé teszi a megörökölt - jelenleg 63,1 milliárd forintos, idén lejáró - BKV-adósságállomány refinanszírozását. Ez gyakorlatilag a BKV megmenekülését jelenti - közölte a Városháza.
A kommunikációs igazgató jelezte azt is, hogy Tarlós István megegyezett Varga Mihállyal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral és Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkárral a BKV hosszú távú finanszírozásának várható főbb elemeiről is, a részletes megállapodások kidolgozása folyamatban van.

A főváros a közleményben köszönetet mondott a kormánynak az együttműködésért és a támogatásért, valamint a bankoknak segítőkész hozzáállásukért. A kabinet a múlt héten döntött arról, hogy megkapja az állami garanciát a hiteleihez a főváros, s rajta keresztül a tömegközlekedési társaság. A BKV-nak hitelező bankok vezetői korábban ehhez kötötték a további lépéseket az adósságállomány kezeléséhez.
Az Országgyűlés tavaly december végén a központi költségvetésben rögzítette, hogy a BKV idén 32 milliárd forintos normatív támogatást kap, azonban az összeget március végéig zárolták. A határozat szerint a forrást csak akkor használhatja fel a társaság, ha a főváros megalkotta a közösségi közlekedés hosszú távú fenntarthatóságát biztosító koncepciót.

BKVA főpolgármester korábban többször jelezte, hogy a múlt egyik nagy problémája a működés finanszírozása, amely húsz éve megoldatlan, a másik az adósságállomány kezelése és rendezése. A társaságot 2002-ben konszolidálták, de egy 2004-ben felvett hitel nyomán mára ismét több tízmilliárdos adóssága keletkezett, amelynek jelentős részét idén kell visszafizetni. A harmadik problémának a járműállomány "extrém" elhasználódását nevezte.

Tarlós István akkor azt is ismertette: ha a helyzet így marad, akkor a főváros nem fog tudni az uniós szabályok szerint új közszolgáltatási megállapodást kötni a BKV-val április végén. A szerződés nélkül nem állhatnak ki a járművek a garázsokból, emellett veszélyben lenne a 4-es metró 181 milliárd forintos támogatása is. Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, akit a tárca jelölt ki a BKV finanszírozásával kapcsolatos egyeztetésekre, január végén azt mondta: a kormány egy 1 plusz 1 forintos elvet akar érvényesíteni a közlekedési társaság támogatásával kapcsolatban, azaz minden 1 forint kormányzati támogatás mellé 1 forint önkormányzati forrást szeretnének.

A Fővárosi Közgyűlés január végén 9 milliárd forintos kölcsönt szavazott meg a BKV-nak április 30-ig, illetve további 6 milliárd forint támogatást nyújtott a cégnek. Egy hónappal később pedig úgy alkották meg a főváros költségvetését, hogy a főpolgármester szavai szerint "kifeszítették" a várost a BKV-val kapcsolatos kormányzati feltételek teljesítése érdekében. Varga Mihály egy februári egyeztetés után azt mondta: a kormány nem tudja átvenni a fővárostól a BKV-ra vonatkozó tulajdonosi jogosítványokat, de fontosnak érzi, hogy Budapest képes legyen kezelni és megoldani a közlekedési cég problémáját.

BKVSzavai szerint olyan hosszú távú keretrendszert kell kialakítani a BKV működésével kapcsolatban, amely a kormányzatnak sem jelent rendkívüli intézkedéseket. A főváros hosszú távú finanszírozási koncepciója, amelynek kidolgozásában a Századvég Gazdaságkutató és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is részt vett, február 21-én készült el. A városvezetés szerint a 12-14 pontból álló javaslatcsomagból 2-3 elem elfogadása elegendő a BKV életben tartásához. A koncepcióban az elméleti alternatívák mindegyikét felsorolták, és jelezték a vonatkozó érveket és ellenérveket.


További cikkek


A kormány elvi garanciát vállal a BKV 2012-ben lejáró hitelállományára
Szerdán megoldódhat a BKV problémája
A Stadler cég nyerte a GYSEV motorvonat tenderét
Kulcsszavak:
 
Megállapodott a főváros a BKV-nak hitelező bankokkal A Continental új 3. generációs pótkocsiabroncsa már kapható a kereskedésekben Már csak 1 hét és startol az Open Road Fest! Már csak 1 hét és startol az Open Road Fest! iM-4: a Suzuki új összkerékhajtású minitanulmánya iM-4: a Suzuki új összkerékhajtású minitanulmánya Az új Bosch iBooster- Az elektromos mobilitás és a vezetőtámogató rendszerek technikája Az új Bosch iBooster- Az elektromos mobilitás és a vezetőtámogató rendszerek technikája Megállapodott a főváros a BKV-nak hitelező bankokkal 2014-től elektronikus jegyrendszert vezethetnek be a BKV-nál
 
A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját

A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját

2012. április 04.
Az új, áramvonalas kialakítású járművek új etalont állítanak fel az ágazatban.
Részletek
PeterbiltAz új, áramvonalas kialakítású járművek új etalont állítanak fel az ágazatban.

A PACCAR a Kentucky állambeli Louisville-ben megrendezett haszonjármű-vásáron bemutatta számos technológiai újítással ellátott, az iparágban legfejlettebbnek számító, áramvonalas teherautóit, a Kenworth T680-at és a Peterbilt Model 579-et.„Ezek az izgalmas, új járművek olyan négy éve tartó, 400 millió dollárnyi beruházással végrehajtott fejlesztések eredményeképpen jöttek létre, melyek során precíziós vágású alumíniumfülkék teljes termékcsaládját alakítottuk ki, és fejlett robotizált gyártási technológiákat vezettünk be. A műszaki programot a PACCAR átfogó finanszírozási- és alkatrészprogramjai is támogatják” – mondta Mark Pigott, a PACCAR elnök-vezérigazgatója. „Az új Kenworth T680 és a Peterbilt Model 579 fejlesztésére költött jelentős összeg a cég stratégiai növekedési tervének része, melyet a PACCAR kiváló működési eredményének és mérleg szerinti eredményének köszönhetően képes finanszírozni.”

Pigott hozzátette: „A prémium kategóriás, aerodinamikus kialakítású, 2,1 méter széles fülkével ellátott teherautókat az üzemanyagtakarékos PACCAR MX motor hajtja. A járművek kiemelkedő megbízhatóságot és teljesítményt nyújtanak, alacsony üzemeltetési költségek mellett. Az új teherautók a PACCAR MX-13 dízelmotorral vannak ellátva, amely 380-tól 485 lóerőig, és akár 2370 Nm-ig terjedő nyomatékú teljesítményváltozatokban kapható.”

Peterbilt


További cikkek


ígéretes jövő előtt áll a Bio-DME, mint járműüzemanyag
Van értelme a fenntartható fejlődésnek
Forgalomba helyezték az első Scania Euro 6 járműveket
Kulcsszavak:
 
A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját Taxival a jövőbe Környezetbarát motor és számtalan frissítés az új Opel Meriván Környezetbarát motor és számtalan frissítés az új Opel Meriván A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját Megrendezésre került az I. Ipari Döntéshozó Találkozó A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját Bemutatkozott Genfben az AYGO A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját Új Ferrari Szalon a Bank Centerben
 
Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett

Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett

2012. április 04.
Az áramvonalas stílust és a dinamikus teljesítményt az összkerék- -meghajtás...
Részletek
Ininiti G SedanAz áramvonalas stílust és a dinamikus teljesítményt az összkerék-meghajtás biztonságával ötvöző G37x S az Ininiti G Sedan modellválasztékának legújabb tagja. Ez a G modellcsalád első olyan változata, amelynél az Infiniti legsportosabb S felszereltségéhez összkerék-meghajtású rendszer (AWD - All-Wheel-Drive) párosul. Korábban kizárólag a GT változatokat lehetett összkerék-meghajtású rendszerrel (AWD - All-Wheel-Drive) rendelni.

A többi G modellhez hasonlóan a G37x S hajtásáról is egy 3,7 literes, 320 lóerős V6 motor gondoskodik, amely egy váltófülekkel felszerelt 7 fokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódik – ezzel a hajtáslánccal az autó mindössze 6,0 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ára. Az Infiniti nyomatékérzékeléssel ellátott összkerék-meghajtású rendszere (AWD - All-Wheel-Drive) gyakorlatilag bármilyen időjárási és útviszonyok között lendületes vezetést garantál. Az autó végsebessége 240 km/h, hivatalos vegyes üzemanyag-fogyasztása 11,0 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 255 g/km.

Az Infiniti különleges és egyedi stílusát, tulajdonságait és technológiáját kínáló, legújabb G modell már 14.173.300.- forinttól kapható. A G37x S a 2012-es G modellválaszték egyetlen összkerék-meghajtású tagja, amely olyan, az S felszereltségre jellemző felszerelésekkel rendelkezik, mint a vörös „S” kategóriajelző külső embléma, a 18 colos, sportos kialakítású könnyűfém keréktárcsák és a sötétített fényszórók. Belső terében sportülések (14 ponton, elektromosan állítható vezetőüléssel), valamint alumínium pedálok és lábtartó várja az utasokat. A G37x S felszereltségéhez tartozó Multimédiás csomag merevlemezzel felszerelt navigációs- és hangrendszert, 10 hangszórós Bose® Premium Sound System audio rendszert, tolatókamerát és nagy felbontású, érintőképernyős kijelzőt tartalmaz.

Ininiti G SedanA G37x S a megújult megjelenésű G modellcsaládba illeszkedik. A kínálat csúcsán álló (14.866.300.- forinttól kapható) G37 S Premium az aktív négykerék-kormányzásnak (4WAS - 4-Wheel Active Steering), a sportos fékrendszernek és a folyadéksúrlódásos, korlátozottan önzáró differenciálműnek (LSD - Limited Slip Differential) köszönhetően kiemelkedő hírnevet szerzett a vezetés szerelmesei körében. Számos elektronikus biztonsági felszerelése között az intelligens távolság- és sebességtartó automatika (ICC - Intelligent Cruise Control) és az intelligens vészfék-asszisztens (IBA - Intelligent Brake Assist) is megtalálható.

A választék két GT modellt tartalmaz, amelyek jelenleg kizárólag hátsókerék-meghajtással rendelhetők. A bőrülésekkel, a memória funkcióval és elektromosan állítható deréktámasszal ellátott vezetőüléssel, valamint fűtött első ülésekkel felszerelt G37 GT már 12.541.600.- forintért kapható. A többek között Multimédiás csomaggal és napfénytetővel kiegészített G37 GT Premium ára 13.665.300.- forinttól indul.

Az európai piacon továbbra is a G37 a belépőmodell, amely már 12.033.600.- forinttól rendelhető. Alapfelszereltsége olyan tételeket tartalmaz, mint a Shodo hatású alumínium díszítő betétek, a 18 colos könnyűfém keréktárcsák, az adaptív bi-xenon fényszórók, az öngyógyító fényezés (Scratch Shield Paint), az i-Key könnyű beszállás funkcióval, valamint az  elektromosan állítható első ülések és kormányoszlop.
A 2012-es G modellcsaládot a változatlan formában gyártott G37 Coupé (14.181.007.- forinttól) és a G37 Convertible (16.528.047.- forinttól) teszi teljessé.

További cikkek

Már rendelhető a vadonatúj Volvo V40
Kéttagú modellcsalád - Lexus GS 450h és GS 250
A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Kulcsszavak:
 
Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett Tarlós: a cél egy kényelmes város kialakítása Új motorokat és információs, illetve szórakoztató rendszereket kap a Volkswagen Tiguan Új motorokat és információs, illetve szórakoztató rendszereket kap a Volkswagen Tiguan Már elindult a ŠKODA új prágai ötletműhelyének tesztidőszaka Már elindult a ŠKODA új prágai ötletműhelyének tesztidőszaka Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett Bajnok a Mazda Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett A Ryanair egymillió eurót költ reklámra, feljelenti a Wizz Air-t
 
Indul az idei roncsautó-program Romániában

Indul az idei roncsautó-program Romániában

2012. április 04.
Megkezdő- dött az idei roncsautó- -program Romániá- ban. Szerdától a program ...
Részletek
Indul az idei roncsautó-program RomániábanMegkezdődött az idei roncsautó-program Romániában: szerdától a programban résztvevő, roncstelepekre leadott, tíz évnél öregebb autókért 3800 lejes (250 ezer forint) értékjegyeket kapnak a tulajdonosok - közölte az MTI-vel Borbély László, Románia környezetvédelmi és erdészeti minisztere.

Az értékjegyeket, amelyekkel néhány éve szabadon lehet kereskedni, új autók vásárlásához lehet felhasználni, egy autó megvételénél legtöbb három értékjegyet. Borbély László szerint az utóbbi két évben 300 ezer környezetszennyező autót sikerült kivonni így a forgalomból. 2010-ben 200 ezer, tavaly pedig 116 ezer régi autót adtak le roncstelepre.     "Egyelőre, 30 ezer autóra van pénz a környezetvédelmi alapnál, de bármikor tudjuk módosítani, ha többen lesznek. Minden évben ki tudtuk pótolni, amikor igény volt rá" - mondta a tárca vezetője.    

Romániában először 2005-ben hirdették meg az autópark megújítását szolgáló roncsautó-programot, amely az utóbbi években, az értékjegyek kereskedelmének liberalizálása után vált igazán népszerűvé.     "Egyrészt eltűnnek a használt autók és nem szennyeznek, másrészt támogatjuk az állampolgárt, hogy vegyen olyan új autót, amely sokkal kevésbé károsítja a környezetet" - magyarázta Borbély. A környezet védelmét szolgáló programnak gazdaságélénkítő szerepet is szántak."Ha nem lett volna roncsautó-program 2010-ben és 2011-ben, az autógyártók nagyon nehezen vészelték volna át ezt a két évet. Ebben a két évben 100 ezer autót adtak el Romániában a roncsautó programban, ebből több mint 40 ezer hazai gyártmányú volt" - mondta Borbély László.    

DaciaA romániai autókereskedők korábban attól tartottak, hogy az idén nem jut pénz a roncsautó-programra, mivel a bukaresti kormány ezt a 2007 előtt forgalomba került járművek időközben felfüggesztett regisztrációs adójából akarta finanszírozni. A regisztrációs adót a 2007 előtt forgalomba íratott autók első tulajdonoscseréje alkalmával kellett volna kifizetni, de a vonatkozó rendelkezés hatályba lépését a januári kormányellenes tüntetések idején egy évvel elhalasztották.
A gazdasági sajtó becslése szerint a halasztás az idén negyedmilliárd lejes bevételkiesését jelent a román környezetvédelmi alapnak.

További cikkek

Van értelme a fenntartható fejlődésnek
Márciusban 7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma
Autópálya-építési tervek Romániában
Kulcsszavak:
 
A YAMAHA bemutatja rendőrflottájának új tagját, a Tricity 125-öt A YAMAHA bemutatja rendőrflottájának új tagját, a Tricity 125-öt Ha szombat akkor Jazzy Street – a február 16-i adásának tartalmából Ha szombat akkor Jazzy Street – a február 16-i adásának tartalmából Toyotával utaznak a szegedi kézilabdások Toyotával utaznak a szegedi kézilabdások Megnyílt az ALDI első három diszkont benzinkútja Magyarországon Megnyílt az ALDI első három diszkont benzinkútja Magyarországon A BMW Group eddigi legeredményesebb májusát könyvelhette el idén A BMW Group eddigi legeredményesebb májusát könyvelhette el idén
 

Találatok száma: 11493 Megjelenítve: 11021 - 11030