Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11021 - 11030
Augusztustól újabb vonalakon állít forgalomba alacsonypadlós buszokat a BKK

Augusztustól újabb vonalakon állít forgalomba alacsonypadlós buszokat a BKK

2012. augusztus 03.
A Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz -üzemel- tetési modell részeként augusztus...
Részletek
Volvo 8500A Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz-üzemeltetési modell részeként augusztus 1-jétől újabb vonalakon biztosítja alacsonypadlós autóbuszok közlekedését. A BKK célja, hogy a buszhálózat minden vonalán biztosított legyen minél előbb az esélyegyenlőség és az akadálymentes szolgáltatás. A járműveket a BKK megbízásából a VT-Transman üzemelteti – a Dániából használtan vásárolt Volvo 8500-asok szerdától állnak majd forgalomba olyan vonalakon, amelyeken eddig nem tudtuk biztosítani akadálymentes járművek közlekedését.

A BKK az autóbusz ágazatban folyamatosan bővíti az alacsonypadlós autóbuszok számát, illetve a kiszolgált vonalak körét. Csak 2012-ben 105 darab használt alacsonypadlós busz és trolibusz áll forgalomba Budapesten a BKK megrendelésére a BKV és a VT-Transman szolgáltatásában, ez pedig jelentősen bővíti az akadálymentesen hozzáférhető vonalak számát.

2012. augusztus 1-jétől, szerdától újabb viszonylatokon állnak forgalomba alacsonypadlós járművek. A BKK megrendelése nyomán a VT-Transman Kft. által beszerzett és üzemeltetett Volvo 8500-as típusú autóbuszok olyan vonalakon kezdik meg budapesti közlekedésüket, ahol eddig nem jártak alacsonypadlós járművek. Ilyenek a Széll Kálmán térről a budai hegyvidékre induló 21-es, 21A, 128-as, 129-es és 149-es viszonylatok, melyeken eddig forgalomtechnikai és műszaki okok miatt nem nyílt lehetőség a meglévő járműtípusokkal való közlekedésre, azonban a Volvo 8500-as típusú járművek sikeresen vizsgáztak és alkalmasak arra, hogy ezeken a viszonylatokon járjanak. így új városrészekben tudunk alacsonypadlós szolgáltatást biztosítani.

Volvo 8500A VT-Transman Kft. az összesen 21 darab, Dániából beszerzett használt, légkondicionált Volvo-Aabenraa 8500-as autóbuszból 19-et állít forgalomba a BKK megbízásából. A részben alacsonypadlós autóbuszok 32 ülőhellyel rendelkeznek, forgalomba állításuk a régi Ikarusok felújítását váltja ki és lehetővé teszi az öreg járművek leselejtezését. új buszok forgalomba állításán ezzel párhuzamosan dolgozunk: jelenleg is zajlik egy, összesen 150 új autóbusz forgalomba állítására vonatkozó tender, ennek eredménye szeptemberre várható.
A Volvo 8500-asok további vonalakon is forgalomba állnak, így a 71-es, 87-es, 87A, 141-es, 152-es, 179-es és 187-es viszonylatokon szintén találkozhatnak majd velük utasaink. Még augusztus folyamán értékelni fogjuk a tapasztalatokat, így elképzelhető, hogy az autóbuszok más vonalakon fognak megjelenni ezt követően.

A jövőben az autóbusz ágazatban folyamatosan bővítjük az akadálymenetes hálózatunkat, így is segítve mozgásukban korlátozott, idős, illetve kisgyermekes utasainkat.

További cikkek

újabb buszsávok nyílnak meg a kerékpárosok számára
Gyártásban az új Ford Transit és Tourneo Custom
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Kulcsszavak:
 
Jövő évtől közlekedhetnek Kaliforniában a vezető nélküli autók Jövő évtől közlekedhetnek Kaliforniában a vezető nélküli autók Tovább bővülhet az új személyautók forgalomba helyezése az importőregyesület szerint Tovább bővülhet az új személyautók forgalomba helyezése az importőregyesület szerint Augusztustól újabb vonalakon állít forgalomba alacsonypadlós buszokat a BKK Iveco páncélozott járművek a moszkvai katonai parádén Újabb akadálymentes villamosok és trolibuszok állnak forgalomba Budapesten Újabb akadálymentes villamosok és trolibuszok állnak forgalomba Budapesten Augusztustól újabb vonalakon állít forgalomba alacsonypadlós buszokat a BKK Veterán autócsodák találkoznak Biatorbágyon
 
Zsugorodik a német autópiac

Zsugorodik a német autópiac

2012. augusztus 03.
Német- országban 5 százalékkal zsugorodott júliusban az új gépkocsik piaca, a regisztrált...
Részletek
Zsugorodik a német autópiacNémetországban 5 százalékkal zsugorodott júliusban az új gépkocsik piaca, a regisztrált új autók száma 248 ezerre csökkent - mutatják a német gépkocsi importőrök szövetségének (VDIK) csütörtökön közzétett előzetes adatai.

Az év első hét hónapjában 1,88 millió új autót helyeztek forgalomba, nagyjából ugyanannyit mint egy évvel korábban. A felmérés szerint azonban a gépkocsik 30 százalékát nem közvetlenül a fogyasztók vásárolják meg, hanem a gyárak és márkakereskedőik veszik át, ezt az iparágban "önregisztrációnak" hívják. Ezek közül a kocsik közül sok nagy árengedménnyel a használt autó piacra kerül. Rossz jelnek tartják, hogy a luxusmárkák körében is nő az önregisztráció.

"Ez a módszer lényegében a részvényesek félrevezetése, azt a látszatot keltik mintha tényleg eladták volna az autókat" - mondta Ferdinand Dudenhoeffer iparági szakértő. Marc Odinius, a frankfurti Dataforce kutatóintézet vezérigazgatója szerint maguknak a gyáraknak a részesedése a 2009. évi 5,5 százalékról 9 százalékra nőtt az új gépkocsik piacán. Németország Európa legnagyobb autópiaca.

További cikkek

A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Audi A1 e-tron a Német Olimpiai Csapat számára
Magyarország legjobb női vezetője kerestetik!
Kulcsszavak:
 
Zsugorodik a német autópiac Európában Fiat vagy Abarth néven fut majd a Mazda MX-5 modellpárja Zsugorodik a német autópiac A Toyota összesített gépjármű-gyártása meghaladta a 200 milliós darabszámot Zsugorodik a német autópiac Több helyen ónos eső, helyenként köd nehezíti a közlekedést Fiat 500L Living az 500-as család legújabb tagja Fiat 500L Living az 500-as család legújabb tagja Világszerte megünnepelték Henry Ford születésének 150. évfordulóját Világszerte megünnepelték Henry Ford születésének 150. évfordulóját
 
Opel Zafira Tourer: új 1.4 Turbo gázautó, 140 lóerővel

Opel Zafira Tourer: új 1.4 Turbo gázautó, 140 lóerővel

2012. augusztus 03.
Az Opel új, gázüzemű változattal bővíti a Zafira Tourer kínálatát ...
Részletek
Opel Zafira TourerAz Opel új, gázüzemű változattal bővíti a Zafira Tourer kínálatát: itt a 103 kW/140 LE teljesítményű 1.4 LPG Turbo ecoFLEX. Kedvező üzemköltségű, gázzal és benzinnel egyaránt működő hajtóművének nyomatéka is változatlan maradt (200 Nm 1.850 – 4.900 min-1). Ezáltal ugyanolyan sokoldalú a Zafira Tourer hajtómű-kínálata, mint belső terének variálhatósága.

A hétüléses kompakt egyterűek kategóriájában az Opel ritka kivételként hoz forgalomba benzin-, dízel, CNG (Compressed Natural Gas) és LPG (Liquefied Petroleum Gas) üzemű motorokat. Az utóbbi kivitelű Zafira Tourer 1.4 LPG Turbo ecoFLEX  fogyasztása 8,6 liter autógáz 100 kilométeren, ami megfelel 139 gramm CO2 per kilométernek (benzinnel: 6,7 l/100 km, 156 g CO2/km). LPG-üzemben a hajtóanyag-költség 40 százalékkal kevesebb, mint benzinnel (bázis: átlagos szuperbenzin liter-ár 1,60 euró; LPG-ár 0,76 euró), szóval nemcsak a szén-dioxid kibocsátás csökken, hanem a pénzkiadás is.

A Zafira Tourer LPG megjelenésével kilenc modellre bővült az Opel különböző kategóriákra kiterjedő gázautó-flottája: a Corsa (három- és ötajtós) mellett készül a Meriva és az Astra (ötajtós és Sports Tourer), valamint az Insignia (négy- és ötajtós limuzin, Sports Tourer).

Hosszabb hatótáv gázüzemmel

A Zafira Tourer LPG 1.4-es turbómotorját cseppfolyós gázra optimalizálták: megerősítették a szelepeket és a szelepfészkeket, áthangolták a motorelektronikát. Mivel a 60 liter effektív hasznos térfogatú gáztartály a padló alatt van, megmaradt a Zafira Tourer nagy csomagtere és variálhatósága, illetve a „Lounge-ülésrendszer“. Egy feltöltéssel 650 kilométert lehet megtenni, sőt a benzintank kihasználásával akár 1.500-at is. Gázról benzinüzemre problémamentes az átváltás: a gáztartály kiürülésekor automatikus, de kézzel is lehetséges, egy műszerfali kapcsolóval, amelyben fénydióda jelzi a gázüzemet. Ha benzinnel jár a motor, a dióda kialszik. A gáz- és a benzinkészletet ugyanaz a műszer mutatja.

Opel Zafira TourerGyári beépítés: helytakarékos, biztonságos, garanciális

A gyárilag beépített gázberendezés több előnyt hoz magával az utólag beszereltekkel szemben. Először is már a kifejlesztésekor elsődleges szempont volt a biztonság. Az Opel például külön törésteszteket hajtott végre a gáztartállyal és egyéb szerkezeti elemekkel. Azokat, amelyek karambolnak kitett területeken vannak elhelyezve, optimálisan integrálták a karosszéria-struktúrába.

Mivel a Zafira CNG gáztartálya helytakarékosan a padlólemez alá került, ugyanannyit lehet pakolni az autóba. így a korszerű autógáz-technikát az Opelre jellemző minőségben, tartós megbízhatósággal és garanciával, közvetlenül a gyártól kapja a vevő.

A Zafira Tourer LPG-változata – a többi Opel LPG-modellhez hasonlóan – a külön szériákra és járműmódosításokra szakosodott Opel Special Vehicles GmbH (OSV) leányvállalatnál készül. Az OSV székhelye közvetlenül az Opel törzsüzeme mellett van, Rüsselsheimben.

Autógáz: környezetbarát, jutányos és mindenütt kapható

Számos előnye miatt egész Európában kedvelt a gázautózás – nem is csoda, hiszen üzemanyaga felébe kerül a szuperbenzinnek. ám nemcsak a pénztárca javára válik, hanem a környezetének is: a gázautók mintegy 15 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a hagyományos hajtásúak. Itthon is egyre több benzinkútnál kapható autógáz, Európában több mint 35.000 a számuk.

További cikkek

új Astra BiTurbo: minden idők legerősebb dízel-Astrája
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
Csökkent a nyeresége, a BMW bizakodó
Kulcsszavak:
 
A Volkswagen Haszonjárművek Hollywood szállítója A Volkswagen Haszonjárművek Hollywood szállítója A közép-európai átlagon felül nőtt a Lufthansa-csoport utasforgalma Magyarországon A közép-európai átlagon felül nőtt a Lufthansa-csoport utasforgalma Magyarországon Seat Ibiza - összekapcsolhatóság, formatervezés és dinamizmus a fiatalos életstílushoz Seat Ibiza - összekapcsolhatóság, formatervezés és dinamizmus a fiatalos életstílushoz Stílusosan érkezett meg a vadonatúj Toyota Aygo Magyarországra Stílusosan érkezett meg a vadonatúj Toyota Aygo Magyarországra A SEAT az első vállalat, amely két-három hét alatt biztosítja a gépkocsi kiszállítását A SEAT az első vállalat, amely két-három hét alatt biztosítja a gépkocsi kiszállítását
 
A Jazzy Street augusztus 4.-i adásának tartalmából

A Jazzy Street augusztus 4.-i adásának tartalmából

2012. augusztus 03.
Műsorunkat, a 90.9 Jazzy rádióban hallhatják szombaton délelőtt 09 és 10 óra között, illetve ha ...
Részletek
A Jazzy Street augusztus 4.-i adásának tartalmábólMűsorunkat, a 90.9 Jazzy rádióban hallhatják szombaton délelőtt 09 és 10 óra között, illetve ha lemaradtak volna róla, hétfőn este 20 és 21 óra között várja önöket az ismétlés.

A mostani műsort a Ferrarival indítjuk. A beszélgetés apropóját a július végén megnyitott új bemutató terem adja, így azután rögtön körül is nézünk a Forma 1-ben is aktív márka új modelljei között. Megtudhatjuk, hogyan néz ki a modellek közötti hierarchia, néhány kulisszatitkot is kibeszélünk, és arról is fellebbentjük a fátylat, hogy vajon ki áll a világon csak egyetlen példányban legyártott Ferrari 478 SP12 EC mögött . . .

Gurultunk a Mazda 3 MZR CD 2.2 Sporttal. Meglepően kellemes útitársnak bizonyult a nem túl sikeres ráncfelvarrás után is erősen ráncosnak tűnő modell. Leszámítva a megroskadt forma miatti vergődésünket, ami persze erősen szubjektív vélemény, egy gondosan összerakott, a „Sport” felirathoz passzoló hangolású futóművel épített, szerethető autó a Mazda középpályása, amit egy 2.2-es, 150 lovas dízel erőforrás mozgat. Ez a gyengébbik változat, ennek ellenére egész élvezetesen lehet vele autózni, ugyan nem túl aszkétikus alkat, a fejünket azért nem fogja leenni, bár feltehetőleg az új Sky Active változat már lényegesen takarékosabb lesz majd. A belső tér tágas és esztétikus kialakítása még tovább javított a Mazda3 Jazzy Streeten szerzett érdemjegyén. Amennyiben túllépünk a fonnyadozó szépségű karosszérián, mindenképpen az ajánlott bélyegzőt üthetjük rá a bizonyítványra.

Mátrabérczi Sándorral, a Porsche Hungária Audi üzletágának igazgatójával a múlt héten Londonban megnyitott – és erősen rendhagyó bemutatóteremről - Audi Cityről, vagy ha úgy jobban tetszik Cyber Store-ról beszélgetünk. Talán a világ egyenlőre egyetlen ilyen autószalonja, valóban igazi különleges meglepetésekkel és élményekkel szolgálhat a márka iránt érdeklődő látogatóknak…

Audi CityZáró blokkunk, már hagyományosan a jogvédelemmel foglalkozik. Mielőtt még elengednénk Dr. Vizi Andrást, a DAS szakjogászát szabadságra, arról beszélgetünk vele, meddig vagyunk kénytelenek eltűrni, hogy olyan környezetkárosító közlekedésszervezési elvek alapján szívathassák az autósokat, magukat szakembernek tartó, kártékony dilettánsok, amelyek csak kárt és bosszúságot okoznak az embereknek. Olyan „forgalomszervezőkről beszélünk, akiknek a tevékenysége nyomán a forgalom egyre lassul, az A-ból B-be megteendő utunk a többszörösére nő, persze vele együtt az utazással töltött idő, és a környezetszennyezés mértéke is az egekbe szökik. Aki ilyen feladatot lát el, ne úszhassa meg környezetvédelmi bírság nélkül, ha a munkáját hozzá nem értően, értelmetlenül szélsőséges elvek illetve lobby érdekek mentén végzi.  Milyen esélyeink lehetnek ebben a harcban?? … hallgassanak minket szombaton délelőtt 9 és 10 óra között, vagy ha lemaradtak, hétfő este 20 és 21 óra között várjuk önöket az ismétléssel.

További cikkek

Megjelent az Autó Service mobil alkalmazás
új Astra BiTurbo: minden idők legerősebb dízel-Astrája
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
Kulcsszavak:
 
Új Opel Corsavan: világpremier a Brüsszeli Autószalonon Új Opel Corsavan: világpremier a Brüsszeli Autószalonon 2014-ben a Leon-nak köszönhetően 10%-kal nőttek a SEAT eladásai 2014-ben a Leon-nak köszönhetően 10%-kal nőttek a SEAT eladásai Nagyot lépett előre a Kia az autómárkák megbízhatósági rangsorában Nagyot lépett előre a Kia az autómárkák megbízhatósági rangsorában A Jazzy Street augusztus 4.-i adásának tartalmából Az új Opel Astra kínálat: több változat és csúcstechnika Izgalmas évre készül a Ford 2015-ben Izgalmas évre készül a Ford 2015-ben
 
Csökkenti téli járatainak számát a Cseh Légitársaság

Csökkenti téli járatainak számát a Cseh Légitársaság

2012. augusztus 03.
Csökkenti a téli repülési időszakban járatainak számát a cseh légi- társaság ...
Részletek
Csökkenti téli járatainak számát a Cseh LégitársaságCsökkenti a téli repülési időszakban járatainak számát a cseh légitársaság (CSA) - közölte Jirí Marek, a CSA kereskedelmi és marketing alelnöke prágai sajtótájékoztatóján.

Míg a tavalyi téli időszakban a CSA 34 ország 54 városába repült, a következő télen már csak 30 ország 41 városával lesz légi összeköttetés. Ugyanakkor a Prágához közeli európai nagyvárosokba gyakrabban fog repülni a CSA. Marek példaként konkrétan Budapestet, Varsót, Brüsszelt, Milánót, Düsseldorfot és Koppenhágát említette.

A CSA közepes nagyságú légitársaságból erős regionális légitársasággá kíván változni. A társaság ennek érdekében fokozatosan megválik néhány nagyobb gépétől és megerősíti a kisebb gépek flottáját. A tervek szerint elsősorban az ATR 72 típusú gépeket kívánják tesztelni, amelyeket szeptember és október folyamán kap meg a CSA.

Philippe Moreels, az igazgatótanács elnöke szerint a téli repülési menetrend nem sokban fog különbözni a most érvényes nyári menetrendtől. A szokásos szezonális változások mellett csak ott módosítanak rajta, ahol azt a piac alakulása kikényszeríti. A téli időszakban például a CSA helyettesíteni fogja a nemrégiben csődbe ment Job Air társaság kereskedelmi járatait.

A következő télen a CSA már nem repül Athénbe és Bejrútba.  Megerősödnek az oroszországi járatok - egyebek között Rosztovba, Ufába, Szentpétervárra, Jekatyerinburgba és Nizsnij Novgorodba. Néggyel több járatot indít hetente a CSA  Tel Aviv-ba is.

További cikkek

A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
Megjelent az Autó Service mobil alkalmazás
Audi City – Megnyílt a nagyvárosi cyberstore
Kulcsszavak:
 
A Nissan nyilvánosságra hozta a GT-R Track Edition árát A Nissan nyilvánosságra hozta a GT-R Track Edition árát BMW M4 Concept Iconic Lights tanulmány a 2015-ös Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon BMW M4 Concept Iconic Lights tanulmány a 2015-ös Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon Csökkenti téli járatainak számát a Cseh Légitársaság Polo terepes a Genfi Autószalonon Merénylet az elektromos autózás ellen Merénylet az elektromos autózás ellen Kitüntették Bill Fordot, a Ford Company világszintű ügyvezető elnökét Kitüntették Bill Fordot, a Ford Company világszintű ügyvezető elnökét
 
Magyarország legjobb női vezetője kerestetik!

Magyarország legjobb női vezetője kerestetik!

2012. augusztus 02.
Az elmúlt héten Magyar- országon is bemutatott, megújult Suzuki Splash lesz a fődíja...
Részletek
Magyarország legjobb női vezetője kerestetik!Az elmúlt héten Magyarországon is bemutatott, megújult Suzuki Splash lesz a fődíja annak a versenynek, amelyre augusztus 2-ától lehet jelentkezni országszerte. A Magyar Suzuki által gyártott, modellfrissítésen átesett Suzuki Splash tulajdonosa az a hölgy lesz, aki a legrátermettebbnek bizonyul a női vezetők versenyében.

A nők igenis jól vezetnek, és ennek ékes bizonyítékát is adják – ezt gondolják a Suzukinál, s ennek igazolására a márka országos vezetési versenyt hirdet nők részére. Az országszerte megrendezett versenyben részt vevő Suzuki-kereskedésekben zajló megmérettetés főnyereménye egy megújult Suzuki Splash – éppen olyan, mint amilyennel a tesztvezetésen, az azt követő elődöntőben és a döntőben is teljesíteni kell a feladatokat. „Persze mondhatja bárki, hogy a már Splasht vezetők előnyben vannak, de aki igazán jól vezet, minden autóban bizonyítani tud. Szeretnénk, ha a nők ténylegesen igazolnák, hogy, minden előzetes vélekedéssel ellentétben, rátermett sofőrök” – mondta Ruska Viktória, a Suzuki kommunikációs vezetője.

A versenyre a www.jolvezetek.hu oldalon augusztus 25-ig lehet jelentkezni. A regisztrációt követően a versenyben részt vevő legközelebbi márkakereskedés a nevező hölgysofőröket tesztvezetésre hívja, amit legkésőbb augusztus 29-ig kell teljesíteniük az indulóknak. Aki itt részt vesz, jogosult lesz arra, hogy szeptember elsején megmérkőzzön a kereskedésekben országszerte rendezendő elődöntőn. A továbbjutók szeptember 15-én mérhetik össze tudásukat a budapesti döntőben, a Magyar Autóklub vezetéstechnikai pályáján.

Suzuki Splash„A nevezésnél az érvényes jogosítvány megléte az egyetlen kritérium, ezért bármilyen korú hölgy jelentkezhet a profi sofőröktől az alkalmiakig, a friss jogsisoktól a rutinosakig, de lesznek olyan feladatok is, ahol nem a rutin, hanem az igazi nőies, alapos hozzáállás jelent előnyt. Azért inkább a tükörből tolatást, semmint a tükörben sminkelést értékeljük majd…” – tette hozzá Ruska Viktória.

A verseny főnyereménye, a megújult Splash a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárából gördül ki.


További cikkek


újra csobban a Suzuki Splash a nyáron
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
Opel ADAM: nagy beruházás egy kis autóért
Kulcsszavak:
 
BMW i Pioneers Night – az első 100 tulajdonos ünnepélyes találkozása Budapesten BMW i Pioneers Night – az első 100 tulajdonos ünnepélyes találkozása Budapesten 2012-ben is a Toyota lett az Auto Bild Minőségi Felmérésének győztese 2012-ben is a Toyota lett az Auto Bild Minőségi Felmérésének győztese Magyarország legjobb női vezetője kerestetik! Mazda Space nyílik Barcelonában Mercedes-Benz CLA 45 AMG - Design és dinamika Kecskemétről Mercedes-Benz CLA 45 AMG - Design és dinamika Kecskemétről Hároméves megállapodást kötött a Kia és az UEFA Európa-liga Hároméves megállapodást kötött a Kia és az UEFA Európa-liga
 
Világkörüli turnéra indulnak a Ford EcoBoost motorok

Világkörüli turnéra indulnak a Ford EcoBoost motorok

2012. augusztus 02.
Az augusztus- ban világszerte meg- rendezett Ford -rendez- vényeken...
Részletek
Világkörüli turnéra indulnak a Ford EcoBoost motorokAz augusztusban világszerte megrendezett Ford-rendezvényeken látványos szerepet játszik az EcoBoost, a vállalat legújabb globális motortechnológiáját a ugyanis a Ford válogatott pilótái népszerűsítik: a versenyzők indulnak a NASCAR Sprint Cup és Nationwide Series, valamint az NHRA és a Best in the Desert Association észak-amerikai futamain, a világ más részein pedig a FIA Rally Világbajnokságon és a Kínai Túraautó Versenyen állnak rajthoz. Az EcoBoost a Ford globális motortechnológiája: ezek a kisebb méretű, turbótöltésű erőforrások kisebb fogyasztás és emisszió mellett is nagyobb teljesítményt nyújtanak.

A Ford EcoBoost motorok által biztosított, a teljesítmény csökkenése nélkül is kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és csekélyebb károsanyag-kibocsátást kínáló, modern motortechnológia a világ minden táján vonzó ajánlat a vásárlók számára. Augusztus elsejétől a motorsportok rajongói komoly dózisra számíthatnak a Ford EcoBoostból, hiszen az egyedi festéssel díszített versenyautók a világ számos fontos versenyén rajthoz állnak. Ezeket az autókat a Ford bevonja észak-amerikai versenyprogramjaiba, így megjelennek a NASCAR Sprint Cup és Nationwide Series, valamint az NHRA és a Best in the Desert versenyeken, akárcsak a FIA Rally Világbajnokságon és a Kínai Túraautó Versenyen.

“Mivel a Ford EcoBoost technológiája az egész világon megjelenik globális modelljeinkben, keresnünk kellett egy frappáns megoldást, aminek révén világszerte felhívjuk a figyelmet erre a tényre.” – árulja el Jim Farley, a Ford világszintű marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. “Erre pedig globális motorsport-programunk a legjobb eszköz, hiszen így a világ különböző részein élő sportrajongók millióihoz juttathatjuk el a Ford EcoBoost üzenetét. A motorsport-rajongók éppen olyanok, mint bármelyik vásárló: fontos számukra a teljesítmény és a fogyasztás – abban az autóban is, amivel ők maguk köröznek egy versenypályán, és abban a gépben is, amellyel kedvenc versenyzőjük áll startvonalhoz.”

A kampány az augusztus 3-5-i hétvégén veszi kezdetét, amikor az NHRA sztárja, Bob Tasca III a Ford EcoBoost színeiben küzd majd az NHRA Mustang Funny Car volánja mögött az amerikai Seattle-ben rendezett Northwest National futamán. Ezzel egyidőben Petter Solberg és Jari-Matti Latvala a Rally Világbajnokságon száguldanak majd Ford Fiesta RS WRC versenyautóikkal. A promóció a következő hétvégén (augusztus 10-12.) folytatódik, amikor Matt Kenseth a 17. rajtszámú Ford EcoBoost Fusion géppel indul a NASCAR Sprint futamon, Ricky Stenhouse Jr. pedig a 6-os számú Ford EcoBoost Mustanggal versenyez a Nationwide Series mezőnyében.

Világkörüli turnéra indulnak a Ford EcoBoost motorokA Ford EcoBoost két másik versenysorozatban is megjelenik az augusztus 17-19-i hétvégén. Steve LaRoza egy EcoBoost motoros F-150 volánja mögött vág neki a Las Vegas – Reno off-road versenynek, amit a Best in the Desert Racing Association rendez, Fan Gaoxiang pedig a Ford EcoBoost-színekben pompázó Focus versenygéppel jelenik meg a kínai Ordos versenypályán, hogy induljon a Kínai Túraautó Bajnokságon. A Ford EcoBoost versenyszínei januárban mutatkoztak be a 2013-as NASCAR Fusion modellen, s a versenyrajongók idén már láthatták az újfajta fényezést a Rally America és a Dunlop MSA Formula Ford Bajnokság futamain.

“Ezeken a futamokon olyan versenyautók is indulnak EcoBoost-színekben, amelyeket valójában nem EcoBoost motor hajt.” – avat be Raj Nair, a Ford csoport globális termékfejlesztési alelnöke. “Ez egy marketing-kampány, amelynek első és legfontosabb célja, hogy megismertesse a világgal ezt a kiváló technológiát. Ugyanakkor tény, hogy a Rally Világbajnokságon, a Best in the Desert futamain és más sportrendezvényeken is olyan autókat indítunk, amelyekben tényleg a Ford EcoBoost technológiája működik. Ennek révén bebizonyíthatjuk, hogy e technológia még a legnagyobb kihívást jelentő versenykörülmények közt is kiváló teljesítményt, alacsony fogyasztást és magas szintű megbízhatóságot nyújt, s ezek nemcsak a versenypályán, hanem a közutakon is értékes erénynek számítanak.”

Mi az EcoBoost?

A Ford EcoBoost motorban turbótöltés és közvetlen benzin-befecskendezés növeli a motor teljesítményét, csökkenti a károsanyag-kibocsátást, és mintegy 20 százalékkal javítja az üzemanyag-fogyasztást; a technológia 2009-ben mutatkozott be első ízben a Ford Taurus FHO modellben. Azóta az új motor rendkívül kelendővé vált, és új, fiatalabb vásárlói réteget vonzott a márkához, valamint a vállalat eddigi legjobb vevőelégedettségi visszajelzéseit eredményezte. A Ford tervei szerint a 2011-es hét modell helyett 2012-ben már 11 járműhöz lesz megrendelhető az EcoBoost erőforrás. Azzal, hogy legnépszerűbb modelljeihez kínálja ezt a motort, a Ford a vásárlók százmilliói számára biztosítja az üzemanyag-takarékos autózás lehetőségét.

A Ford modelljeihez világszerte a következő EcoBoost motorváltozatok rendelhetők:

•1,0 literes háromhengeres (amely 2012-ben elnyerte az ‚év Motorja‘ címet)
•1,6 literes négyhengeres
•2,0 literes négyhengeres
•3,5 literes V6-os

A Ford azt tervezi, hogy 2013-ban 90 százalékkal növeli észak-amerikai EcoBoost eladásait, ami azt jelenti, hogy az EcoBoost motorral értékesített autók globális éves eladása eléri az 1,5 milliós darabszámot.

További cikkek

Gyártásban az új Ford Transit és Tourneo Custom
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Audi A1 e-tron a Német Olimpiai Csapat számára


Kulcsszavak:
 
Újból rekordot döntött a Honda Civic Type R Újból rekordot döntött a Honda Civic Type R Két kategóriában is elnyerte a Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban díjat a Mercedes-Benz Két kategóriában is elnyerte a Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban díjat a Mercedes-Benz A Suzuki bemutatta Authentics koncepcióautóját a Sanghaji Autókiállításon A Suzuki bemutatta Authentics koncepcióautóját a Sanghaji Autókiállításon A BMW 2018-ban hivatalos gyártóként vesz részt a Forma-E-ben A BMW 2018-ban hivatalos gyártóként vesz részt a Forma-E-ben Szlovéniában 2030-ig az autók hatodát hibrid vagy elektromos autók váltanák fel Szlovéniában 2030-ig az autók hatodát hibrid vagy elektromos autók váltanák fel
 
Másfél millió autót hív vissza a Toyota

Másfél millió autót hív vissza a Toyota

2012. augusztus 02.
Másfél millió autót hív vissza szervizbe világszerte a Toyota a hátsó híd nyomtáv- rúdjai ...
Részletek
Toyota RAV4Másfél millió autót hív vissza szervizbe világszerte a Toyota a hátsó híd nyomtávrúdjai beállításának ellenőrzésére - jelentette be az autógyár németországi leányvállalata csütörtökön Kölnben.

A visszahívási akció a RAV4, az Avensis T27 és az Auris D-CAT modelleket érinti. A járművek hátsó lengéscsillapítóin a beállítást követően két rögzítő anyát kell az előírt nyomatékkal meghúzni, ellenkező esetben holtjáték alakulhat ki, ami kimozdíthatja a hátsó kereket a nyomvonalból.
További cikkek


Csökkent a nyeresége, a BMW bizakodó
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
A Toyota összesített gépjármű-gyártása meghaladta a 200 milliós darabszámot
Kulcsszavak:
 
Ötmillió kilométernél tart a világ legtöbbet használt Toyota Mirai flottája Ötmillió kilométernél tart a világ legtöbbet használt Toyota Mirai flottája 500 ezer Audi TT – egy különleges TTS modell a jubileum alkalmából 500 ezer Audi TT – egy különleges TTS modell a jubileum alkalmából Másfél millió autót hív vissza a Toyota Határtalan száguldás a Discovery Channel műsorán Az Audi e-tron, mint a rejtvény megfejtése: új élményeket kínál az Audi a müncheni repülőtéren Az Audi e-tron, mint a rejtvény megfejtése: új élményeket kínál az Audi a müncheni repülőtéren Jön a környezetbarát autók aranykora Jön a környezetbarát autók aranykora
 
Csökkent a nyeresége, a BMW bizakodó

Csökkent a nyeresége, a BMW bizakodó

2012. augusztus 02.
A BMW nettó nyeresége a második negyed- évben éves összevetés- ben 28 ...
Részletek
BMWA BMW nettó nyeresége a második negyedévben éves összevetésben 28 százalékkal 1,28 milliárd euróra csökkent - közölte szerdán a müncheni központú autógyár.

Az árbevétel 7,3 százalékkal 19,2 milliárd euróra emelkedett, ezzel rekordot ért el. A konszern összesen 475 ezer gépkocsit értékesített a BMW, a Mini és a Rolls-Royce márkákból, 5,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A negyedéves eredmény csökkenése a fejlesztési és a bér- és bérjellegű költségek emelkedésének tudható be, de szerepet játszott az is, hogy a múlt év második negyedében egy egyszeri tétel számottevően javította a cég pénzügyi eredményét.

Az év egészét tekintve a BMW bizakodó, a mérlegbeszámoló szerint a tavalyinál nagyobb nyereségre számít, noha az európai gazdasági válság jelentős bizonytalansági tényező és nagyon erős a konkurencia árversenye is.

Bizakodásra ad okot, hogy az árbevétel-arányos eredmény 11,6 százalék volt a második negyedévben, ami az iparágban nagyon jó érték. Korábban 11,6 százalékos árbevétel-arányos eredményt jelentett az Audi is, a Daimleré viszont csak 8,6 százalék volt.

További cikkek

A luxusautók piacának további bővülésére számít a Lamborghini Kínában
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Audi City – Megnyílt a nagyvárosi cyberstore
Kulcsszavak:
 
Szeptemberben ismét Volkswagen-találkozó a Hungaroringen Szeptemberben ismét Volkswagen-találkozó a Hungaroringen Csökkent a nyeresége, a BMW bizakodó Az alkalmazottak ötleteivel spórolnak német nagyvállalatok BMW S 1000 R – Új dinamikus roadster az S 1000 RR alapjain BMW S 1000 R – Új dinamikus roadster az S 1000 RR alapjain A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett A SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás kétszeresére növeli Münchenben tisztán elektromos meghajtású járműflottáját A SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás kétszeresére növeli Münchenben tisztán elektromos meghajtású járműflottáját
 
Ismét új mentőautókat avattak a mentőszolgálatnál

Ismét új mentőautókat avattak a mentőszolgálatnál

2012. augusztus 02.
A következő napokban 23 új mentő- autót állít szolgálatba az Országos Mentő- szolgálat...
Részletek
Ismét új mentőautókat avattak a mentőszolgálatnálA következő napokban 23 új mentőautót állít szolgálatba az Országos Mentőszolgálat, a flotta egy darabját hétfőn mutatták be Budapesten.

Az ünnepélyes bemutató sajtótájékoztatón újabb mentőautók beszerzéséről szóló szerződést is aláírtak. Ennek értelmében 1,45 milliárd forintos forrásból év végéig további 60 új esetkocsival gazdagodhat a mentőszolgálat járműparkja. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a sajtótájékoztatón azt mondta: egy uniós fejlesztés révén hamarosan újabb 200 gépjármű beszerzésére nyílik majd lehetőség. Az államtitkár megjegyezte: azon dolgozik, hogy elérjék azt a szintet, hogy az ágazat vezetője "ne henceghessen" azzal, hogy új mentőautókat ad át.

Szócska Miklós kiemelte, hogy a most bemutatott új gépjármű alkatrészeinek 70 százaléka Magyarországon készült, egy külön gyárat hoztak létre erre a célra, vagyis a gyártással munkahelyeket teremtettek. Ez is azt bizonyítja, hogy az egészségügy nemcsak egy költségvetési sor, hanem a GDP-t meghatározó egyik tényező - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: ezek a beszerzési források olyan év végi maradványok, amelyek a jó gazdálkodásból következtek, és abból, hogy nem osztogatták szét a pénzeket. így most közhaszon lett belőle - tette hozzá. Az új, sárga színű mentőautók első darabjait tavaly december végén mutatták be Budapesten; akkor 2008 óta először avathattak új esetkocsikat az Országos Mentőszolgálatnál.

Szócska Miklós most azt mondta: évi 70 gépjármú kell ahhoz, hogy szinten tudják tartani a mentőkocsi állományt, és 13-ról 8 évre csökkentsék a gépkocsik átlagéletkorát. Mártai István, a mentőszolgálat főigazgatója hangsúlyozta: az új autók mind külsejüket, mind betegterüket tekintve maximálisan megfelelnek a korszerű és biztonságos betegellátás követelményeinek.

További cikkek

Forgalomkorlátozásokra kell számítani szerdától a Rákóczi hídon
A Continental új komputertomográfot helyezett üzembe abroncsai teszteléséhez
újra csobban a Suzuki Splash a nyáron
Kulcsszavak:
 
Növelte forgalmát és nyereségét a Daimler Növelte forgalmát és nyereségét a Daimler Ismét új mentőautókat avattak a mentőszolgálatnál Legördült a gyártósorról az egymilliomodik Fiat 500 Ismét új mentőautókat avattak a mentőszolgálatnál Többen utaztak októberben az európai hagyományos légitársaságokkal, mint egy éve Ismét új mentőautókat avattak a mentőszolgálatnál Genfi Autószalon 2012 - A Mitsubishi Motors bemutatja az Outlander új generációját Az új Continental CrossContact™ ATR terepen és közúton is kiváló teljesítményt nyújt Az új Continental CrossContact™ ATR terepen és közúton is kiváló teljesítményt nyújt
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11021 - 11030