Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11401 - 11410
Két repülőgépet vesz a Malévtől a cseh Travel Service

Két repülőgépet vesz a Malévtől a cseh Travel Service

2012. május 26.
Három személy- szállító repülőgépet vett csődbe ment európai légitársa- ságoktól ...
Részletek
Holidays Czech AirlinesHárom személyszállító repülőgépet vett csődbe ment európai légitársaságoktól - közülük kettőt a Malévtől - a Travel Service cseh magán légitársaság. Mindhárom gép Boeing 737-700 típusú - írja a Mlaád Fronta Dnes című cseh napilap pénteken. Az egyik gép,  amelyet eddig a brit Astraeus légitársaság üzemeltett, már néhány hete a Travel Service szolgálatában van. A másik két boeinget május végén veszi át a cseh légitársaság a Malévtől.

A Travel Service az idén három teljesen új Boeing 737-800 típusú gépet is beszerzett, s a gépek már használatban vannak - jegyzi meg a lap. A Travel Service magán légitársaság, amely elsősorban charter járatokat üzemeltet s turistikai központokba repül. Az idei nyári turistaszezonban összesen 29 gépet fog üzemeltetni, s ezzel ami az gépek és az ülőhelyek számát illeti, a legnagyobb cseh légitársaság lesz.

A Ceské Aerolinie csak abban az esetben lenne nagyobb a Travel Servicenél, ha flottájába beszámítaná a Holidays Czech Airlines leányvállalatának a gépeit és kapacitását is. A Holidays Czech Airlines tevékenysége szintén elsősorban a charterjáratok üzemeltetésére összpontosul.

További cikkek

Őrizetbe vették a Budapest Airport volt jogi igazgatóját és a Zóna Taxi egykori vezetőjét
Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása
A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren
Kulcsszavak:
 
A meghekkelt autó esete az autóiparral A meghekkelt autó esete az autóiparral Két repülőgépet vesz a Malévtől a cseh Travel Service Az Intrado tanulmány a Hyundai Motor innováció iránti szüntelen elkötelezettségét demonstrálja Nyár végén érkezik a kereskedésekbe az új Seat Ibiza Nyár végén érkezik a kereskedésekbe az új Seat Ibiza Két repülőgépet vesz a Malévtől a cseh Travel Service DTM szezonnyitó május 4-én a Hockenheimringen Két repülőgépet vesz a Malévtől a cseh Travel Service A Ford 1,0 literes EcoBoost erőforrása lett az év motorja
 
„Kúttalan utakon” a Volkswagen Haszonjárművekkel

„Kúttalan utakon” a Volkswagen Haszonjárművekkel

2012. május 26.
A Porsche Hungaria hosszú távú megállapo- dást kötött a Hungaroring Off-Road Centerrel.
Részletek
„Kúttalan utakon” a Volkswagen HaszonjárművekkelA Porsche Hungaria hosszú távú megállapodást kötött a Hungaroring Off-Road Centerrel. Az együttműködés célja az, hogy a Hungaroring vezetéstechnikai- és off-road vezetési központjában jól működő oktatási programok révén a biztonságos vezetés oktatása és látványos bemutatás a Volkswagen haszonjárműveivel is lehetővé váljon.

A megállapodás jóvoltából első alkalommal kerül sor a „Kúttalan utakon” off-road tesztvezetési napra, melynek keretében a résztvevők próbára tehetik a Volkswagen különféle haszonjárműveinek tereptulajdonságait és gazdaságos dízel technológiáját. Az eseményen azok a közületi és vállalati partnerek vesznek részt, akik szakmájához vagy szabadidős tevékenységéhez nélkülözhetetlenek ezek a haszonjárművek, vagy rendszeresen végeznek terepmunkát. A márka ugyanis fontosnak tartja, hogy minden ügyfele személyesen is kipróbálhassa az autókat, megismerhesse azok menettulajdonságait, gazdaságos üzemeltetését.

Jelenleg a Volkswagen Haszonjárművek által képviselt minden kategóriában elérhetőek az összkerékhajtású járművek, melyet a résztvevők off-road, erdei és cross pályán tesztelhetnek. A rendezvényen először mutatkozik be Magyarországon is a 163 LE-s Crafter 4Motion, valamint az Amarok 8 sebességes, BlueMotion, 180 LE automata változata is Highline felszereltséggel. E két modell mellett a résztvevők a T5 Kombi 4Motion, megemelt futóművel szerelt, 140 LE változatát, és a Caddy 4Motion, dobozos RT 110 LE összkerékhajtású modelljét is megismerhetik.

„Kúttalan utakon” a Volkswagen HaszonjárművekkelA magyar motorsport fellegvárát képviselő Hungaroringen nemrég újították fel a terepvezetési gyakorlatokra alkalmas helyszínt. Jelenleg egy megközelítőleg 30 hektáros erdőben kialakított off-road vezetéstechnikai tanpályát lehet igénybe venni, illetve a több mint 20 kilométeres erdei úthálózaton is tesztelhetők a Volkswagen összkerékhajtású haszonjárművei.
További cikkek


Navara I-Way fokozatban
A Ford Fiesta Európa legnépszerűbb kisautója
Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi
Kulcsszavak:
 
„Kúttalan utakon” a Volkswagen Haszonjárművekkel A Bárdi Autó újra ingyenes akkumulátor vizsgálatot tart a kirendeltségein Az új TT Roadster -  Dinamizmus a szabad ég alatt Az új TT Roadster - Dinamizmus a szabad ég alatt Mazda MX-5 Takumi2 - A legenda tovább él Mazda MX-5 Takumi2 - A legenda tovább él A százezredik BMW i3 megszületésével új feladatot kaptak az úttörő technológia nyugdíjazott akkumulátorai A százezredik BMW i3 megszületésével új feladatot kaptak az úttörő technológia nyugdíjazott akkumulátorai „Kúttalan utakon” a Volkswagen Haszonjárművekkel Európában is tovább erősödik a Ford
 
Navara I-Way fokozatban

Navara I-Way fokozatban

2012. május 26.
A Nissan rendkívül népszerű Navara pickupját aprólékos módosítá- soknak vetették alá.
Részletek
Nissan NavaraA Nissan rendkívül népszerű Navara pickupját aprólékos módosításoknak vetették alá. A hasznos technológiákkal telepakolt, egyedi megjelenésű speciális változat a műholdas navigáció által nyújtott különleges funkciókhoz illő I-Way nevet kapta.

Az eladási listákat vezető 2,5 l-es dCi modellen alapuló Navara I-Way a kemény 4x4-es Pick-up erősségeire épít, s ezekhez még hozzáteszi a vezető munkáját segítő rendszereket, mint amilyen a műholdas navigáció és a tolató kamera.

Az egyedi specifikációt az teszi teljessé, hogy minden I-Way modell egyes külső díszítőelemei - oldalfellépők, könnyűfém felnik, hátsó lökhárító, hűtőrács, külső visszapillantó tükrök háza, ajtókilincsek - egyedi, matt fegyverszürke színűek, és jó kontrasztot képeznek az elérhető karosszéria-színekhez (fekete, fehér, ezüst, piros, tengerkék, acélkék, sötétkék és ´fekete bors´). Az újdonságok ellenére a Navara I-Way a piac egyik leginkább versenyképes árú 4x4-es pickupja maradt.

"A Navara az egyik legnépszerűbb négykerék-hajtású pick-up Európában. Nagy elismerésnek örvend praktikussága és óriási ereje miatt. és ehhez még hozzájárul az a tény is, hogy Európában, Barcelonában gyártjuk. Az új I-Way változat innovatív felszerelésével és új, menő külsejével még vonzóbb lesz." - mondta Basiten Schupp, a Nissan európai értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.   

A Navara I-Way alapfelszerelésének része a továbbfejlesztett Pioneer műholdas navigációs rendszer a 6,1 collos színes képernyővel. A 2 DIN méretű egység teljes mértékben illeszkedik a Navara műszerfalába, és tartalmazza a szórakoztató és kommunikációs rendszert is (Bluetooth-os mobiltelefon-kapcsolódás, audio rendszer AM/FM rádióval és CD-lejátszóval, valamint USB csatlakozóval rendelkező hanghordozók - pl. iPod-ok - használati lehetőségével).

Nissan Navaraötletes tolatókamera-rendszer jeleníti meg a jármű mögötti tér látványát a vezetőfülkében található folyadékkristályos szerkezetű visszapillantó tükörben. A biztonságot növeli, hogy tolatáskor mindig valósidejű kép jelenik meg a vezető látóterében.

A Navara I-Way erőforrása a Nissan megbízható 2,5 l-es, négyhengeres, közös nyomócsöves dCi motorja, amely a kiváló teljesítményt és nyomatékot versenyképes üzemanyag-fogyasztással, valamint károsanyag-kibocsátási értékekkel társítja. 140 kW (190 LE) teljesítménye és 450 Nm nyomatéka csaknem minden, az útjába kerülő akadály legyőzésére alkalmassá teszi a Navarát.

A Navara I-Way négykerék-hajtását a Nissan jól bevált kapcsolható 4WD rendszere adja, amely alaphelyzetben a hátsó kerekeket hajtja, a 4WD hajtásmód bekapcsolásakor pedig 50/50%-ban osztja meg a nyomatékot az első és a hátsó kerekek között.

Rendelkezik magas és alacsony áttételű fokozattal is, az utóbbi a csúszós utakon - különösen a meglepetéseket tartogató hegyoldalakon - kiváló tapadást biztosít. Ha a kerekek tapadása lecsökken, további segítséget jelent a differenciálzár, amely csak bekapcsolt négykerék-hajtásnál és csak az alacsony áttételű fokozatban működik.   

óriási, versenyképes hasznos teherbírásával és 3000 kg-os utánfutó vontatására való alkalmasságával a Navara Európa-szerte kedvelt pick-uppá vált. A dupla és rövid (King Cab) vezetőfülkés változatban is elérhető modell rövid első és hátsó túlnyúlásával, nagy hasmagasságával, négykerék-hajtásával és hosszú alapfelszereltségi listájával a gyakorlatban kiválóan használható.   

Erős létraalvázához elöl független, kettős keresztlengőkaros, tekercsrugós felfüggesztés, hátul erős laprugókon keresztül merev hátsóhíd csatlakozik. Ez a megoldás biztosítja, hogy a lehető legnagyobb legyen a hasznos teherbírás, ugyanakkor azonban ez ne befolyásolja kedvezőtlenül a vezethetőséget és a kényelmet.  

Nissan NavaraA King Cab fülke elöl két felnőtt számára biztosít helyet, hátul pedig két szükség-ülés található, a hosszabbított duplafülkés változatban hátul háromszemélyes üléspad található, így öt személynek ad bőséges helyet. Mindkét esetben az osztottan felhajtható hátsó ülések helyén további rakodótér keletkezik a fülkén belül, melynek kihasználhatóságát növeli, hogy csaknem sík a padlója, és az első utas ülésének háttámlája is síkba hajtható.  

Mindkét változat négyajtós: a duplakabinos változaton ezek hagyományos módon nyílnak, a King Cab esetében rövidebbek a hátsó ajtók. Mindkét modell tengelytávja 3200 mm, a King Cab rakodófelületének hossza nagyobb. Ennek a kerékjáratok közötti legkisebb szélessége 1130 mm, a plató hossza 1861 mm, ez a lehajtott hátfallal jelentősen, 2461 mm-re növelhető. A Double Cab platójának szélessége ugyanakkora, hossza 1611 mm, ami lehajtott hátfallal 2162 mm-re növelhető. A Navara modellsorozat zászlóshajója továbbra is a V6-os, korszerű, 3 literes közvetlen befecskendezésű motorral hajtott változat, melynek 170 kW (231LE) a teljesítménye, és nem kevesebb, mint 550 Nm nyomatéka.

A V6-os csúcsváltozat olyan luxus-színvonalat és kifinomultságot biztosít, mint egy prémium szintű limuzin. Alapkivitele tartalmazza a bőrüléseket és kárpitozást, a kategóriájában legjobb, legkorszerűbb prémium műholdas navigációs és kommunikációs rendszert, a Bluetooth-os mobiltelefon-csatlakoztatási lehetőséget, a kétzónás légkondicionálót és a sebességtartó automatikát. Felvonultat olyan egyedi elemeket is, mint a napfénytető és a hét fokozatú automata sebességváltó.   

További cikkek

A Mazda és a Fiat meghirdette együttműködési programját
Bemutatkozik a Volvo gyalogos légzsákja
Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai
Kulcsszavak:
 
Navara I-Way fokozatban Vadonatúj, fekete megjelenést kap, sportos hangulattal gazdagodik a Jeep márka kompakt szabadidőjárműve Drágultak az üzemanyagok Drágultak az üzemanyagok Már látható Közlekedési Magazinunk februári műsora Már látható Közlekedési Magazinunk februári műsora Duplázott a Stadler: rekord nagyságú rendelésállomány 2016-ban Duplázott a Stadler: rekord nagyságú rendelésállomány 2016-ban A Doha számára tervezett Avenio villamost "Red Dot" díjjal jutalmazták A Doha számára tervezett Avenio villamost "Red Dot" díjjal jutalmazták
 
A Jazzy Street május 26.-i adásának tartalmából

A Jazzy Street május 26.-i adásának tartalmából

2012. május 25.
Teszteltük a KIA Rio 1.1 Crdi változatát, ami szerkesztő- ségünk munkatársai szerint a kategória egyik legszebb ...
Részletek
A Jazzy Street május 26.-i adásának tartalmábólTeszteltük a KIA Rio 1.1 Crdi változatát, ami szerkesztőségünk munkatársai szerint a kategória egyik legszebb autója lett. A szépség azonban csak egy dolog, a menetpróba során kiderült, hogy helykínálatban, kényelemben és sok egyéb tulajdonságát tekintve is komoly vetélytársat jelent az európai modellek számára. Amennyiben mi lettünk volna az autó tesztpilótái a tervezés időszakában, néhány javaslatunk lett volna, amitől talán még jobb és még takarékosabb lehetne a kis KIA. Arra is fényt derítettünk, hogy vajon tudja-e a gyár által beígért 3.2 literes átlagfogyasztást…??

A dugódíj és a parkolással kapcsolatos problémák egyre több állampolgárt bosszantanak fel. A főváros arroganciája, és a téma körüli porhintés, na meg a várható zsíros bizniszek sokakat irritálnak. Az Emberibb Parkolási Mozgalom alelnökét kértük fel, hogy készítsen egy európai körképet a témához kapcsolódóan.

Adásunk vendége Góg László úr is, aki a 4x4 magazin alapítója, és egy véletlen folytán, Singapur, Brunei és még sok más Dél-kelet ázsiai országban is az ő újságját lapozgathatják az off-road függő olvasók.  Mindezek mellett, a dugódíj és a parkolás, mint kiderült arrafelé sem idegen fogalom, csak egy kicsit másképpen csinálják mint nálunk. Nem kirabolni és ellehetetleníteni akarják az ott élőket, hanem igyekeznek jobbá tenni a világot. …mellékesen az is kiderül, hogy ha valaki ki akarja fizetni a rá kirótt büntetést, még jól is járhat… és hogy mennyiért lehet egy órát parkolni? 60 forintért…. No komment!

Jogi rovatunkban múlt héten a belógó fák és bokrok ágai által összekaristolt autókkal foglalkoztunk, de mint kiderült, ebben a témakörben maradt még némi begyújtósnak való a mostani műsorhoz is. dr. Vizi Andrásnak, a DAS szakjogászának a segítségével megvizsgáljuk a szomszéd fáját, és utánanézünk, hogy ki fizeti a kárt, ha a viharos szél egy -két tetőcserepet rárepít a kocsira. Tanulságos lesz! 

Kia Rio …tehát ha tehetik, szombat délelőtt 9 és 10 óra között parkoljanak kicsit le a Jazzy Streeten, a 90.9 Jazzy Rádió autós műsorán (ismétlés, hétfő este 20 és 21 óra között).  ..és ha az önkormányzatok nemtörődömsége fekvőrendőrök vagy belógó ágak formájában kárt okoznak önöknek, ne hagyják! Talán már ideje bekeményíteni…


További cikkek


A Jazzy Street május 19.-i adásának tartalmából
KIA legjobb játékos!?- tesztelje magát és az új KIA modelleket
új KRESZ-t alkotnak
Kulcsszavak:
 
A virtuális valóságban utazhatunk hamarosan az Audik fedélzetén A virtuális valóságban utazhatunk hamarosan az Audik fedélzetén Varga Mihály: legyen Magyarország Közép-Európa vezető országa az elektromobilitás terén Varga Mihály: legyen Magyarország Közép-Európa vezető országa az elektromobilitás terén Kevesebb teherautót szeretne látni csúcsidőszakban a városi forgalomban a Volvo Trucks Kevesebb teherautót szeretne látni csúcsidőszakban a városi forgalomban a Volvo Trucks A BMW újabb lépéseket tesz a Forma-E felé A BMW újabb lépéseket tesz a Forma-E felé A Jazzy Street május 26.-i adásának tartalmából Öt csillagos töréstesztet ért el a vadonatúj Ford B-MAX
 
A légügyi hatóság megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztását

A légügyi hatóság megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztását

2012. május 25.
A légügyi hatóság már megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztását - válaszolta a Nemzeti ...
Részletek
A légügyi hatóság megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztásátA légügyi hatóság már megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztását - válaszolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI kérdésére csütörtökön.

A Budapest Airport vezérigazgatója, Jost Lammers aznapi sajtótájékoztatóján egybek mellett a Malév repülési jogainak rendezetlenségét is azokhoz a körülményekhez sorolta, amelyek rontják a Budapest Airport régiós versenyhelyzetét. Ezért sürgette a kormányzatot, hogy lépjen az ügyben, a repülési jogok kiosztásáig ugyanis néhány, az EU-n kívüli célállomásra nem indulhatnak járatok Budapestre.

Az NFM az MTI kérdésére csütörtökön ismertette: a korlátozott légiközlekedési jogok kiosztását uniós rendelet és magyar kormányrendelet szabályozza. A szabályozás nyilvános eljárást ír elő, amelynek során bármely Magyarországon letelepedett európai uniós légifuvarozó benyújthat kérelmet. A kiosztási eljárással kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős hatóság a légiközlekedési hatóság.

A légiközlekedési hatóság az egyes korlátozott jogokra vonatkozó külön eljárásokat a közzétett szempontrendszer alapján folytatja le. A benyújtott kérelmek értékelése során gazdasági elemzést végez, a korlátozott légiközlekedési jogok használatára annak a kérelmezőnek ad felhatalmazást, amelynek ajánlata a legkedvezőbbnek bizonyul. A szempontrendszer alapján egyebek mellett vizsgálják a szolgáltatás minőségét, a légitársaság díjszabási politikáját, de a magyarországi idegenforgalom fejlesztéséhez való hozzájárulást is.

A korábban a Malév Zrt. által birtokolt jogok a légitársaság üzemben tartási és működési engedélyének megszűnését követően váltak kihasználatlanná. A Malév engedélyeit az NKH Légügyi Hivatal 2012. április 17-i határozataival vonta vissza, amelyek nemrégiben emelkedtek jogerőre. A légiközlekedési hatóság ezt követően kezdhette meg a kiosztási eljárásokat - fogalmaz az NFM.

A légügyi hatóság megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztásátA folyamatok megindításához szükséges tájékoztatást első körben az izraeli, moldovai, tunéziai és vietnámi repülési jogok esetében tette közzé honlapján. A Malév Zrt. működési engedélyének megszűnését követően a repülőtéri résidők (slotok) a résidőalapba visszaszállnak, azokat a résidő koordinátorok a kérelmező légitársaságok között osztják el jegyezték meg.

A Malév február 3-i leállása után Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, aki korábban a Malév vezérigazgatója is volt bejelentette: jelezték a fejlesztési tárcánál igényüket a Malév leállása miatt felszabaduló, bilaterális repülési jogokra.  

Elsősorban a moszkvai, kijevi, isztambuli, Tel-Aviv-i jogokat szeretnék megszerezni - mondta akkor.

További cikkek

Százéves villamosokkal utazhatnak Budapesten a hétvégén
Változások a GYSEV felső vezetésében
A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren
Kulcsszavak:
 
A SEAT egy új európai projektben vállal szerepet, mely biometánt állít elő hulladékból A SEAT egy új európai projektben vállal szerepet, mely biometánt állít elő hulladékból A légügyi hatóság megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztását A Mercedes-Benz a legdinamikusabban fejlődő prémium autómárka Magyarországon A légügyi hatóság megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztását Az új Mazda6 alkalmazás már elérhető Magyarországon Az új ID. platform – Szabad a pálya a világ leginnovatívabb elektromos járműcsaládja előtt Az új ID. platform – Szabad a pálya a világ leginnovatívabb elektromos járműcsaládja előtt A légügyi hatóság megkezdte a Malév repülési jogainak kiosztását Stílusos, kényelmes és csendes terepjáró
 
Új KRESZ-t alkotnak

Új KRESZ-t alkotnak

2012. május 25.
A módo- sítások helyett új, az uniós normáknak is megfelelő KRESZ-t alkotnak...
Részletek
Új KRESZ-t alkotnakA módosítások helyett új, az uniós normáknak is megfelelő KRESZ-t alkotnak a szakpolitikusok, az illetékes minisztériumok és a társadalmi szereplők; az új jogszabályt kidolgozó munkabizottság várhatóan már a jövő héten elkezdi a munkát, és a rendelkezés akár még az idén életbe léphet - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-nek.

Garamvölgyi László felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg hatályos KRESZ-t, a közúti közlekedési szabályozást 1975-ben miniszteri rendelettel léptették életbe, az elmúlt 37 év alatt negyvenszer módosították; a hatályos szabályozás sok tekintetben elavult, a változtatások ellenére sem alkalmas arra, hogy az elvárt joghatásokat érvényesítse.

"Az életszerűtlen közlekedési szabályokat már nem érdemes tovább toldozgatni-foltozgatni, így egy kodifikációs eljárás keretében újat kell alkotni, amely az uniós normáknak is megfelel" - tette hozzá.

A dandártábornok utalt arra, hogy a Fidesz-frakció április 23-án, a KRESZ-t módosító rendelet felülvizsgálatára létrehozott egy munkabizottságot, amely május végén kezdhet el dolgozni. Ebben a testületben szakpolitikusok, az illetékes minisztériumok, a rendőrség szakemberei, továbbá társadalmi és civil szereplők, például KRESZ-oktatók, autós érdek-képviseleti szervezetek, közlekedési szakújságírók kapnak lehetőséget az új törvény kidolgozására - mondta.

A Fidesz-frakció azért döntött úgy, hogy a KRESZ-t módosító rendelet felülvizsgálatát kéri, mert álláspontjuk szerint túlszabályozott lett a rendszer, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak. Garamvölgyi László közlése szerint a rendőrségnek, az illetékes minisztériumnak vannak javaslatai az új, életszerű helyzetekre épülő KRESZ-szabályok megalkotására, és amennyiben a szakpolitikusokkal és a civilekkel is sikerül megegyezniük, az új törvény már akár idén, vagy január elsejével életbe léphet.

Új KRESZ-t alkotnakAz ORFK szóvivője emlékezetett: április 15-én lépett hatályba a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásokról és a szabálysértési nyilvántartásokról szóló törvény, ez érintette a KRESZ-t is, és a jogalkotók már közvetlenül életbelépését követően kérték a módosítás felülvizsgálatát, arra hivatkozva, hogy álláspontjuk szerint túlszabályozott lett a rendszer, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak.

A dandártábornok, utalva arra, hogy a korábbi helyszíni szabálysértési bírság 3 ezertől 30 ezer forintig terjedő összege 5 ezer és 50 ezer forint közötti összegre emelkedett, megjegyezte: A korábbi 180 szabálysértéssel szemben az új törvény összesen 86 szabálysértési tényállást tartalmaz, ezek mindegyikében a rendőrség kizárólag helyszíni bírságot szabhat ki. Az új szabályozás egyfelől fix tarifákat is tartalmaz a KRESZ szabályainak megsértése esetén, de a rendőrnek mérlegelési jogot is ad.

Garamvölgyi László a legfrissebb, szerdai rendőrségi statisztikai adatokat ismertetve azt mondta: az új rendelkezések alapján az elmúlt egy hónapban átlagosan 6.500 forint helyszíni bírságot szabtak ki, vagyis egyéni mérlegelés alapján az ötezer forintos alsó határ felé közelítve állapították meg a bírságot, amelyet a szabálysértőnek 30 napon belül, csekken kell befizetnie.

Az ORFK szóvivője a helyszíni bírsággal kapcsolatos félreértések elkerülésére hangsúlyozta: a helyszíni bírság nem azt jelenti, hogy a szabálysértőnek a helyszínen kell a rendőrnek megfizetnie a büntetést, ugyanis a rendőr pénzzel továbbra sem dolgozhat. A sajtóban korábban megjelent bankkártyás fizetési lehetőségről sem született döntés. A kiszabott szabálysértési bírságot kizárólag postán, a rendőr által kitöltött csekken lehet befizetni.

Új KRESZ-t alkotnakHangsúlyozta ugyanakkor, hogy a rendőr - a szolgálati törvény és szabályzat alapján a fokozatosság elvét követve - előbb figyelmeztet, így sokszor még a helyszíni bírságot sem szükséges kiszabnia. A rendelkezés azonban nem ad mérlegelési lehetőséget például a sebességtúllépés, vagy az ittas vezetés esetén, ilyenkor fix tarifát kell a rendőrségnek alkalmaznia - fűzte hozzá.
További cikkek


Őrizetbe vették a Budapest Airport volt jogi igazgatóját és a Zóna Taxi egykori vezetőjét
Változások a GYSEV felső vezetésében
MoKi a Városligeti gyermeknapon
Kulcsszavak:
 
Új KRESZ-t alkotnak Kétmillió turbófeltöltőt gyártott Oroszlányban a BorgWarner Ikarus a Fehér ház kertjében Ikarus a Fehér ház kertjében Leszállt Moszkvában a Wizz Air első járata Leszállt Moszkvában a Wizz Air első járata Új KRESZ-t alkotnak Bezárták az Opel bochumi gyárát Csalódottan jöttek ki a taxisok Tarlóstól Csalódottan jöttek ki a taxisok Tarlóstól
 
Öt Euro NCAP csillagot kapott az új Peugeot 208

Öt Euro NCAP csillagot kapott az új Peugeot 208

2012. május 25.
A 208 tervezésé- nek fő célja egy kompakt, komfortos, gazdaságos és jó ...
Részletek
Peugeot 208A 208 tervezésének fő célja egy kompakt, komfortos, gazdaságos és jó úttartással rendelkező autó létrehozása volt. Nagy feladat összehozni mindezen tulajdonságokat, de sikerült!

A 208-ban egytől-egyig megtalálhatók a felsorolt erények. A kívül kicsi, belül tágas 208 praktikus mindennapi autó, különösen városi használatban nagyon praktikus, miközben a komfortja is gazdagabb lett. További előnyei az új felépítéséből adódnak: átlagosan 110 kilóval könnyebb lett a 207-nél, ennek megfelelően kevesebbet fogyaszt és kevesebb CO2-ot bocsát ki, mérséklődtek az üzemköltségei, és fokozódott a biztonsága, hiszen minden egyes megtakarított kilogramm kevesebb mozgási energiát jelent!

Idén a független Euro NCAP szervezet szigorúbb követelményrendszert állított fel, így a korábbinál nehezebb elérni az ötcsillagos minősítést. Ezen emelt kritériumok szerint kategóriájának első autótípusaként kapta meg a 208 a maximálisan elérhető öt csillagot.  A 208-nak már az Access nevű alapkivitelében is magas színvonalú a biztonsági felszerelése: ABS, ESP, hat légzsák, hátsó Isofix gyermekülés-rögzítés, sebességhatároló, figyelmeztetés az első övek becsatolására, megrövidülő kormányoszlop és sok egyéb. Utasait alumínium energiaelnyelő profilok, illetve nagy- és ultra-nagy szilárdságú acélból készült karosszériaelemek védelmezik.

Ez az Euro NCAP minősítés a legjobb bizonyíték a 208 magas aktív és passzív biztonsági szintjére. A vezetés biztonságát erősíti az újratervezett karosszériában a vezető pozíciója is.

Peugeot 208Azáltal, hogy szemmagasságban helyezik el az információkat a megemelt műszerfalon, csökkentik azt az időt, amely szükséges a szemnek, hogy átálljon az útról a műszerekre. Ezen kívül a súlycsökkentés, és a kis kormánykerék is hozzájárul az autó élénkségéhez és a dinamikus vezetési élményhez.

További cikkek


A Mazda CX-5 maximális, ötcsillagos Euro NCAP - minősítést szerzett
új Peugeot 301 - A nemzetközi piacokra szánt lépcsőshátú limuzin
Bemutatkozik a Volvo gyalogos légzsákja
Kulcsszavak:
 
Az új HR-V - Magával ragadó vezetési élmény, kimagasló teljesítmény Az új HR-V - Magával ragadó vezetési élmény, kimagasló teljesítmény A Nissan Europe csatlakozik az ENSZ Világélelmezési Programhoz A Nissan Europe csatlakozik az ENSZ Világélelmezési Programhoz Az új Volkswagen Arteon világpremierjét a genfi nemzetközi autószalonon tartják meg Az új Volkswagen Arteon világpremierjét a genfi nemzetközi autószalonon tartják meg Az Audi az új LTE-szabványt hozza el az autóba Az Audi az új LTE-szabványt hozza el az autóba Dél-Koreából 32 milliárd forintos autóipari beruházás érkezik Tatabányára Dél-Koreából 32 milliárd forintos autóipari beruházás érkezik Tatabányára
 
Százéves villamosokkal utazhatnak Budapesten a hétvégén

Százéves villamosokkal utazhatnak Budapesten a hétvégén

2012. május 25.
A BKV forgalomba állítja három, százéves villamosát a hosszú hétvégén, a favázas ...
Részletek
Százéves villamosokkal utazhatnak Budapesten a hétvégénA BKV forgalomba állítja három, százéves villamosát a hosszú hétvégén, a favázas járműveken a nagykörúton, Kamaraerdőnél és a Pesti rakparton lehet közlekedni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV közös közleményében azt írta, hogy szombaton a 1074-es pályaszámú, százéves favázas villamos Budafok kocsiszín és Kamaraerdő ifjúsági park között szállítja az utasokat délelőtt 10 órától délután fél ötig. A szerelvények a kocsiszínből minden egész órakor indulnak.Vasárnap, a nemzetközi gyereknapon a BKV egy UV-villamost is forgalomba állít a 61-es vonalán, az utazók a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között vehetik igénybe a régi járműveket, amelyek délelőtt fél 10 és délután fél hat között félóránként közlekednek.

Vasárnap és hétfőn a 2/A és a nagykörúti villamosok vonalán a Széll Kálmán tér és a Boráros tér között is közlekedik egy-egy nosztalgiajárat, az egyik 99, a másik 104 éves. Ezek a járatok mindkét napon délelőtt 10 órától este fél hétig közlekednek háromnegyed órás követési idővel.

A járatok a kalauztól váltott 400 forintos menetjeggyel vehetők igénybe, amely egyszeri utazásra érvényes. Hatéves kor alatt az utazás ingyenes.

További cikkek

Változások a GYSEV felső vezetésében
Debreceni 2-es villamos - az irányítóhatóság véleménye alapján döntenek a szerződésről
A Mazda és a Fiat meghirdette együttműködési programját
Kulcsszavak:
 
Goodyear abroncsokat választottak gyári szerelésként az új Volkswagen Touareg modellhez Goodyear abroncsokat választottak gyári szerelésként az új Volkswagen Touareg modellhez Nőtt a Scania árbevétele és nyeresége tavaly Nőtt a Scania árbevétele és nyeresége tavaly Az új Tiguan világpermierje Frankfurtban Az új Tiguan világpermierje Frankfurtban Milliárdos veszteséget okozna a brit autóiparnak az EU-ból való kilépés Milliárdos veszteséget okozna a brit autóiparnak az EU-ból való kilépés Forgalmi változások lesznek Budapesten a közlekedésben is az augusztus 20-i ünnepségek miatt Forgalmi változások lesznek Budapesten a közlekedésben is az augusztus 20-i ünnepségek miatt
 
A Ford Fiesta Európa legnépszerűbb kisautója

A Ford Fiesta Európa legnépszerűbb kisautója

2012. május 25.
A Ford Fiesta áprilisban, és a 2012-es év első négy hónapját tekintve egyaránt Európa ...
Részletek
Ford FiestaA Ford Fiesta áprilisban, és a 2012-es év első négy hónapját tekintve egyaránt Európa legnépszerűbb kisautójának bizonyult. A modell a január-április közötti értékesítéseket tekintve hazánkban a szegmens harmadik helyén végzett mindössze 28 darabbal lemaradva az első, és 20 darabbal a második mögött.

Európában az év első négy hónapjában összesen 117.100 db, áprilisban pedig 25.900 db Ford Fiesta talált gazdára, míg Magyarországon ez 514 db, illetve 41 db. Ezzel a modell Európa legnépszerűbb, és hazánk harmadik legnépszerűbb kisautójának bizonyult január és április között.

A Fiesta ezzel egyben a legnépszerűbb Európai Ford modell is volt a fenti időszakban, Magyarországon ezt a pozíciót a Focus őrzi, 674 darabos értékesítéssel. A Ford Fiesta-ból egyébiránt 2008 év végi bemutatása óta mintegy 1,4 millió darab került értékesítésre Európában.

“A Ford Fiesta három évvel bemutatása után is képes új ügyfeleket megnyerni, aminek oka, hogy kivételesen jól sikerült kisautónak bizonyul. Kiemelkedő minősége, magával ragadó formaterve, az általa kínált vezetési élmény, valamint rendkívül alacsony fogyasztása egyaránt indokolja népszerűségét.” – fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa értékesítési és marketing tevékenységéért felelős alelnöke.

További cikkek

A Splash a műszaki vizsgán is csobb
Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi
Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária
Kulcsszavak:
 
A Citroen a jól bevált ütőkártyáit sorakoztatja fel a Frankfurti Autószalonon A Citroen a jól bevált ütőkártyáit sorakoztatja fel a Frankfurti Autószalonon Legalább szerdáig szünetel a termelés az Audi központi üzemében a győri sztrájk miatt Legalább szerdáig szünetel a termelés az Audi központi üzemében a győri sztrájk miatt Sebastian Vettel az Infiniti teljesítményigazgatójaként utcai autókat tesztelt Sebastian Vettel az Infiniti teljesítményigazgatójaként utcai autókat tesztelt A Ford Fiesta Európa legnépszerűbb kisautója A kecskeméti Mercedes-Benz iskola megnyitja kapuit a magyar gyermekek részére 10 éves a Stadler pusztaszabolcsi karbantartó üzeme és a FLIRT 10 éves a Stadler pusztaszabolcsi karbantartó üzeme és a FLIRT
 
KIA legjobb játékos!?- tesztelje magát és az új KIA modelleket

KIA legjobb játékos!?- tesztelje magát és az új KIA modelleket

2012. május 24.
Napjainkban a KIA az egyik legdinami- kusabban fejlődő autógyár. Ahogy a mondás...
Részletek
Kia ceedNapjainkban a KIA az egyik legdinamikusabban fejlődő autógyár. Ahogy a mondás tartja: Korea az új Japán. A KIA modelljei tudják mindazt, amit a legtöbb japán gyár: megbízhatóak, minőségi anyagokból vannak összerakva és ADAC statisztikák élmezőnyében foglalnak helyet. A japános elnyűhetetlenséget, egyfajta hűvös, német modellekre jellemző eleganciával spékeli meg a gyár, mindezt egyedülálló módon 7 év garancia mellett biztosítva. A KIA modelljei már a teljes modellpalettát lefedik a kis minitől kezdve a nagy SUV-ig, minden szegmensben képviselteti magát a koreai mamut cég.

Aki fejében még a régi kép él a KIA modellekről és csak legyintenek rájuk, azok meggyőződhetnek a változásról 2012. június 2-3-án, a KIA nyílt hétvégén óbudán, ahol a szinte a teljes modellpaletta tesztvezethető lesz. Az egyterűek érzését nyújtó Venga, az új Rio és a nyílt hétvégén debütáló új Cee’d mellett a felsőház is képviseltetei magát a 2 hónapja bemutatott Optima és a formabontó Sportage és Sorento crossoverek személyében. A tesztelhető autók közül 3 modell (Rio, cee’d és Optima) kevesebb, mint 6 hónapos. Puzzle vadászatra fel! Akik ellátogatnak óbudára a Zay u. 24-be, részt vehetnek egy puzzle gyűjtő játékon is. A Duna Autó Zrt. 14 márkakereskedésében az új cee’d puzzle darabjait rejtjük el különböző gépkocsikban, amik közül a legtöbbet megtaláló ügyfeleket egy Karos Spa wellness kuponnal díjazzuk. Megéri körbenézni a többi márkakereskedésben is!:)

Csak a nyílt hétvégén a KIA Sportage 2.0 cvvt Ex Premium 4x4 navigációval ellátott modellre 900 000 Ft kedvezményt biztosítunk. A 8 214 000 Ft-os ára helyett június 2-3-án 7 314 000 Ft-ért már elvihető.

Kia SorentoA szombati esemény érdekességét fokozva vasárnap is folytatódik a játék. A szalonba betérő tesztvezetők KIA-ismeretét fogjuk díjazni. Jöjjön el és ismerje fel a KIA modellek egyes darabjait. A nyerteseket ebben az esetben is nyereményekkel jutalmazzuk.

Várjuk szeretettel, hogy saját tapasztalatai alapján döntse el, hogy melyik modell illik önhöz a legjobban!


További cikkek


A Splash a műszaki vizsgán is csobb
A Mazda és a Fiat meghirdette együttműködési programját
új Peugeot 301 - A nemzetközi piacokra szánt lépcsőshátú limuzin
Kulcsszavak:
 
Nagy forgalom várható az M1-M0-M5 autópályán szerdáig Nagy forgalom várható az M1-M0-M5 autópályán szerdáig A svájci kifutón a Cherokee A svájci kifutón a Cherokee Hatvanévnyi tradíció brit köntösbe: Íme a MINI 60 Years Edition Hatvanévnyi tradíció brit köntösbe: Íme a MINI 60 Years Edition A Mercedes hibrid buszok a jövő év elején érkeznek Kecskemétre A Mercedes hibrid buszok a jövő év elején érkeznek Kecskemétre Chevrolet Corvette: a design-ikon hatvan éve Chevrolet Corvette: a design-ikon hatvan éve
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11401 - 11410