Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 13421 Megjelenítve: 181 - 190
A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel

A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel

2023. július 06.
Az oktatás, tudomány és a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedő együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a BMW Group Gyár Debrecen vezetői az egyetem Learning Center-ében július 4-én.
Részletek

A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel


Az oktatás, tudomány és a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedő együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a BMW Group Gyár Debrecen vezetői az egyetem Learning Center-ében július 4-én. A két fél közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza. A jelenleg öt karra kiterjedő megállapodás olyan mérföldkő, ami teljesen új szintre emeli ezt a partnerséget.

A BMW Group számára az egész világon nagy jelentőséggel bír minden oktatási és képzési együttműködés, így van ez a BMW Group Gyár Debrecen esetében is. Minden tréning és képzés a jövőbe történő befektetést jelenti, különösen, ha fiatalokról van szó, hiszen ők a munka világába lépve, új szemléletükkel saját karrierjük mellett a már meglévő folyamatokat, technológiákat is aktívan formálhatják.

Az eseményen Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a BMW Group Gyár elkötelezett Debrecen mellett, mely elköteleződésben fontos szerepet kap a magasan képzett szakemberekkel való együttműködés. „Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő hozzáállású munkatársainkat. Számunkra a kultúra központi elem, mert hiszünk abban, hogy ez a kulcs a sikerhez. Mindig azt hangsúlyozzuk, hogy a BMW jövőjét itt építjük Debrecenben. Az egyetemben pedig fontos partnerre találtunk ennek megvalósításában” – mondta a cégvezető.


A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel

Papp László, Debrecen polgármestere az aláírás kapcsán rávilágított arra, hogy a megállapodás az egyik legjövőbemutatóbb együttműködés. „A BMW Group esetében olyan tudást, innovációt, vállalati kultúrát képviselő nagyvállalatról beszélünk, amelytől nagyon sokat lehet tanulni. A BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Egyetem mai napon kötött együttműködési megállapodása által két nagyon erős szövetségesünk lett abban, hogy a debreceni fiatalok ne máshol, hanem itt, ebben a városban képzeljék el a jövőjüket”.

A Debreceni Egyetem Magyarország egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye, jelentős tudományos kutatóközpont, amely – felismerve a magas színvonalú, gyakorlatorientált képzésben rejlő szakmai és munkaerő-piaci lehetőségeket – aktívan támogatja az oktatás és az ipar gyümölcsöző együttműködését.

Kossa György, az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az eseményen elmondta, hogy ha két világmárka - a BMW és a Debreceni Egyetem - találkozik, az erős üzenet az egyetemen tanuló hallgatóknak és a térség polgárainak egy rendkívül magas, tudományokra épített ökoszisztéma létrejöttéről, ami növeli diplomájuk értékét.

Szilvássy Zoltán rektor kifejtette, hogy a debreceni Magyarország legszélesebb képzési spektrumát kínáló egyeteme, így az intézmény a BMW számára sokat tud nyújtani az oktatás, a képzés, az innováció területén. „Nagy reményekkel állunk ehhez az együttműködéshez, és az, hogy ez a mai napon szerződésben testesül meg, különös kiváltság és öröm a számunkra” – tette hozzá a rektor.

A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel

A vállalatnál végbemenő növekedés és fejlődés minden területen jól látható. Az alapkőletétel óta eltelt első év volt az építkezés leglátványosabb időszaka, hiszen a legnagyobb és legfontosabb épületek napról napra nyerik el formájukat. Egyszerre több építési fázis zajlik: miközben ugyanazon épület egyik részén még a tartópilléreket állítják fel, más pontokon már a tető és a homlokzati falak is készülnek, melynek eredményeként az építkezés a tervek szerint halad.

Az első épületek, amelyeket idén átadnak, a Képzési Központ és a Kommunikációs Központ. A Képzési Központ építése a befejező stádiumba lépett, és hamarosan megkezdődik az eszközök telepítése, hogy szeptembertől készen álljon az épület a négy szakmában duális képzésben részt vevő technikus tanulók első csoportjának fogadására.

A BMW Group debreceni gyárában dolgozók száma hónapról hónapra jelentősen növekszik: júliusban már az 500. munkatárs csatlakozott a csapathoz.  

Kulcsszavak: autógyár, BMW Group, debrecen, Debreceni Egyetem
 
Brit autóipar: A Brexit miatt meredeken zuhan az autógyártás és a beruházási érték Brit autóipar: A Brexit miatt meredeken zuhan az autógyártás és a beruházási érték A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel A Kia Motors márkaértéke 480 százalékkal emelkedett 2007 óta A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel Jövőbe mutató gyártás-szervezési változásokról döntött a Volkswagen Csoport Bemutatkozik a BMW i divízió és a Garage Italia Customs dizájnműhely Bemutatkozik a BMW i divízió és a Garage Italia Customs dizájnműhely A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel Két kategóriában is elnyerte a Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban díjat a Mercedes-Benz
 
A FIAT visszatér a B-szegmensbe az új Fiat 600e-vel

A FIAT visszatér a B-szegmensbe az új Fiat 600e-vel

2023. július 05.
Kívül ikonikus, belül Dolce Vita : az új Fiat 600e tökéletesen kifejezi az olasz szépséget és életstílust, hűvös dizájnjának és olyan funkcióinak köszönhetően, mint a színterápia és a masszázsfunkció, amely valóban multiszenzoros élményt nyújt.
Részletek

A FIAT visszatér a B-szegmensbe az új Fiat 600e-vel

A FIAT továbbra is élen jár a fenntartható városi mobilitás terén, és bemutatja az új Fiat 600e-t, amely nagyszerűen kiegészíti a márka kínálatát, és a B-szegmensbe való visszatérést jelzi. És ezt úgy teszi, hogy mindent, amit szeret a B-szegmensben, és minden szempontból továbbfejleszti: nagyobb hely, nagyobb hatótáv, megnövelt Dolce Vita érzés. Egyszerűen fogalmazva, az új Fiat 600e a B és B-SUV világ legjavát veszi fel, hogy gyönyörű, örömteli és elkényeztetett vezetési élményt nyújtson.

Elődje és bestseller sikere, az 50-es évekből származó Fiat 600, amely a családok mozgatójaként is ismert, az új Fiat 600e a gyorsan növekvő B szegmens szívébe helyezi magát.

Az új Fiat 600e ideális megoldást jelent mind a város szerelmeseinek, mind a külvilág szerelmeseinek, és tökéletes megtestesítője a márka értékeinek, az olasz stílusnak és a fenntarthatóságnak.

A FIAT visszatér a B-szegmensbe az új Fiat 600e-vel

Hűvös és gyönyörű, nagy mérete, 4,17 méter hosszú, kényelmes hely 5 személy számára, kategóriájában a legjobb elülső tároló, több mint 400 km-es elektromos hatótávval (WLTP kombinált ciklus) és több mint 600 km-rel büszkélkedhet. a város (WLTP városi ciklus), és a legmodernebb biztonsági funkciókat kínálja.

A két különböző, teljesen elektromos változatban, az új Fiat 600e La Prima és az új Fiat (600e) RED változatban kapható, családbarát megoldás a tiszta olasz Dolce Vita teljes megtapasztalására, a környezetre való tekintettel és a társadalmi ügyek iránt.

A FIAT visszatér a B-szegmensbe az új Fiat 600e-vel
Kulcsszavak: elektromos autó, fiat, Fiat 600e, premier, új modell
 
SEAT Arona – A spanyol márka új SUV-ja SEAT Arona – A spanyol márka új SUV-ja Az Audi e-tron nagy hatótávval ötvözi hatalmas erejét Az Audi e-tron nagy hatótávval ötvözi hatalmas erejét Vajon hány elektromos autó fut a magyar utakon? Vajon hány elektromos autó fut a magyar utakon? A FIAT visszatér a B-szegmensbe az új Fiat 600e-vel Felére csökkenhet télen az elektromos autók hatótávolsága A Hyundai Kona Electric progresszív formatervével debütált a Genfi Autószalonon A Hyundai Kona Electric progresszív formatervével debütált a Genfi Autószalonon
 
A 2023-as Kia Picanto merészebb megjelenéssel érkezik

A 2023-as Kia Picanto merészebb megjelenéssel érkezik

2023. július 05.
A Kia paletta legkisebb tagja agresszívabb stílust és továbbfejlesztett utastér-technológiát alkalmaz, bár most már kizárólag szívómotorokkal elérhető, a turbó opció elvesztésével.
Részletek

A 2023-as Kia Picanto merészebb megjelenéssel érkezik

A harmadik generációs Picanto eredetileg 2017-ben jelent meg, és 2020-ban kisebb frissítésen esett át. Ezúttal a Kia komolyabban foglalkozik a stílusfrissítésekkel: a Picanto a maga egyedi módján átvette az „Oposites United” stílusnyelvet.

A második facelift csúcspontja az új arc, az új Y alakú fényszórók (opcionálisan LED) dühösebb és sportosabb megjelenést kölcsönöznek neki. A lökhárító is új, átdolgozott krómozott tigris-orr hűtőrács és egy összetettebb központi légbeömlő, fényes fekete díszítéssel és karosszériaszínű elemekkel.  A profil nagyrészt új vonalakat, míg hátul a Picanto új LED-es hátsó lámpát kapott, amelyek most a hátsó üveg alá vannak csatlakoztatva.


A 2023-as Kia Picanto merészebb megjelenéssel érkezik

A hátsó lökhárítót is élesebb stílusjegyekkel frissítették, beleértve a kisebb fényvisszaverőket a műszellőzőnyílásokon, agresszívebb diffúzort és a látható kipufogócsövek hiányát. A tipikus Kia jegyeket csak a zászlóshajó GT-Line díszítést láthatjuk, és nem az alapmodellt, amely egyszerűbb kialakítást alkalmaz a karosszéria számára.

Az alapmodell alapkivitelben 14 colos kerekekkel érkezik, ellentétben a GT-Line-nal, amely 16 colos könnyűfémeket kapott gyémánt csiszolású felülettel. A színpaletta 9 opciót tartalmaz, köztük 4 új árnyalatot.

A 2023-as Kia Picanto merészebb megjelenéssel érkezik
Kulcsszavak: kia, Picanto, Picanto GT-Line
 
A Kia a Párizsi Autószalonon tatrja a tisztán elektromos e-Niro premierjét A Kia a Párizsi Autószalonon tatrja a tisztán elektromos e-Niro premierjét A 2023-as Kia Picanto merészebb megjelenéssel érkezik Új modell sorozatgyártását kezdte meg a Kia Motors Szlovákiában Autócsodák a családoknak Autócsodák a családoknak A 2023-as Kia Picanto merészebb megjelenéssel érkezik Kia Niro, a városok hőse Bemutatkozik a Kia EV9: úttörő akkumulátoros-elektromos modell progresszív formákkal és autentikus SUV karakterrel Bemutatkozik a Kia EV9: úttörő akkumulátoros-elektromos modell progresszív formákkal és autentikus SUV karakterrel
 
Az Opel felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét

Az Opel felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét

2023. július 05.
Világpremier: Opel Experimental a müncheni IAA Mobility kiállításon mutatkozik be. Világos jövőkép: A koncepcióautó hatással lesz a jövőbeli sorozatgyártású járművekre.
Részletek

Az Opel felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét

Az Opel Experimental név felfedésével osztotta meg az első részletet legújabb koncepció autójáról a német márka. Az Opel az elkövetkező hetekben további részleteket közöl majd az újdonságról, mielőtt a müncheni IAA Mobility kiállításon (2023. szeptember 5-10.) a nemzetközi közönségnek is bemutatná az Opel Experimental-t.

Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója elmondta: "Ahogy a neve is jelzi, az Opel Experimental világos jövőképet ad majd az egész márka és nem csupán egyetlen modell számára. Megmutatja, merre tart az Opel az elkövetkező években - és a tanulmányautó hatással lesz minden következő generációs sorozatgyártású járművünkre. Az Opel Experimental a megtestesítése mindannak, amit az Opel márkával el akarunk érni"."

Az Opel Experimental a következő lépcsőfokát képviseli a kritikusok által is elismert Bold and Pure dizájnfilozófiának, amelyet először a GT X Experimentalban láthattunk. Az új koncepcióautó a márka további markáns megkülönböztetését jelenti a Stellantison belül, új értelmet adva a márka pilléreinek: ezek a Detox, Modern German és Greenovation.

Emellett a rüsselsheimi formatervezési központ legújabb alkotása lesz az első Opel, amely büszkén viseli a nemrégiben bemutatott új Opel "Blitz" emblémát. Az élesebb, magabiztosabb új ´Blitz´ az Opel legfontosabb grafikai tervezési elvét jelentő iránytű (Compass) középpontjában helyezkedik el, az első, a hátsó és a belső dizájnelemek gerincét alkotja.

Az Opel Experimental folytatja a "made in Rüsselsheim" koncepcióautók hosszú és sikeres hagyományát, amely 1965-ben kezdődött, amikor az Opel a legendás Experimental GT-vel az első európai márkaként mutatott be formatervezési tanulmányt.
Kulcsszavak: IAA, IAA Haszongépjármű Vásár, kiállítás, opel
 
Az Opel felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét Busexpo-t rendeznek Zsámbékon A PSA Peugeot Citroen Szentgotthárdon is tiszteletben tartja a szerződéseket és megállapodásokat A PSA Peugeot Citroen Szentgotthárdon is tiszteletben tartja a szerződéseket és megállapodásokat Gazdag márkaörökség: az Opel legendás modelljei éjjel nappal, a hét minden napján elérhetők online Gazdag márkaörökség: az Opel legendás modelljei éjjel nappal, a hét minden napján elérhetők online Frankfurtban Lohscheller vezérigazgató bejelentette az Opel első konnektoros hibridjét Frankfurtban Lohscheller vezérigazgató bejelentette az Opel első konnektoros hibridjét Az Opel felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét Suzuki sport-szabadidő SUV tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon
 
Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

2023. július 04.
Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgép érkezik hamarosan a Wizz Air flottájába - közölte a légitársaság.
Részletek

Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

A tájékoztatás szerint a Wizz Air az első olyan európai vállalat a légi közlekedési iparágban, amely Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgépet vehet át.
   
 Tianjinban készült repülőgép lesz a 92. Airbus A321neo a légitársaság birtokában, ezáltal a "neo" technológiával felszerelt modellek aránya a flottájában több mint 50 százalékra nő, jelenleg 181 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépük van.
   
A közleményben kiemelték, hogy a cégé a legnagyobb Airbus A321neo megrendelés Európában, a "WIZZ500 ambition" program keretében további 355 repülőgép beszerzését tervezik az évtized végéig. A Wizz Air és pénzügyi partnere, az AVIC lízingszerződést kötött az új gépre.
   
Az Airbus A321neo a közlemény szerint a jelenleg piacon lévő leghatékonyabb keskenytörzsű repülőgép, amely egyosztályos elrendezésben 239 ülőhellyel rendelkezik.

A Pratt and Whitney GTF hajtóművel felszerelt modell a legalacsonyabb egy utasra eső üzemanyag-felhasználást biztosítja, ezáltal a Wizz Air az összes nagy európai légitársaság között képes elérni a lehető legkisebb mértékű szén-dioxid-kibocsátást, miközben csökkenti költségeit is.

A repülőgéptípus emellett további jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál, a zajterhelést 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztást 30 százalékkal, a szén-dioxid-kibocsátást 50 százalékkal csökkenti az előző típushoz képest - írták.
   

Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

A Kínából Európába történő szállítórepülést 10 százalékban fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) keverékével hajtják végre a napokban.
   
A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik, a 2022. április 1-jétől 2023. március 31-ig tartó üzleti évben bevétele 134 százalékkal, 3,896 milliárd euróra emelkedett az előző évhez képest, az utasforgalom pedig 88 százalékkal 51,072 millióra nőtt.
   
A kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) 134,3 millió eurót ért el a bázisidőszak 23,3 millió eurós veszteségéhez képest. A cég vesztesége a 2021/2022-es 642,5 millióról 535 millió euróra csökkent.
   
A légitársaság korábbi közlése szerint a 2023/2024-es üzleti évben 67 milliós utasforgalommal számolnak. Várakozásuk szerint a cég nettó nyeresége a 2023/2024-es pénzügyi évben 350 és 450 millió euró között alakulhat.
Kulcsszavak: A321neo, airbus, wizz air
 
Növeli kapacitását az Emirates Budapesten Növeli kapacitását az Emirates Budapesten Lezuhant a Germanwings német légitársaság gépe az Alpokban Lezuhant a Germanwings német légitársaság gépe az Alpokban Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez A Wizz Air kelet felé nyit Egy egyiptomi pilóta szerint nem adott le vészjelzést a lezuhant orosz gép Egy egyiptomi pilóta szerint nem adott le vészjelzést a lezuhant orosz gép Költséghatékony ha kezdő pilótákat alkalmaznak a diszkont légitársaságok Költséghatékony ha kezdő pilótákat alkalmaznak a diszkont légitársaságok
 
Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

2023. július 04.
Egy súlyos baleset után a gerincsérülést szenvedett emberek hosszú ideig tartó fizikoterápiára szorulnak. Ugyanakkor arról a pszichés félelemről sem szabad megfeledkezni, ami akkor ébred bennük, amikor újra autót kell vezetniük.
Részletek

Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

Mindkét problémára megoldást kínálhat, hogy a spanyolországi Toledóban működő Országos Végtagbénulási Kórházban elkezdték használni azt a díjnyertes simracing-szimulátort, amit közös munkájával alkotott meg a Ford Spain, a Fundación ONCE, a Team Fordzilla és a Hi-Speed Simulators.

A szimulált autókat ugyanazokkal a technológiákkal lehet irányítani, amelyeket a Ford Adapta is használ (ez egy spanyolországi program a fogyatékkal élő emberek járműveinek átalakítására), így a rendszer nemcsak abban segít, hogy a betegek a virtuális utazásokon keresztül magabiztosabban térjenek vissza az autózáshoz, hanem abban is, megtanulják a módosított kezelőszervek használatát.

Ilyen például a módosított kormánykerék, amivel pedálok nélkül lehet gyorsítani és fékezni. Ez a megoldás igencsak szokatlan a legtöbb vezető számára, de ha a biztonságos virtuális térben megszokják a működését, azzal olyan magabiztosságra tehetnek szert, ami majd a való világban is segít újra a volán mögé ülni.

Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

A szimulátor mostantól az Országos Végtagbénulási Kórház állandó rehabilitációs eszköze lesz, amellyel a gerincsérülést szenvedett emberek fizikailag és mentálisan is felkészülhetnek arra, hogy újra autózzanak.

Mustang Mach-E Ford Adapta


Az év elején a Ford Spain elnök-vezérigazgatója, Jesús Alonso a toledói kórházban mutatta be a Mustang Mach-E Adapta modellt, vagyis a Ford első olyan elektromos autóját, amit kifejezetten a mozgáskorlátozottak számára terveztek. Ugyanezen az eseményen próbálhatták ki a betegek először a Ford Adapta szimulátort is, amelynek használatát a Team Fordzilla egyik sztárja, José Iglesisas mutatta be, bevezetve az érdeklődőket a virtuális autózás és a simracing világába. A szimulátor ugyanolyan kezelőszervekkel használható, mint a módosított Mustang Mach-E, sőt a szimulátor képernyőjén megjelenő műszerfal is megegyezik az autó valódi kijelzőivel, hogy az emberek a lehető legkisebb zökkenővel ülhessenek majd át a virtuális járműből a valódi autóba.

Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

Országos Végtagbénulási Kórház

A Végtagbénulási Kórházat 1974-ben nyitották meg Toledóban, hogy országos referencia-központként működjön a gerincvelő-sérülésekkel kapcsolatos szakellátás, kutatás és továbbképzés területén. A kezelések mellett a kórház számos olyan kezdeményezésen és projekten is dolgozik, amelyek célja, hogy a fogyatékkal élő emberek teljes egészében visszailleszkedjenek a megszokott életükbe – legyen szó akár a sportról, a közösségi életről, a munkahelyről vagy a családról.
Kulcsszavak: autógyár, fejlesztés, ford
 
A SEAT csatlakozik a Volkswagen Group China és a JAC közös vállalkozásához A SEAT csatlakozik a Volkswagen Group China és a JAC közös vállalkozásához Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek Megérkezett az első alacsonypadlós Ikarus-Skoda trolibusz Szegedre Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek Hangos sikerrel robbant be a köztudatba az új Ford Mustang 1905 óta 12 millió jármű készült a Škoda fő gyártó üzemében 1905 óta 12 millió jármű készült a Škoda fő gyártó üzemében Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek Az új Citroen C4 Picasso elnyerte a 2013-as Arany Kormánykerék díjat
 
Az elektromos mobilitás a BMW Group dél-afrikai gyárába is megérkezik

Az elektromos mobilitás a BMW Group dél-afrikai gyárába is megérkezik

2023. július 04.
Rosslyn a társadalmi, környezetvédelmi és gazdasági fenntarthatóság regionális mércéjeként működik tovább. A BMW Group több mint 200 millió eurót fektet be az üzem elektrifikációjába. A BMW Group 1,5 millió euróval támogatja a dél-afrikai gyerekek és fiatalok oktatását.
Részletek

Az elektromos mobilitás a BMW Group dél-afrikai gyárába is megérkezik

50 évvel ezelőtt a BMW Group dél-afrikai gyára a müncheni központú vállalatcsoport első Németországon kívüli létesítményeként állt rendszerbe, majd a bajor prémiummárka nemzetközi gyártási hálózatának oszlopos üzemévé érett. A félévszázados mérföldkő ünnepén Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja a Rosslynban működő gyár elektrifikációját is bejelentette. „2024-től itt készül a nemzetközi piacra a következő generációs BMW X3 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozata. A létesítményt 4,2 milliárd dél-afrikai rand (több mint 200 millió euró) invesztálásával készítjük fel az elektromos mobilitásra” – fogalmazott. A befektetéssel párhuzamosan az üzem több mint 300 munkatársát képzik tovább.

A dél-afrikai partnerség 50 éve

A csütörtökön bejelentett elektrifikációval a BMW Group nemzetközi gyártási hálózatának újabb üzeme készül fel a BMW iFACTORY gyártási stratégia mentén megálmodott jövőre, a hatékony, digitalizált és erőforrásbarát sorozatgyártás felé vezető út következő lépéseként.

Az elektromos mobilitás a BMW Group dél-afrikai gyárába is megérkezik

A BMW Group Rosslynban működő létesítményében már több mint 1,6 millió darab új autó látott napvilágot, amelyeket a világ több mint 40 országába, köztük 14 afrikai piacra exportáltak. Az üzem portfóliójában a BMW 1800 SA, a BMW 2000 SA, a BMW 5-ös sorozat és a BMW 7-es sorozat is helyet kapott. A létesítmény évtizedeken át a BMW 3-as sorozat meghatározó gyáraként működött, 2018 óta pedig az egyik legkeresettebbnek számító BMW X3 modellt is gyártja. A létesítmény rendszerbe állításával kezdődött meg a bajor prémiummárka globalizációja, ma pedig már a BMW Group 15 országban gyárt és autóit több mint 140 országban értékesíti.

Elköteleződés a társadalmi felelősségvállalás mellett

Milan Nedeljković, aki a BMW Dél-Afrika igazgatótanácsának elnöki feladatait is ellátja, kiemelte, hogy a BMW Group nem csupán új autók sorozatgyártását végzi az országban. „Dél-Afrikában nem csupán felépítettünk egy gyárat, amellyel munkahelyeket teremtünk és hozzájárulunk az ország iparosodásához, hiszen az elmúlt 50 évben a társadalmi felelősségvállalás jelentését is bemutattuk” – mondta.

A BMW Group felelős nagyvállalatként tekint magára, amely ráadásul dél-afrikai gyára elektrifikációja mentén azt is bejelentette, hogy az UNICEF programján keresztül több mint 1,5 millió euróval támogatja a dél-afrikai gyerekek és fiatalok oktatását a tudomány, a technológia, a mérnöki tervezés, a művészetek és a matematika területén.


Az elektromos mobilitás a BMW Group dél-afrikai gyárába is megérkezik

A BMW Group számára az erőforrások megőrzése is fontos. 2015 óta a Rosslynban működő gyár egy közeli biogázüzemből (Bio2Watt) szerzi be energiájának egy részét, amellyel folyamatosan csökkenti ökológiai lábnyomát. A létesítmény ráadásul különböző szervezetekkel is együttműködik, hogy a megtermelt hulladékot újrahasznosítsák. Az Envirolite partnereként például biztosítja, hogy a polisztirolhulladékot újra feldolgozzák és építőanyagként használják fel. Az együttműködés két évvel ezelőtti elindítása óta ezzel több mint 650 olcsó ház felépítését tették lehetővé.

Dél-Afrika, mint az innovációk kísérleti piaca

Ugyanakkor nem csupán a BMW Group gyára az egyetlen, amely fontos szerepet játszik Dél-Afrikában: tavaly a vállalatcsoport a régióban nyitotta meg nemzetközi IT hálózata újabb irodáit is. Az új irodák mintegy 2 000 munkatársa globális IT szolgáltatásokkal támogatja a BMW Group munkáját. Kiterjedéséből és sajátos piaci jellemzőiből adódóan Dél-Afrika tökéletes helyszín az innovációk kipróbálására. 2020-ban például a BMW Group dél-afrikai márkakereskedő partnereivel kísérletezte ki a közvetlen értékesítési modell koncepcióját. A projekt során széleskörű tapasztalatokat szereztek, amelyeket felhasználva a BMW Group világszerte arra törekszik, hogy az iparág legjobb prémium ügyfélélményét nyújtsa.

Kulcsszavak: autógyár, BMW Group, Dél-Afrika
 
Startol a Formula Student Hungary az Audi támogatásával Startol a Formula Student Hungary az Audi támogatásával Az elektromos mobilitás a BMW Group dél-afrikai gyárába is megérkezik Elégedett a Rolls-Royce és a GM a kínai piaccal Egyedülálló környezetvédelmi támogatások a BMW Group Magyarország jóvoltából Egyedülálló környezetvédelmi támogatások a BMW Group Magyarország jóvoltából A Toyota fokozatosan újraindítja a gyártást francia és lengyel üzemeiben A Toyota fokozatosan újraindítja a gyártást francia és lengyel üzemeiben Fejleszti és bővíti termelőberendezéseit a Škoda AUTO a nyári szabadságolások alatt Fejleszti és bővíti termelőberendezéseit a Škoda AUTO a nyári szabadságolások alatt
 
Halálos baleset történt az Árpád hídon

Halálos baleset történt az Árpád hídon

2023. július 01.
Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon.
Részletek

Halálos baleset történt az Árpád hídon

Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon.

A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt - erősítette meg az MTI értesülését a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRKF).

Az Árpád híd Budáról Pestre tartó három forgalmi sávját lezárták, a rendőrök a forgalmat a Népfürdő utcára terelik.
Kulcsszavak: Árpád híd, baleset, budapest
 
Halálos baleset történt az Árpád hídon Megnyitotta kapuit a Mobilitás Autókiállítás és Vásár Megújul a Határ úti autóbusz-végállomás és környéke Megújul a Határ úti autóbusz-végállomás és környéke A Ford kifejlesztett egy intelligens megoldást, ami segíthet azonosítani a helyeket, ahol komoly esély van közlekedési balesetekre A Ford kifejlesztett egy intelligens megoldást, ami segíthet azonosítani a helyeket, ahol komoly esély van közlekedési balesetekre Lezuhant a Germanwings német légitársaság gépe az Alpokban Lezuhant a Germanwings német légitársaság gépe az Alpokban Túlfutott a leszállópályán a magyar hadsereg vadászgépe Csehországban Túlfutott a leszállópályán a magyar hadsereg vadászgépe Csehországban
 
Merész koncepcióautóval tér vissza a Lancia

Merész koncepcióautóval tér vissza a Lancia

2023. június 30.
A Lancia Pu+Ra HPE a következő 10 év irányvonala, egy 100%-ban elektromos koncepcióautó, amely a márka vízióját képviseli a dizájn, a belső otthonérzet, a fenntarthatóság, az elektromosság és a könnyű technológia tekintetében.
Részletek

Merész koncepcióautóval tér vissza a Lancia

Ez egy vezethető tanulmányautó, szokatlanul sima karosszériával a maximális hatékonyság érdekében, hatótávolsággal, töltési idővel és hatékonysággal.

Az új Lancia-korszak első autója, alacsony tetővel, 4 ajtóval, amelyet az olasz belsőépítészet világa ihletett, köszönhetően az előkelő bútoriparban vezető Cassinával való együttműködésnek a tipikusan olasz otthoni élményért. 

A Lancia Pu+Ra HPE név a Pu+Ra szóból származik, a márka új, tiszta és radikális formanyelve, míg a HPE a High Performance Electric rövidítése. Az új Lancia koncepcióautó teljes mértékben megtestesíti a márka új dizájnjának alapelveit, ahol az autó térfogatai olyan elemi geometriai formák, mint a kör és a háromszög metszéspontjából jönnek létre, néhány eklektikus részlettel a Lancia örökségéből, mint pl. Lancia Beta HPE reluxa.

Merész koncepcióautóval tér vissza a Lancia

A Lancia Pu+Ra HPE egy olyan autó, amelynek érinthető felületeinek 70%-a környezetbarát anyagból készült , amely kifejezi az olaszságot, az eklektikát, az újratervezett hagyományokat és az otthon érzését.

A Lancia Pu+Ra HPE az első SALA-val felszerelt autóInfotainment, amely központosítja az audio-, klíma- és világítási funkciókat, lehetővé téve az autó belsejében lévő környezet egy gombnyomással vagy hang hangzásával történő igazítását.

Merész koncepcióautóval tér vissza a Lancia
Kulcsszavak: elektromos autó, lancia, Lancia Pu+Ra HPE, tanulmány autó
 
Megduplázta tisztán elektromos járművei kiszállítását a harmadik negyedévben a Volkswagen Csoport Megduplázta tisztán elektromos járművei kiszállítását a harmadik negyedévben a Volkswagen Csoport Városi zajból fejleszt áramot a Peugeot Városi zajból fejleszt áramot a Peugeot Szekszárd csatlakozott a paksi elektromos mobilitási programhoz Szekszárd csatlakozott a paksi elektromos mobilitási programhoz A Hyundai Motor Group az elektromos hajtás piacának élére tör A Hyundai Motor Group az elektromos hajtás piacának élére tör A ŠKODA AUTO elektromosautó-alkatrészeket gyárt a Volkswagen-csoportnak A ŠKODA AUTO elektromosautó-alkatrészeket gyárt a Volkswagen-csoportnak
 
Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

2023. június 30.
Az új BMW X1 portfóliójának csúcsára egy hamisítatlan M-jegyekkel felvértezett, teljesítményre optimalizált modell gurul fel. Az új BMW X1 M35i xDrive a kompakt méretű Sports Activity Vehicle (SAV) modell génjeibe kódolt vezetési élményt a BMW M modellek által fémjelzett menetdinamikával, agilitással és precizitással fűszerezi.
Részletek

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

Az új BMW X1 M35i xDrive 5,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét pedig a hajtáslánc vezérlőelektronikája 250 km/óránál korlátozza. M-specifikus futómű-technológiája – amely az opcionális extrafelszereltség részeként, a teljesítményre optimalizált modellek történetében először BMW M fékrendszerrel is felszerelhető – BMW xDrive intelligens összkerékhajtással dolgozik együtt, magával ragadó menetteljesítményt garantálva. Az új BMW X1 M35i xDrive rendkívül sportos adottságai a karosszéria formanyelvében és az utastérben is visszaköszönnek: a csúcsmodell olyan exkluzív stílusjegyekkel és felszereltségi tételekkel érkezik meg az utakra, amelyek eredetileg a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóinak sajátjai. Ilyenek többek között a kipufogórendszer dupla ikervégződései és a világító M logóval ellátott BMW M sportülések is.

Az új BMW X1 M35i xDrive a digitális technológia terén is élen jár, hiszen az elsők között kapja meg a QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive járművezérlő technológia és a BMW 9.0 operációs rendszer párosát. Az új BMW X1 M35i xDrive piaci bevezetése 2023 novemberében kezdődik. A csúcsmodell a BMW Group regensburgi gyárában készül majd, az új BMW X1 összes modellváltozatával és a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 modellel közös gyártósoron.

Új négyhengeres benzinmotor még több erővel

A legkorszerűbb moduláris motorgeneráció legerősebb négyhengeres erőforrása lélegzetelállító teljesítménnyel ruházza fel az új BMW X1 M35i xDrive modellt. Ehhez számos technológiai innováció hozzájárul, így többek között a Miller-ciklus alkalmazása, az újratervezett szívónyílások és égésterek, illetve a vezérműtengely-állítás, a befecskendezés, a gyújtórendszer és a kipufogógáz-elvezetés terén eszközölt változtatások is.

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

A 2.0 liter hengerűrtartalmú erőforrás M-specifikus újításainak sorát színesíti továbbá az új, extrém masszív főtengely, a dugattyúk hűtőcsatornákkal optimalizált kenési rendszere, valamint a legkorszerűbb soros hathengeres benzinmotor főcsapágycsészéi és főtengely-csapágyfedelei. Az erőforrás M TwinPower Turbo technológiáját a turbófeltöltő és a közvetett töltőlevegő-hűtő rendszer teljesítményének növelésével, illetve a kettős befecskendezés alkalmazásával optimalizálták tovább. A benzinmotor hatékonyságát optimalizált kenésű működtető egységgel dolgozó VANOS változó vezérműtengely-állítás és VALVETRONIC változó szelepvezérlés fokozza. Az erőforrás percenkénti 5 750 és 6 500 főtengely-fordulat között adja le maximális teljesítményét, csúcs forgatónyomatéka pedig percenkénti 2 000 és 4 500 főtengely-fordulat között mindvégig a vezető rendelkezésére áll.

Az új négyhengeres erőforrás letaglózó erejét az M-specifikus kipufogórendszer szólaltatja meg. Az új BMW X1 M35i xDrive a BMW M GmbH első olyan teljesítményre optimalizált modellje, amely dupla ikervégződéssel dolgozó kipufogórendszert visel. A hátsó lökhárító széleit ékesítő kipufogóvégek, amelyek mindeddig a nagyteljesítményű BMW M modellek kiváltságai voltak, most a kompakt SAV modell csúcsára is megérkeztek.

Hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó M Sport Boost funkcióval

Az új BMW X1 M35i xDrive modellben dolgozó hétfokozatú Steptronic automataváltót kimagaslóan gyors váltás jellemzi. A vezetés élményét a kormány mögötti váltófülekkel elvégezhető manuális váltások emelik új szintre.


Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

Az M Sport Boost funkció eközben sportautós kigyorsításokat tesz lehetővé. A funkció aktiválásával – a kormány mögötti bal oldali váltófül legalább egy másodpercig tartó, folyamatos meghúzásával – az összes hajtáslánc- és futómű-technológiai rendszer a legsportosabb beállítás szerint dolgozik együtt.

Lélegzetelállító tapadás és agilitás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás, mechanikus differenciálmű az első tengelyen

BMW xDrive intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban a lehető legoptimálisabban, a futómű-vezérlő rendszerekkel folyamatosan együttműködve osztja el a motorból érkező erőt az első és a hátsó tengely között, az elektrohidraulikus vezérlésű, szabadonfutó hátsó differenciálmű pedig a másodperc törtrésze alatt osztja tovább a szükséges forgatónyomatékot a bal hátsó és a jobb hátsó kerék között – ezzel is garantálva a BMW által fémjelzett tapadás, iránystabilitás és sportos vezethetőség egységét.

A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás munkáját a hétfokozatú Steptronic automataváltóba épített mechanikus differenciálmű is segíti, korlátozva az első kerekek eltérő forgási sebességét. Az akár 26 százalékos záró funkcióra is képes technológia laza terepen és kedvezőtlen útviszonyok közepette a tapadást, tempósan vett kanyarodásoknál pedig az agilitást és a menetdinamikát fokozza.

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

Adaptív M futómű és sport kormánymű alapfelszereltségként

Az új BMW X1 M35i xDrive alapfelszereltségének az adaptív M futómű is része, amely mechanikusan vezérelt, állítható és folyamatosan alkalmazkodó lengéscsillapítókkal fokozza a modell agilitását és hosszútávú menetkomfortját. A lengéscsillapítók kifinomult működését az egységek belsejébe épített, aktív kiegészítő szelepek segítik, így komfortos utazás közben a technológia úgy képes csillapítani és kiegyenlíteni az úthibákat, hogy maradéktalanul fenntartja a sportautósan dinamikus vezethetőség lehetőségét is.

A teljesítményre optimalizált modell M-specifikus futómű-technológiája 15 milliméterrel csökkenti a BMW X1 hasmagasságát. A Servotronic sebességfüggő rásegítéssel dolgozó sport kormánymű ugyancsak az új BMW X1 M35i xDrive alapfelszereltségének része.

Integrált fékrendszer, az opcionális extrafelszereltség részeként BMW M fékekkel


Az új BMW X1 M35i xDrive integrált fékrendszere mérnöki precizitással adagolható és pontos visszajelzéseket garantál. A technológia a fékaktiváló, a fékrásegítő és a fékvezérlő funkciókat egy kompakt modulban egyesíti, a szükséges féknyomást pedig egy elektromos működtető egység állítja elő.

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

Az új BMW X1 M35i xDrive a BMW M GmbH első olyan teljesítményre optimalizált modellje, amely az opcionális extrafelszereltség részeként BMW M fékrendszerrel is felszerelhető – az első tengelyen négydugattyús nyergekkel és 385 milliméter átmérőjű tárcsákkal, a hátsó tengelyen pedig egydugattyús úszónyergekkel és 330 milliméter átmérőjű tárcsákkal. A belső szellőzésű féktárcsákat öntöttvas és alumínium kettőséből állítják elő. A BMW M fékek még a legintenzívebb terhelések közepette is kényelmes fékezést, abszolút visszajelzéseket és magabiztos lassító erőt garantálnak. Sőt mi több, a hagyományos fékrendszerekhez képest a BMW M fékek alacsonyabb saját tömeget és alacsonyabb rugózatlan tömeget is jelentenek. A féknyergeket szürkére fényezik és látványos M logókkal látják el.

Hajtásfüggő kipörgés-korlátozás a még intenzívebb agilitás érdekében


Az új BMW X1 M35i xDrive precíz vezethetőségének és rendkívüli agilitásának páratlan harmóniájához nagymértékben hozzájárul – a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) mellett – a hajtásfüggő kipörgés-korlátozás. A technológia tapadásvezérlő funkcióját a mérnökök az erőforrás vezérlőelektronikájába integrálták, amelynek köszönhetően a DSC vezérlőegységéhez vezető jelcsatorna jelentős mértékben lerövidült, így a rendszer közbeavatkozása a hagyományos megoldásokhoz képest tízszer gyorsabbá és kivételesen precízzé vált. A hajtásfüggő kipörgés-korlátozás még csúszós útfelületeken is optimális tapadást kínál, miközben extrém kigyorsítások közben is higgadt teljesítmény-leadást, kanyarodásoknál pedig kiváló iránystabilitást garantál.

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák alapfelszereltségként

A 19” méretű, ikerküllő-dizájnú BMW M könnyűfém keréktárcsák az új BMW X1 M35i xDrive típus-specifikus futómű-hangolásának ékei. A csúcsmodell minden korábbinál dinamikusabb kvalitásai érdekében az alapfelszereltségként kínált felniken az elődmodellhez képest 20 milliméterrel szélesebb gumiabroncsok feszülnek. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán a 20” méretű, exkluzív ikerküllő-dizájnú, sport gumiabroncsokkal szerelt BMW M könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók.
Formanyelv és felszereltség

Exkluzív kitekintés a BMW M modellek legendás teljesítménye felé

Az új BMW X1 M35i xDrive nem csupán teljesítménybeli adottságaival, de jellegzetes megjelenésével is kimagaslik a kompakt SAV modellek mezőnyéből. Az új csúcsmodell letaglózó sportosságát M-specifikus stílusjegyek hangsúlyozzák, a BMW M GmbH összes eddigi, teljesítményre optimalizált modelljénél intenzívebben.

Az új BMW X1 M35i xDrive utastere már alapfelszereltségként is vérpezsdítően sportos hangulatot áraszt, az exkluzív atmoszféra pedig olyan tételekkel fokozható tovább, mint például a BMW M sportülések. A 10,25” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 10,7” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával dolgozó BMW Ívelt Kijelző M-specifikus tartalmai még inkább elősegítik, hogy a vezető a sportos vezetési élményre koncentráljon. A legerősebb kompakt SAV modell ráadásul szinte az új BMW X1 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján megtalálható összes tétellel felszerelhető, legyen szó akár a vezetési élmény, a kényelem vagy az egyediség fokozásáról.

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

Összetéveszthetetlen megjelenés jól ismert M-stílusjegyekkel: BMW M hűtőrács vízszintesen megrajzolt duplalamellákkal, BMW M külső visszapillantó-házak és négy kipufogóvég

Az új BMW X1 M35i xDrive M-specifikus stílusjegyei a kivételes sportautókkal szemben támasztott hűtési és aerodinamikai igényeket nyomatékosítják. Az első lökhárító kifejezetten nagy légbeömlőin keresztül beáramló hűtőlevegő minden vezetési szituációban, még a legextrémebb tempózások közepette is garantálja a motor, a váltó és a fékrendszer optimális hűtését. A küszöbtoldatok kiképzése, a típus-specifikus tetőszárny és a diffúzorral ellátott hátsó lökhárító eközben az új csúcsmodell teljesítményre optimalizált egyéniségét hirdeti.

Az új BMW X1 M35i xDrive BMW M hűtőrácsa büszkén viseli a BMW M divízió logóját, mialatt vízszintesen megrajzolt duplalamellák húzódnak – ez a megoldás eddig kizárólag a nagyteljesítményű BMW M modellek sajátja volt. Oldalnézetből feketére fényezett, ikerkonzol-hatású BMW M külső visszapillantó-házak ragyognak, míg hátulnézetből a típus-specifikus lökhárítóba integrált négy darab, egyenként 80 milliméter átmérőjű kipufogóvég zár ki minden kétséget. A hátsó lökhárító széleit ékesítő kipufogóvégek az új BMW X1 M35i xDrive meghajtásáról gondoskodó erőforrás kvalitásait nyomatékosítják.

M-specifikus utastér, az opcionális extrafelszereltség részeként BMW M sportülésekkel

Az M-specifikus utastér rendkívül fontos szerepet játszik az új BMW X1 M35i xDrive vérpezsdítően intenzív vezetési élményében. Az ajtók mögött a bajor prémiummárka ügyfeleit olyan látványos elemek várják, mint az Alcantara-borítású műszerfal, a sötét alumíniumból készült dekorbetétek, az antracit-árnyalatú tetőkárpit, a BMW M küszöblécek, a BMW M pedálsor, a BMW Ívelt Kijelző és – az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető – BMW Head-Up kijelző M-specifikus tartalmai, valamint a kormány mögötti váltófülekkel dolgozó BMW M bőrkormány.

Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1

Alapfelszereltségként az új BMW X1 M35i xDrive Black árnyalatú és kék kontraszt-varrást viselő, Sensatec/Alcantara kettős borítású sportülésekkel érkezik meg az utakra. Az opcionális extrafelszereltség részeként ezek speciális, gyémántmintás steppeléssel ellátott Vernasca bőrkárpittal is megrendelhetők. Az opcionális extrafelszereltségek listáját színesítik továbbá az integrált fejtámlával és világító M logóval ellátott háttámlával szerelt BMW M sportülések is, amelyek rendkívül széles tartományban, elektromosan állíthatók (a vezetőülés esetében memóriafunkcióval kiegészítve).

Az utastér magával ragadó sportossága ugyanakkor a kompromisszumoktól mentes funkcionalitással is kéz a kézben jár. Az új BMW X1 M35i xDrive hátsó üléssora 40:20:40 arányban osztott és dönthető, ráadásul mindegyik szekció dőlésszöge külön-külön állítható. A hátsó üléssor az opcionális extrafelszereltség részeként előre-hátra is csúsztatható, amely tovább fokozza az utastér sokoldalúságát. Az alapesetben 540 literes csomagtér egészen 1 600 literig bővíthető.

Kifinomult opcionális extrafelszereltségi tételek

Az új BMW X1 M35i xDrive opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a típus-specifikus M Sport Pro csomag is megtalálható, amely kibővített elemekkel ellátott M magasfényű Shadowline külső felszereltségi csomaggal és M Shadowline világítással emeli új dimenzióba a csúcsmodell már alapfelszereltségként is kifejező megjelenését. A csomag része továbbá a vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszer, illetve a BMW M sportülések és a BMW M biztonsági övek is.

Az új BMW X1 M35i xDrive széleskörű alapfelszereltségének a kétzónás automata légkondicionáló, a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszerrel dolgozó BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés, a magasfényű Black árnyalatú BMW M tetősínek, az automata csomagtérajtó-működtetés, az automata fényszóró-vezérléssel dolgozó esőszenzor, a négy darab USB-C csatlakozó és a két darab 12V-os aljzat is része. Az opcionális extrafelszereltség részeként a bajor prémiummárka ügyfelei többek között az utastéri és a külső visszapillantó-csomaggal, a hangulatvilágítással, a panoráma üvegtetővel és a Harman Kardon zenerendszerrel emelhetik új szintre a csúcsmodell prémium kisugárzását.

A fedélzeten működő megannyi intelligens, csúcstechnológiás vezetést támogató rendszernek köszönhetően az új BMW X1 M35i xDrive automatizált vezetésre és parkolásra is képes. A modell alapfelszereltségének része a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), a fékező funkcióval dolgozó tempomat (Cruise Control with Brake Function), továbbá a tolatókamerával és tolatási segédlettel (Reversing Assistant) dolgozó parkolóasszisztens (Parking Assistant) is.

Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán eközben olyan tételek sorakoznak, mint a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), az Aktív Navigáció, a kiszállás-figyelmeztető funkció (Exit Warning), a Surround View funkció, a Remote 3D View funkció, a BMW Drive Recorder és a Remote Theft Recorder. A felszerelt funkciók naprakész működését és folyamatos frissítéseit a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) garantálják, amelyek újabb és újabb funkciók telepítését is lehetővé teszik (a megfelelő hardverrel felszerelt és szükséges piaci feltételeknek megfelelő modellek esetében).
Kulcsszavak: bemutató, bmw, BMW X1, M35i xDrive
 
Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1 Skoda VisionC dizájn-tanulmány – A feltörő márka Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1 Az új, 2014-es Alfa Romeo MiTo - Az innováció és az olasz dizájn égisze alatt frissített dizájn Új Peugeot Partner és Partner Tepee: Robusztus és modern, cselekvésre teremtve Új Peugeot Partner és Partner Tepee: Robusztus és modern, cselekvésre teremtve Hamisítatlan M-jegyekkel felvértezve érkezik az új BMW X1 Genfben mutatkozik be az új, vagány ADAM ROCKS Bemutatkozott az új Volkswagen Golf Bemutatkozott az új Volkswagen Golf
 

Találatok száma: 13421 Megjelenítve: 181 - 190